URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El zapatazo (II).

Alternativa | 25 Maig, 2010 06:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Segona part d'un article de na Toñi . Ja sabeu que si voleu escriure només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com.

 

El zapatazo (II)

 

Tenc una llista de reflexions sobre les mesures per a la reducció del dèficit que ha imposat en govern:

 

  1. En Zapatero s'ha plegat als dictàmens dels banquers, els mercats (qui són els mercats?, qui els controla?, qui els manipula?), el FMI, l’ECOFIN... és a dir, d'aquells mateixos que ni varen veure venir la crisi, ni han donat una explicació plausible de perquè s'ha produït ni, el més important, han proposat solucions per resoldre el problema que ells han creat.
  2. La factura la paguen els de sempre: jubilats, funcionaris i aquells que s’havien de beneficiar de la llei de dependència. No s'ha concretat ni una mesura per què paguin els que han provocat aquesta situació. Perquè no es pugen les impostos als que més tenen? Perquè ningú no fa res contra de:

·        Les SICAV, que tributen un 1%

·        L'economia submergida, veritable pou negre a Espanya, on sembla que no interessa que se prenguin mesures per lluitar-ne veritablement en contra. Ja es parla que un 25% dels doblers que es mouen són opacs. On son les mesures de control que fan falta perquè surtin a la superfície? Si aquests milions que es deixen de tributar fossin transparents, no seríem on som ara.

·        Els beneficis de la banca, on se va injectar un munt de milions que en teoria haurien d'haver servir per reactivar els crèdits. Al final, se pot donar la paradoxa que aquests mateixos doblers siguin els que el govern ha de tornar als mateixos bancs a qui els havien prestat, amb un interès més alt.

·        Els beneficis de les grans empreses. Si tots ens hem d'estrènyer el cinturó. Perquè no ho fan els que més guanyen?

  1. No es podia retallar d'un altre lloc? No es podia treure part d'aquests 15000 milions d'euros, que pel que s'ha vist fan falta per tranquil·litzar els mercats, d'altres partides. Jo tenc unes idees:

·      Llevar l’assignació a l’Església Catòlica.

·      Retallar en despeses militars (soldats a Afganistan: 400 milions).

·      Replantejar-se l’assignació a la Casa del Rei.

·      Les televisions autonòmiques ens costen 1000 milions d’euros anuals. Només la televisió valenciana té un deute de 1500 milions.

·      Directors generals, secretaris tècnics, empreses públiques... tot això sí és el càncer de la funció pública.

·      Subvencions vàries, fastos superflus i duplicitat d’administracions.

  1. S'està dimonitzant el funcionariat. Els funcionaris no són aquells homes que descrivia en Larra a “Vuelva usted mañana”. Les dones que fan net els centres d'ensenyament, els carters, les infermeres... són, a efectes pràctics, funcionaris. Molts cobren un sou que no arriba als mil euros i molts són personal laboral contractat o interins que poden anar al carrer en qualsevol moment (jo, de fet, ho he vist en casos amb noms i llinatges enguany). És vera que molt pitjor estan els aturats, però el que no se pot fer és escampar la imatge del funcionari com un ésser privilegiat que cobra 3000 euros al mes per no fer res.
  2. Estic decebuda per la reacció del sindicats. No vull pensar que no han volgut convocar una vaga general per por a perdre les subvencions que se’ls fan arribar, però per retalls molt més petits se varen fer vagues generals als governs de Felipe González i d’Aznar. Convocar una vaga només dels funcionaris, i, a més a més, canviar-ne la data no és de rebut.
  3. La postura del principal partit de l’oposició és per posar-se a plorar. Cap iniciativa, cap proposta coherent, cap solució ha sortit dels seus líders. El que estan fent és seure’s a veure passar el cadàver del govern socialista, fregant-se les mans perquè la part més bruta de la política que ells farien se l’ha fet el gabinet actual.

 

En fi, el govern Zapatero no ho ha pogut fer pitjor. S’ha suïcidat políticament i ha decebut tots aquells que cridaven “No nos defraudes”. Ha posat les coses ben fàcils als futurs governs del PP, fent una política econòmica sense planificació, volent tancar els ulls davant el que estava passant i fent recaure el pes de la crisi en els treballadors. El PSOE pagarà la factura en forma de vots. Nosaltres, en forma de retalls de sou, de polítiques socials i d’igualtat.

Al blog Crisis trobareu més informació  i imatges sobre el tema com aquest.


 

 

Comentaris

Pepe

Re: El zapatazo (II).

Pepe | 25/05/2010, 20:34

Al Parlament Europeu li vendria molt bé un bany de realitat.
Ahir Escola en el diari público donava un altre exemple de com funciona d'aquesta crisi:

Salvar a Cajasur ja ens ha costat a tots 523 milions d'euros (un terç de la retallada als pensionistes).
El capellà Miguel Castillejo, que va gestionar Cajasur durant 30 anys cobra una pensió vitalícia de 250.000 euros a l'any que serà heretada per les seves 4 germanes fins que la darrera d'elles mori.
Així funciona aquesta crisi que pagam tots llevat dels que l'han provocat.

Toñi

Re: El zapatazo (II).

Toñi | 25/05/2010, 19:00

La darrera: el Parlament Europeu invertirà cinc milions d'euros en i-pads. D'això també en podríem xerrar, de quant ens costen els europarlamentaris en dietes, viatges i sous. Escarrufa.

Joan

Anam bé

Joan | 25/05/2010, 15:47

En aquest comentari de Joan Cerdà és veu clar el que l'hi interessa més d'aquesta crisis.

De pena

Joan C

Perdòn Miguel

Joan C | 25/05/2010, 11:38

Perdòn Miguel havia leido mal tú comentario. Mis disculpas.

Miquel Sánchez

Re: El zapatazo (II).

Miquel Sánchez | 25/05/2010, 10:48

Joan crec que no has llegit bé el comentari d'en Miguel Hernandez, torna a llegir per favor, diu que el PP no ho feria millor, o jo entenc això.

Joan C

A Miguel Hernandez

Joan C | 25/05/2010, 10:40

Cuando según el PP españa iva bien, lo que hizo el gobierno popular fué crear un espejismo de riqueza privatizando todo el sector público i creando un modelo econòmico basado en la construcción i la corrupción que nos ha llevado a hipotecar nuestro futuro.
ës como aquel que vende el patrimonio familiar,recibe un montón de dinero de golpe i a los ojos de la gente aparece como un rico triunfador, peró que en el fondo a hipotecado todo su futuro.
Tu crees que con Matas hubieramos afrontado esta crisis con más garantias. Anda no me jodas....

turgut

Re: El zapatazo (II).

turgut | 25/05/2010, 10:34

A diario de Mallorca
JOAN CERDÀ
Pollença
Sueldo: 40.000 euros al año
"No todos los alcaldes cobramos lo mismo, así que sería injusto que a todos se les aplicara el mismo recorte"
Vaja fletxa en matematiques, aquest no sap que els percentatges serveixen precisament per això? Per treure mes als sous mes alts? Als funcionaris de l'ajuntament que els treurà?

Miquel Sánchez

Re: El zapatazo (II).

Miquel Sánchez | 25/05/2010, 10:05

Hola Miguel, cuando cayo el muro de Berlín, se dijo que había caisdo el comunismo, craso error, lo que cayo fueron las "malas praxis" de las dictaduras comunistas, el comunismo no ha caido porque nunca ha existido como tal, se intento en España durante la 2º República y mira como acabamos.

De momento las dictaduras civiles capistalistas (y digo dicatadura porque no es posible acceder a otra opción, rojo o azul pero no deja de ser lo mismo) hacen agua, pero a diferencia del muro de Berlin en que todos cogimos el martillo y lo hicimos trocitos pequeños, aquí lo que hacen trocitos pequeños son nuestros salarios, derechos como trabajadores, y quien sabe cuantas sorpresas más.

Quieren competir economicamente como Europa contra paises que no respetan los derechos humanos mínimos en algunos casos, y Europa no debe construirse así, y tienen herramientas más que suficientes para dejar la partida cuando quieran y como quieran, pero no quieren o son muy cobardes.

Miguel Hernández

LA PROXIMA LEGISLATURA, PP

Miguel Hernández | 25/05/2010, 09:39

La proxima legislatura, PP, i así españa irá bién....

Es lo que nos hemos buscado, y admemás, hay que decir que el pp ante esta misma situación, no lo hubiera hecho mucho mejor que ZP.

Miquel Sánchez

Re: El zapatazo (II).

Miquel Sánchez | 25/05/2010, 09:27

Atenció moixots !!!

Al BOIB d'avui surt que la Conselleria d'Economia i Hisenda fa una cessió gratuïta a l'Ajuntament de Pollença d'un aparell per mesurar el consum l'alcohol fins dia 31 de desembre.

Garci

Re: El zapatazo (II).

Garci | 25/05/2010, 08:33

Toñi, com sempre, genial i encertadíssima. I el pitjor és la convicció de molta gent que s'ha cregut que l'únic que es pot fer per sortir de la crisi és retallar sous i pensions. I això no és més que per falta de propostes alternatives i de que aquestes arribin a la gent.

Jo estic amb en Joan i en Miquel. De que serveixen les rentes altes si no aporten res?

Ichigo

Re: El zapatazo (II).

Ichigo | 25/05/2010, 08:20

Com sempre, ZP ens ha decepcionat. Així que, per favor, no votau més al PsoE. I tampoc al Pp, perquè aquest partit forma part del tsunami bipartidista.

Miquel Sánchez

Re: El zapatazo (II).

Miquel Sánchez | 25/05/2010, 07:59

Toñi, totalment d'acord i especialment amb el tema de l'economia submergida.

Vaig comentar unes maneres per lluitar des de un ajuntament, ja que no té cap tipus de capacitat normativa, i algú em va tratar de "loco"

Miquel Sánchez

Re: El zapatazo (II).

Miquel Sánchez | 25/05/2010, 07:57

Batualmom Joan C, l'has clavada "macho", xantatge ? jo també afagiria que de què serveix tenir les grans fortunes si no aporten res.

Quedem igual

Joan C

A Zapatero

Joan C | 25/05/2010, 07:50

Si Zapatero, nos has fallado!

Joan C

Re: El zapatazo (II).

Joan C | 25/05/2010, 07:49

Un dels arguments que és donen per no pujar els imposts a les rentes més altes és la por es que el càpital s'en vagi a altres països amb condicions fiscals més favorables. Això és xantatge,
Quan és parla d'ETA, tothom té clar que no s'ha de caure en el xantatge de la banda, perque em de caure en el xantatge d'aquesta altre banda d'especuladors que sols pensen en la seva butxaca i els importa tres nasos el país.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb