URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Corrupcio a Pollença 1

Alternativa | 27 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  CORRUPCIÓ: És tot ús indegut (abús) d’una posició oficial pública (càrrecs i recursos) per a fins i avantatges privades. (Michale Johnston, “La búsqueda de definiciones: la vitalidad política y el problema de la corrupción". Unesco).

Una cosa que s’ha de tenir també clara és que és un error identificar corrupció amb corrupció penal, hi ha moltes corrupcions administratives que no són penals (Alejandro Nieto  "Corrupción en la España democràtica". Ariel, 1997).

  Des de que es va aixecar el secret del sumari de l'Operació Voltor, els diaris han publicat  part de les converses d’Antoni Oliver (UM) amb el batle, regidors i membres d' UM. No hem tengut accés a la resta de conversacions (teóricament només les parts tenen accés a aquestes converses) però els periodistes ens han informat de que Pollença ocupa una gran part d’aquestes converses i que és sorprenent la quantitat de temps que dedicaven els polítcs d’UM a fer mangarrufes i maquinacions del pitjor estil.

No sabem si el número d’imputats s’ampliarà, ara que ja ha començat la instrucció del cas ,però amb el que s’ha publicat ja hi ha clars indicis de possibles delictes i tota una sèrie de temes que s’han d’explicar al ple municipal. De moment comentarem les converses que ja coneixem.

Hem llegit “De tejemaneres a conspiraciones de partido” i Dile al inspector de turismo “mi yerno es Toni Oliver y todo está arreglado" com Toni Oliver utilitzava el seu càrrec i els doblers públics per interesos privats. Feia parts i quarts, “negociats” a la carta  suposadament en contraprestació a serveis  fets a UM,  tudava doblers públics  de manera irresponsable i rebia com premi viatges a Nueva York.  I com utilitza el càrrec públic per interesos privats com intentar aturar una inspección turística.

Igualment a una d’aquestes converses hem llegit com el batle intentava aprofitar una informació que tenia pel seu càrrec públic per utilitzar-la en benefici del seu partit; una conversa informal del cunyat del nostre regidor per traslladar-se a fer feina amb la seva barca de bou al Port de Pollença. Segons el batle, que es va disculpar davant el nostre regidor, el seu interés i la seva negativa, tenia el seu origen en que era una barca de bou no per què fos cunyat d’en Pepe. Una cosa difícil de creure sobre tot quan el cunyat d’en Pepe ni tan sols havia fet  una petició oficial, i el batle va mostrar un ràpid interés per maquinar amb Toni Oliver  consultes “discretes” a la Confraria de Pescadors.

A tot això podem unir  les facturacions il·legals del regidor de serveis en benfici d'empreses de la seva família i la contractació irregular de l'empresa d'un familiar de la portaveu del PSOE per a la redacció del pla de mobilitat.

 Quan un només, o alguns, o tots, comanden pel seu interès personal, el govern és corromput.   Aristòtels.

 

 

Comentaris

JRV

arguments

JRV | 28/04/2010, 15:43

Perdona, Pep C., però el teu argument per justificar el vot, me recorda el principi d'aquest darrer període democràtic de la història d'Espanya, on moltes dones donaven el vot a Suarez "perque era guapo". No t'ofenguis, és tan sols un record, i una reflexió meva per donar al vot un sentit mes trascendental.

Pepe

Joan

Pepe | 28/04/2010, 08:43

Joan C. A la Gola s'han tudat doblers d'una manera increïble en plena crisi.
Apunt la teva pregunta, ja veurem si dona temps de fer preguntes orals.

Joan C

Re: Corrupcio a Pollença 1

Joan C | 28/04/2010, 08:35

Pepe, si el dijous et quedà temps, tal vegada podríes demanar que per favor apaguin els llums al menys fins que s'obri el parkin, ja que no tenen ni el sentit comú per adonar-se'n ells mateixos.

Joan C

Estàn tots locos

Joan C | 28/04/2010, 08:32

No se s'hi heu vist el parkin que s'ha construit a la gola, la veritat es que està quedant molt guapo, el que no se és si amb els temps que corren el més adequat és gastar-se els diners en construir un parkin de luxe. Per un altre banda encendre totes les faroles, sobretot quan el parkin encara no està obert , es el més adient una zona humida i per l'estalvi de les institucions.

Pepe

Gràcies Jordi

Pepe | 28/04/2010, 08:29

Gràcies Jordi, crec que una cosa que ningú ens podrà negar és la transparència dels nostres plantejaments. Ens equivocam i encertam però fem les coses amb honrades.

Pepe

A Pep C.

Pepe | 28/04/2010, 08:19

Bon dia Pep C. Evidentment sóc el regidor i qui dona la cara pel projecte d'Alternativa però aquest és un projecte assembleari i darrera hi ha tot un grapat de gent que ens reunim una vegada al mes des de fa ja més de sis anys per tirar endavant aquest projecte. I Garci és peça fonamental i imprescindible a aquest projecte. Sense en Garci jo no hagués pogut fer la meitat del que he fet.

Per altra part no m'has contestat directament a les preguntes que he fet.
A nosaltres no em serveix que es digui que s'ha complit la llei si les coses no s'han fet bé i crec que hem demostrat que al pla de mobilitat no s'han fet les coses correctament.

Garci

Re: Corrupcio a Pollença 1

Garci | 28/04/2010, 07:50

Hola Pep, et deman disculpes si t'he ofès o t'he faltat al respecte. Jo no considero radical dir el que pens clarament. Ho sento si no et caigo bé, tenc assumit que com més va, a més gent no li agrat, i et puc assegurar que no és la meva intenció. I ja me sap greu que decideixis el teu vot en funció de si te cau bé o no una de les persones que integren un projecte: el projecte segueix sent el mateix amb jo o sense jo.

També comprendràs que els teus comentaris poden semblar tendenciosos i confusius.

De totes maneres, gràcies per participar.

Garci

Re: Corrupcio a Pollença 1

Garci | 28/04/2010, 07:43

Turgut, jo tampoc ho entenc massa bé. Donar llicències per obres a urbanitzacions sense clavegueram ni dotació de serveis, no s'ha anat fent ja a Pollença des de molt antic? No passa això a la Font, per exemple?

JRV

Llibertat

JRV | 28/04/2010, 05:56

Perfectament, Pep C. Votes el que trobes que has de votar. I penses i creus el que vols. I exposes els motius. Ben defensable la teva postura.
Però crec que Garci la defensaria igualment. Però repeteixo que respecto la teva postura, encara que no la comparteixo.
I gracies per participar a aquest blog, amb idees oposades, aquest blog segueix enriquint-se.

turgut

Re: Corrupcio a Pollença 1

turgut | 28/04/2010, 05:44

He llegit aquesta noticia i no ho entenc... (h)ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2010/04/28/municipios-podran-dar-licencias-obra-nucleos-alcantarillado/565605.html

Pep

peix

Pep | 27/04/2010, 20:41

Saps que vol dir una paraula entre [ ] ?

Jordi

Enhorabona per la vostre tasca.

Jordi | 27/04/2010, 19:43

vist el que diu Pep C. com a ciutadà donare la meva opinió, a mi no me preocupa una persona com en Garci o altre gent que parla clar, això no és ser redical, això és senzillament expressar idees.
Per a mi el Perill de la democràcia és veuré poloítics radicalment corruptes, que són capaços de desviar milions d'euros de doblers públics (és a dir de tots els ciutadans), aquests si que són uns radicals (això per no dir paraules més gruixudes). També és ser una persona radiclament aferrada a la cadira, una persona com podria ser un batle, que després de srotir a converses on des del seu càrrec mira de perjudicar ciutadans per ser parent d'un adversari polític.
El defensar unes idees des de la paraula no és ser radical, però normalment aquells que tenen coses a amagar, consideren radicals als que més que redicals, són clars, als d'Alternativa ús vull felicitar per la vostré CLAREDAT, a Pollença ja tenim massa polítics de l'embull.

Pep C.

A GARCI I A MAKI

Pep C. | 27/04/2010, 19:02

Jo no som socialista ni els he votat mai, però tampoc he votat a EU ni a alternativa, ni ho faré, perque a en PEPE si que el votaria, però a en garci,... prefereixo ni opinar. Ara bé, simplement he fet una reflexió i resulta que l'únic que contesta educadament i amb coherencia i sense cap tò irònic és en PEPE, a la resta, ni parlar-ne, perque sempre atacau, RADIKAL, la bebida del ataque...
M'agradaria que això de la corrupció s'acabàs i que tot funcionàs bé, però sense en garci dins cap partit, ho sento però és una opinió personal, no me caus bé, i ets massa radikal amb les contestacions, i no ho dic per mi, sino per comentaris que vist altres vegades per aquí, contades vegades.

Maki

votants

Maki | 27/04/2010, 18:01

Ho sento, Pep C., Si els que vares votar han resultat corruptes, canvia el vot la propera vegada. O no votis. Però ara no cerquis excuses rares.

Follonero

Re: Corrupcio a Pollença 1

Follonero | 27/04/2010, 17:28

Si aquests regidors treballasin a l'empresa privada ja feria estona que serien al carrer. Hi ha coses que són de sentit comú i hi ha gent que enroca a defensar el que no es defensable. I així mos va

Pepe

Re: Corrupcio a Pollença 1

Pepe | 27/04/2010, 16:43

Hola Pep C. què penses que aquesta empresa és del meu nebot, o que tinc accions?

Fora bromes Pep, vaig començar a investigar aquest tema per que veia que no es complia el contracte del pla de mobilitat. Entre altres coses vaig mirar com eren altres plans de mobilitat i vaig trobar el de Manacor que havia fet Cinesi, amb aquesta informació vaig informar-me via internet de la feina d'aquesta empresa. El meu únic contacte amb la mateixa va ser un correu per comprovar que no havien estat convidats a Pollença.Només coneix la seva feina ni més ni manco.

No era obligat convidar-la per llei.

Ara et deman jo; penses que s'havia de convidar a aquesta empresa sí o no? Per què penses que no se la va a convidar? Penses que el negociat no va ser dirigit? Dona-me arguments.

Garci

Re: Corrupcio a Pollença 1

Garci | 27/04/2010, 16:19

Una cosa més. No marca la llei haver de convidar a cap empresa en concret. Tampoc era obligat convidar a l'empresa que fa els plans per tota l'illa. Però bastarà un exemple per a que ens entenguem:

Si vols fer un jardí, a qui demanaries un pressupost, a un fuster, un electricista i un picapedrer o a un jardiner amb experiència?

Garci

Re: Corrupcio a Pollença 1

Garci | 27/04/2010, 16:16

L'interés resideix en que l'empresa més experta no s'ha convidat i si a empreses que no tenen res a veure i mai han fet cap pla de mobilitat, cosa que fa molt mala olor.

L'interés resideix en que les coses es facin bé i a temps. Cosa que l'empresa actual no compleix.

L'interés resideix en el bé dels ciutadans i en cercar la millor manera d'invertir els diners públics, de tots.

Te pareix poc?

Pep C.

A PEPE

Pep C. | 27/04/2010, 16:13

Hola pepe. Com és que tens tant d'interés en l'empresa que fa tots els plans de mobilitat a l'illa? És o era obligat convidar-la? Ho marca la llei?
Gràcies

Pepe

Re: Corrupcio a Pollença 1

Pepe | 27/04/2010, 15:36

A Pep; hauries d'argumentar més i embullar menys.

Efectivament el repadrí d'en Toni Oliver era el mateix que el de la meva dona i cunyat.

També et record que la conversa indicada és del batle cap a Toni Oliver. I a aquesta conversa en particular el que és segur que es va comportar d'una manera incorrecta és el batle.

Com hem dit ben clar al començament d'aquest article;
Corrupció és tot ús indegut (abús) d'una posició oficial pública (càrrecs i recursos) per a fins i avantatges privades. O sigui un polític és corrupte si aprofita el seu càrrec per beneficiar a un familiar i es bota els principis de igualtat, transparència, lliure concurrència...

La llei de contractació publica marca els graus de parentesc i el que es pot i s'ha de fer en cada cas, no és un tema arbitrari ni significa una prohibició de la feina dels familiars. Ser familiar d'un regidor i fer feina per l'Ajuntament no és incompatible però si que s'ha de complir la llei. Només cal fer el que marca la llei de contractació pública.
Al cas del regidor de serveis havia facturacions que requerien un contracte menor, unes altres un negociat i en conjunt un concurs. A més el regidor tenia que haver advertit del seu parentesc i abstenir-se a les deliberacions sobre aquestes empreses.

El cas de la portaveu del PSOE és diferent, la licitació és irregular que no il·legal. El que hauria d'haver fet és avisar del seu parentesc amb l'adminsitrador d'una de les empreses i assegurar-se de que la contractació fos el més transparent i justa possible;per exemple fent un negociat amb publicitat o convidant a l'empresa que està fent tots els plans de mobilitat a la illa.
Una vegada feta com van fer la licitació haurien d'assegurar-se del compliment del contracte cosa que tampoc han fet.

En resum es poden fer les coses bé i es pot contractar a familiars, cosa que no ha passat a Pollença

Manolo Cabezabolo

Re: Corrupcio a Pollença 1

Manolo Cabezabolo | 27/04/2010, 15:35

Ay Salvatore, la famiglia Salvatore.

Garci

Re: Corrupcio a Pollença 1

Garci | 27/04/2010, 15:05

Pep, no intentis confondre les coses, que son molt senzilles: un regidor no pot intervenir en favor d'un familiar, cosa que han fet tant Martí Ochogavía com Francisca Ramon.

El tema de la barca, supòs que ho has llegit, no estava ni demanat oficialment. I amés, en Pepe no té cap poder de decisió damunt el tema. I per altre banda, supòs que també has llegit com en Toni Oliver i en Joan Cerdà parlaven del cunyat d'en Pepe i que per ser-ho el putejarien.

Esper que deixis de distorsionar amb aquests comentaris i que no intentis defensar immoralitats i irregularitats.

Pep

Parents

Pep | 27/04/2010, 14:48

El teu cunyat (i dona9 crec que són familia de Toni Oliver. Si les declaracions haguessin estat favorables a la barca de bou. també seria il·legitim, per relació familiar, com és el cas que esments del PSOE. O no? O si són cosins no passa res? On s'atura el grau de parentesc?
Em sap greu pel teu cunyat per que en tans de familiars politics ho te magre. Si s'ha de ser tan legal

JRV

Pep C.

JRV | 27/04/2010, 13:47

M'agrada que parlis posant la veritat per davant.
Respecte a ser o no socialista, al PSOE de Pollença casi tots s'hi fan passar i no ho son, socialistes.
Al manco tu ho deixes clar.

Ichigo

Pollensa Vice

Ichigo | 27/04/2010, 11:01

Com bé suposam, la corrupció ens està afectant a tots i a cada un de noltros. És un perjudici a la moral i al proïsme. I com no acabam ara mateix amb la corrupció, tots ens passarem molt malament.
Sent en Pollença aquesta situació dolenta, hauriem de prescindir de diputats de l'UM com és el cas de Joan Cerdà, actual batle.
Per això no volem una Pollença que veurien els nostres fills i néts, una de corrupció i dictadura municipal, com sempre passa a tota Mallorca, Espanya i molts dels països de la Terra.

TAL PARA CUAL

Re: Corrupcio a Pollença 1

TAL PARA CUAL | 27/04/2010, 08:01

Se ve que Francisca ha aprendido de Joan a mentir y extender rumores falso... Que par.

O sea Pep que piensas que se invita a la empresa del sobrino (creó que también es su ahijado) de Francisca por casualidad? Y que lo de no invitar a la mejor empresa en este tema es casualidad?

Por favor un poco de respeto a nuestra inteligencia y nuestros bolsillos

Pepe

Re: Corrupcio a Pollença 1

Pepe | 27/04/2010, 07:50

Disculpes acceptades. Com hem dit a l'article és un error identificar corrupció amb corrupció penal, hi ha moltes corrupcions administratives que no són penals i aquest és un exemple.
O penses que per fer legal ja està ben fet?

No hi ha res que prohibeixi convidar a l'empresa d'un regidor a un negociat, però precisament per això si jo fos el regidor en qüestió seria escrupolós. I evidentment na Francisca no només no ha estat escrupolosa sinó tot el contrari.

El van dir molt clarament al primer article d'aquest tema: "No tendríem res a dir si tot s'hagués fet de manera correcta, però tant a la forma de contractació com al resultat hi ha una sèrie de clares irregularitats que han de ser explicades i de les quals, per començar demanarem explicacions al proper ple."

Pep C.

A pepe

Pep C. | 27/04/2010, 07:34

Perdoni vostè, però qui mal llegeix mal interpreta. A mi me varen dir que hi havia informe emés per la facultativa de l'ajuntament dient que això era així, si de cas demana'l a veure que et diuen.
Salutacions i força

Pepe

Esper la teva resposta.

Pepe | 27/04/2010, 07:26

Pep C. com dius les coses s'han de dir be i s'ha de tenir molt de cura amb el que es diu, i és el que procuram fer. Hauries de procurar fer el mateix.

Mai hem dit que sigui una contractació il·legal hem parlat d'una contractació irregular i immoral (pots repassar els articles). Per desgràcia és molt fàcil fer negociats teledirigits però al ple hauran d'explicar totes les irregularitats que vam hem descobert.

També pens que no tens la informació correcta.

L'informe del que parles no existeix que jo sàpiga, no és a l'expedient de contractació i ningú me l'ha mostrat.

Del que estic segur és que ni l'assessor jurídic ni la secretària coneixien el parentesc entre l'administrador de Podarcis i na Francisca, ja que aquesta darrera no els va informar. Per tant difícilment podien fer cap informe jurídic.

Per cert aquest dies l'Ajuntament d'Artà ha fet un negociat per redactar el seu pla de mobilitat i l'empresa triada ha estat la mateixa que a la resta de municipis; Cinesi, empresa que no va ser convidada a participar a Pollença.

Pep C.

Contractacions

Pep C. | 27/04/2010, 07:00

Bon dia, tenc entés, que la "presumpta" contractació ilegal del pla de mobilitat, no és il·legal com deis vosaltres, ja que els serveis jurídics de l'ajuntament van emetre un informe favorable allà on el grau de parentiu no tenia perque afectar, o una cosa així. No som socialista, però les coses s'han de dir ben dites, fora mentides.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb