URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni ética, ni vergonya.

Alternativa | 07 Maig, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Començam a publicar i explicar les preguntes i  les respostes de l'equip de govern al ple. Avui les respostes a les preguntes sobre les irregularitats a la licitació i realització del pla de mobilitat. A pesar d'haver convocat als seus afiliats i simpatitzants al ple per donar-les suport, la presència d'aquests va ser mínima i és que els regidors del PSOE cada dia estan més sols, una cosa normal si tenim en compte com han abandonat els seus principis i la seva moral totalment.

El senyor regidor de medi ambient que té un 70 % de dedicació exclusiva no havia  fet res a aquest tema fins el ple i al mateix va demostrar que ética i la vergonya se l'ha deixat pel camí aquesta legislatura.

Tenim la mínima satisfacció de saber que gràcies a la nostra denúncia el regidor de medi ambient ha descobert que l'empresa no podia exigir els pagaments mensuals per fer la seva feina (el plec de condicions parla de pagar al final de la feina) i que  l'empresa va presentar el mateix dijous del ple el primer document de la seva feina (que havia d'haver presentat fa mesos).

Preguntes. Respostes. Comentaris

                            LA REDACCIÓ DEL PLA DE MOBILITAT.

Per què es va fer el procés de licitació la redacció del pla de mobilitat amb successius decrets de batlia i no amb l’aprovació de la Junta de Govern?

Teòricament  la tramitació s’havia de realitzar amb la màxima antelació possible per aprofitar una subvenció, i es va iniciar el 25 març de 2009 però  la convocatòria de la subvenció no es va produir fins  el 18 de juliol i  la petició no es va realitzar el 7 d’octubre o sigui set mesos després del començament del procés.

 Es va fer tot el procés d'urgència per què es volia demanar una primera subvenció a la que no es va arribar que es va iniciar a final del 2008 i que s'havia de justificar el 15 octubre del 2009. D'aquesta subvenció no constava res a l'expedient de contractació quan el vaig consultar, com el mateix regidor de Medi Ambient va reconèixer, s'ha afegit posteriorment, una irregularitat més. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Però el regidor de medi ambient no només no va reconèixer que aquest expedient era incomplet sinó que va dir que les meves dades eren totalment incorrectes. Un pas més en la degradació imparable de l'acció política d'en Juanjo Mir aquesta legislatura.

Per què en un principi es va voler convidar a tres ereses: Asesores Medioambientales Consulting S. L. de La Coruña, Teconambiente SL Barcelona i  Podarcis, S.L. de Palma, sense experiència en la redacció de plan de mobilitat?

No li consta que no tinguin experiència. Aquest senyor té pràcticament una dedicació exclusiva per gestionar els nostres doblers públics  però es veu que no té temps per cercar una empresa amb experiència en redactar plans de mobilitat.

Quin criteris van seguir per triar aquestes empreses? Sabien que el nebod de la portaveu del PSOE era administrador de Podarcis? Sabien que la mateixa persona era al 2002 delegat territorial a les Balears d’una de les les empreses convidades; Tecnoambiente SL Barcelona?

 No li constava en el moment de la contractació, però és legal. A aquest punt a arribat la manca d'ética d'aquest gent.

Com es que havia la intenció de convidar a dues empreses; Asesores Medioambientales Consulting S. L. de La Coruña i Tecnonambiente SL Barcelona que formaven part del mateix grup empresarial; el grup Tradebe? Qui va advertir aquesta irregularitat? Sabien que la feina fonamental d’aquestes empreses no té res a veure amb la redacció de plans de mobilitat?

No tenia ni la més mínima idea. Com el regidor de medi ambient va retirar aquesta proposta, cap problema.

Per què  ni al primer moment, ni després al substituir Asesores Medioambientales Consulting S. L.  no es va convidar a l’empresa amb més experiència i especialitzada en la realització de plans de mobilitat; Cinesi amb oficines a Palma i que ha redactat un plans de mobilitat urbana sostenible per a diversos municipis de Mallorca: Son Servera, Llucmajor, Sóller, Manacor, Inca, Búger, la mancomunitat d'es Pla de Mallorca... I fa dos dies ha estat triada per redactat el pla de mobilitat d’Artà.

Li consta al regidor que a un procés de negociat les empreses només han d'estar capacitades. El regidor em va dir que jo feia interpretacions, quan estava aportant dades purament objectives.

Per què al plec de condicions (punt 8) es diu que el preu total del contracte s’abonarà una vegada presentat el projecte acabat i amb l’informe dels tècnics competents. Però al contracte administratiu  es va  canviar i s’apunta que s’abonarà per mensualitats prèvia l’acreditació de les tasques realitzades amb l’informe corresponent?

 El regidor pensava que el contracte era el que regia, però al fer la consulta a la secretària ha arribat a la mateixa conclusió que jo. La pregunta seria com un regidor de l'oposició que fa feina política al seu temps lliure i que s'ha de dedicar a totes les àrees del govern pot descobrir això i un regidor amb pràcticament dedicació exclusiva no l'havia descobert.

Segon el plec de condicions, s’havia d’haver exigit un lliurament inicial (Diagnòstic, propostes i seguiment) sobre la peatonalització de la primera línia del Port de Pollença. Quan es va demanar aquesta documentació? Quina va ser la resposta de l’empresa ?

 La resposta de l'empresa es fonamentava en l'incompliment del contracte per part de l'Ajuntament que no pagava  cada me.  Al regidor no se li va ocórrer mirar el plec de condicions i veure que realment se l'havia de pagar al final de la seva feina.Total els doblers no eren seus...

Per què la comissió tècnica de seguiment de la redacció del pla de mobilitat Urbana Sostenible que havia de realitzar reunions quinzenals amb l’empresa no s’ha tornat a reunir des de novembre?

 Per un retad en el lliurament de la documentació. Estam parlant del mes de novembre i no han reaccionat fins la nostra denúncia.

Com valorau què la única millora respecte al plec de condicions que havia proposat Podarcis; la creació una pàgina web i un foro , s’hagi realitzat de manera deficient?

Va dir que l'àrea de medi ambient va ser molt "beligerant" al tema i que se l'havia demanat complir el contracte. La realitat és que fins al dia del ple no havia ni un document d'una feina que s'havia d'haver acabat a final de febrer. Si això és ser molt bel·ligerant dEu ni do

Per què no hi ha cap enllaç a  la pàgina de l’Ajuntament  i sí que hi ha a la pàgina del PSOE?

 No se va ordenar que es publiqués cap enllaç. El PSOE va captar la notícia d'internet. Trist

Per què durant uns dies es van penjar unes pancartes anunciant el pla de mobilitat (amb el lema “tot Pollença es mou”) i després es varen retirar?

 Inicialment volien aprofitar la Fira per fer un avanç i fer una exposició però pel retard de la feina van pensar que no valia la feina. I també per motius econòmics per estalviar els costs.Clar no hi ha res més econòmic que penjar i despenjar pancartes per res i no fer complir a una empresa el plec de condicions que ha acceptat. Així va l'Ajuntament.

Com es troba a dia d’avui la redacció d’aquest pla que s’hauria d’haver acabat a final de febrer?

 El dia del ple s'havia rebut la fase d' anàlisi i diagnosi, la primera fase que s'havia d'haver fet fa mesos. Ja va reconèixer que havia errades i imprecisions a la cartografia i que el tècnic faria un informe.

Per què no s’ha rescindit el contracte davant de tants incompliments?

Si no haguessin presentat el document que han presentat el mateix dijous del ple s'hagués rescindit el contracte o se l'hagués penalitzat. Espera que la feina es trobi feta per mitjans d'octubre i per tant rebre la subvenció. Una feina que s'havia d'haver lliurat a final de febrer.

 A la segona intervenció vaig indicar seguir indicant les irregularitats d'una licitació es van convidar empreses que res tenen a veure amb la redacció del pla de mobilitat per acabar contractant l'empresa del senyor nebot de na Francisca. Legal sí, immoral i vergonyós també.  Segons en Juanjo és normal no convidar a l’empresa que  fa tots els plans de mobilitat de la illa. Com comprendreu no era fàcil mantenir la calma davant aquesta presa de pèl.

Aquí teniu dos links per baixar l'intens i tens plenari de la setmana passada. El punt comentat avui es troba la final de la segona part.

 


 

 Informació i imatge de Cultura Pollença

El títol del llibre que es presenta avui és molt indicat pel que ha passat amb els regidors del PSOE. A la Biblioteca de Pollença i Club Editor  a les 20:30 hores el llibre Males companyies, de l’escriptor Marc Cerdó (Pollença, 1974), una novel·la dedicada a Xesca Ensenyat, mare de l’autor. L’acte, que tendrà lloc al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya, serà presentat per l’escriptor Biel Mesquida.

 

 


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Ni ética, ni vergonya.

Alternativa per Pollença | 07/05/2010, 20:31

Un interessant article: Mallorca es como Sicilia pero sin sangre,
Al blog Observatorio de la corrupción y el fraude fiscal

h ttp://observatoriodelacorrupcion.blogspot.com/2010/04/mallorca-es-como-sicilia-pero-sin.html

Un fragment:
Cada acto de corrupción suele implicar también a empresarios y profesionales, o a gente de la calle simpatizante de un determinado partido que obtiene un beneficio en pago a su militancia (como un trabajo pagado por la Administración o una ayuda económica), o simplemente a familiares y amigos de los políticos o funcionarios implicados. Muchos miembros y actores de la sociedad civil son en un sentido amplio coautores, cómplices o encubridores de la corrupción. Mucha gente a la que ninguno de sus vecinos consideraría un delincuente, pero que contribuye con su conducta interesada (y a veces con su silencio) a depredar los recursos públicos en perjuicio de la sociedad.

4. LAS REDES CLIENTELARES.

El control del aparato administrativo permite generar redes clientelares. Hace casi veinte años el juez Falcone explicaba que “en Sicilia, la inteligencia y laboriosidad no son suficientes para hacer carrera o siquiera para sobrevivir. Sicilia ha hecho del clientelismo una forma de vida... Siempre se necesita un empujoncito y para ello cabe recurrir al amigo o conocido. Así las cosas, la mafia ... resuelve como favor aquello que es un derecho legítimo de todos los ciudadanos”. En nuestra cultura local expresiones como “tenir bo”, “té bo”, “és un recomanat”, “l’han col.locat a.....” están plenamente normalizadas. No la capacidad y la igualdad de oportunidades, sino conocer a fulano o zutano han sido la puerta de entrada a puestos de trabajo o posibilidades de negocio con la Administración, a las que a su vez se llega con una deuda adquirida que en uno u otro momento se tendrá que pagar al político de turno o a su partido en forma de voto o de cualquier otro modo, consolidándose así el sistema corrupto.

idoi

Decepcions

idoi | 07/05/2010, 13:31

Joan cerdà i Francisca Ramon, cap decepció, però no perque ho hagin fet bé, sinó perque ja no esperavem res.

Camins

Idoi

Camins | 07/05/2010, 13:30

Juanjo Mir, una decepció també per els que lluiten per la recuperació dels camins públics del municipi...

Camins

diferències

Camins | 07/05/2010, 13:22

"Los alcaldes de Banyalbufar, Estellencs, Puigpunyent y Esporles –Mateu Ferrà, Tolo Jover, Joan Ferrà y Miquel Ensenyat, respectivamente– protagonizaron ayer un acto reivindicativo ante las barreras del Camí Vell de la finca de Planícia para reclamar la apertura de los caminos tradicionales que, antaño, unían los cuatro municipios. Recientemente, el consistorio de Banyalbufar reclamó al Govern que redacte un plan especial de caminos."

Ben igualet que el Batle de Pollença, juas juas

Aquest en canvi fa amistad amb tancadors de camins

Garci

Re: Ni ética, ni vergonya.

Garci | 07/05/2010, 12:14

Havent llegit les preguntes i respostes i havent escoltat aquesta part de la intervenció per la ràdio em queda clara la postura de Juanjo Mir:

En primer lloc ell no sabia res de res, ni es va molestar en esbrinar que passava.
En segon lloc, tot és legal i dins la part moral i irregular no hi entra.
En tercer lloc, gràcies a la denúncia i reiteració del nostre regidor, en Juanjo s'ha posat les piles i ha descobert algunes coses a les que diu que posarà remei.

Tot plegat pareix una broma de mal gust. Un únic regidor de l'oposició que fiscalitza totes les àrees controla més els temes que un regidor amb el 70% de dedicació exclusiva. La inhoperància d'aquest ajuntament arriba a l'absurd.

Alternativa per Pollença

Re: Ni ética, ni vergonya.

Alternativa per Pollença | 07/05/2010, 11:06

Al blog alta mar podeu llegir "Acuerdo del Pleno del Consejo de Mallorca de declaración de Son Brull como Bien Catalogado, en el término municipal de Pollença"
h ttp://fabian.balearweb.net/post/86319

Joan

U nostro batle

Joan | 07/05/2010, 09:25

U nostro batle es un perla, pero perla de veres. cap a ell tot i per u demes res.

Alternativa per Pollença

Re: Ni ética, ni vergonya.

Alternativa per Pollença | 07/05/2010, 08:34

Avui al DdM."Alcaldes de la Tramuntana piden la apertura de caminos.

Evidentment el nostre batle no era, prefereix defensar i usar als tancadors de camins.

"Los alcaldes de Banyalbufar, Estellencs, Puigpunyent y Esporles –Mateu Ferrà, Tolo Jover, Joan Ferrà y Miquel Ensenyat, respectivamente– protagonizaron ayer un acto reivindicativo ante las barreras del Camí Vell de la finca de Planícia para reclamar la apertura de los caminos tradicionales que, antaño, unían los cuatro municipios. Recientemente, el consistorio de Banyalbufar reclamó al Govern que redacte un plan especial de caminos."

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb