URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Alternativa | 20 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui  seguim explicant les irregularitats en el pla de mobilitat (veure anterior article)

La contractació per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible  es va iniciar el 12 de març de 2009 quan na Francisca Ramon batlessa en funcions i va disposar  que s’intrueixi  el pertinent expedient. A partir d’aquell moment es va iniciar el procés que no es va realitzar segon el procediment ordinari a les Juntes de govern sinó amb successius decrets de batlia.  Teòricament  per que la tramitació s’havia de realitzar amb la màxima antelació possible per aprofitar una subvenció.  La convocatòria  de la subvenció es va produir el 18 de juliol i  la petició  de la mateixa es va realitzar el 7 d’octubre o sigui set mesos després de l’inici del procés. O sigui es podia haver fet tot a les Juntes de Govern on na Francisca tenia el deure d'abstenir-se i informar als seus de que era tia de la única empresa que es va presentar.

 

Es va fer un procediment ordinari i negociat sense publicitat per a la contractació de la redacció del pla de mobilitat per un total  49.582,18 amb IVA. I el 27 de març  el regidor de Medi Ambient  demanava que es convidessin a tres empreses: Asesores Medioambientales Consulting S. L. de La Coruña, Teconambiente SL Barcelona i  Podarcis, S.L. de Palma. No ens consta que cap d’aquestes empreses hagués fet cap pla de mobilitat fins aquest moment. A més a més  en realitat dues d’aquestes empreses; Asesores Medioambientales Consulting S. L. de La Coruña i Tecnonambiente SL Barcelona formen part del mateix grup empresarial; el grup Tradebe.

 

La irregularitat de convidar a dues empreses del mateix grup empresarial es va evitar ( a l’expedient no hi ha cap explicació d’aquest canvi) substituint a Asesores Medioambientales Consulting S. L per l’empresa Gram de Palma, empresa que ha fet i fa feines habitualment per l’ Ajuntament, però que a l’igual que les anteriors mai havia fet cap pla de mobilitat i que va renunciar. Cosa que també va fer Tecnoambiente SL Barcelona, que a la seva renúncia va especificar que l’objecte del contracte no s’ adiu amb les seves activitats. Segons el registre mercantil el seu objecte social principal són les activitats d’anàlisi de qualitat alimentària, especialment en productes marins, l’estudi de mercat relacionat amb el medi ambient...!!!

 

La única empresa que va presentar la seva proposta va ser Podarcis Palma que té com administrador únic a Daniel Ramón Manera, nebot de la primera tinent de batle i portaveu del PSOE, na Francisca Ramón. Aquesta mateixa empresa ja va obtenir un contracte menor de l’Ajuntament per a la realització de cursos d’educació ambiental al curs  2008-2009, substituint a l’empresa que havia realitzat aquest cursos satisfactòriament durant tres anys; la mateixa Gram convidada a aquest procediment. En canvi sembla que la satisfacció no ha estat la mateixa amb la feina de Podarcis.

 

A tot l’anterior hem d’unir el fet de que el nebot de na Francisca Ramón, era al 2002 delegat territorial a les Balears d’una de les altres empreses convidades; Tecnoambiente SL Barcelona. Tot plegat ens fa tenir més que sospites de que tot el procés estava  des del principi dirigit a triar l'empresa del nebod de na Francisca.

 

 A més si tot l’anterior encara no fos suficient per  sospitar que ens trobam davant d’un concurs dirigit hem d’afegir que no es va convidar a l’empresa amb més experiència i especialitzada en la realització de plans de mobilitat; Cinesi que és una consultoria especialitzada en transport i mobilitat amb  oficines pròpies a Palma i que des de 2001 ha col·laborat per a un gran nombre d'administracions públiques de les Illes Balears; el Govern autonòmic, els consells insulars i un gran nombre d'ajuntaments. I ha realitzat plans de mobilitat urbana sostenible per a diversos municipis de Mallorca: Son Servera, Llucmajor, Sóller, Manacor, Inca, Búger, la mancomunitat d'es Pla de Mallorca, Formentera, Sant Antoni de Portmany etc.  Que col·labora amb l'Ajuntament de Palma, l'EMT i el Consorci de Transports de Mallorca i que està realitzant  plans de mobilitat importants a Catalunya (Reus, Cambrils, La Seu d'Urgell i aviat començaran el  de Badalona).

 

Per acabar una darrera irregularitat; al plec de condicions (punt 8) es diu que el preu total del contracte s’abonarà una vegada presentat el projecte acabat i amb l’informe dels tècnics competents. Però al contracte administratiu  es canvia i s’apunta que s’abonarà per mensualitats prèvia l’acreditació de les tasques realitzades amb l’informe corresponent. 

Al seu dia el PSOE de Pollença va fer una nota de premsa sobre el nostre fogueró que denunciava les il·legalitats fetes per en Martí en benefici de familiars amb el suport dels regidors d'UM i PSOE. Fins ara no han dit res ni de tot el que s'està publicant de l'operació Voltor, ni han dit res d'aquestes irregularitats. 

Comentaris

Joan C

Pla de mobilitat

Joan C | 27/04/2010, 07:15

Pep en els 2 articles que jo he llegit no he trobat en lloc la paraula ilegalitat, sols parla d'irregularitats. S'han de dir les coses ben dites, fora mentides.

turgut

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

turgut | 21/04/2010, 09:15

El que vulguis, pero si no t'agrada Gesa, al manco canvia, no te quedis esperant.

Pepe

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Pepe | 21/04/2010, 08:19

Turgut el lliure mercat elèctric existeix de manera teòrica més que real.Encara que jo no comparteix les idees del liberalisme econòmic, és una teoria que té la seva lògica, les seves avantatges i problemes. La lliure competència és una de les seves avantatges però aquesta només és aparent moltes vegades.

Al següent article trobareu una crítica de FACUA-Consumidores en Acción sobre les irregularitats de la liberalització elèctrica.
www.voltimum.es/cm.jsp?cat=2&subcat=0&action=view&viewmode=details&brand=&cmid=7217&universe=s&pagenumber=1&rss=yes

turgut

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

turgut | 20/04/2010, 22:44

Hi ha lliure mercat elèctric, canvia de companyia si no t'agrada.

Anónimo

GESA-ENDESA

Anónimo | 20/04/2010, 22:36

GESA-ENDESA son saqueadores de cuello blanco.Fraude,engaño,saqueo,poca diligencia en solucionar los problemas;en esto consiste su "atención" al cliente.Pero es el Sistema implantado en este país que les permite ir así por la vida.Los consumidores podríamos organizarnos para buscar alternativas a la dependencia de estas compañías mediante reuniones informativas,foros a nivel Nacional abiertos en Internet,pidiendo a la prensa local que trate este tema con cierta periodicidad hasta poder llegar a ser autónomos con producción propia de electricidad obtenida en nuestras propias casas o en huertos solares.

Joan C

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Joan C | 20/04/2010, 18:58

Més faltes horribles, avui no es el meu dia. " Totalment d'acord en que..."

Joan C

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Joan C | 20/04/2010, 18:56

Totalment d'acord amb que ens hem de centrar en mirar de solucionar el desgavell de la situació que vivim.

Joan c

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Joan c | 20/04/2010, 18:55

Hiha una cosa que és evident el PSM és un partit clau si volem que les coses canviin a Pollença. El fet de tenir dos espais oberts per opinar fa que sovint és facin evidents algunes diferències,però si són coherents amb el que defensen els dos partits estan condenats a entendre-se. Això no lleva que poguem manifestar les nostres opinions. Si hem de pecar d'aguna cosa que sigui de claretat i sinceraritat, ja està bé sel doble llenguatge i la falsetat que sovint emplean altres partits.

Pepe

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Pepe | 20/04/2010, 15:25

En aquest moment el més important es centrar-se en acabar amb aquesta manera de gestionar els nostres doblers.

Avui al Ultima Hora, a la secció de cultura

La jueza investiga la relación del Festival de Pollença con la trama del Inestur
La magistrada incorpora al sumario una denuncia de EU sobre posibles irregularidades contables

h ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/la-juez-investiga-la-relacion-del-festival-de-pollen-a-con-la-trama-del-inestur.html

turgut

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

turgut | 20/04/2010, 14:44

Hi hagi pau, això no s'arregla discutint de qui es la culpa com els nins petits. Si aconseguiu ajuntar TOTA l'oposició amb el mateix proposit, es una batalla guanyada.

Garci

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Garci | 20/04/2010, 14:12

Tomeu. Quants anys fa que governaveu amb UM i PSOE? Heu vist la data de les factures del cas d'en Martí? Crec que son anteriors, no?

Estic totalment d'acord amb en Joan.

Joan C

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Joan C | 20/04/2010, 13:45

Perdò per la horrorosa falta d'ortografia "Ve de nou amb be quin desastre.

Joan c

A Tomeu Cifre

Joan c | 20/04/2010, 13:43

Tomeu,si la resta de partits fiscalitzen i duen un control de les factures però desprès no denuncien les irregularitats de que ens serveix als ciutadans?
Per altra banda te de dir que em sembla prendre el pel a la gent voler fer creure què quan vareu pactar amb aquest equip de govern no sabieu amb qui pactaveu, ara amb articles com el de això és Sicilia pareix que tot vos be de nou.

Tomeu Cifre PSM

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Tomeu Cifre PSM | 20/04/2010, 13:19

Garci, el ple de contractació va ser poc després de sortir nosaltres del govern. Quan estas dins el govern ja vas sobrat de feina gestionant les teves àrees i més encara amb un sol regidor. Dificilment et pots dedicar a revisar les factures dels teus socis, cosa que sí pot fer i ha de fer la oposició. I quan trobes coses que no t'agraden els ho dius directament, esperant que es comprometin a canviar-les. Si les coses no es sol·lucionen l'ambient entre els socis es vicia, i això és el que ens passà a nosaltres.
Apart el PP també ha fiscalitzat els contactes i la facturació. Supòs que la diferència està més en la manera de fer la denuncia pública.

Garci

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Garci | 20/04/2010, 11:10

Tomeu. Et posaré un exemple molt senzill i després em dius que hem de pensar els altres:

Hi ha un bon munt de factures a empreses de familiars del sr. Martí Ochogavía que no eren precisament per dos duros, sinó per milers d'euros. Factures de contractes que es feien de forma il·legal i que ningú havia vist o volgut treure a la llum.

Que hem de pensar? perquè ningú hi havia reparat? perquè ha hagut d'esser Alternativa qui descobrís el tema?

Tomeu Cifre PSM

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Tomeu Cifre PSM | 20/04/2010, 10:46

Garci, quan dius que la resta de regidors no miren la facturació t'hauries d'informar primer amb el personal d'intervenció. Jo cada vegada que reb les actes de la junta de govern pas a mirar-me les factures que me criden més l'atenció (no les tres-centes que s'aproven a cada junta) i amb aquestes recerques hem pogut fer mocions com la demanar la reducció dels 90.000 E/any de despesa en publicitat.
Me consta que també en Tomeu del PP fiscalitza, i molt, la questió econòmica. Si heu trobat aquest contracte sospitos, enhorabona, pero no volgueu donar a entendre connivències que no hi son.

Pepe

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Pepe | 20/04/2010, 08:16

Gracies.
Tot el que surt a aquest article és resultat de estudiar l'expedient, ni més ni manco.
Na Francisca ha d'explicar un par de coses; primer al ple i després ja veurem...

Garci

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Garci | 20/04/2010, 08:08

Hola Gracias, aquesta pregunta és fàcil i difícil de contestar a la vegada. La resta de regidors no ho descobreixen perquè ni es molesten a mirar la facturació. El problema és que no se perquè no ho miren. Tal vegada és ficar-se dins temes complicats i mals de cap que no estan disposats a assumir.

Gracias

Re: Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Gracias | 20/04/2010, 07:59

Joan dijo que cogió a Tomeu Juma por los cojones para que no atacase a su fiel escudero Martí. A Francisca la tiene cogida por la cartera y por que son iguales, tal para cual.
Y la tía todavía tiene el morro de decir que no tiene nada que ver que sea su sobrino.

pdt. La pregunta del millón sería; ¿Por qué vosotros descubrís estas cosas y los otros siete concejales de la oposición no?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb