URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ideologia i Política

Alternativa | 21 Maig, 2010 06:24

Aquí tenim un interessant article per debatre  de Joan Cifre. Ja sabeu que si voleu escriure només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com. Aquest bloc és de tots

    IDEOLOGIA I POLÍTICA

         La ideologia podria ser definida com un conjunt de idees sobre el sistema existent (polític, econòmic i social) i que pot tenir com a finalitat mantenir o canviar el sistema vigent, segons siguin ideologies conservadores o progressistes. Per aconseguir els objectius que persegueixen, les ideologies necessiten per una banda un anàlisi de la situació actual que els permeti veure els problemes reals i per una altra banda un pla d'acció per poder convertir les idees en realitats. Si prenem per bona aquesta definició és evident que les ideologies no poden ser elements immòbils, ni dogmes de fe, per el simple fet de què han d'estar basades en l'anàlisi de la realitat social i  què aquesta està sotmesa contínuament al canvi.

         Des de alguns sectors, normalment conservadors s'ha volgut llevar rellevància a les ideologies reduint la política a una qüestió de simple gestió. Això és tant com dir als ciutadans:        - No vos preocupeu de per què feim les coses-  Evidentment quant manco pensin els ciutadans més fàcil serà manipular-los. Aquests sectors no és que no tenguin cap ideologia, la tenen, el que succeeix és que els interessa més amagar-la ja que tenen por a que no sigui rentable electoralment.

         Les ideologies s'han convertit per els partits polítics en simples etiquetes de màrqueting, han deixat de ser la base que sosté les accions polítiques hi han passat a ser elements estètics o decoratius.

         Avui en dia, sovint és difícil destriar un socialista d'un del PP. Hi ha casos curiosos, com per exemple el fet que una figura com la de Bono sigui més valorada per els populars que per els propis socialistes, o que passi el contrari amb els senyor Gallardon. A nivell municipal també ens costaria molt destriar la política del PSOE de la que pugui fer el PP.

         De la mateixa forma que succeeix amb l'afinitat cap a un equip de futbol, la pertinença a un  partit polític a passat a ser un element irracional. Així com un aficionat al futbol es nega a admetre un penal en contra, el seguidor d'un partit polític no pot admetre les errades dels seus, i les justifica amb les errades dels altres. Seguint amb el símil futbolístic, els ciutadans o bé  passen a ser"suporters" incondicionals dels partits polítics o per el contrari els ignoren. Sols així és pot entendre l'èxit electoral d'alguns polítics desprès d'haver participat en casos de corrupció (no crec que tots els que els voten siguin beneficiaris d'aquests casos).

         Una de les causes de l'actual crisi ha estat aquesta reducció de la política ha simple gestió dels recursos ha curt plaç, em volgut aconseguir el màxim de beneficis sense assegurar-nos de que el sistema fos sostenible, això ens ha duit a hipotecar el nostre futur i els dels nostres descendents.

         Deixar clares les ideologies i aconseguir que les actuacions siguin coherents amb elles seria una mostra de transparència i segurament ajudaria a recuperar el crèdit de la classe política.

Joan Cifre.  

Genial Kalvedillo.

 

Comentaris

Joana

Re: Ideologia i Política

Joana | 22/05/2010, 08:56

Molt bona reflexió a l'article, Joan. És una realitat que, amb la voracitat d'alguns partits per fer afiliats, pocs d'aquests saben realment quina és la base ideològica del partit del qual formen part, i efectivament, es converteixen en seguidors d'aquest com si d'un equip de futbol es tractas, o inclus una religió. Quan una persona vota ha de saber quina línia tindran els seus governants amb la gestió dels doblers públics.

Joan Cifre

Re: Ideologia i Política

Joan Cifre | 22/05/2010, 07:33

Moltes gràcies JRV,per el cumplit i per les teves aportacions que enriqueixen l'article.

jrv

Ideologies

jrv | 21/05/2010, 19:39

Molt interessant l'article de J.Cifre que per uns moments ens abstreu de la mediocritat politica local, si es que als nostres governants locals sels pot dir que fan politica. Jo mes be diria que fan marketting pseudopolitic . Lo de canviar o modificar la realitat cap a millor crec que ni s'ho han plantejat, ni saben ni volen saber el que és.. S'hauría de substituir el terme "conservador", en el PP, pel de "lliberal", que te poc a veura amb el primer calificatiu, i el segon, ben poc de "democratic", amb el que fa anys es relacionava. Lliberal i "expoliador" tal volta haurien d'anar junts, avui dia en el sentit que tenen els partits de la dreta actual.
Aixó si, en aquest estat espanyol, on en general encara no hem passat , en general, de "parvulitos democràtics" encara queden residus de fanatisme, ben manipulats per la dreta "lliberal" en benefici seu.
I crec que ni tan sols la paraula "gestió" no és aplicable a l'equip de govern de Pollença, tal volta mercantilitzar el poder democràtic, o electoralisme crònic seria mes adequat.

jrv

Jo mollero

jrv | 21/05/2010, 19:15

No tinc gran confiança en aquestes espontaneitats de "manifestacions", ni tampoc en una flor no fa estiu, malgrat les respecti. Perque després surt el que surt a les eleccions de cada cuatre anys

Zapatostia

Re: Ideologia i Política

Zapatostia | 21/05/2010, 19:04

"La derecha no gobierna bien cuando hay prosperidad porque no reparte los beneficios y gobierna peor cuando hay dificultades porque no reparte los sacrificios, estos siempre van a los mismos, y con nosotros los sacrificios irán a los más poderosos", lanzó Zapatero.
Mitin febrer 2008.
www.elpais.com/articulo/espana/Zapatero/promete/hay/crisis/protegera/debiles/PP/elpepunac/20080211elpepinac_4/Tes

Alternativa per Pollença

Voltor

Alternativa per Pollença | 21/05/2010, 16:44

Les noves declaracions de Buils i Oliver pel cas Voltor s'ajornen a juliol

Les compareixences davant la jutgessa estaven inicialment previstes els dies 9 i 10 de juny

G. Caldentey

Ideologia i Política, Ple extraordinari d'avui (Llabrés-Feliu): "Tesi" amb un petit exemple sobre "l'ecologisme de dreta"

G. Caldentey | 21/05/2010, 16:31

Els Verds-Esquerra d'Artà fèim fa quatre mesos aquesta denúncia al nostre blog, al respecte d'una plantada d'arbres per la fundació +O2 i UM al Parc Natural de Llevant:
"Ara bé, el que sí hem de denunciar és que el Conseller Grimalt no fa res més -respecte del PNL- que ajudar els grans depredadors de territori, consumidors d'energia, i turoperadors campions del tot inclòs (TUI) a rentar-se la cara a la que sembla ser la finca particular d'UM: el PNL." (h ttp://verds-esquerra.blogspot.com/2010/01/sobre-la-plantada-darbres-dahir-al-parc.html).
Qui sap si el temps no ens ha donat ja la raó en els extrems més radicals: "Detenido otro exdirector general del Govern Matas y un constructor" (h ttp://www.larazon.es/noticia/791-detenido-otro-ex-director-general-del-govern-de-matas).
Espero que aquesta aportació no resulti massa complicada d'entendre.
Salut i fins demà!

Alternativa per Pollença

Re: Ideologia i Política

Alternativa per Pollença | 21/05/2010, 15:13

Avui el ple de l'Ajuntament ha aprovat (vots a favor d'UM-PSOE_PP_UMP i abstenció del PSM i nostra) la concessió de la gestió del servei de neteja viària a l'UTE Construccions Llabres Feliu-Amer e hijos -Adrover e hijos. 710.268 euros, 10 anys.

Alternativa per Pollença

Re: Ideologia i Política

Alternativa per Pollença | 21/05/2010, 14:34

Encara no s'ha fet la contractació de les platges del Port i avui s'acaba el contracte amb l'Associació de Veïns.

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 21/05/2010, 14:25

Ens ha arribat aquesta convocatòria.

Día 2 de Junio (Miércoles), MANIFESTACIÓN de los Molleros contra el abandono del Pueblo en general, del mal estado de las calles, aceras, parques abandonados, falta de limpieza, playas sin cuidar.

La situación económica de los comerciantes es límite, el empleo se pierde. La despreocupación del Equipo de Gobierno es total y nos parece que hay que actuar.
La MANIFESTACIÓN tendrá lugar el 2 de JUNIO a las 10h de la mañana frente a la Gasolinera con una marcha hasta las dependencias del AYUNTAMIENTO DEL PUERTO.

Pepe

Re: Ideologia i Política

Pepe | 21/05/2010, 14:19

A la política cada vegada es segueix més la línia de substituir la raó per les emocions.
Un tem per reflexionar també és quian democràcia tenim quan els que governen es preocupen més de tranquilitzar "als mercats" que dels ciutadans. Qui ha triat als "mercats"?

Garci

Re: Ideologia i Política

Garci | 21/05/2010, 12:53

L'anàlisis que es fa en aquest article és molt interessant. Massa vegades s'ha entès ideologia com una cosa tancada (possiblement ho és) però des d'aquesta concepció de partir de l'anàlisis de la societat per després intentar incidir en ella, s'entra dins un procés dinàmic en el que tant de bo hi entressin els partits polícis.

Darrerament només sentim dir als líders del PP i del PSOE: "això no ho vol la ciutadania", "el poble li demana això o alló", etc. Que saben ells el que vol el poble si no ens ho demanen?

Alternativa per Pollença

Re: Ideologia i Política

Alternativa per Pollença | 21/05/2010, 08:23

A DM

Una indemnización millonaria para dueños de solares protegidos

El urbanismo de Pollença vivió a principios de este año otro episodio significativo. El jurado provincial de expropiación forzosa de Balears determinó que el Ayuntamiento pollencí debía pagar un montante cercano a 1,6 millones de euros en concepto de indemnización a los propietarios de dos solares, situados en las zonas del Calvari y de Can Bach, que pasaron de ser edificables a zona verde en el plan general de ordenación urbana (PGOU) redactado hace dos décadas.

Alternativa per Pollença

Re: Ideologia i Política

Alternativa per Pollença | 21/05/2010, 08:21

A DIARIO DE MALLORCA

El Supremo obliga al Ayuntamiento a anular la licencia de una casa del Calvari

El Consistorio pide que se aclare si la sentencia obliga a demoler toda la residencia o a modificar parte de la estructura

La sección quinta de la Sala de lo Contencioso–Administrativo del Tribunal Supremo ha dictado una sentencia que obliga al ayuntamiento de Pollença a anular la licencia concedida en su día a una vivienda unifamiliar situada en la confluencia de las calles Cruces y Benavista, en la zona conocida como El Calvari, una de las más populares de la localidad.
El Alto Tribunal estima así un recurso que presentó Bartomeu Amorós contra un auto previo del Tribunal Superior de Justicia de Balears (TSJB), de septiembre de 2007. El alcalde de Pollença, Joan Cerdà (UM), explicó ayer que los servicios jurídicos municipales han pedido una aclaración de la sentencia para determinar si ésta implica la demolición total de la estructura o bien la modificación parcial del inmueble para adecuarlo a las alturas requeridas.
El inicio de esta historia judicial se remonta a hace casi dos décadas. Una serie de acuerdos adoptados por el Ayuntamiento –de 24 de mayo de 1991, y 19 de marzo y 22 de mayo de 1992– otorgaron licencia urbanística para la construcción de la casa.
En aquel entonces, el arquitecto municipal que hizo el informe favorable a la concesión de la licencia era el actual conseller de Vivienda y Obras Públicas del Govern, Jaume Carbonero.

Vericuetos judiciales

A partir de ahí, se inicia un largo, complicado y farragoso proceso judicial con la presentación de sucesivos recursos. En síntesis, la parte que recurrió la concesión de licencia consideraba que se había vulnerado el plan general de ordenación urbana (PGOU) de Pollença en lo referente a las alturas que presentaba la nueva edificación en el centro histórico de la localidad.
Uno de los informes periciales que se analizó en su momento sostenía que la "vivienda obstaculiza casi la totalidad del paisaje natural". "No se integra en el resto del conjunto urbano y su impresionante volumetría genera un impacto (en el) medio urbano", argumentaba. El planteamiento del Consistorio pollencí difería. A grandes rasgos, el Ayuntamiento invocó la existencia de un plan especial del centro histórico de Pollença, aprobado a posteriori, al igual que alegó la existencia de un decreto de alcaldía que ratificaba la licencia en base a un proyecto de legalización.
En septiembre de 2007, el TSJB aceptó esta línea argumental en una sentencia que fue recurrida luego ante el Supremo. El Alto Tribunal da ahora la razón a la parte recurrente, sostiene que los motivos que justifican la anulación de la licencia "siguen subsistiendo" y argumenta que el proceso de "legalización formal de la edificación en su día indebidamente realizada" no acaba con la vulneración que se produjo de la normativa.
En este sentido, en medios jurídicos se remarcaba ayer que el Alto Tribunal ha tenido muy en cuenta artículos de la Ley del Suelo y del reglamento de planeamiento, que protegen "las perspectivas, los campos visuales y la armonía de los paisajes de los daños, privaciones o interferencias que puedan producir otros edificios por su situación, masa o altura".
Este tipo de normas, de prescripciones, son de aplicación directa. Esto quiere decir que predominan jurídicamente respecto a lo que establezcan planes generales urbanísticos o normas subsidiarias preexistentes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb