URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Alternativa | 12 Maig, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam les respostes i preguntes del darrer ple referents al cas voltor.

Introducció.

Sabem que encara hi ha un bon grapat de converses del cas voltor amb temes de Pollença que no han estat publicades i pensam que abans de la seva publicació estaria bé una explicació a aquest ple per part del batle que té coneixement de les mateixes per la seva amistat amb l’encausat en Toni Oliver.

El batle va fer una introducció abans de respondre insistint en la presumpció d'innocència que ningú posava en dubte. Això no significa que  l'oposició no pugui fer preguntes a un ple sobre un tema tan greu on li agradio no es troba implicat l'Ajuntament.

Joan va insistir en que no havia cap relació entre el cas Voltor i l'Ajuntament, el que és cert  és que aquesta relació existeix i al sumari  surten el batle, regidors, empresaris comuns a l'Ajuntament i l'INESTUR, el festival i el Toni Oliver que feia de regidor de cultura... Que els fets siguin delictius o no ja el dirà la justicia però la relació existeix.

El batle va recordar al PP que tenia imputats i que ell mai s'havia ficat en aquest temes. Respecte a les converses va dir que es trobaven tallades i fora de context.

 Preguntes.

L’empresari de diseny gràfic José Florentino Roy que segons publica la premsa es sospita que amanyava procediment negociats amb el senyor Toni Oliver ha facturat quantitats importants al festival incomplint la llei de contractació pública. Què mesures pensa adaptar el batle respecte a aquesta facturació? Es comprovarà que no ha hagut sobrecost a les mateixes?

El batle va reconeixer que al Festival hi ha una sèrie d'irregularitats administratives que s'han de solucionar i que s'enviarà la informació a la Sindicatura de Comptes per ser revisades.  El senyor Roy fa feina pel Festival des de 1996, no és un tema d'en Toni Oliver. Si ha hagut sobrecost la persona que ha autorizat els pagaments el comprovarà i farà els informe necessaris.

Tomeu Cifre del PSM va recordar que el senyor Florentino Roy feia favors a UM, que en Toni Oliver presionava per accelerar els pagaments  a aquest empresari i que Michel feia gestions per aconseguir aquests pagaments, cosa que Michel va negar.

Es col·laborarà amb la justícia de manera voluntària i s’enviaran aquestes factures a la jutgessa que instrueix el cas voltor?

Només  s'enviarà la informació si la requereixen.

- Florentino Roy ha realtizat treballs gratuïts per UM?

El batle va respondre que no i va dir que per que no li demanavam si havia fet feines gratuites pel PSM o pel PP!!. Al sumari de l'operació voltor es parla d'aquestes feines gratuites a UM  com la pàgina web d'UM a Pollença en construcció, el batle el va negar.

- Es pensa asumir qualque responsabilitat política dels reiterats incompliments de la llei de contractació pública als comptes del Festival?

 La mateixa que  Tomeu Cifre (PP), Tomeu Cifre (PSM) i Francisca Ramon (PSOE)

A la replica li vaig contestar que la responsabilitat no es podia comprar. Joan ha estat batle sis anys i Tomeu (PP) un any, mentre que Tomeu (PSM) només va ser regidor de cultura uns mesos. UM ha tengut la responsabilitat del Festival vuit dels darrers deu anys, i Toni Oliver ha estat quatre anys regidor de cultura, i quan es va tenir que nomenar el nou director artístic era el moment d'haver regularitzat el festival.

Si el senyor batle no era capaç de asumir les feines de l’àrea de cultura per què no va delegar les mateixes a altre regidor?

 El podia haver fet.

Quines gestions va fer senyor Toni Oliver  per a la contractació de l’exposició aquest estiu al claustre de Stº Domingo? Quines gestions va fer per organitzar una exposició de l'Institut Ramon Llul?  

Cercar doblers. Al segon cas no era una exposició, es cercaven doblers pel premi de literatura.

 Com és possible que el senyor Toni Oliver participarà a una reunió del Patronat del festival del 15 de gener?. El títol d’asesor del batle quan i com es va donar? Va fer el senyor Toni Oliver qualque feina més com regidor de cultura a l’ombra?

 El batle va reconèixer que tal vegada es van equivocar. Va dir que només havia demanat ajuda a Toni Oliver per que coneixia el tema de cultura. No li consta que el senyor Toni Oliver arribés a fer cap feina més.

Tenia el PSOE coneixement d’aquestes activitats del senyor Toni Oliver? Què opina de les mateixes?

Contesta na Francisca; no, no coneixien aquestes activitats. L'àrea de cultura la lleva UM i es poden assessorar com volen. Com es veu UM_PSOE és un tot un ÉQUIP DE GOVERN.

En aras de la igualtat necessaria en la gestió pública ha comprovat el senyor batle si des de turisme ha hagut un tracte de favor amb una familiar del senyor Toni Oliver?

Des de l'Àrea de Turisme de Pollença no. No tenim competències

Podien explicar la regidora de turisme per què el gerent del Club Naùtic le tenia que fer una factura inventada de 1.200  euros?

Contesta la regidora de turisme. Va dir que no sap d'on surt "lo de inventada". Hi ha una factura però no és inventada, fa referència a la regata Alfonso XIII a la qual va col·laborar l'Ajuntament, la regata es va fer en juny. Lo de inventada surt de l'opinió dels fiscals al mateix sumari.

Des de quan el senyor batle té potestat perde  decidir si es pot donar amarrament o no a una barca de bou al Port? Referent a aquest tema  el senyor batle pensa que és normal utilitzar una informació que té en funció del seu càrrec institucional per treure profit polític?

  Va demanar la idea d'un col·lectiu a través d'en Toni Oliver i treure profit. Tots som polítics... Mai,mai, mai he ni tan sols pensar fer una cosa com aquesta i la meva concepció de la política es troba molt però que molt allunyada de la d'UM en general i el senyor Joan Cerdà en particular.

A una altra conversa en Toni Oliver fa referència a uns tallers que s’han de començar ja per que sigui legal i que el batle no li contesta. Ens podia explicar el batle a que tallers es referia i quina relació té l’Ajuntament amb aquest tema?

Tallers de cultura, tenen un problema que és com contractar les persones que fan aquests tallers. S'apuntava si els podien fer les associacions de veïnes. No s'han fet.

No pensa el senyor batle que el més digne per ell seria dimitir ara que s’han demostrat les seves mentides i els seus mètodes per amenaçar i coaccionar a membres de l’oposició

 Va dir els havia governat amb tots els partits llevat d'Alternativa. Va acceptar que s'ha pogut equivocar però que no ha estat imputat. I va tornar a recordar al PP que no era digne que s'hagués sumat a aquest tema.

Aquí teniu dos links per baixar el ple.

Fontdevila a público

Comentaris

Pepe

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Pepe | 12/05/2010, 22:11

I els imputats encara van de víctimes... Increïble.

Maki

Unpi o`UMPIP?

Maki | 12/05/2010, 16:20

UMPI son cuatre aficionadets. UMPiP ja començer a ser professionals de la mangarrufa.

Xisco

Punt Deformatiu

Xisco | 12/05/2010, 12:34

El PiP fa estona que no té res d'independent. I ara que UM de Palma no l'infla, es el PSOE qui li posa duros (no acaben mai de fer eu coió). Com han de xerrar de l'Operació Voltor, si ells surten a les converses ? Si no van als plens per no haver de fer la notícia.

Alternativa per Pollença

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Alternativa per Pollença | 12/05/2010, 11:59

Escolar a Púbico:

El plan de recorte que acaba de presentar el Gobierno es muy duro: suspende la revalorización de las pensiones, reduce el sueldo a los funcionarios una media del 5% en este año y los congela para el siguiente, elimina el cheque-bebe a partir de de 2011, anuncia un plan para recortar los gastos de farmacia, elimina el pago retroactivo de las ayudas a la dependencia… “No es fácil dirigirse así a los ciudadanos”, dice Zapatero. “Son los mismos que nada han tenido que ver con el origen de la crisis y los que ahora sufren la consecuencias”. El plan es severo, y no precisamente con los que más tienen. Zapatero en su discurso acaba de tomar las medidas mas duras e impopulares desde que está en el Gobierno. Se acabó aquello de la salida social de la crisis. Y, además, el recorte llega justo cuando se supone que, según Zapatero, estamos ya saliendo de la crisis.

Pepe

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Pepe | 12/05/2010, 11:55

Ostis... això vol dir que estam ben fotuts.

Miquel Sánchez

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Miquel Sánchez | 12/05/2010, 10:58

Parcialment, el ministres tindrán una baixada del 15% del seu salari.

Pepe

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Pepe | 12/05/2010, 10:43

hua, HUA, HUA... Follonero.

Follonero

Una pregunta

Follonero | 12/05/2010, 10:37

Aquestes mesures dràstiques, afecten als sous dels polítics (ministres, parlamentaris etc)?

Um Pip.

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Um Pip. | 12/05/2010, 10:03

Al Punt Informatiu que ha sortit avui no dediquen ni una línia al ple. I diuen que és un periòdic independent i d'informació.

El que és realment és un pamflet al servei d'UM.

Miquel Sánchez

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Miquel Sánchez | 12/05/2010, 09:11

A las barricadas !!!

Si algú tenia dubtes de si el PSOE era un partit d'esquerres avui s'han confirmat, no és d'esquerres.

Els plats romputs de la crisi el pagaran els funcionaris, les futures mamas (amb excepcions) i els pensionistes.

No torna posar l'impost del patrimoni (el dels rics), no fica má a les SICAV, no fica má als bancs, etc.

I ara vidrà la reforma laboral que ens deixarà amb el cul a l'aire a tots els treballadors.

QUO VADIS PSOE.

Garci

Re: Voltor - Ajuntament. C.P 3.

Garci | 12/05/2010, 08:19

És increïble el que donen de si unes quantes preguntes.

Diuen que Pollença no té res a veure amb el cas Voltor, però el sumari te centenars de pàgines dedicades a Pollença.

Diuen que no sabien res, que tal vegada s'han pogut equivocar... però es nota que era una pràctica habitual aquestes maneres de fer.

I va el batlle i diu: "tots som polítics...". Esper que justificar les mangarrufes dient que això és cosa de polítics no fos la seva intenció real, perquè sinó val més que abandoni, que dimiteixi, que marxi a casa seva i esperi a veure si la justícia toca o no a la seva porta.

que diu el PssooE?

Un batle mentider?

que diu el PssooE? | 12/05/2010, 06:48

cap poble que vulgui ser digne pot tenir un batle mentider...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb