URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem explicacions i respostes.

Alternativa | 28 Abril, 2010 06:00

 Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple de dijous que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera a les 20:00 hores.  Les podeu fer arribar a aquest mateix blog, al facebook o a alternativaperpollenca@gmail.com

 Nota de premsa conjunta dels grups de l'oposició de Pollença

L'OPOSICIÓ MUNICIPAL DE POLLENÇA RETIRA TOTES LES MOCIONS PER FORÇAR AL BATLE A DONAR EXPLICACIONS SOBRE ELS VINCLES AMB L'OPERACIÓ VOLTOR I LA INOPERATIVITAT DEL SEU GOVERN.


Els tres grups de l’oposició municipal de Pollença, PP-UMP, PSM, i Alternativa hem decidit retirar les mocions que havíem registrat pel ple d’aquest dijous. La decisió s'ha pres davant la necessitat d'escoltar les explicacions del batlle en plenari per dos motius greus. Per una banda, perquè els ciutadans han vist, gràcies a l’obertura del sumari, que l'Operació Voltor afecta de ple a Pollença i per l'altra banda perquè l'acció de govern del municipi està totalment paralitzada, amb temes essencials pel municipi congelats des de fa mesos.


Una vegada retirades les mocions de l’oposició el Ple queda pràcticament buit de contingut perquè, com durant tota la legislatura, l’equip de govern només presenta al Ple el que és obligat
per llei. És a dir, aquesta setmana el batlle i els regidors executius no tindran cap excusa per no contestar els nostres precs i preguntes, i assumir la seva responsabilitat.


Pensam que el ple municipal és el lloc indicat per què el batlle i els regidors implicats donin explicacions sobre tots els temes de l’operació voltor, on surten implicats el batlle i diferents
regidors d’UM. Igualment el PSOE haurà d’explicar totes les irregularitats detectades al pla de mobilitat.


Per acabar volem també explicacions i solucions a tots els temes actualment congelats al municipi o dels que no se'ns ha informat i que ens hem distribuït entre els tres grups per demanar explicacions. Els principals temes que volem tractar són els següents:


• Implicacions de l'Operació Voltor a Pollença
• Contractació irregular del Pla de Mobilitat
• L’ordenança d’ocupació de la via publica.
• L’adaptació del PGOU al PT.
• La concessió de les platges del Port de Pollença.
• El recurs del Camí de Ternelles
• Els projectes del Plans E, 1ª i 2ª fase.
• La solució a la facturació il·legal de l’Ajuntament.
• La liquidació del 2009, els pressuposts del 2010 i la desastrosa situació econòmica de
l’Ajuntament.
• La disciplina urbanística.
• La declaració de BIC del centre històric de Pollença.


Esperam que el ple sigui productiu i l’equip de govern sigui capaç de donar respostes i solucions raonables a tots els temes plantejats i assumir la seva responsabilitat. Si no és així, els partits que formam l'oposició a l'Ajuntament de Pollença advertim que plantejarem noves mesures.


Bartomeu Cifre Ochogavia, portaveu del PP-UMP
Bartomeu Cifre Bennàsar, portaveu del PSM-EN
Jose Luis Garcia Salvador, portaveu d’A-EU-EV

 

 
 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Volem explicacions i respostes.

Alternativa per Pollença | 28/04/2010, 21:10

El regidor de Turisme d'Unió Mallorquina (UM) a Sóller Tomàs Plomer ha ratificat avui davant de la jutgessa del "cas Voltor" que va rebre 12.000 euros de l'Inestur per una col·laboració en un projecte de pantalles tàctils per al qual no se li va demanar que fes "res".

Alternativa per Pollença

Re: Volem explicacions i respostes.

Alternativa per Pollença | 28/04/2010, 21:08

Una bona notícia que esperam sigui una realitat. El Consell eliminarà les Àrees de Reconversió Territorial (ART), les polèmiques operacions per dur creixements urbanístics d'un punt a un altre i que ara investiga la Justícia.
Al cas de Pollença la proposta suposa impedir la urbanització de l'Ullal (una zona humida) i s'haurà de cercar una solució a la demolició de l'Hotel Don Pedro, a primera línia de mar de la Cala.

Pepe

Re: Volem explicacions i respostes.

Pepe | 28/04/2010, 20:16

Tens raó Turgut.
Ja veurem que passa demà, l'equip de govern té l'oportunitat de donar explicacions i demostrar la seva voluntat de cercar solucions a la multitud de temes penjats.

jrv

doncs democràcia

jrv | 28/04/2010, 18:45

Doncs si, aquesta és per mi una de les vessants que ha de tenir l'exercici de la democracia, posar-se d'acord les diferents tendències per aconseguir el benefici col·lectiu, o comu. Sentit comú, seny en una paraula.
Ja me pensava que havia dessaparegut de Pollença, i vet aqui que PP-PSM-Alternativa en fan una demostració. Però me sembla que l'alumne Cerdà tornarà treura un cero...VOLDRIA EQUIVOCAR-ME, en serio, per allo de que rectificar es de savis..

Hans

Olores sin turismo

Hans | 28/04/2010, 17:50

A altura del Hotel Capri huele mierda, mierda de verdad. Según el Ayuntamiento se trata de aguas fluviales, les desafío de tomarse una copa de esta agua!

turgut

Re: Volem explicacions i respostes.

turgut | 28/04/2010, 14:33

Pepe, mes que un tema de mercat turístic ja és un tema de sentit comú.
I per cert enhorabona per haver-vos posat d'acord els tres partits, hi ha temes que no son d'esquerres ni de dretes.

G. Caldentey

Un desastre més (amb la col·laboració del Bloc)

G. Caldentey | 28/04/2010, 09:42

El Gob recentment també n'ha dit la seva, al respecte d'aquestes maneres d'aconseguir pa per avui...
(09-04-2010)"El GOB critica que el Govern obri la porta a l’atorgament de llicències d’edificacions a urbanitzacions que no tenen clavegueram.
El darrer decret – llei : una passa enrera i una altra excepció en ple segle XXI".

El pitjor d'aquest tema de les urbanitzacions encara no recepcionades al litoral (ara, d'altres també), és que ni s'assegura l'execució de les obres d'urbanització necessàries (xarxes de distribució d'aigües i sanejament, voravies en condicions, zones verdes, enllumenat públic en condicions, etc.), ni l'execució de les cessions de sòl obligatòries (un 10%). El famós "Decret Nadal" permet endarrerir tot això i, mentres tant, continuar expedint llicències de construcció. Quan tot hagi estat venut, el mort lis caurà als nous propietaris... o als contribuents en general, i els promotors de ben segur que hauran tengut bona cura de desaparèixer (Kuhn & Partner, en algun cas artanenc, per exemple). És el que està passant ja a la urbanització de S'Estanyol en el nostre mateix Terme Municipal, que ara ja no troben el promotor, i als solars on hi havia d'haver -p. exemple- un parc infantil, hi ha una casa construïda, venuda a nous propietaris i revenuda novament...

El nostre batle (UM)celebrava el "Decret Nadal" el passat mes de gener. Us enllaço a recull d'aquella notícia a Última Hora, per part de PROIMBA (Asociación Empresarial de Promotores Inmobiliarios de las Baleares):
"ARTÀ: El ‘decreto Nadal’ permite desbloquear la construcción de 20 chalets en la Colònia. El Ajuntament podrá dar las licencias, lo que supone un impulso a la economía"
(h ttp://www.proinba.org/noticias/pagina_noticia.es.html?tIte=arta-el-decreto-nadal-permite-desbloquear-la-construccion-de-20-chalets-en-la-colonia&cIte=13235)

Pocs comentaris més són necessaris, pens. Esmentar senzillament i per acabar, les paraules del Conseller Moragues al final de la notícia d'avui al Diario de Mallorca, no sé si absurdes o si és que se'ns pren per imbècils: "[El Conseller de Presidència] dijo que esta iniciativa tiene el objetivo de "impulsar la economía productiva"".

Salut!

Pepe

Un desastre més

Pepe | 28/04/2010, 08:38

Hola Turgut el decret de llei aprovat al parlament i que significa l’atorgament de llicències d’edificacions a urbanitzacions que no tenen clavegueram em sembla un desastre. A Pollença fa temps que es va permetre a la Font, el Vilà o Formentor, però ara ens han llevat un argument per evitar la continuació d'aquest desbarat.

No sé com al 2010 es pot legalitzar un model urbanístic propi de països subdesenvolupats..

Es tornen fer excepcions a la normativa urbanística vigent que lògicament demanava disposar prèviament tots els serveis bàsics (llum, aigua, accés rodat i clavegueram) per donar llicències.

Crec que les Balears si volen competir al mercat turístic haurien d'apostar por un altre tipus de desenvolupament respectuós amb el nostre principal patrimoni que és el medi ambient.

Alternativa per Pollença

També al DM

Alternativa per Pollença | 28/04/2010, 08:33

Los números del Festival de Música, en el punto de mira

La operación Voltor ya tuvo protagonismo en el pleno del pasado febrero a raíz de una moción de Alternativa per Pollença que reclamaba una auditoría interna de las cuentas del Festival Internacional de Música de Pollença, cuyos movimientos presupuestarios están siendo investigados en el marco del citado caso judicial. El ex gerente del Inestur Antoni Oliver fue el responsable del certamen en la pasada legislatura.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/04/28/numeros-festival-musica-punto-mira/565532.html

Alternativa per  Pollença

Al DM

Alternativa per Pollença | 28/04/2010, 08:28

Cerdà será ´forzado´ a explicar sus ´vínculos´ con el caso Voltor.

La oposición retira sus mociones del pleno de mañana para centrarse en la trama

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/04/28/cerda-sera-forzado-explicar-vinculos-caso-voltor/565531.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb