URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Improvisació i clientelisme.

Alternativa | 15 Maig, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Com demostren les converses de l'operació voltor, UM a Pollença no es mou en benefici del poble sinó dels seus interessos clientelars. I la suposada improvisació de l'equip de govern sempre acaba afavorint als mateixos

Des del final de la temporada passada el batle coneixiadels problemes de l'Asociació de Veïns per gestionar les platges, però fins el 3 de març el regidor de Medi Ambient, Juanjo Mir,  va informar del deute de l'Associació de Veïns del Port  als portaveus del PP-UMP i del PSM,  a nosaltres s'ens va excloure de forma premeditada i la informació de manera oficial ens va arribar després del ple del 25 de març. Recordam que el 18 de març ja havia permís de Costes per muntar les platges.  

El  deute actual de la AAVV Port de Pollença amb la Ajuntament és de 174.000 euros. corresponent a la temporada 2009, a més  les inversions compromeses al plec de condicions van un any enderradires. Quan l' Ajuntament els va fer requeriment de pagament, no sabem en quina data, l'Associació va demanar un fraccionament del pagament que va ser denegat  per  la Junta ja que no van aportar cap justificació ni oferir ni cap aval bancari en garantia de pagament. Igualment l'Associació proposava una nova licitació amb una reducció del canon municipal de 153.000 euros i l'aplaçament dl deute pendent.

 Davant això el regidor va dir que calia fer una reunió urgent de tots els grups per trobar solucions, reunió que mai s'ha arribat a fer. Ahir una vegada més els grups de l'oposició ens van assabentar per la premsa de que l'Ajuntament havia arribat amb un acord amb l'Associació de Veïns i els pagarà 1.900 euros cada dia per mantenir en condicions les platges fins que hi hagi l'adjudicació definitiva. 


Respecte als comptes que va presentar l'Associació de Veïns a  l'Ajuntament aquesta és un bon anàlisi d'aquest comptes fet per part de Miguel Sánchez.

El format de presentació dels comptes de l’explotació de les platges per part de l’Associació de Veïns del Port de Pollença és poc professional i no dona una imatge fidedigna de la situació financera. Es troba a faltar principalment la situació de tresoreria, actiu circulant, així com el passiu, resumint falta el balanç de situació que ens donaria la situació real de l’Associació.

Com no hi ha cap data de la tresoreria és impossible determinar quina és la situació real de disposició de liquiditat (saldos en comptes corrents i caixa).

Com no tenim el balanç de situació tampoc podem esbrinar si l’esmentada Associació té “actiu circulant”, es a dir, té qualque persona o entitat que li degui doblers i hagi esperances de cobrar-los en un temps raonablement curt. El que si poden deduir es donada l’activitat de la que estem parlant no tenen mercaderies emmagatzemades amb possibilitat d’embargament. La falta del citat balanç fa que tampoc es pugui saber si l’Associació està al dia en els seus pagaments a la Hisenda Pública com a la Tresoreria de la Seguretat Social, així com als seus proveïdors i creditors principals, exceptuant clar està l’Ajuntament de Pollença.

Crida molt l’atenció que al pressupost corresponent al any 2009, ja es faci el compte de tenir unes pèrdues de 70.000 euros, ens agradaria saber quina va ser la documentació que es va presentar a la entitat financera que va concedir l’aval que garantia el pagament del cànon municipal atès que ens costa molt de creure que alguna entitat financera faci la concessió d’un aval per una quantitat superior a 300.000 euros comptant que la persona o entitat avalada tindrà unes pèrdues previstes de 70.000 euros, la veritat és que consta molt de creure.

Dins les partides de despeses hi ha unes dades pot clares, hi ha una quantitat en arrendament financer (leasing), però no esmenta si aquesta quantitat és el cost financer de l’operació o també hi ha inclòs el principal de la inversió. Tampoc s’entén que dins el pressupost ni hagi la previsió de la inversió en “CONDUCCIONS BANYS PLATJA”, si aquesta no existia, però insistim en que la vaguetat d’aquest document  no dona a entendre res en cap sentit.

FALTA DE PREVISIÓ I  POC SENTIT EMPRESARIAL

Si ens atenem al document facilitat per l’Associació, observem que al seus pressupost pensen o tenen previst tenir uns guanys de 30.600 euros, tornem a repetir que la vaguetat del document no deixa esbrinar si els 70.000 euros previst d’inversió són inversions obligades pel plec de condicions de l’any 2008 o inversions fetes anteriorment al esmentat exercici 2008.

Atès que la previsió de guanys anual com s’ha esmentat abans es de 30.600 euros anuals (sense conta les amortitzacions del immobilitzat, multes,etc), si l’apliquem a quatre exercicis que es la duració de la concessió tenim un guany total de 122.400 euros.

Cal tenir en compte que el plec de condicions ja obliga a fer inversions de devers 100.000 euros, això tenint els fons per poder fer l’inversió amb fons propis sense demanar finançament extern amb el cost afegit que això suposaria, podem dir clarament que cap empresa amb un estudi seriós de les possibilitats de traure rendibilitat a l’explotació de ambdues platges, acudiria a la licitació ja que les possibilitat són mínimes, just s’entendria com una mesura de no deixar entrar una tercera empresa en cas que aquesta pogués fer qualque tipus de competència comercial, cosa improbable ja que la Associació de Veïns és una entitat sense ànim de lucre.


 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Improvisació i clientelisme.

Garci | 15/05/2010, 13:38

Dins tot aquest despropòsit, hi ha una cosa política que crida molt l'atenció:

"Des del final de la temporada passada el batle coneixia dels problemes de l'Asociació de Veïns per gestionar les platges, però fins el 3 de març el regidor de Medi Ambient, Juanjo Mir, no va informar del deute de l'Associació de Veïns del Port als portaveus del PP-UMP i del PSM, a nosaltres se'ns va excloure de forma premeditada i la informació de manera oficial ens va arribar després del ple del 25 de març".

O sigui:
a) Ho sabien i no hi varen posar remei.
b) A nosaltres ens informen més de 20 dies més tard que a la resta de partits.

Aquests actes mereixen una bona explicació i la dimissió dels responsables per actuar antidemocràticament.

Alternativa per Pollença

Re: Improvisació i clientelisme.

Alternativa per Pollença | 15/05/2010, 08:45

I un cas similar.
Al DdM.

Alternativa critica la ´parálisis´ y los ´tratos de favor´ del área de Deportes.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/05/15/alternativa-critica-paralisis-tratos-favor-area-deportes/570437.html

JRV

Rigor

JRV | 15/05/2010, 07:45

Moltes gracies M. Sànchez per l'aclariment que fins on arriba la teva informació, ens has proporcionat. Crec que només essent riguros amb l'informació es pot crear una opinió vàlida.
TAN DE BO LA PERSONA ANTI BIC FES EL MATEIX.

Per altra part, a mi ( i a ells/es, evidentment) me preocupa el futur laboral dels treballadors de la AA.VV., segurament mes que a la directiva que crec intenta manipular-los.

Quina vergonya

De vergonya

Quina vergonya | 15/05/2010, 06:08

Veuré com funciona aquest govern municipal, regira a qualsevol, més en epoca de pagar imposts, veuré que pagam perque facin el que fan, senzillament indigna.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb