URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Alternativa | 03 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Teníem previst publicar aquest article la setmana que ve, però els esdeveniments han fet que l'avancem. 

Com hem denunciat moltes vegades el que hauria d’haver estat la recuperació d’una zona humida (la Gola) s’ha convertit en un procés per fer el parc urbà més car del mòn, a la major glòria dels polítics que s'han fet múltiples fotografies a la zona.Un parc urbà que amés de car està totalement abandonat (podeu veure les fotografies  més abaix).

Al Diario de Mallorca "el alcalde de Pollença, Joan Cerdà (UM), afirma que el Ayuntamiento tiene constancia del estado de dejadez actual de la Gola ... aunque asegura que el mantenimiento y la limpieza de este espacio corresponden al consorcio y no exclusivamente al Ayuntamiento... Cerdà precisa que la mayoría de representantes del consorcio son de la conselleria de Medio Ambiente, quienes deben "articular un sistema" para mantener y limpiar la zona "teniendo en cuenta que es un parque urbano".

El que és surrealista és que el batle ja ha oblidat que el gerent del consorci de la Gola era un càrrec de confiança d'UM. Com pot ser que tengui tan poca memòria? Com pot ser que doni les culpes a la conselleria només perquè l'Ajuntament té menys representació al consorci? no seria lògic que l'Ajuntament, ja que té representació, faci pressió perquè la Gola estigui neta en comptes de llevar-se el mort del damunt amb excuses? Està clar que mirar a una altre banda i donar les culpes als altres és més senzill que moure un dit per solucionar-ho. Però de mentres, la Gola, un parc per a què els ciutadans el gaudeixin, està brut, deixat i romput.

Ara ha començat una nova etapa per aquesta zona humida que esperam signifiqui un canvi radical i que la Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient presenti una línia d'actuacions ben diferent de les fetes fins ara. Estam segurs que ara seràn criteris mediambientals i professionals els preferents i no el màrqueting verd que tant agradava a UM.

Entre altres coses esperam que es faci una auditoria econòmica en profunditat.

Notícies a la premsa.

Botellón y dejadez invaden la Gola.

El Govern prescinde de gerentes en el Parc de Llevant i La Gola de Pollença. 

Medi ambient suprime cargos en los parques naturales para optimizar recursos

Feia temps que no publicam res a aquesta secció recordau que ens podeu fer arribar els vostres punts negresal nostre correu electrònic: alternativaperpollenca@gmail.com

Fotografies enviades per un ciutadà.

Esperam que fotografies com la d'aquest article siguin història, que la gent respecti més els espais públics en general i els espais naturals en particular.

Botelló a la Gola.

 Llum rompuda.

FOTOGRAFIA D'ALTERNATIVA PER POLLENÇA

Aquest carro fa més d'una setamana que és allà:

 

Comentaris

Ichigo

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Ichigo | 29/04/2010, 13:27

Per no trigar gaire, he de dir: BCN SKIN, FORA DEL BLOG QUE JA HAS EMPIPAT MASSA.

JRV

Caça major- Trekking

JRV | 05/04/2010, 12:03

Es evident que una opcció valida mes a l'esgotat "soli platja", a Mallorca i a les Balears, és l'oferta REAL de paisatge, natura, senderisme, moltes vegades lligat a l'observació d'aucells, on de forma casi permanent durant tot l'any és pot fer, encara.
Per aixó la proliferació de ròtuls de CAÇA MAJOR" , dissuadeixen de l'exercici del que els balears ens podem beneficiar i al mateix temps atreura el turisme de qualitat, el que deixa guany i no fa malbé l'entorn, tan físic com cultural.
Tirant pel baix, crec que a la península de Formentos, ja passada La Creueta, hi ha mes de 400, si CUATRECENTS RETOLS d'aquests intimidatoris de "PERILL CAÇA MAJOR". Igualment s'en poden veura ran de camins anunciats a guies nacionals i extrageres con a "snderistes". Bona forma de dissuadir els visitants que vinguin a Mallorca. Molta promoció fora, peró la realitat d'aquí, penosa, en quan el turista surt de l'hotel o l'apartament és troba aquesta dessagradable realitat. Ës deçebedora la poca vissió del responsables i afectats pel turisme, i inclossos bona part dels hotelers, que encara no s'han adonat de per qué venen a Malloprca els turistes...

Alternativa per Pollença

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Alternativa per Pollença | 04/04/2010, 22:05

Sembla ser que les notícies que surten a la premsa tenen resposta política:

Al DM:

El conseller Vicens anuncia que la Gola tendrá un vigilante permanente

J. F. S. POLLENÇA. El conseller de Medio Ambiente y Movilidad, Biel Vicens, anunció ayer a este diario que el espacio húmedo de la Gola, en el Port de Pollença, dispondrá de un vigilante permanente de cara al próximo verano para controlar que no se depositen residuos ni se realicen actos vandálicos en esta zona de importantes valores naturales.
Vicens añadió que la contratación de una persona será posible con el ahorro económico que permitirá la reciente destitución del gerente y la secretaria del consorcio de la Gola, cargos de confianza que habían sido contratados por los anteriores gestores de UM.
Asimismo, el objetivo de la Conselleria, que gestionará la Gola a través de su entidad Espais de Natura, es abrir el centro de interpretación de la Gola, actualmente en desuso, para que sea un punto de información permanente sobre este humedal y otras zonas naturales cercanas como la reserva de la Albufereta y el parque natural de la Albufera.
No obstante, Vicens apuntó que el vigilante a contratar únicamente controlará la zona durante el día, por lo que reclamó la colaboración del ayuntamiento de Pollença para limpiar la zona y vigilar el espacio durante la noche para evitar que se practique el botellón.

Garci

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Garci | 04/04/2010, 21:30

Ichigo, no se si he entès el teu comentari, però et diré que el que nosaltres volem no és tornar a cap lloc, sinó avançar en la recuperació de la Gola com a zona humida. No es pot tornar enrere, però si millorar el present per tenir un futur millor.

Que la Gola sigui un parc urbà duu a que pugui ser degradada. Una zona humida, destinada als animals, no hauria de tenir tota la infraestrutura que s'ha montat allà, ni un parking que la fa malbé.

En definitiva, i amb resposta a la teva pregunta, volem una zona humida i no un parc.

JRV

Origens

JRV | 04/04/2010, 19:53

Quins origins, "Ichigo?
Jo no m'havia adonat que volgues tornar als origens de cap casta.

Ichigo

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Ichigo | 04/04/2010, 17:37

Segur que qualque dia altres voldran fer comentaris discriminatoris com feia el BCNskin, fent el contrari de voler que els fills (ficticis, crec) visquin tranquils, perquè ell mai no volia viure tranquil ni de conya.
Així que, a triar: voleu seguir tenint un parc com aquest o eliminar-ho per tornar a ser la zona humida de la Gola?
Pensau que noltros els pollencins volem tornar als nostres origens tant com voltros voldrieu viure feliços i conèixer el turisme tal com era abans del que ha succeït ara.
Gràcies.

Alternativa per Pollença

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Alternativa per Pollença | 04/04/2010, 10:51

Acabam d'esborrar un comentari firmat per BCN Skin on és feien greus insults i alusions al nazisme.

No tolerarem cap comentari més com aquest.

Aquest espai està obert per a la participació i per al debat. I no serà consentit cap més insult d'aquest tipus.

Maki

BCN skin

Maki | 03/04/2010, 19:56

En serio, BCN, toma clases de castellano, no lo destroces más a cada escrito. No luches de esta forma con la ortografia, ya que no puedes con el sentido común, por lo menos reconciliate con las normas gramaticales!!!

Maki

BCN skin

Maki | 03/04/2010, 19:33

Ya que tus argumentos no valen lo que el ladrido de un perro (y que me perdonen los perros, los mejores amigos de los hombres), te ruego que aprendas a escribir en castellano, no destroces esta hermosa lengua, en beneficio de todos, castellanos o no!!
Apunta: Las frases no empiezan con puntos , en todo caso, acaban con punto, seguido, o final.
Al principio de un escrito, se escribe con Mayúscula.
Votantes no se escribe con B, sinó con V.
Repito que después de punto, va mayúscula: (de una vez. El futuro...), ( ... ... de nosotros. La droga...)
Inmigración va acentuado, adivina donde...
Bandas, otra vez toca mayúscula.
Y conjunción, en castellano, o español, no va con i latina, va con Y griega.
"i irá" se escribe "e irá". Ira sin acento es otra cosa, tal vez tu sufras cronicamente de ella.
He vivido, verbo haber, como ves, va con H.
Etc. etc.
Dices que tienes hijos, pués menudo futuro les espera en manos de un "skin" semianalfabeto!!

Pepe

Andreu

Pepe | 03/04/2010, 19:24

Bones Andreu, crec que no ha de cridar l'atenció que l'oposició critiqui el que no funciona a l'Ajuntament.
Encara que el teu seguiment sigui superficial, igual qeu has vist crítiques podies haver vist les dues mocions que presentam per ple, a més d'al·legacions i precs.

Garci ha fet un bon resum de les propostes que hem fet al tema de la Gola i que pots trobar a la secció corresponent.

Al tema de la Gola tot parteix d'un error de base fonamental, es va apostar per fe run parc i no per recuperar la zona humida. Després s'ha creat un consorci amb la principal funció de col·locar a dues persones primer del PP i després d'UM i utiltizar molt de doblers per coses que no tenien que veure amb la zona humida; pluvials primera línia, aparcament...

Proposta positiva i racional; recuperar la zona humida de bons i de veres i no tudar els nostres doblers.

Alternativa per Pollença

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Alternativa per Pollença | 03/04/2010, 17:05

Esperam que no és repeteixin més insults ni faltes al respecte.

En aquest bloc es pot opinar lliurement, però no consentim insults ni coses per l'estil. En poquíssimes ocasions hem censurat cap comentari des de que obrirem el bloc, però si ho hem de fer ho farem.

Joan Ramon

amen

Joan Ramon | 03/04/2010, 14:17

Uis, amb el teus raonaments me convenceras.

Els teus insults tens raó, no són curtor, no arribes a tant.

Salut i República.

BCNskin

joan mamon

BCNskin | 03/04/2010, 12:37

el corto seguro que eres tu
payaso...

a mi no me digas que tomo droga grandioso hijo de ...

el día que tu ayas limpiado esquinas de camellos, ya habrás echo algo para tu país subnormal...

que eres corto de todos los lados de donde te miren hehahohehaoahaoeha que te jodan!!

COMBAT ESPAÑA!

UNIDAD NACIONAL!

Garci

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Garci | 03/04/2010, 12:12

Andreu, gràcies per participar. Crec que si ens segueixes t'hauràs adonat que hem presentat més de 50 mocions als plenaris i que hem fet al·legacions a gairebé totes les propostes. Això és proposar solucions.

El tema de la Gola, on també s'han aprovat mocions nostres com és que la fusta no sigui il·legal, també hem proposat coses:
-una auditoria.
-dissolució del consorci.
-gestió directa del govern.
-participació de les organitzacions ecologistes en la seva gestió.
-menys parc i més zona humida.
-etc.

Aquestes i altres propostes les hem fet als plenaris, en forma de moció o de prec. També moltes les hem fet per escrit a la conselleria...

Si això és critica i ja està, crec que vas equivocat. De totes maneres. La nostra feina és d'oposició (crítica).

Novament gràcies per participar i no t'estiguis de comentar que faries tu en aquest cas.

quin descervellat

uff

quin descervellat | 03/04/2010, 11:52

Botantes? los botantes votan?

Joan Ramon

que bo.

Joan Ramon | 03/04/2010, 11:48

En BCNskin com sempre tan agut, i bon coneixedor de la conseqüència de l'abús de les drogues...
El que més m'agrada és veuré que despotica d'aquest Blog, però no es pot desfarrar d'ell, sindrome d'Estocol o simplement curtor?

Joan C

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

Joan C | 03/04/2010, 09:56

El primer problema és la manca de coherència. Que és la Gola un Parc o una zona Húmida? Parlaven d'una zona humida però han construit un parc. Evidèntment un Parc com el de la Gola necesita un manteniment, uns recursos que s'han de preveure abanç de realitzar l'obra, sinó desprès passa el que passa. Solucions? Es poden parlar de solucions puntuals, però clar el primer de tot es treure els presupots que per llei ja haurien d'estar aprovats, sense els números parlam per parlar.... Ah i realitzar una auditoria, no sols dels consorci de la Gola sinó de tot l'ajuntament.

BCNskin

Re: La deixadesa de la Gola i les excuses del batlle.

BCNskin | 03/04/2010, 09:50

.ale ahí tienes a los rojos= fumadores de porros i alcohólicos que solo destrozan en patrimonio nacional...

pues esos son vuestros botantes!!

punkis,hippie...

teneis que abrir los ojos de una vez. el futuro de nuestros hijos i su libertad de caminar tranquilos por las calles de nuestras ciudades depende de nosotros. la droga la delincuencia i toda esta basura se esta apoderando del pais, la inmigracion sea descontrolado, vienen aqui porque saben que la ley es pesima... algunos vienen a trabajar i sean bien venidos claro esta,aunque nos quitan el trabajo a nosotros... pero la ley tiene que actuar con rapidez ante la delincuecia de la inmigracion.
bandas latinas i toda esa basura separatista, que no tiene respeto por nada ni nadie... claro los que vivis en pueblos igual no lo entendeis aun, pero creerme, esto a cambiao en las grandes ciudades i ira a peor sin duda.

quiero que mis hijos vivan lo que yo e vivido, un pais de tranquilidad unidad i respeto

donde el jugar en la calle era lo mas bonito...

COMBAT ESPAÑA

UNIDAD NACIONAL

Andreu B.

I que en pensau vosaltres?

Andreu B. | 03/04/2010, 08:44

No som ni d'un ni l'altre però fa temps que segueixo el vostre bloc, de manera molt superficial, però me crida l'atenció què són moltes les crítiques que feis, però poques les solucions que donau, solucions racionals i lògiques. Per tant, estic d'acord que està abandonat el parc i pollença i el port, i que el batle és un incompetent, però de veres, com solucionarieu lo de la gola? Què farieu vosaltres?
Critiques SI, però amb solucions, sino encara ens emmerdarem més.

Toni

Un mal govern.

Toni | 03/04/2010, 08:21

Molt bo l'article, molt bo el retracte d'un home que diu ser el Batle de Pollença i només governa per els d'UM, siguent un batle del partit i no del poble.

Joan Cerdà, (i no és l'únic), ja anat derivant cap un personatge que cerca donar les culpes als altres de la seva gestió, i viu inmers en campanya electoral durant tota la legislatura, mentre, la gestió del poble es resent i així ens va: endeutament, deixadesa, no pagar a empreses, persones que cubreixen tasques que corresponen a empleats de l'Ajuntament gràcies a coneixer algú del govern....

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb