URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXVIII). El Golea.

Alternativa | 09 Maig, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Compagnie de Navigation Mixte, supòs que no li deu sonar a molta de gent. Era la companyia de navegació francesa creada a Marsella l’any 1.853 per cobrir els serveis amb el nord d’Àfrica. A l’any 1.929 adquirí el vapor El Golea que prenia el nom d’una ciutat algerina, pesava 4.840 tones i podia transportar mercaderies i passatgers: 98 a 1a classe, 132 a 2a i 100 a 3a. Havia de fer la ruta de Port-Vendres a Alger i va estar operatiu de 1.929 fins 1.931, curta vida per a un vaixell.

El 26 de maig de 1.931, tot i que algú dóna una altra data, El Golea navegava entre Mallorca i Menorca, de nit, amb mar calma i boira espessa. Per algun motiu desvià el rumb i encallà a la costa mallorquina, entre Cala Mesquida i el cap del Freu. No hi hagué víctimes mortals i tot el passatge sortí del vaixell, uns amb els bots salvavides i d’altres ajudats per pescadors i habitants propers.

Tots els remolcadors de les Illes acudiren per treure-lo  de sobre les roques però no ho aconseguiren, ho intentaren durant una vintena de dies i finalment entrà una tramuntanada que acabà xapant-lo.

La companyia asseguradora va treure tot el de valor que pogué i un empresari basc va comprar la resta en subhasta. Extreien ferro per dur-lo a fondre i també hi havia abundant llautó i aram, apart d’altres materials, aquesta explotació de les restes de El Golea durà uns vint anys.

El bussejador   era pollencí, Joan Capllonch (Joan de l’aigua) i el seu fill Jordi era el seu ajudant, que havia de subministrar-li l’aire i tenir cura de la mànega.

D’això fa setanta -nou anys però aquesta història ve al cas perquè un dia havíem anat al cap del Freu a cercar ous de gavina i de tornada baixàrem prop de la mar per dinar i banyar-nos un poc, vérem un forat a terra que pareixia l’entrada d’una cova i com és lògic, hi entràrem. Era una coveta petita que tenia un bon finestral que donava a ras d’aigua i no tenia massa més importància, però hi havia uns materials incrustats a les roques que no sabíem bé que era i finalment concloguérem que devia ser ferro però no enteníem la procedència. Més envant  un altre company que sabia de la història de El Golea va dir del que podria tractar-se i hi tornàrem per veure-ho tot més detalladament i explorar una mica els voltants. Poguérem comprovar que a altres coves dels voltants també hi havia restes de ferro i d’altres materials semblants, evidentment eren restes de El Golea.

Mai se sap on hi pot haver una història amagada.

                                                                                                     A.R.F.V.          

 

 

 

El material negre i marró és ferro, també se veu llautó i plom.

 

 

 

 

 

 

Pilot de ferro amb llautó, aram, plom i una curiosa molla d'acer inoxidable que fa duptar si és de l'època. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cap del Freu.

 

 

Pilot de plom, aram, ferro i arena.

 

 

 

 

 

 

Ferro i llautó compactats amb arena i còdols.

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Mika

Re: Caminant per Mallorca (LXVIII). El Golea.

Mika | 11/05/2010, 18:59

Et felicit, Toni, per aquest article tan fantàstic i et don les gràcies per compartir amb noltros unes pinzellades de tot el que descobreixes.
Veure la foto antiga amb el vaixell encallat i la foto actual de la zona, causa un efecte que impacta.
Et fa pensar...

A.R.F.V.

Re: Caminant per Mallorca (LXVIII). El Golea.

A.R.F.V. | 10/05/2010, 20:48

Gràcies Pepe i Grci.
Enhorabona a voltros per tot el que feis per el bé d'aquest poble, tot i que molts no ho vegin.
¡Ànims!

Alternativa per Pollença

CARTA A DM

Alternativa per Pollença | 09/05/2010, 15:56

Perill, caça de cabres.

A mitjan quadrienni negre, la presumpta Maria Antònia Munar, l´inefable Borràs, i no sé quins altres polítics, acabaven de descobrir i presentaren en societat la cabra "mallorquina". Quin golarro!
Aleshores ja no era possible transitar per quasi cap camí sense veure el rètol més repetit a Mallorca: "Prohibido el paso". Com que aquest rètol pot estar perfectament a qualsevol camí públic, sense que cap batle se´n preocupi, ja ens hi havíem acostumat. "Prohibido el paso" ja forma part de lo nostro, ho hauríem de vendre com a souvenir, així els turistes encara en farien un panxó de riure, cosa que sens dubte contribuiria a la desestacionalització, que bona falta ens fa, diuen.
Serà per això, i si no vés a saber, que l´infaust rètol ja s´ha reforçat amb un altre que diu "Danger! Achtung! Perill: caça de cabres". I és que la cabra mallorquina només serveix per matar-la, amb bales, naturalment, però mentre, s´ha d´engreixar capolant els santuaris d´endemismes i la resta de la Serra. Mengen, fins i tot, mànec de fulla de garballó.
Deia, fa 30 anys, que per la Victòria, un dels poquíssims lloc públics, era un dels pocs llocs on hom podia passejar tranquil sense veure rètols prohibitius. Ara ja n´hi ha molts que diuen "Perill, caça de cabres".
Cala Murta (Formentor) havia estat durant dècades un lloc i una fundació altruista que continuava el llegat de Costa i Llobera. Ara ja diu "Perill, caça de cabres".
A Ternelles volien fer una reserva integral, o zona d´exclusió, o tancar el pas perquè sí, però com no ho han pogut aconseguir, ara ja diu "Perill, caça de cabres".
Pràcticament ja hem mencionat tots els llocs oficials on es pot matar cabra mallorquina, que per això la varen inventar, però com que el que ens agrada és empastifar Mallorca de rètols prohibitius, per tota la resta de l´illa ara també ja diu "Perill, caça de cabres".

Pere Llofriu. Palma.

Garci

Re: Caminant per Mallorca (LXVIII). El Golea.

Garci | 09/05/2010, 15:50

Enhorabona Toni per l'article. La veritat és que és molt interessant la història. Pareixeu autèntics investigadors.

Pepe

Re: Caminant per Mallorca (LXVIII). El Golea.

Pepe | 09/05/2010, 14:25

Mol interessant aquesta microhistòria tan bé documentada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb