URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caça Major a Formentor

Alternativa | 05 Abril, 2010 06:00

Reproduim una nota que ens han fet arribar des de la Plataforma pro Camins Públics Oberts, la qual subscrivim totalment. Formentor no hauria de ser una zona de caça major, sinó un espai natural per gaudir de la natura en pau i sense trons. I l'Ajuntament no hauria de consentir que aquests cartells que la Plataforma denuncia siguin plantats a l'entrada d'un camí públic, intentant dissuadir, mitjançant la por a rebre un tir, a les persones que vulguin anar a caminar per allà.

 Caça Major a Formentor

La caça major a Formentor a provocat les primeres conseqüències en les rutes excursionistas de la península de Formentor, a més del tancament del camí que enllaça l’aparcament de Formentor amb cala Murta, camí que s’emplea entre altres per les nines i nins que participen de les colònies de cala Murta, ara també podem comprovar, que al camí que des de les cases de Cala Murta du fins a la Cala, s’ha deixat un pas estret i a més s’intenta condicionar als vianants amb un cartell que indica que es practica caça major, quan les activitats de caça s’han de fer sempre fora de zones on no suposin cap risc per els vianants, i no al contrari.

Per tot això pensam que l’Ajuntament hauria de fer retirar aquests cartells, així com fer complir els perímetres de seguretat, per tal de no posar en risc els vianants que circulen per el camí de cala Murta, inclòs al catàleg de camins de Pollença amb el número 69 d’aquest mateix, inclòs dins aquest com a ruta amb interès excursionista i de caràcter públic i d’accés al mar.

Per tot això, demanem la retirada de cartells que amenacin amb una activitat il·lícita a un camí públic i en compliment de la llei de costes, que ha de garantir el lliure accés a la mar.

 

   PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 

 

 
 
 

 

Comentaris

Pepe

Re: Caça Major a Formentor

Pepe | 19/04/2010, 21:39

Gràcies per la informació.Està clar ningú paga 7.000 euros per passejar.

Biel

BOCHUNTERS

Biel | 19/04/2010, 19:41

Per si no hi havíeu vist... no té desperdici:
(h)ttp://www.bochunters.com/Inicio/es/

Maki

Tofol

Maki | 17/04/2010, 20:10

" I no tens cap susto si sents un cartutxo que et passa a un metro". Surrealista.
Reconesc, Soc un covard. Jo si m'assustaria.
De fet, la caça major, ( per això hi ha cartells, gran descobriment de Sherlock Holmes: "aqui hay colillas, por lo tanto, han fumado". Estimula a anar a passejar per la natura, perque: Augmenta l'adrenalina, estimula les capacitats perdudes des de l'edad de pedra ( ensumar la presència dels caçadors, estar a l'aguait, escoltar possibles perills, esquivar bales.. Els ocells, la botànica, el paisatge, es molt avorrit.

Tofol

cartell o no?

Tofol | 17/04/2010, 19:45

Veig que ha duit molta coa això dels cartells, aih aih. Jo crec que la informació hi ha de ser, i no per això assustes a ningú, sino fas un afecta contrari, dones a coneixer la realitat d'aquell lloc, i no te dones cap susto si sents un cartutxo que te passa a un metro, aquest no crec que siga el cas de Cala Murta. Al menys no he sentit dir res de que algun turista acollonat hagi donat avís al 112, però bé tenim dret a dir el que pensam de tot això. Jo personalment crec que la tolerancia és una manera eficient de viure i no la impossició d'idees o pensaments o maneres de viure, no tothom li agrada la caça, però síii n'hi ha que lis agradi i tenen un drets, com puguin tenir els altres o noo? TOLERANCIA, no per el cas de Cala Murta o formentor, xerro en global, avui en diu ens topan a diari amb una falta de valors huaçamans que fa problematica ja una convivencia i una força per ser un poble. Me fa una rabiadaaaa les paraules que posam per impossar idees o capgirar coses com el fet dels cartells, caaaaaaaaa no tocau bolla, si hi ha cartells es perque hi ha caça, si no volem caça a lluitar per això, pero no per llevar els cartells, si hi ha , hi han de ser .

Miquel Sánchez

Re: Caça Major a Formentor

Miquel Sánchez | 16/04/2010, 08:55

M'estim més no dir res

JRV

Caça Major

JRV | 16/04/2010, 07:23

Vivir para ver. En temps d'en Franco, i un parell d'anys després, la caça major no existia a Balears, a mes , era il·legal...però com ara dona diners. ( A alguns pocs, naturalment). Per altra part, no tan sols hi ha cartells a Formentor, vulguem no, cartells intimidatòris pels caminants, a mitg Mallorca, el que no anima a considerar Mallorca com a lloc amistós per amants del senderisme i la natura.
Segurament es que hi ha massa turisme de qualitat i s'ha de restringir...

Jordi

Caça Major

Jordi | 16/04/2010, 06:40

No crec que la queixa vagi adreçada a res més que la pràctica de caça major, el demés és embullar la troca.

Tampoc ningú discuteix l'estat de conservació de la finca, ningú tampoc discuteix que l'entron més degradat de Formentor és el que envolta l'hotel.

Per altre banda, tampoc ningú discuteix que les institucions, en aquest cas Govern Balear i sobretot Ajuntament de Pollença, amb l'area d'Urbanisme al capdavant, són els màxims responsables de la degradació de la peninsula de formentor i de l'aparició de bolets gegans com el de Alberto Cortina a aquest lloc tan emblemàtic, que no ha escapat de la barbarie encimentadora dels llocs que podiem presentar com a atractiu turístic...

Joan

Re: Caça Major a Formentor

Joan | 16/04/2010, 05:55

Bon dia Pepe...evidentment que fan por, però tornam a estar en les mateixes, el problema és el tro de la carabina "que acollona(amb tots els respectes",però et puc assegurar que són per a informació,encara que siguin obligats per la conselleria, mai s'ha pensat posar el cartell per a que la gent no passi pel camí, es més mai he vist cap excursionista que torni enrera pel cartell i cada dia en passen a poalades. Només finalitzar que la realitat és la que és i la gent s'adintra dins del bosc i fa rutes alternatives una vegada que entren dins cala murta per això lo de posar cartells amb indicació de no sortir del camí tal vegada assustaria més...no cal donar més voltes només s'informe del que es fa a la possessió a zones de pas, rés es fa en mala intenció per que la fundació el que vol és que els al.lots i excursionistes gaudeixin de la finca(dia si dia no em venen autocars plens de xics de les escoles)i això de la caça major i caça de caps tal vegada anirà canviant cap concursos de Fotografia de Natura a Cala Murta, jo al menys posaré tot lo necessari per a que evolucioni d'aquesta manera. Recordar que la caça no la gestiona la fundació sinó els caçadors que han tengut arrendada la finca tota la vida(ara a esdevingut que han demanat vedat per a caça major al govern i de moment la fundació no ha posat cap queixa,encara que jo lo primer que vaig fer en arribar és informar damunt el problema de la caça major tant per motius morals com pels excursionistes, ja veurem com acaba tot això...), molta gent no hi està molt d'acord, però clar fins que no es trobi un altre tipus de finançament més cultural i turístic això va com va. Si els cartells condicionen em sap greu però també és d'agrair que se'n parli així tal vegada es catalitzarà el canvi més aviat...o no..? Que la gent tengui por ho entenc, però els cartells no intentaven assustar(el mateix president sempre m'indica que tots els visitants han de tornar feliços de les excursions per a que tornin) sinó avisar,...els cartells tal vegada són un error per la finca pel tipus de caça que si fa però no en si mateixos.Repeteixo que ja va bé que se'n xerri !!.Saludos vaig a veure que tot funcioni per allà dalt!!

Pepe

Re: Caça Major a Formentor

Pepe | 15/04/2010, 22:02

Vull també recordar que al ple de febrer de 2009 vam presentar una moció rebutjam el vedat de caca major de la cabra mallorquina a Formentor. Va ser ebutjada amb els vots en contra d'UM_UNPI, PSOE i PP_UMP.
h ttp://alternativa.balearweb.net/post/68376

Pepe

De cartells

Pepe | 15/04/2010, 21:59

Hola Joan, quina alegria trobar-te per aquest blog i moltes gràcies per les explicacion Evidentment pens que el problema és la caça major a Formentor. Un negoci per uns pocs amb uns resultats desastrosos per la majoria.

Però aquests cartells més que informar la veritat que fan por i no em semblen gens encertats. És com posar a un pas de vianants un cartell de perill cotxes...

Pens que estaria millor posar un altre tipus de cartells que serveixen per orientar als excursionistes sobre la ruta i sobre el que es pot o no es pot fer. Entre altres coses no sortir del camí i entre altres raons per què hi ha caça.

Joan  Ramon

Formentor Tancat

Joan Ramon | 15/04/2010, 20:03

Evidentament per a mi Joan, quedà clar que el problema comença amb el tancament de la zona de l'aparcament de l'hotel des de la compra del Grup Barcelo, i que qui posa entrebancs és aquest mateix.

De fet la degradació de la zona de l'hotel Formentor és un fet contrastable amb la preservació de l'entorn de Cala Murta.

idoi

quina tropa....

idoi | 15/04/2010, 19:58

La corrupció en els Governs balears.
Condemnts i imputats del PP.
- Jaume Massot, ex director general de Ordenació del Territori del Govern de Matas (2003-2006). Dues condemnes per corrupció urbanística (vuit anys y mig) por el caso Andratx. TANCAT.
- José Juan Cardona, diputat balear, ex conseller de Indústria, ex presnt del PP
- Antonio Serra, diputat balear, ex director general del Govern de Matas y del Consell de Mallorca i de Eivissa, imputat por malbaratament i delicte electoral en el caso Scala.. Imputat en el caso Palma Arena por prevaricació i malbaratament.
- Jaume Font, diputat balear i portaveu del Consell de Mallorca, ex conseller de Medi Ambient, imputat por tràfic de influències.
- Jaume Matas, ex presidente de Baleares (PP) en 1996-1999 y 2003-2007; ex ministre de Medi Ambient (2000-2003). Imputat per el Palma Arena.
- Juan Martorell, cap de Prensa del PP balear, ex director general de Comunicació del Govern de Matas. Imputat amb càrrecs per el caso Palma Arena.
- Dulce Linares. Ex directora general de Gabinete de Matas. Imputada por el Palma Arena.
- Jane King, ex secretaria general tècnica de Presidència. Imputada por el Palma Arena.
- Pepote Ballester, ex director general de Deportes. Imputat por el caso Palma Arena.
- Raimundo Alabern, ex director gerent del Institut de Turisme. Imputat per el Palma Arena.
- Bartolomé Reus, antic conseller del Govern balear. Imputat per el Palma Arena.
- Antònia Ordinas, ex gerent del Consorci, tancat durant dos meses per el cas Scala. Expulsada del PP.
- Kurt J. Viaene, ex director general de Promoció Industrial, imputat i tancat por el caso Scala. Expulsat del PP.
- José Manuel Alcaraz, elegit president del PP de Formentera desprès ser imputat por el caso Scala. Ex cap de Gabinet del conseller Cardona.
- Jaume Gil Cuenca, ex director general del Govern. Imputat por el caso Scala.
- Francisco Gálvez, ex director general de la Joventut. Imputat por malversació en el caso turisme jove.
- Juanfran Gosálvez, ex administrador de Turisme Jove.
- Joan Martorel, Ex Director General de comunicació. Imputat pel cas Palma Arena.
- Antonio Alemany Dezcallar, persona que escrivia els discursos de Jaume Matas, imputat amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Maria Umbert, que fou cap del gabinet de Matas i directora general d’IB3. Imputada amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Jorge Saniz de Baranda. Ex director general de tributs del govern Matas (2003 – 2007)
- Jaume Vidal Ladaria, es director gerent de l’empresa pública Caib Patrimoni i ex president de Nuevas Generaciones del PP.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 15/04/2010, 19:52

Et puc assegurar que la nota de premsa una de les coses que menys incidia era en el cartells i si en l'activitat de caça.
No se si m'exalto, et puc assegurar que jo procuró no fer-ho i de fet el tema de camins et puc assegurar que vista la desidia institucional, procuro agafar-lo amb calma.
Salut

Joan

Salutacions Joan Ramon

Joan | 15/04/2010, 19:34

El que s'ha d'assegurar és que tothom que passi per la península de Formentor sapi el qué es fa i tant si val si el cartell es davant darrera...això és relatiu, el que molesta es torbar-te caminant a una zona perillosa, això és la realitat que impacte i no la informació que se dona !!.Tot Formentor té cartells fins la partió amb cala murta i nosaltres em de fer el mateix fins al far!!.Salutacions, el que ens molesta és el mateix però ens exaltam de diferent manera...tots els camins vallats de la fundació tenen pas per escales pels excursionistes(baix del fumat,coll olivardà,pi de la senyora...Formentor o està tancant tot.

Joan Ramon

Salut Joan

Joan Ramon | 15/04/2010, 17:48

Amb això entre altres coses penso jo que ni és questiona la bona feina que puguis fer, ni la bona voluntad de ningú.
Però els fets són que fa anys es podia transitar per un camí que va des de l'aparcament de Formentor a Cala Murta, i que a més si vas des del fumat a Cala Murta ara et vegis condicionat pels caçadors.
Evidentament el que molesta no és que s'hi possin cartells, sinó que es permeti una activitat de caça major tan a prop d´un camí.
Del tema de la conservació, estic d'acord en que s'ha de felicitar de la conservació d'aquell espai, però també consider que l'implantació de la caça major no és una activitat que ajudi a promoure l'estima per la natura. Més quan és una pràctica que no és pròpia de la nostre comunitat en aquest cas.
De totes maneres no seré jo que possare amb dubte la teva estima per la natura Joan, doncs en soc conscient i segurament en els fons de la qüestió voldriem arribar allà mateix.

Salut

Salut

Joan Ramon

Caça

Joan Ramon | 15/04/2010, 17:35

A la nota de premsa queda ben clar que el que és demana sobretot és que es respecti el perimetre per on han d'anar els vianants.
Per tant, els cartells no poden d'advertencia no han d'estar mai a l'entrada d'un camí, tal com están col·locats, sinó als costats de la zona de caça, com bé saps, els camins no s'inclouen com a tal, i la denúncia va dirigida als cartells que es troben sobre el camí.
Per altra banda la nota de premsa surt de la Plataforma Pro camins.
Dir què en cap moments a constatat cap queixa per la senyalització de zona de caça, en la cual ja s'han fet les pertinents queixes no rebudes en el seu moment per la conselleria de medi ambien, però la fotografia és prou gràfica i mostra com s'assenyal d'un perill a la entraca del camí que es dirigeix a Cala Murta, i en tot cas els que si haurien de estaar advertits de no caçar pop del camí són els caçadors, i no advertir als caminants del parill de transitar per aquell camí, fet que al meu parer no és correcte.
tot són maneres de veuré les coses supos, però per això hi ha un reglament d'usos que crec que és prou clar.
Salut

Garci

Re: Caça Major a Formentor

Garci | 15/04/2010, 15:12

Hola Joan. Estic content de veure't per aquí! Tens raó en el comentari, el que ens molesta és la caça, i d'això ens hem queixat moltes vegades, fent al·legacions, escrits, etc.

Però és cert que els cartells tan vistosos lleven les ganes de caminar, però també és cert que no és culpa dels cartells, sinó dels caçadors.

Gràcies per aportar aquestes dades i gràcies també per lo net que ho tens tot, la veritat és que val la pena anar fins a Cala Murta.

Joan

CARTELLS PERILLOSOS !!???

Joan | 15/04/2010, 14:36

Bones,...com anam. Havui he llegit damunt l'article als diaris, i només comentar que el problema no són els cartells, que són obligats per la conselleria, és més, ens van dir que no eren suficients i encara se n'han de posar 6 més. El problema és la caça major a un lloc turístic de caminaires excursionistes durant tot l'any, els quals tenen tot el dret a saber el tipus de caça que es fa a la zona, sinò..? on posarieu els cartells darrera un pi o una mata..!!!? s'han de posar a llocs de pas per a que tothom s'assabenti, els caçadors ja tenen unes normes d'us de carabines i els llindars on no poden tirar. Sino hi hagués cartells dirien que ningú ha avisat del perill i tots els excursionistes tenen dret a saber el que passa a Formentor i si és el cas obrir una recollida de signatures per a aturar el que la conselleria a permés, però mai hem d'estar encontra d'unes senyals que ens assenyalen una veritat objectiva i real, amb les consecuències que això du pel qui s'adintra dins la costa. Repeteixo que els caçadors tenen unes normes i llindars per a evitar ferir amb bales perdudes, però s'ha de reconéixer que el km de distància que pot recòrrer el tir ho fan molt perillós.Som totalment contrari a la caça amb bala dins aquesta illa tan petita, però si el govern ho permet, el que s'ha de fer és atacar al govern i no als cartells que avisen de la realitat!!!. L'entrada a peu a cala murta és en ZIGAZAGA i més estreta per a evitar que si un caminaire deixa la barrera oberta puguin sortir les someres i provocar un accident a la carretera del far.!!!Ja fa molts mesos que vaig mirar si i havia alguna manera de permetre el pas per a cadires amb rodes, però s'ha de mirar com fer-ho ja que els canadienses(tubs per a que no passin els animals) no van bé i s'ha de mirar una alternativa que permeti el pas amb cadira però que al mateix temps sigui factible per mor les someres(LA REALITAT ÉS QUE NO TOTHOM TANCA LES BARRERES PER AIXÒ NO ÉS TAN FÀCIL TROBAR UNA SOLUCIÓ...).VENGA SALUTACIONS i al menys ja podrien dir que el camí està net i no és precisament gràcies a "lo públic" que el neteixo jo... i no vegis la de coses que et trobes!!!Repeteixo atacau la caça però no els cartells !!!

>Maki

Miquel Segura

>Maki | 05/04/2010, 12:12

He lleguit, un poc per damunt, això si, a la columna tipus "Volkischer Beobachter" de Miquel Segura, i dins un tò de crítica al nou secretari general del PP, J.R. Bauzà, que "una de les coses encertades", també és l'anomenament de Tomeu Cifre Ochogavia per qualque cosa de agricultura. Hem veig obligat a recordar la moguda de fa uns anys, quan Tomeu era funcionari, o empleat interí de la delegació d'agricultura de Sa Pobla, que no compareixia per la feina, i al ser denunciat el fet, Matas signa un decret, anomenat-lo assessor seu amb un sou de aprop de 50.000 € anuals, sembla que sense activitat definida...

Joan Ramon

Gràcies Biel

Joan Ramon | 05/04/2010, 08:48

Bona feina Biel, desgraciadament les previsions que es feien es van cumplint, i la caça Major a Formentor entre altres coses suposa la limitació d'usos excursionistes a alguns d'aquests indrets.

SALUT

Idoi

Renovació del PP?

Idoi | 05/04/2010, 08:46

La nova junta de Bauzá hi ha quatre ex-consellers del govern Matas: Francesc Fiol, José María Rodríguez, Aina Castillo (la responsable de Son Espases), Mabel Cabrer (la responsable de les autopistes i del desastre del Metro), Jaume Font, imputat en el cas Pla Territorial, i Josep Juan Cardona, imputat, i presumpte responsable, de la trama corrupte del cas Scala. Però el que més crida l'atenció, i que és evident que li durà més problemes al batle de Marratxí, és la vice-presidència de Carlos Delgado, el batle de Calvià, contrincant seu, i únic -però renouer- representant d'un sector ultra-espanyolista i d'extrema-dreta.

Biel

Més informació

Biel | 05/04/2010, 08:27

Article del febrer 2009 on podeu tenir una visió general d'aquest tema: (h)ttp://bloc.bielperello.com/post/65188

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb