URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Alternativa | 17 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ahir al Diario de Mallorca es publicava una transcripció de converses entre en Toni Oliver,l'ex regidor de cultura i ex-director d'Inestur i l'empresari José Florentino Roy, al que va atorgar contractes de disseny gràfic , mitjançant el sistema de procediment negociat –de tres pressupostos distints d'empreses, l'Administració tria el millor, sense concurs–.  Segons els investigadors, es manegava el procediment negociat, i l'empresari s'assegurava sempre ser l'adjudicatari.  A un moment donat en Toni Oliver tranquil·litza a Roy i li diu que el conseller de turisme serà Miquel Ferrer, d'Alcúdia, dels seus, i que per tant podran  treballar,  i faran´negociats´.

Pel que hem descobert en Toni no és l'únic que fa negociats dirigits. Una vegada més, al indagar sobre el mal funcionament d’un servei o una gestió municipal ens hem trobat amb un funcionament com mínim irregular i immoral per part de l’equip de govern. En aquest cas, al investigar per què el pla de mobilitat urbana sostenible no s’ha realitzat en les formes i data previstes hem descobert que la seva redacció la fa una empresa del nebot de la primera tinent de batle i portaveu del PSOE, na Francisca Ramon. No tendríem res a dir si tot s’hagués fet de manera correcta, però tant a la forma de contractació com al resultat hi ha una sèrie de clares irregularitats que han de ser explicades i de les quals, per començar demanarem explicacions al proper ple. 

Estam davant un clar cas de nepotisme i descobrir aquest cas ens ha ajudat a comprendre per què al seu dia na Francisca i els regidors del PSOE van donar suport a les il·legalitats de Martí Ochogavía que es mantenen vigents encara.

A més de la irregular licitació també denunciam els resultats de la redacció del pla, a dia d'avui quan el pla havia d'haver-se acabat a final de febrer a l'àrea de medi ambient encara no s'ha lliurat cap document.

Com recordareu, quan es va fer - d’una manera totalment barroera- l’experiment de peatonització de la primera línia del Port vàrem demanar la realització d’un Pla de Mobilitat, que és el primer que s’havia d’haver fet abans de prendre qualsevol decisió. El març de l’any passat es va iniciar el procés per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible, que havia d’haver estat acabat a finals del mes de febrer.

Després de no tenir cap informació sobre el pla i observar que durant uns dies s’havien penjat unes pancartes anunciant-lo, i que hi havia una pàgina web i un foro a internet, però no havia a la pàgina de l’Ajuntament cap enllaç, al ple de febrer vàrem demanar per les causes d’aquest desgavell. Es tractava, recorde’m-ho, d’un pla de mobilitat que ja s’havia d’haver acabat.  A aquell ple no hi va haver temps per respondre, però al ple següent, i malgrat que havíem enviat les preguntes a la portaveu del PSOE, tampoc no vàrem obtenir resposta.

 Al estudiar el expedient ens hem trobat amb un bon grapat de sorpreses  que anirem narrant de forma detallada a partir de dilluns. Aquesta història resumeix la forma de fer parts i quarts d'aquest equip de govern tudant els dobles públics i beneficiant a les empreses de familiars o afins.

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Alternativa per Pollença | 17/04/2010, 21:51

A Mallorca Confidencial

El sumario del caso Voltor destapa el entramado de corrupción de Unió Mallorquina
Actualidad, Destacado

Las investigaciones llevadas a cabo en el marco del caso Voltor, que indaga el presunto desvío de fondos públicos a través del Instituto de Estrategia Turística (Inestur) a empresarios próximos a Unió Mallorquina (UM), apuntan a la presunta ilegalidad de un expediente adjudicado a Campos por 1,8 millones, y que podría haber sido destinado “a calmar los ánimos” en el municipio tras la ruptura y posterior recomposición del Pacte en el Consell, a finales de 2009, y no aprobarse así la construcción del campo de golf de Son Baco.

En un oficio que consta dentro del sumario del caso, cuyo secreto fue levantado el pasado miércoles, la Policía Nacional alude a este convenio como la posible recompensa por no salir adelante la ejecución de esta infraestructura, y detalla además otros acuerdos rubricados con Ayuntamientos gobernados por UM. En el caso de Campos, el objeto del convenio era la red cicloturística de la localidad, y fue firmado pese a la “cierta tirantez” mostrada por los servicios jurídicos ante la posible irregularidad del expediente.

Mientras tanto, destaca los convenios suscritos con los Ayuntamientos de Alcúdia y Pollença, también gobernados por UM, el primero de ellos por 600.000 euros para la promoción del municipio, y el segundo por 5,5 millones para la construcción o adecuación de una sala polivalente.

Sin embargo, entre las concesiones realizadas, las pesquisas sitúan al empresario Jacinto Farrús como “figura clave en el entramado de adjudicaciones” realizadas, y le relacionan con 21 sociedades en la que consta como administrador o apoderado y en otras 120 mercantiles de las que ha formado parte. Así, vinculan al empresario no sólo con las licitaciones del Inestur sino también de “otras esferas” del Govern.

Sin embargo, el escrito no sólo hace mención a Farrús -en libertad bajo fianza de 100.000 euros- sino que señala que un “altísimo porcentaje” de expedientes del organismo perteneciente a la Conselleria de Turismo han sido adjudicados desde hace más de dos años a personas pertenecientes a UM.

OLIVER, “PIEZA FUNDAMENTAL EN ESTA RED DE CORRUPCIÓN”

El oficio de la Policía concluye que en el marco de estas indagaciones “no se han observado todos los preceptos legales en vigor” mientras que las cantidades libradas presuntamente “no han sido destinadas a los fines lícitos establecidos sino más bien a la supuesta financiación de un partido político o enriquecimiento ilícito de particulares a través de un entramado de sociedades”. Una presunta “red de corrupción” de la que es “pieza fundamental”, según la Policía, el ex gerente del Inestur, Antoni Oliver.

Joan Ramon

BIC

Joan Ramon | 17/04/2010, 19:58

Vegent l'efecte positiu que té el BIC al centre d'Alcúdia, no és pot dir més del que s'ha dit, només la demagogia pot pretendre fer creuré que això serà negatiu per Pollença.

Per altre banda, veuré que encapçala aquesta queixa un "usurpador" de camins, deixà clar que només els més egoistes és mostren contraris a aquest fet.

Salut

JRV

Centre Històric

JRV | 17/04/2010, 18:56

Es evident que cal informar de les indubtables ventatjes col·lectives que la declaració de BIC comporta, a mitg i llarg termini per el centre històric de Pollença, i naturalment pels seus comerciants, propietaris i fins i tot llogaters.
Veient l'ussurpador del cami vell de Lluc recollint firmes, ja m'asseguro que la declaració de BIC afecta possitivament el col·lectiu de Pollencins, ja que ell només es mou per motius egoistes.
Suposo que el batlle una vegada mes farà figa, ja que els seus unicament son interessos electoralistes i demagògics, i tot el que porti enrenou el fa fer anques enrere.

Camins

Molt de morro

Camins | 17/04/2010, 16:01

Per cert, per recollir tantes firmes, ben totsolet les va entregar el senyor Morro, de profesió tancador de la carretera vella de Pollença a Lluc...

Alternativa per Pollença

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Alternativa per Pollença | 17/04/2010, 15:42

Toni Oliver parla amb Joan Sastre i surt el regidor d'esport Michel a les converses de l'operació voltor

Tú crees que basta esto o quieres más cosas? porque Michel quiere ir mañana, también a una amdinistrativa, que hag aun papel que diga qeu se hizo.

JRV

Nefast

JRV | 17/04/2010, 15:38

Vaja personatge nefast, el barrut Morro, mai tan apropiat un llinatge.

Alternativa per Pollença

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Alternativa per Pollença | 17/04/2010, 15:21

A la notícia publicada ahir al diari Ultima Hora:
Movilización contra la protección del casco antiguo de Pollença.
Recorden que el mateix que recolleix firmes és el que no ha fet cas a 1.500 firmes per demanar l'obertura de la carretera vella de Pollença a LLuc que tanca a
h ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/movilizacion-contra-la-proteccion-del-casco-antiguo-de-pollen-a.html

Follonero

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Follonero | 17/04/2010, 11:44

Seria trist que la gent tot i saber a ciencia certa com actua aquesta gent seguís votant corrupte. No se si les escoltes poden servir cara a un judici, però el que és evident es que posen a cada un en el seu lloc. Urgeix un canvi de mentalitat, ja està bé de premiar al que va viu i castigar als que fan les coses amb honestetat.
Jo també som escèptic però tot té un limit.

Pepe

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Pepe | 17/04/2010, 11:35

Totalment d'acord Follonero, tenim poc més d'un any per culminar la feina que estam fent.
Necessitam no només els vots de la gent, sinó també la implicació i col·laboració de més ciutadans.
Cal una renovació total a l'Ajuntament i només hi ha una Alternativa

Alternativa per Pollença

Momés hi ha una Alternativa

Alternativa per Pollença | 17/04/2010, 11:03

Les transcripcions de les telefonades del cas Voltor entre en Toni Oliver i el batle (publicadades al DdM) confirmen el que ja sabiem.
Al ple extraordinari on vam demanar la reprovació de Martí Ochogavía l'actitud del portaveu del grup PP-UMP va ser més que fluxa comparada amb el que deia abans del ple la raó; tots tenen alguna cosa que amagar:

Bastante revelador resulta también otro diálogo, en este caso de Oliver con su amigo y compañero de UM, Joan Cerdà, el pasado 24 de noviembre de 2009. Conversan sobre un tenso pleno municipal del día antes, en el que la oposición intentó sin éxito reprobar a un concejal de UM por haber votado a favor del pago de facturas a empresas de parientes suyos. La Policía transcribe resumidamente la charla entre el alcalde y Oliver como sigue: "El alcalde de Pollença le cuenta que antes de entrar en el pleno, ´cogió por los cojones´ a un representante del Partido Popular [en la oposición municipal], y le hizo saber que él también había firmado facturas de su cuñado, y así ni habló en el pleno. De esa forma, sin el PP en el pleno, la credibilidad es muy muy baja, y que si entrase el PP en este juego, ya es más jodido?.

Alternativa per Pollença

Quin par

Alternativa per Pollença | 17/04/2010, 09:39

Al mateix Diario de Mallorca el batle assegura que el procés és totalment legal, parla d'uns informes jurídics que si existeixen no es troben a l'expedient.
Na Francisca diu que no té res a veure que l'empresa sigui del seu nebod.

Alternativa per Pollença

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Alternativa per Pollença | 17/04/2010, 09:36

La notícia al DdM on ja trobareu un resum de les irregularitats denunciades.

Alternativa sospecha de un ´amaño´ en la adjudicación del plan de movilidad.

h ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/04/17/alternativa-sospecha-amano-adjudicacion-plan-movilidad/562509.html

JRV

Aguments...

JRV | 17/04/2010, 07:10

Bon comentari, "Follonero". Ara ve l'important: qualitat humana, intelectual i de plantejaments de les persones que es presentin. Nivell de de plantejaments de plans del futur de la comunitat on es demana el vot, programa electoral ( QUE HAURIA DE COINCIDIR AMB EL DE LA GESTIÓ QUE ÉS PENSA FER, ETC...) L'equip de feina amb que es compte...
Malhauradament, i siguent realistes, sol gunayar l'argument del arroços bruts multitudinaris, els boligrafs de regal, "l'es molt simpatic i fa cas a tot hom ", etc.
No vull desanimar, però sempre convé coneixer l'enemic, la realitat.

Follonero

Re: Fent negociats (Pla de mobilitat 1).

Follonero | 17/04/2010, 06:18

Hi ha una serie de personatges que no haurien de tenir la barra de presentar-se a les properes eleccions:
Joan Rull, Michel, Martí Ochogavía, Francisca Ramón han demostrat clarament gestionar el nostres diners en benefici propi. Per altra banda en Juanjo Mir ha demostrat una incapacitat total per aquesta feina.
Esperem que l'elctorat se'n recordi si tenen el morro de tornar-se a presentar per prender-mos el pel

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb