URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recollim el que sembrem

Alternativa | 10 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Una enquesta feta a Catalunya reflexa que el 24% dels catalans votarien a un partit xenòfob, aquesta data escarrufa, però la veritat és que la Plataforma Anglada podria fins i tot entrar al Parlament les properes eleccions autonòmiques.

Causes, moltes i molta culpa la tenen els politics, com no, però perquè aquesta afirmació no es converteixi amb un tòpic cal parlar amb la gent i això és el que es va fer a Catalunya Ràdio, varen obrir els telèfons a la gent i una senyora que va voler quedar a l’anonimat va dir que molt d’empleats dels ajuntaments, sobretot empleats de l’àrea social, obeint ordres dels seus superiors, el regidor de torn en particular, entren per la porta de darrera del dispensaris mèdics i altres serveis similars a emigrants passant-se pel forro textualment, les llistes d’espera que els nacionals patim amb paciència, així tenen  el recolzament d’associacions d’immigrants a l’hora de demanar el vot en cas de que aquest col·lectius algun dia poguessin votar al nostre país, ni havia fins i tot alguna de folklòrica però bàsicament es tractava de la massificació i dificultat de l’accés als serveis bàsics, a la frase de sempre de algun contertulià que els emigrants han contribuït a la riquesa del país, l’altre frase ja tristament de sempre, i on és aquesta riquesa ara?

Les politiques d’integració no es poden fer amb discriminació positiva, ja que això crea un malestar a la població autòctona, s’han de tenir unes atencions especials pel desconeixement del seu nou entorn, però anant molt alerta a lesionar els drets de la població autòctona perquè aquesta no es senti malament i anem a una situació que ningú desitja, però dissortadament molts som el que la veiem més a prop cada dia que passa, i aquesta enquesta és un exemple i un avís molt seriós d’una nefasta política d’immigració, tant en el seu àmbit estatal, autonòmic i fins i tot local.

Miquel Sánchez.

 

de: http://www.observatori.org

 

de: http://arch.cubaencuentro.com

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 18/04/2010, 13:29

APR, con diu el dit castellà "cuando el rio suena, agua lleva", el tema de les places escolars ja s'ha dit el motiu d'aquesta reserva per inmigrants, malgrat molt de pares que volen canviar de col.legi o que els nins comencin el 1er de primaria no hi estan d'acord, precisament jo a un ahir a un pare(no de Pollença) li vaig explicar el més clar possible, no vaig poder fer-lo canviar de "cantari", "si hi va un moro abans que el meu, armaré un escàndol hi arribaré on sigui", i aquí no hi ha doblers públics pel mig, al manco directament.

Amb altres temes, sembla que sigui un tema tabú, a tot això s'haurà de demanar per escrit malgrat les respostes no agradin a l'esquerra, dreta o centre.

Mira el remors i les mentides d'Alternativa damunt el funcionament d'algunes conselleries, semnbla un guió de "POLÒNIA".

Gràcies per participar.

APR

totes putes totes submisses

APR | 18/04/2010, 13:14

h
ttp://lh5.ggpht.com/_NGtLyAyV49k/S8sFUzEariI/AAAAAAAAABo/CSUrW3MJZiE/morocco1991%20abbas.jpg

APR

després de 43 comentaris i un post impossible de digerir

APR | 18/04/2010, 12:09

Miquel Sánchez, com a polític que no vol oblidar-se del “món real”, has de fer un diagnòstic de la realitat basant-te en dades contrastades i no en les impresions del carrer -la “vox populi”-, que no són més que prejudicis i estereotips creats a partir del desconeixement, la mala llet i la por al desconegut que amenaça la meva existència i mallorquinitat (o és ejpanyolitat? o europeïtat? o occidentalitat capitalista?).

A Pollença, crec que teniu servei de mediació, apropa't-hi i demana i col·labora a trencar aquests prejudicis i estereotips que fàcilment poden acabar en racisme o xenofobia i més, en temps de crisi.

S'han de retallar per les dues bandes: sabeu que els immigrants es pensen, ateses les informacions dels mijans de comunicació, que l'home ejpanyol és un mascle maltractador? (un exemple, només).

Pel que fa a ajudes, places i pisos protegits no existeix cap formulari en el que te donin un punt més per ser immigrant. A tot ciutadà per igual se'l demanen uns requisits -justificació d'ingressos econòmics, entre altres- i si es considera un privilegi formar part de l'exclussió social... És llavors quan hi surgeix la competència pels recursos, ja que aquests no creixen conjuntament amb la població. Reprenent l'anterior, fins i tot, davant un mateix recurs, l'immigrant té un altre requisit més que el nacional, la residencia regular i continuada d'un mínim de 5 anys, per exemple.

(Per no xerrar dels “fets” d'en Turgut... De xinos:h ttp://www.eldiariomontanes.es/20090111/opinion/cartas-director/chinos-tienen-ningun-privilegio-20090111.html).

Pens que és tàctica, estratègica, ideològica, política i èticament equivocat el teu discurs. Des de l'esquerra no es pot donar cabuda a treballar a partir de la rumorologia i de les impresions subjectives, sinó al contrari, s'han de fer tots els esforços i sacrificis necessaris per contrarrestar-los i desmuntar-los. Miquel, t'ha costat una setmana i 41 comentaris fer un pensament i decidir informar-te i després escriure no a partir d'aquell del "m'han dit que ...", sinò a partir de “dades objectives”, la qual cosa encara no has reconegut. El post pot tenir un caramull de comentaris, però el nombre de comentaris no reflecteix la qualitat del mateix. A Libertat Digital qualsevol article pot tenir 100 comentaris i això no és raó per a qualificar-lo de bon article.

Pel que fa al comentari “... tenim mes respecte pels musulmans i les seves costums, que pels cristians. Perque fa uns anys tothom vol llevar creus i ara ningu vol llevar vels”. El problema és per començar, la Constitució. L'article 16 diu: “Ninguna confesión tendrá carácter estatal. Los poderes públicos tendrán en cuenta las creencias religiosas de la sociedad española y mantendrán las consiguientes relaciones de cooperación con la Iglesia Católica y las demás confesiones.” Això vol dir, que l'Estat no és que no tengui cap confessió, no és laic, sino que no s'hi adscriu a una en concret. I crec que no fa falta que parlem del poder de l'Esglèsia (la darrera, ben fresqueta, la assimilació de la pederàstia amb la homosexualitat; l'Estat francés ha protestat diplomàticament: l'ejpanyol, model de virtuds laïcistes....?) i el seu afavoriment respecte de les altres confessions.

El famos bocí de tela que dóna tanta xarrera pot dur-se per motius polítics – com a oposició a Occident- i així inclouria l'argument “per fotre”: abans d'obrir la boca, una al·lota que dugui mocador ja hi està encasillada (està sotmesa); per una exègesi possible de la religió; per moda; per tradició; per tal d'accedir l'espai pùblic considerat masculí i per tant, com a símbol de su condició de musulmana que es rendeix davant déu i no davant la figura del tutor; per pressió de la comunitat, per mor del desarrelament i el rebuig rebut que es canalitza cercant una nova identitat o re-construint o re-afirmant l'actual (aquests dos motius en un context d'immigració); com a símbol del pas de la pubertat a l'edat adulta; per a voler parèixer (les nines) més grans; a vegades es fa servir durant el mes de Ramadan i desprès hi desapareix; per adhessió a postures radicals -no ho negaré-; moltes dones el duen quan pensen que han crescut i se senten majors; hi ha dones que el porten una vegada que s'han compromés amb un home i es retira del “mercat matrimonial”... Mil raons i més. Seríem nosaltres els que ens l'hauríem de llevar (el vel) i mirar més enllà del collage d'imatges bombarjedades en el nostre cerebre des de falsimèdia. Incloure el mocador en el debat de la religió és una errada. Li atorgam massa atenció, i no ens fixam en qui hi ha darrera, i el més trist és que assumptes com aquests són generadors d'estat d'opinió cap un col·lectiu. Com si no haguès res pus més important! Ara bé, associar el mocador única i exclusivament a la sumissió de la dona a la figura masculina -pare, home, germà o tutor- i a déu, encobreix el discurs segons el qual els que venen, s'han de adaptar a les nostres costums. I em deman quines són?! I què feim noltros per adaptar-mos a una nova realitat canviant? Si voleu saber més sobre el vel i la fihura de la dona en occident, mirau-vos h
ttp://www.rebelion.org/noticia.php?id=101390 o escrits de Sami Naïr, Fatima Mernissi o Gemma Martín Muñoz.

Més: “L'Islam es una religió intolerant i l'alcorà un llibre violent ...”. L'islam reconeix els profetes jueus i cristians (Abraham, Moisés, Joan el Baptista, José, Jesús...), amb la diferència de que Mahoma és el que segella la profecia, així reconeix la Tora i la Biblia i les seves tradicions. De fet l'Alcorà beu d'aquestes fonts i per tant, és tan violent i intolerant com el cristianisme o el judaisme. Si voleu saber més, podeu llegir-vos el llibre de J.J Tamayo-Acosta, Islam: cultura, religión y política.

L'islam és una minoria en Europa, de prop de 500 millions d'europeuus, els musulmans no hi arriben al 4%. En l'estat espanyol, no hi arriben a ser un million d'entre 45 millions. Tu ho has dit i et rectificaré un parell de millions, hi ha al voltant de 1.300 millions de musulmans en el món. Igual que no xerram dels cristians com a conjunt, què té a veure un nord-americà (protestant, catòlic, mormó...) amb un bolivià o un italià, què té a veure un indonesi amb un marroquí, un habitant de la Guyana francesa amb un paquistaní.
Com deia Buñuel, gràcies a déu, som ateu, però això no lleva que no me'n informi i m'informi bé.

Julen, company: “Als Lycées marroquís (enguany treball a Fès, Marroc) igual que a bona part dels espanyols, està prohibit que els al·lots duguin a classe gorres o bragues d'aquestes que tapaen la cara. Visitant un centre en M'rirt vaig veure com els professors a l'entrada de classe els hi llevaven les gorres als qui gosaven dur-les... evidentment, a les al·lotes no els tocaven els seus hiyabs.” Evidentment, la visera d'una gorra del tipus yanki pot ocultar els ulls (direcció de la mirada, si els alumnes atenen o no), no així el hiyab que mai no tapa la cara. Existeixen també altres tipus de vel, com el niqab, minoritari i fins i tot mal vist dins la pròpia comunitat muslmana.
Pel que fa a “la situació de submisió que les dones marroquines inmigrades tenen respecte als seus homes...” , no sé quantes dones marroquines o musulmanes coneixeu, però això és una altre generalització de la recurrent vox populi mencionada en aquest post. Hi ha mil models de famílies, hi ha la que no té veu ni vot, la madonna que due els calçons de la casa, la que negocia amb el seu home..., com a ejpanya mateix.

Julen Adrián Gorostiza

A JRV, un parell de matissos

Julen Adrián Gorostiza | 17/04/2010, 20:53

No és el matex l'Islam que l'Islamisme. A mi l'Islam com a pràctica religiosa privada, no em fa ni fred ni calor..., encara que et desperti el muecí a les quatre o cinc de la matinada cridant o cantant del minaret... en fin el mateix fan les campanes i ja esteim acostumats.
El problema ve quan es preten uniformar i presionar tota la societat perquè passi per l'aro. Per exemple a Marroc, com a molt d'estats islàmics, no hi ha separació entre religió i estat... i això comporta, per exemple, que menjar en públic durant el ramadan sigui un delicte, i fer-lo en grup, com va succeir en Mohamedia, aquest estiu, quedar en un lloc públic per a fer una berenada, com van fer els del MALI (moviment alternatiu en defemsa de les llibertats individuals)es converteix en un arriscadíssim acte de denúncia política de la negació dels drets i llibertats a Narroc, amb detencions i encausament judicial inclòs.
El segon matís ve a compta del perquè de l'èxit de l'Islamisme a Iran, Afganistan, el Caucas, Marroc o Argelia.
És cert que en certs casos va ser alimentat des del poder per EE.UU. o la monarquia marroquí, però en altres i, a vegades al mateix temps, va ser el descrédit, la corrupció i la represió dels regímens estalinistes, és el cas del Càucas, Argèlia, Iran, que tenia la URSS de veinat i del propi Afganistan. En resum el desastre de l'esquerra (A Marroc el partit socialista es va vendre per un plat de llenties) està a l'orígen de l'auge de l'Islamisme.
Davant la ruina de la modernitat, sigui en versió occidental o en versió estalinista, l'Islamisme ha tingut molt de terreny per crèixer a les capes populars i empobrides dels paissos musulmans. El cas del desprestigi de la corrupta Autoridad Nacional Palestina, també és d'allò més eloqüent.

Julen Adrián Gorostiza

A JRV, un parell de matissos

Julen Adrián Gorostiza | 17/04/2010, 20:53

No és el matex l'Islam que l'Islamisme. A mi l'Islam com a pràctica religiosa privada, no em fa ni fred ni calor..., encara que et desperti el muecí a les quatre o cinc de la matinada cridant o cantant del minaret... en fin el mateix fan les campanes i ja esteim acostumats.
El problema ve quan es preten uniformar i presionar tota la societat perquè passi per l'aro. Per exemple a Marroc, com a molt d'estats islàmics, no hi ha separació entre religió i estat... i això comporta, per exemple, que menjar en públic durant el ramadan sigui un delicte, i fer-lo en grup, com va succeir en Mohamedia, aquest estiu, quedar en un lloc públic per a fer una berenada, com van fer els del MALI (moviment alternatiu en defemsa de les llibertats individuals)es converteix en un arriscadíssim acte de denúncia política de la negació dels drets i llibertats a Narroc, amb detencions i encausament judicial inclòs.
El segon matís ve a compta del perquè de l'èxit de l'Islamisme a Iran, Afganistan, el Caucas, Marroc o Argelia.
És cert que en certs casos va ser alimentat des del poder per EE.UU. o la monarquia marroquí, però en altres i, a vegades al mateix temps, va ser el descrédit, la corrupció i la represió dels regímens estalinistes, és el cas del Càucas, Argèlia, Iran, que tenia la URSS de veinat i del propi Afganistan. En resum el desastre de l'esquerra (A Marroc el partit socialista es va vendre per un plat de llenties) està a l'orígen de l'auge de l'Islamisme.
Davant la ruina de la modernitat, sigui en versió occidental o en versió estalinista, l'Islamisme ha tingut molt de terreny per crèixer a les capes populars i empobrides dels paissos musulmans. El cas del desprestigi de la corrupta Autoridad Nacional Palestina, també és d'allò més eloqüent.

Julen Adrián Gorostiza

excuses

Julen Adrián Gorostiza | 17/04/2010, 20:06

no pensava fer-lo tan llarg, però se m'ha anat la ma.
De fet ho he escrit directament al blog, sense haver-lo escrit abans al proceador de text, i per això hi ha tantes errades de mecanografia i d'ortografia. Fins i tot les darreres línies m'han sortit en castellà i no m'he adonat.
La pròxima m'esmenará.

JRV

Julen

JRV | 17/04/2010, 19:29

El llarg comentari - article és d'agrair, amb l'afegit del comentari del Tel Quel. No soc precisament un admirador de la societat islàmica, com a societat lligada casi al cent per cent a una religió, i no precissament la mes tolerant. A mes, estic preocupat de que els diferents estats islàmics que caminaven fins fa uns anys cap a una societat civil i governs deslligats de la religió, han quedat estancats i fins i tot han reculat cap a l'integrisme religios, i no precissamentper culpa dels Estats Units, com se ens vol fer creura, sinó a partir de la "revolució", que jo en diria involució islàmica de l'Iran, exportada cap a paisos com Argèlia o el mateix Marroc, on el nivell de tolerància sempre havia sigut elevat (excepte amb les dones , això si).
Per tant si l'humanisme i totes les seves vessants possitives per a qualsevol esser humà s'han de presservar i protegir, beneficiant a qualsevol esser humà, vingui d'on vinguí, cal recordar que arribar on som no ha sigut cosa d'un dia, i encara no hem acabat. I per mi, l'Islam, El catolicisme integrista, l'estalinisme, el fascisme especialment, son amenaçes que cal possar dins el mateix sac, amb poques diferències, i tal volta caldria posar-hi també el sionisme si aquest fos mes nombrós i potent. No sempre està clar on està la linia de separació entre la tolerancia, i la deixadesa dels valors i la ignorancia i tòpics folklorics d'esquerres.
Per cert, sembla que el major genocidi de la història fou el perpetrat pels espanyols a America. Tal volta caldria fer obrir les escoles el 12 d'Octubre i fer anar-hi també els nostres fills, i lluitar perque desaparegués aquesta festa tan vergonyossament "patriòtica". La conquesta del rei Jaume, devora això, no és res.

Joan C

Re: Recollim el que sembrem

Joan C | 17/04/2010, 17:58

Julen, no se on has estat políticament incorrecte, estic bastant d'acord amb el que dius. Això si, estaria bé, si has de fer un escrit tan extens que l'enviasin per publicar com article, estic segur que els administradors t'ho agrairien i sería més fàcil de llegir.

Julen Adrián Gorostiza

En contra de les polítiques d'integració, a favor de les polítiques de drets i i despesa social.

Julen Adrián Gorostiza | 17/04/2010, 17:38

Supòs que tornaré s a ser políticament incorrecte, no ho puc evitar.

L'onada inmigratoria a l'estat español provenent del Maghreb, Àfrica, Sudamèrica i païssos de l'est europeu (ex pacte de varsovia) va començar o es va aguditzar fa més o manco 15 anys. ¿Per ventura és que els serveis socials, la despesa social, en una paraula els drets socials estaven garantits en aquella arcàdia feliç?
Evidentment, NO. L'allau inmigratori ha posat, si cal, més en evidència els dèficits en matèria sanitària, educativa, cultural, de joventut, vellessa,sportius, d'habitatge... de serveis socials en gèneral (fins i tot ha servit per cobrir a baix cost els serveis de guarda del vells dependents).
Abans de l'arribada massiva d'inmigrants, un dels objectius de sempre de l'esquerra era la satisfacció dels dèficits d'equipaments socials. Jo som de Bilbao i vig passar un caramull d'anys bregant en una asociació de viïnats per aquests temes. No és res d'original, el mateix pasava a totes les ciutats, a Palma, a Barcelona, Sevilla, Madrid... etc.
Avui l'allau inmigratori fa més evident el necessari increment de la despesa social, independentment de l'origen ètnic, cultural o nacional dels nous ciutadans, nous treballadors què sí paguen impostos (per començar els indirects, que hi pagam tots -els més injusts socialment- i, els directes quan són contractats legalment; si no els hi paguen és perquè hi ha empresaris que es fan d'or contractant en negre amb salaris de misèria).
És per això què crec que (sempre amb qualque matís, per exemple en qüestions educatives, o de mediadors culturals que resolguin qüestions de primera instal·lació o de barreres lingüístiques, etc. ) no m'agrada el terme de polítiques d'integració i m'estim més parlar de polítiques de serveis socials o de serveis públics en general, atendent a les diferents necessitats de diferents col·lectius socials.
Per cert, les escoles privades concertades, sostingudes per doblers públics, també han d'aceptar la part del pastís que els hi pertoca d'alumnes inmigrants. En un pobles petit com Artà això no suposa un gran problema, i crec que es fa de manera quasi natural, sense cupos, i els al·lots més o manco es reparteixen per proximitat.
I atenció, a vegades escola pública no vol dir éscola més sensible a les qüestions relatives a l'inmigració. Us contaré una. Som professor de secundària i sempre he defensat l'escola pública, però l'any passat vaig intentar (sense èxit, perquè l'inspectora es va negar) treure al meu fill de l'escola pública a la qual va (Na Caragol)a on anava des de féia 6 anys, perquè als carnavals de fa dos anys la direcció del centre (no sé si amb el suport del claustre) va imposar que per Sa rueta infantil dels darrers dies els al·lots havien de conmemorar l'escabetxina de la conquesta de Ciutat de Palma pel Rei en Jaume... anant de moros i cristians, obviant entre d'altres coses que entre els al·lots hi ha un bon grapat (encara que no molts) d'alumnes d'origen marroquíns... tot això en nom d'una tradició que en Artà era i és inexistent, perquè Artà no és Pollença.
Altra història que sí genera molt de rebuig és el que certs serveis socials, per exemple els de salut o altres com el d'educació, han d'afrontar com efectes colaterals de la situació de submisió que les dones marroquines inmigrades tenen respecte als seus homes... dónes embarassades que no poden a les revisions médiques sense que les acompanyi el seu home etc... o el cas del hiyab (el rebosillo maghrebí)als centres escolars.
Per exemple una alumna meva de l'any passat a Artà va suspendre Educació Física perquè es vanegar a participar a la part de natació com la resta dels seus companys a la piscina municipal.
Als Lycées marroquís (enguany treball a Fès, Marroc) igual que a bona part dels espanyols, està prohibit que els al·lots duguin a classe gorres o bragues d'aquestes que tapaen la cara. Visitant un centre en M'rirt vaig veure com els professors a l'entrada de classe els hi llevaven les gorres als qui gosaven dur-les... evidentment, a les al·lotes no els tocaven els seus hiyabs. El mateix passa a Mallorca, al meu centre, IES Llorenç Garcies... i crec que no es pot dur aquesta política de discriminació de gènere... o tots moros o tots cristians, en quan a drets de vestimenta, vull dir.
Tot això té un context que no podem oblidar. Els al·lots marroquins que ens venen, l'inmigració marroquí en general, no hem d'oblidar que ens arriba d'un estat amb un règim polític que per dir-lo amb suavitat cal descriure com a no democràtic, i amb un règim polític que auna el poder económic, polític i religiós... amb una pantomima de sistema de partits i un sistema educatiu que us podeu imaginar... i sobre tot, al manco a Artà,ens arriben rifenys, provinents de la part del país que la monarquia marroquí ha mantengut castigada,més endarrerida i marginada a posta, precisament per la seva desafecció a la monarquia. Un país on l'esquerra a més de per la represió dels "anys de plom" ha fracasat per mèrits i traicions pròpies, i on el desastre dels règims estalinistes o similars es veu d'aprop en Argèlia, i on la monarquia ha alimentat el monstre islamista per a combatre "els comunistes" ¿us sona? ben igual que a Afganistan però amb un estil propi i més controlat.
Tot això ho dic perquè no es poden acceptar sense més i donar per bones les "tradicions" d'aquests nous ciutadans, nous veïnats... i que en aquest cas "integrar" aquests nous ciutadans també vol dir qüestionar alguns dels seus valors i presionar perquè canviïn al manco la seva conducta (si no els seus valors) en relació al rol de la dona, a l'autonomia de les dones i a la separació d'allò públic- polític i d'allò religiòs. Una tasca gens fàcil...
Para acabar us deix un enllaç de la revista Tel Quel (en la meva opinió, l'única -en francés- que es pot llegir sense que t'hi caigui a terra, després del tancament de l'anyorat Le Journal) que toca el tema dels vels, hiyabs burkas etc., des d'un altre punt de vista.

Défilé. Oh, sexy burqa !
Des femmes presque nues, des mannequins en burqas argentées, des sacs en forme de grenades et des slogans choc du genre “Tchador, j’adore…” Voici, résumé, le fruit de la dernière performance de la plasticienne Majida Khettari, une jeune Marocaine tout droit sortie de l’école des Beaux-Arts de Casablanca. A Paris, son défilé VIP (comme Voile islamique parisien) a été incontestablement l’événement artistique de la semaine. Objectif avoué de l’artiste: désacraliser le voile et accompagner le débat qu’il suscite en France.

h ttp://www.telquel-online.com/420/lessentiel_420.shtml
En la versión en papel aparece una imagen muy sugerente.
Perdonar si me he salido un poco del tiesto.

Joan C

Re: Recollim el que sembrem

Joan C | 17/04/2010, 06:13

La veritat es que a i se'm fa molt dificil pensar que a un col·lectiu inmigrant que tot ser elevat no crec que tenguin un alt porcentatge de vots rebi un privilegi, si hi ha qualque "privilegi" com es per exemple recervar places deu ser per motius d'integració (motiu que ens interesa a tots), de la mateixa manera que es recervan plaçes per persones amb discapacitats.
Totalment d'acord amb Turgut que qui denuncia un privilegi a un col·lectiu no denuncia el col·lectiu.
Jo ja esper amb ganes que en Miquel trobi les dades objectives per el nou article.
Salut i força!

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 16/04/2010, 22:14

Hola Turgut, a mi el que més em preocupa és que molt de pares no acepten el tema de la reserva de plaçes escolar pels nou vinguts, d'acord o no amb ells, hem de recordar que ells són el que pagen aquestes plaçes i no podem pasar per alt les seves queixes, no vull dir donar-los la raó però al manco escoltar-los i parlar amb ells.

Per altra part avui mateix ja m'han advertit que no em fiqui amb aquest embull, naturalment vull aclarir alguns temes perquè a mí el doblers em costen molta feina de guanyar i no em plouen del cel. Més endavant donaré un poquet de llum, perquè no m'agrada parlar sense dades i just de remors, aquell del "m'han dit que ...".

Bona nit.

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 16/04/2010, 21:04

Aqui el problema, Guillem, es que quan un critica les actuacions de l'administració per afavorir colectius, hi ha gent que ho interpreta com una critica al colectiu mateix. Res mes lluny. Si jo dic que es una vergonya lo que cobra en Cristiano Ronaldo, no m'estic ficant amb en Cristiano Ronaldo, sino amb qui li paga. Faltaria mes que ell fos el culpable de que li paguen molt. Crec que aixo ha de quedar clar perque si no queda el dubte de que qui fa aquesta critica te una actitu xenofoba, i es absolutament fals.

JRV

Una salvetat

JRV | 16/04/2010, 17:59

En honor a la veritat, Siria es un dels paisos amb mes tolerancia religiosa. Coviuen lliurement i pacificament Cristians catòlics ritus llatí, coptes, bizantins, etc, Musulmans de varies tendencies i fins i tot jueus. A alguns indrets es parla encara arameu.
Uniqusque suum, a cada un el que es seu. L'article de l'Ultima Hora no està ben documentat. Una altra cosa és Iran o Pakistan, per exemple.

JRV

Islam

JRV | 16/04/2010, 17:53

L'Islam es una religió intolerant i l'alcorà un llibre violent i intolerant, especialment contra les dones. Cert que hi ha moltes formes de interpretar-lo, però fonamentalment, res a veura amb democracia, llibertats i tolerancia.
I una religió practicada, al manco nominalment per 1.500 milions de persones , no és una minoria.
Ara que ens hem espolsat els cristians , i especialment el nacionalcatolicisme del damunt , ens cau damunt l'Islam? No per favor.

Pepe

Re: Recollim el que sembrem

Pepe | 16/04/2010, 15:00

Crec que un article que porta aquest debat i 37 comentaris no es pot qualificar de "mal article" una altra cosa és estar d'acord o no, però crec que el debat obert és més que interessant i això ha estat possible per aquest article

Guillem Caldentey

Turgut

Guillem Caldentey | 16/04/2010, 14:35

Amic Turgut, m'estim més quedar fora "amics", que repartir falsetats, especialment quan van en contra de les minories.
Au! Adéu!

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 16/04/2010, 14:22

Hola Guillem, no pensava tonar a sortir en aquest article però ara em sent obligat.

Disortadament no són remors, hi ha molta realitat, tu has explicat molt bé el tema de les places escolar que a Pollença duu a molt de pares amb les ungles afilades, què no estan d'acord amb això per molt que expliquis la situació que la reserva de places pels nou vinguts és per motius de no deixar-los aisllats i no fer "gethos" i ara precisament estem amb dates de preescolarització i prest tindrem l'escàndol. (*)

Amb el tema dels doblers públics m'han contat un parell de coses que estic intentant confirmar, gratuïtats d'alguns serveis que els altres paguem etc. ara vorem si és veritat o no, però és "vox populi", per això vull saber si és veritat o no per higiene democràtica, estic amb el tema i és que si aspirem a estar al cap davant d'aquest ajuntament primer en de saber el que passa i si és just ens agradi o no el que trobem.

(*) A Pollença sembla que fa bó anar a algún col.legi en particular, quan els dos públics que hi ha són semblants i ben vàlids

Joan C o Cifre

Re: Recollim el que sembrem

Joan C o Cifre | 16/04/2010, 14:19

Estic d'acord Guillem Caldentey a mi tampoc me va agradar l'article. Però si serveix perquè una setmana després se segueixi parlant del tema ja es positiu. Si serveix per desmentir tot aquest grapat de "bulos" o rumors que continuament es senten ja me va be ( jo encara no tenc clar si n'hi ha qualcun de cert, però no em preocupa perquè crec que l'inmigrant sempre està en desventatge).
Respecte als partits d'esquerres moltes vegades tenc la sensació que tenen les seves frases políticament correctes per aquests temes però que no se les acaben de creure.
La convivència entre diferents cultures no ès fàcil, i no sempre per culpa dels autòctons però es una realitat a la que no queda més remei que adaptar-se i que per una banda ens enriqueix com a societat.

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 16/04/2010, 14:19

Per fotre, aixi fas amics. Allà on arribes lo seu es anar fent amics.

Guillem Caldentey

De vels

Guillem Caldentey | 16/04/2010, 14:01

Per cert, si fos musulmana, i davant d'això (el bombardeig constant mediàtic i social contra el vel), jo també en duria. I no només per raons religioses i estètiques: principalment, per fotre.
Salut!

Guillem Caldentey

De vels

Guillem Caldentey | 16/04/2010, 13:58

A jo m'encanten els vels. Per cert. Les motivacions per dur el vel són variadíssimes, i no només religioses. També estètiques.

Guillem Caldentey

Sí, és mentida Miquel

Guillem Caldentey | 16/04/2010, 13:56

És l'oficina d'escolarització qui distribueix les places. Es pot donar de fet, i es dóna, que dins d'una mateixa família, per mor de respectar les ràtios d'alumnes nouvinguts, un germà hagi d'anar a una escola, i un altre, a l'escola de l'altra punta de la ciutat.

Per no entrar amb què l'enemic o el fet amb què hem d'acabr, és la llibertat que tenen les escoles concertades (pagades per tots, per cert, també pels treballadors nouvinguts) de triar els seus alumnes....

Guillem Caldentey

Re: Recollim el que sembrem

Guillem Caldentey | 16/04/2010, 13:50

[Adminstradors, meam si podeu retirar el comentari/vòmit que he penjat a les 15:32, i deixar aquest, corregit i ampliat amb alguna frase. Salut!]

Benvolguts, benvolgut Miquel,
Gairebé una setmana després, i a la vista de tots els aclariments, precisions i matisacions que s'han hagut de vessar en els comentaris al respecte però, sobre tot, perquè tinc en una altíssima consideració la vostra feina y, en general, envers els articles que llegesc gairebé a diari en aquest el vostre blog (que és únic, en aquest sentit, segurament al nivell de les Balears), he de dir i repetir que em va semblar i em sembla un mal article.

Des de l'esquerra (i no em valen equidistàncies perdonavides des de l'anonimat, Joan C, per cert, molt políticament correctes), no podem fomentar aquestes llegendes urbanes (els "fets" de'n Turgut són, un per un, MENTIDA), "sensacions" de la gent, etc. Amb tots els respectes, també hi ha molta "gent" que lluita contra aquestes "sensacions", "fets", etc.

Nosaltres no podem entrar en el joc de promocionar, de cap manera no des de la millor de les voluntats, la confusió sobre qui són els dèbils i qui són els forts, qui l'amic i qui l'enemic. Ja n'hi ha prou, cada puta dia, de discursos fatxes i confusos (amb voluntat de confusió), per que nosaltres també lis donem continuitat, encara que sigui amb objectiu de "provocar" o de cercar polèmica i fomentar el diàleg i el convenciment de l'altre (ladversari).

Avui, a "Última Hora" (diari més llegit): Luis del Val, "Islamistas españoles": "[...]el Islam español era más tolerante que el actual, porque a los mozárabes se les cobraba un impuesto especial por no ser musulmanes, pero se toleraba sus creencias, algo que hoy no sucede ni en Siria, ni en Irán, ni en cualquier país donde el Islam gobierne. Porque gobierna. En Gran Bretaña no gobierna la Iglesia Anglicana y en España no gobierna la Conferencia Episcopal. Esa es la diferencia entre una sociedad teocrática -la musulmana- y una sociedad laica -la cristiana occidental-." Tot MENTIDA i CONFUSIÓ. Ja n'hi ha prou.

Avui, a tots els diaris (agaf "El Mundo"): "La Comunidad [de Madrit] respalda al colegio que ha apartado a una alumna con velo".

Ja n'hi ha prou, això cada p. dia, és un bombardeig constant. Tinc tots el exemples que vulgueu, i més.

No es tracta de no poder tocar temes "tabú" no molt menys sinó de, si es toquen, fer-ho amb un mínim de precisió, claredat i diferència (no confusió). Sobre el que no es sap, millor és callar.

Amb tots els respectes, i salutacions ben cordials,

Guillem Caldentey Crego

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 16/04/2010, 13:48

Guillem aixo es mentida?
"Els fills d'immigrants poden encollir escola encara que no hi hagi lloc, tenen un nombre de places reservades per ells."
Jo el que dic es que tenim mes respecte pels musulmans i les seves costums, que pels cristians. Perque fa uns anys tothom vol llevar creus i ara ningu vol llevar vels. I jo no vull ni creus ni vels.

Pepe

Re: Recollim el que sembrem

Pepe | 14/04/2010, 09:27

Gracias por tu extenso y razonado comentario Isa. Como bien dices es la falta de transparencia y valentía la que hace que los rumores crezcan. Y la falta de transparencia nace en muchas ocasiones de querer ocultar injusticias.

Si tú haces las cosas de manera justa en igualdad de condiciones no tienes que tener ningún miedo a exponer lo que haces, te equivocarás cómo nos equivocamos nosotros pero desde la honradez.

Como dices no hay que parecer bueno sino ser bueno. No hay que parecer justo sino ser justo y por desgracia muchas veces se cae en lo primero.

Por otra parte creó que el problema de la xenofobia tiene como fundamento la desigualdad económica. La misma persona que puede recibir con todo tipo de atenciones a un turista rico árabe al día siguiente despotricará de los "moros".

Isa

Re: Recollim el que sembrem

Isa | 14/04/2010, 08:36

Desde que llegué a Pollença, hace casi 10 meses, he seguido este blog con mucho interés, aunque nunca me he decidido a entrar, pero ahora he decidido a intervenir, aunque leo y entiendo el catalán, lo haré en castellano dado que tengo más soltura.

Sinceramente, creo que ha llegado la hora de poner los puntos sobre la "ies", la xenofobía es un mal progresivo, no aparece de un día para otro y es más un estado mental que una ideología. El rechazo a un colectivo puede llegar de muchas maneras, a los gitanos se les odia por sus constumbres, no es justo pero es así y ellos dicen que se les acepta así o "pasan de los payos", el tema de la inmigración puede ser perfectamente un tema de constumbres al igual que el de los gitanos, pero en Pollença de momento nadie se ha quejado por la existencia de una mezquita ni templo parecido.

El problema radica en la falta de transparencia que hace los rumores crezcan hasta convertirse verdades y hace que los nativos se sientan desplazados por los inmigrantes. En Castilla-León, que es de donde procedo, este problema existe igual que aquí, se crean los mismos rumores igual que aquí y por lo tanto el aire se hace irrespirable, igual que aquí.

Intentar dar transparencia a una situación como la de la inmigración no debe ser ningún trauma para ningún para un político que se precie, máxime cuando son los dineros públicos los utilizados para tales menesteres, que el "bueno" de Miguel Sánchez este cuestionando el funcionamniento del sistema, no quiere decir que su posición sea xenofoba, sino que las herramientas que hoy en día tenemos a nuestra disposición está siendo muy mal utilizadas, como mujer me molesta que según que colectivos se les deje tener sus privilegios tribales o religiosos en nuestro país, más aún cuando tenemos un Ministerio de Igualdad.

No he votado nunca izquierdas, incluso no sé en ni en donde residiré en los próximos comicios municipales, pero sí veo que vosotros vais por muy buen camino, como contribuyente quiero saber que se hace hasta con el último euro público, cuestionad, seguid cuestinándolo todo, incluso el tema de la inmigración en el ámbito económico, no queráis parecer buenos, sed buenos, pero con todos y para ellos necesitamos tener todas las cartas bocarriba y sobre la mesa.

Gracias por abrir este espacio que es tan útil para todos.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 11/04/2010, 21:20

Un parell de coses.

Per favor, no agafeu l'article com un article d'opinió, si no més bé com un article de fets contrastats a una emissora de gran prestigi com Catalunya Ràdio i jo mateix a l'Hospital d'Inca.

M'han comentat, això de que els assistents socials del ajuntaments facin d'acompanyants a nou vinguts és normal i està als protocols, per raons d'idioma o culturals, i que passin davant també, malgrat els metges els hi demanin que siguin discrets, seguint amb aquest tema, no sabia que l'hospital d'Inca no just aten la zona nord sino el raiguer i un poquet més, per això el de dir que la assistent era de la zona nord no procedeix.

Per acabar, estic parlant de sensacions que té la ciutadania, no estic parlant de política, ni de programes electorals ni res que es sembli.

JRV

Inmigració

JRV | 11/04/2010, 19:31

He estat un parell de dies fent excursions i no he parat esment al tema que heu encetat sobre els immigrants, al que soc bastant sensible. No crec que és pugui parlar de gent privilegiada, a gent que ha hagut de deixat el seu entorn, molt, massa sovint la seva familia, per anar a guanyar-se la vida a un país llunyà, d'on s'ignoren moltes coses, començant per la llengua, costums, religió, etc. etc, on sovint és malviu i es porta una vida de pobre que cap de nosaltres podriem portar.
Però estic d'acord que és un tema que s'ha de parlar obertament, i no tractar d'ocultar suposats privilegis, com es aquest de passar davant al metge. Si la treballadora social va fer passar davant a un immigrant, devia ser mes per acabar la seva tasca prest, que no per afavorir qualcú.
I jo pens que , com jo mateix he viscut a Alemanya, els grans afavorits d'aquesta situació dels immigrants , son evidentment els empressaris que poden pagar sous de miseria, fent treballar en moltes ocassions els immigrants mes hores de les que pertoquen, per davall els drets que els pertoquen i en feines que els d'aqui no volen fer(anau a Sa Pobla a veura qui sembra i qui cull).
I el que mes m'ensenya, es veura que molts d' españolitos que els anys 60 i bona part dels 70 i 80, i no en parlem d'abans de 1960 havien d'emigrar fora d'Espanya ( 4.500.000 l'any 1967) ara menyspreen els nouvinguts, oblidant-se que estem on estem per les remeses dels emigrants espanyols d'aquella època i dels milions i milions de turistes que deixaven les seves divises aqui. Al final d'un estat de gent coratjosa i sencilla n'ha esdevingut un de panxescontentes, incult i ignorant d'on prove el seu benestar material.

Joan C

Re: Recollim el que sembrem

Joan C | 10/04/2010, 19:26

Com sempre agrair a n'en Miquel la valentia a l'hora de treure articles polèmics.
És positiu treure a la llum temes tabú i escoltar el que diu la gent del carrer.
És cert que els partits polítics d'esquerres o progresistes han de donar una pasa endavant en aquest tema i no limitarse ha repetir frases políticament correctes(També els de dretes però jo personalment no esper massa d'ells en aquets temes). També han d'anar molt alerta a donar força a rumors o bulos que corren per el carrer i que fomenten la xenofòbia.
Com sempre me pareixen molt encertades les paraules d'en Pepe, estic totalment d'acord amb ell)

Pepe

Re: Recollim el que sembrem

Pepe | 10/04/2010, 17:49

Un bon grapat de temes a comentar a partir d'aquest article.

Només s'ha de sentir a la gent per observar el creixement de la xenofòbia. Una cosa més que previsible en el moment que arribés la crisi. I preocupant és també que els partits polítics majoritaris. i no precisament la plataforma Anglada,no hagin optat per lluitar contra la xenofòbia sinó que cerquin el vot xenòfob. Però no crec que molta de la culpa la tenguin els polítics. Ells a l'igual que el mitjans de comunicació, són per desgràcia un reflex de la societat on vivim.

Respecte al comentari d'aquesta senyora, em recorda un remor que s'ha estès a Pollença i que és que els negocis xinesos no pagaven impostos. Remors i llegendes urbanes que sorgeixen de la xenofòbia.

Sí que és cert que quan arriben les eleccions un bon grapat de partits tenen com principal argument el clientelisme i que no tenen cap problema en fer promeses discriminatòries però als immigrants i a tothom.

Respecte a que els emigrants han contribuït a la riquesa del país no és un remor, és una realitat fonamentada en dades, només hem de veure la situació de la Seguretat Social abans de l'arribada d'immigrants i actualment.

No s'ha de lesionar els drets de ningú,inclosos els immigrants. I per desgràcia a molta de gent els molesta que un immigrant tingui accés a beques, places o pisos protegits per que es troben en pitjor situació econòmica de la gent local.
El que s'ha de fer és no culpar als més dèbils sinó als responsables dels nostres precaris serveis públics.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 17:21

Garci no tenen problemes ??? Has anat pel SOIB darrerament ???

El populisme és un altre cosa, no té re a veure amb això, estic parlant d'impressions que té la gent, populisme és fer sopars "a gogo", regalar un troç de terra als caçadors per tenir-los contents com fan alguns partits, montar associacions vinculades que es voten tota la reglamentació vigent, això és populisme.

Tu no tens nins, jo cada dia duc el meu a l'escola i vaig a cercar, escolt el que diuen els pares, no dic que tinguin raó, fins i tot ells també parlan perquè aquell li ha dit o han sentit, però és l'impressió que té la gent.

I amb aquesta dicussió no he aprofitat bé el capvespre, vaig a acabar de pintar la persiana

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 17:13

Miquel, me sap greu, això es diu populisme. I tot perquè les persones que t'han de votar, com tu dius, no tenen cap problema que solucionar en aquest aspecte, menys les seves falses creences de que per ser immigrant tens grans beneficis en detriment dels nadius.

No pens dir el que volen sentir pel simple fet de l'anar a votar. I no pens dir-ho perquè aquest ambient del que parles és un ambient de xenofòbia i racisme que no compartesc.

Crec que ja està tot dit.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 17:07

Garciiiiiiiiiiiii, ningú diu que tinguin raó, simplement que si la persona que t'ha de votar no té l'impressió que li pots solucionar els seus problemes, parl de problemes no d'anar a sopar, no te votarà, i ara mateix l'ambient que es respira és aquest, que tenen un privilegis que nosaltres no tenim, simplement sigui veritat o no.

En Turgut, n'ha dit una sèrie de privilegis, sigui veritat o no és el mateix, és la impressió del carrer, però si tu mateix pateixes coses com aquestes et dones compte que alguna cosa no es fa bé.

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 17:01

Que el feixisme/nacisme tengui regidors no vol dir que tenguin raó ni que els haguem de fer el joc.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 16:55

Remors o fet aquests ja tenen regidors

h**p://www.esp2000.org/

i aquí acabarem igual i si no al temps.

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 16:53

Tot al contrari Miquel, el que s'ha de demostrar amb fets és l'afavoriment d'uns col·lectius envers als altres i els perjudicis que això comporta.

L'únic col·lectiu que sempre és afavorit son els rics, això si és demostrable.

Si hem de defensar un rumor malament anam. L'important son els fets i no les percepcions egoistes i xenòfobes de la gent.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 16:47

Això del impostos em sona raro i em sap greu haver armat un "cristo" just per haver posar les queixes de la gent a aquest blog, queixes que poden ser per brutor als carrers, merdes de cans i altres, però aquesta és una i no ha de ser un tema "tabu", màxim quan estem sent la màxima veu del poble a l'Ajuntament gràcies a Pepe Garcia, ens agradi el tema o no hi està i es pot fer una enquesta real no per internet, si de veritat no existeix aquest tracte de favor s'ha de demostrar en fets no amb paraules

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 16:40

Turgut, cobrar l'atur complet és per fer-los fora amb un contracte de que no tornin durant un període molt llarg.

Això és una mesura per enjegar-los.

No és cert que tenguin exempció d'imposts per obrir negocis. Una llegenda urbana més...

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 10/04/2010, 16:39

ull que no dic si està bé o malament, el que no se pot fer és negar els fets. Això és així, a lo millor és com ha de ser, jo que sé.

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 10/04/2010, 16:38

Carencia d'imposts a l'obrir negocis, durant els 5 primers anys

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 16:36

Turgut, perà això és per no crear "gethos" d'aquests, jo l'únic que estic fent és recollir l'opinió del carrer i mirar d'explicar les coses, però he de reconèixer que a vegades no sé que he de dir.

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 10/04/2010, 16:36

Els immigrants poden cobrar l'atur complet si se'n van al seu pais, i allà poden psar-se a treballar immediatament

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 10/04/2010, 16:33

Els fills d'immigrants poden encollir escola encara que no hi hagi lloc, tenen un nombre de places reservades per ells.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 16:30

Garci pel teu aniversari t'agrada més en Peter Pan o en Donald ?

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 16:28

Algú de vosaltres sabria dir-me un privilegi real que tenen els immigrants i que ens afecta als nadius?

Crec que al contrari en podríem trobar molts més.

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 16:26

Miquel, de que una treballadora et passi al davant amb l'excusa de que té una reunió i li deixin fer, no pots extrapolar que els immigrants tenen privilegis. És un joc molt perillós al que entres. Perillós i demagògic. La causant en aquest cas és la treballadora.

L'altre dia se'm van colar al super perquè tenien el cotxe en doble fila i no vaig dient que les persones del col·lectiu d'aquesta persona tenguin privilegis. És absurd.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 16:19

Garci, amb això estic d'acord totalment i a vegades no es sap explicar-lo al poble, no podem tenir tot els nous vinguts a un col.legi, seria un "getho" i no duria res de bo, mesclats és com ha de ser, però sense privilegis.

Miquel Sánchez

Re: Recollim el que sembrem

Miquel Sánchez | 10/04/2010, 16:17

Amb ots els respectes Guillem, fa 3 mesos que estic pendent d'una resonància magnètica i no hi ha manera, l'altre dia una treballadora social d'un ajuntament del nord de l'illa amb una inmigrant ens va passar davant a tots a la consulta del traumatòleg a l'hospital d'Inca amb l'excusa de que havia tancat el despatx hi tenia una reunió en manco d'una hora i la magrebina no parlava ni castellà ni català, jo si no faig feina no tinc cap tipus de retribució i ciàtica quan pega fa una malada i els amics d'Alternativa com en Pepe et poden dir com vaig anar jo al dinar de Nadal del partit amb bastó i tot.

Pero el meu article és perquè això no passi i s'ha d'integrar l'inmigrant no crear-li un fals mon disney i si no d'aquí uns anys el fascistes tornaran a prendre els ajuntaments i altres institucions, però aquesta vegada a les urnes, simplement perquè l'esquerra està massa preocupada en com hauria de ser un mon just i s'oblida del mon real.

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 16:03

Si, hi ha llocs que tenen plaça assegurada: als programes d'acollida, cursos de català per nouvinguts, etc.

Però no als serveis bàsics on un ésser humà és un ésser humà per damunt del color o la procedència.

turgut

Re: Recollim el que sembrem

turgut | 10/04/2010, 15:04

Garci, pots dir que te pareix bé o malament, però no diguis que es una mentida. Hi ha llocs on els immigrants tenen plaça assegurada. Jo no dic que estigui bé o malament, però és així.

Garci

Re: Recollim el que sembrem

Garci | 10/04/2010, 12:00

Miquel, crec que dir: "Les politiques d'integració no es poden fer amb discriminació positiva, ja que això crea un malestar a la població autòctona", és excedir-se. Ja que no existeix discriminació positiva en les polítiques socials i els serveis socials bàsics.

És un tòpic molt extès el que un immigrant, pel simple fet de ser-ho, té coses gratuïtes, més barates, passa davant al metge... és una mentida i una tonteria com unes cases que només afavoreix una visió desviada, insolidària i perjudicial a la convivència globlal.

Tampoc és pot culpar als polítics de la intolerància de l'"això és casa meva" dels ciutadans. Una mica d'empatia aniria bé i una mica menys de sentit de la propietat d'una pàtria també.

I tampoc crec que s'hagi de fer massa cas als rumors que diuen persones anònimes per la ràdio o al bar.

Guillem Caldentey

Ufffff

Guillem Caldentey | 10/04/2010, 11:31

No sé per on començar Miquel.
Se'm passa pel cap i tot llegint aquest article si no deus haver-lo escrit amb algun tipus d'ànim provocador, amb l'objectiu d'afavorir el debat sobre "la immigració" però no ho crec.
Un article amb una perspectiva generalitzadora i on es confonen tot un seguit de temes que s'haurien de tractar amb diferenciació i profunditat per separat: qualitat dels serveis públics d'atenció socio-sanitària, discriminacions positives o no, desconeixement dels mateixos serveis i dels seus funcionaments per part dels usuaris (ciutadans, amb els papers o "sense papers"), "nacionals" vs. "immigrants....
Entenc la idea d'agafar una idea expressada en un mitjà de comunicació -una idea molt comú i extesa, per altra banda, i malauradament, i que don per fet que es pren com a idea antagònica de les pròpies de qui redacta l'article- per mostrar cap a on van o poden anar els tirs políticament des dels extrems ideològics. Jo pens molt sovint en UPyD més aviat com a l'alternativa feixista que actualment ha de preocupar.
Ara bé, no sé fins a quin punt es diferencia en l'article l'exposició d'aquesta idea i els seus correlats i consqüències polítiques més o menys immediates, amb la proposta d'acció política a demostrar -i demostrada més que suficientment i satisfactòriament en el meu parer els darrers cinc o sis anys per Alternativa per Pollença- per l'autor i/o la formació municipal d'aquest blog.
La lluita des del meu punt de vista és tan infinita pel que fa al tratament de la "problemàtica" de la immigració que, sincerament, em decepciona trobar aquest tipus d'exposició en un lloc com aquest. Els mitjans de comunicació, per exemple, ja en donen prou de carnassa al consumidor/votant al respecte. Un dia com avui, sense anar més lluny, trobam a ÚH la següent notícia: "Fallece el obrero que se cayó desde un primer piso", un treballador de la construcció de nacionalitat rumana. El dia anterior, el titular era "Un obrero, en estado crítico tras caer desde un primer piso en Palma"; la nacionalitat s'hi esmentava cap al quart paràgraf. Avui i en aquesta hora, la notícia a la web d'aquest rotatiu està al lloc 5é entre les més vistes; la núm. 1 és la història d'una nina que pobrissona es va tallar i podria ser que no la tractassin correctament al pac per curar-li les ferides: és anglesa, i els comentaris lamentant el mal tracte al turista van per la desena. Els comentaris a la notícia del treballador romanés, 1. Contrasts, senzillament.

El mateix mitjà publicava el passat 22 de març: "Manacor aumenta un 171% la tasa de inmigrantes empadronados en seis años", però després resultava que les dades per a aquest titular corresponien als anys 2002-2008.

Per no comentar les infinites ocasions en què ens trobam amb titulars del tipus: "Un hombre atracado por dos marroquís". Si em pos a cercar-los, us enllaç un bon rai en cinc minuts. I aio entre els mitjans majoritaris, i articles com el darrer esmentat sobre Manacor signats per periodistes que sé de bona tinta que fan la seva feina el millor que poden, i ben feta en general.

En fin Miquel. Espero haver-me donat a entendre encara que "escric en calent" i potser no he encertat. Supòs que tornaré avui vespre.
Salut!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb