URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXXI). Una volta per Cala Varques i Cala Falcó.

Alternativa | 30 Maig, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Cala Varques i Cala Falcó se troben a poca distància, és una passejada agradable anar d’una a l’altre per la línia de costa. S‘hi pot accedir per el camí de Son Forteza Vell o per l’Estany d’en Mas.

Aquest hivern la platja de Cala Falcó ha desaparegut per complet, només han quedat quatre roques, haurem d’esperar que se  torni a regenerar.

La fauna i la flora és molt variada, la tardor passada hi vérem una tortuga. Fa anys hi vaig veure una sargantana,  el que no sé és si era introduïda perquè no n’he tornades veure.

                                                                                                   A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

./.

pirateria

./. | 05/06/2010, 07:35

Una manera més humana de de veure les coses.
------------------------------------------------------------

Miquel:

no crec que hi hagui cap pais ni conjunt etnic que tengui la 'llibreta de ruta històrica neta'
jo mateix descendeixo dels genocides que sota l'espasa den Jaume primer varen venir a genocidar per motius hegemònics els morets que vivien a aquesta illa

però sempre és un bon moment per donar exemple de noves conductes que puguin conduir cap a la pau, i la flotilla era una oportunitat
Israel va demanar que li donassin les mercaderies per lliurarles
tot i la negativa de la flotilla, amb tot el seu potencial bèlic i tecnològic hauria pogut reconduir els vaixells, escrutinitzar-los i lliurar les mercaderies 'per la força'

però va preferir desfermar la violència, apresa i justificada per la tradició d'un Deu despiadat que han forjat al llarg de milenis i matar gent innocent; foc i sang en un acte de pirateria en aigues internacionals que no té precedents i que simplement fera augmentar l'espiral de violència a la zona

més foc i sang que caurà sobre els indefensos (els generals israelians estan ben segurs als seus bunkers)

la violència exercida és simplement injustificable
fins i tot dispararen a gent dins el seu llit
aquests comandos es comportaren com llops carnissers afamegats, amollats dins un galliner, però no son els pitjors:
els darrers responsables son els que els entrenen i els afiquen dins els helicopters i els envien contra aquests vaixells

en bosses

pirateria

en bosses | 03/06/2010, 21:07

Sempre hi ha qui intenta justificar lo injustificable, aquí teniu un etsemple. Llavors ens estranyam que la dreta espanyola intenti justificar els seus actes i les seves idees.
-------------------------------------------------

Amics i amigues, no puc evitar fer d'advocat del dimoni en contra de l'opinió general progresista:
Que quedi ben clara la meva positura contra un atac naval en aigües internacionals, però …saps que és de mala de fer una resposta proporcionada, contra els defensors d'una gent que , a banda de negar el dret a l'existència del teu país, ben sovint et diverteix amb míssils. És a dir que baldament Israel emprengui accions que hem de condemnar no vol dir que hagem de justificar les dels seus enemics, igualment condemnables. Per altra banda cal tenir present que els vaixells "humanitaris" mostraven les banderes amb el creixent d'un estat que té un govern islàmic.—Turquia— i que mai ha demanat disculpes pels carnatges contra grecs i armenis de principis del segle XX; qui són aquests per donar lliçons d'humanitat???
Per ventura seria el moment que Turquia donàs exemple, demanant disculpes i de passada i per demostrar bona voluntat anant-se'n de la part de Xipre que tenen ocupada en contra de les resolucions de les Nacions Unides. I qui sap? potser que ens agradàs anar a missa —altar fumat i missa de tres, ben segur—a la catedral de Santa Sofia de Levkosia ara transformada en mesquita, o a Sant Nicolau de Famagusta .


Queridos amigos y amigas
El mundo esta horrorizado por el ataque israelí a la flotilla en Gaza. Es hora de que una investigación sobre los hechos comience -- y que el bloqueo contra Gaza termine. Firma la petición mundial, y reenvíala a todos tus amigos:

El mortífero ataque israelí a la flotilla humanitaria que se dirigía hacia Gaza ha dejado al mundo en estado de shock.

Al igual que cualquier otra nación, Israel tiene el derecho a la legítima defensa. Sin embargo, este incidente constituye un uso desproporcionado de la fuerza bruta para defender una política monstruosa y letal: el bloqueo israelí de Gaza, en donde dos tercios de las familias no saben dónde encontraran su próxima comida.

Las Naciones Unidas, la Unión Europea y la mayoría de los países y de las organizaciones multilaterales ya le han exigido a Israel que levante de inmediato el bloqueo, y ahora están demandando que lleve a cabo una investigación exhaustiva sobre el ataque a la flotilla. Pero sin una presión masiva por parte de los ciudadanos, nuestros líderes podrían limitar su respuesta a palabras vacías; como lo han hecho tantas veces hasta ahora.

Alcemos un clamor tan ensordecedor que no pueda ser ignorado. Firma la petición exigiendo una investigación independiente sobre el ataque, la rendición de cuentas por parte de los responsables, y un fin inmediato al bloqueo en Gaza. Haz clic para firmar la petición, y reenvía este mensaje a todos tus conocidos:

.avaaz.org/es/gaza_flotilla_3/?vl

La petición será entregada a las Naciones Unidas y los principales líderes mundiales apenas alcancemos el objetivo de 200,000 firmas. Y seguiremos entregando nuestro mensaje con posterioridad, cada vez que surjan nuevas oportunidades, a medida que la petición crece y los líderes articulan sus posiciones. Un llamamiento mundial masivo puede, en un momento de crisis como el actual, demostrarle a la clase política que meras declaraciones y comunicados de prensa son inaceptables, y que ciudadanos de todo el mundo estamos siguiendo los hechos con mucha atención y exigimos acción.

Mientras la Unión Europea decide si ampliará o no sus relaciones comerciales con Israel, mientras Obama y el congreso Estadounidense deciden el presupuesto dedicado a la asistencia militar para Israel, y mientras Egipto y Turquía deciden sus siguientes pasos diplomáticos -- levantemos un clamor mundial inconfundible. Ha llegado la hora de que los responsables por el ataque rindan cuentas, y es hora de que Israel cumpla con las leyes internacionales y le ponga fin al bloqueo de Gaza. Firma aquí y reenvía el mensaje:

.avaaz.org/es/gaza_flotilla_3/?vl

La mayoría de la gente en todo el mundo sigue compartiendo un sueño común: la existencia de dos estados viables y libres, Israel y Palestina, viviendo juntos en paz. Pero el bloqueo, y la violencia usada para defenderlo, esta envenenando ese sueño. En palabras de un columnista a sus hermanos israelitas en el diario Ha'aretz, "Ya no estamos defendiendo a Israel. Lo que estamos defendiendo es el bloqueo. Un bloqueo que se está convirtiendo en el Vietnam de Israel."

Miles de activistas pacíficos en Israel se han manifestado hoy en protesta contra el ataque y el bloqueo, desde Haifa, hasta Tel Aviv y Jerusalén, a la vez que protestas multitudinarias ocurrían alrededor del mundo. Con independencia de quién fue quien lanzó la primera piedra (el ejército israelí dice que ellos no iniciaron la violencia), lo cierto es que los mandos de Israel fueron los que ordenaron el envío de helicópteros llenos de soldados armados para asaltar un convoy de barcos en aguas internacionales que transportaban medicinas y suministros básicos a Gaza, y que se han perdido vidas a consecuencia del asalto.

No podemos devolverles la vida. Pero juntos, tal vez, podemos convertir este día tan oscuro en una oportunidad, si unimos nuestras voces en un inapelable llamamiento por la justicia, guiados por un inquebrantable sueño de paz.

Con esperanza,

Ricken, Alice, Raluca, Maria Paz, Paul, Luis y el resto del equipo de Avaaz

JRV

Herbicides

JRV | 31/05/2010, 11:24

Amb els herbicides es fa mes abús que ús, i deixen les voreres dels camins i carreteres penoses.
Vaig viure 4 anys a Alemanya, on l'herba creix en mes quantitat i mes aviat, i mai vaig veura utilitzar herbicides, seria una aberració allà.
Vaig veura que es procurava construir els talus lateral de forma que facilites l'us dels vehicles talla herba.
Les voreres de les carreteres dona goig veurer-les.
Aqui pareix que han regat merda, amb aquest color, a mes de l'agressió al medi ambient i als AQUIFERS, ja que quan plou, les restes d'herbicida van al subsol.

Pepe

Re: Caminant per Mallorca (LXXI). Una volta per Cala Varques i Cala Falcó.

Pepe | 30/05/2010, 21:55

A les passades eleccions ja va haver la idea de fer una foto dels candidats nus a Cala Carbó... Però voliam tenir representació :-)

Garci

Re: Caminant per Mallorca (LXXI). Una volta per Cala Varques i Cala Falcó.

Garci | 30/05/2010, 20:24

Hola JRV, a cala Varques a l'hivern no hi vaig a nedar, hi vaig d'excursió domés.

Però ara que ho dius, m'apunto això del nudisme per guanyar vots, no ho havia pensat mai, però el cert és que al de Ciutadans, a Catalunya li va servir.

JRV

electoralisme

JRV | 30/05/2010, 14:35

Graci, es veu que s'acosten les eleccions, i ja comenceu a fardar. Això de que tu, a l'hivern, vas a Cala Varques a nedar, no m'ho crec. Es una fardada de nudista pels vots que puguis obtenir. Li vols passar davant al batlle...

A.R.F.V.

Re: Caminant per Mallorca (LXXI). Una volta per Cala Varques i Cala Falcó.

A.R.F.V. | 30/05/2010, 12:45

Curiosament no tinc cap foto de l’estat actual de cala Falcó.
La cova a la que fa referència en Garci està ocupada tot l’any per uns emigrants europeus.

Garci

Re: Caminant per Mallorca (LXXI). Una volta per Cala Varques i Cala Falcó.

Garci | 30/05/2010, 10:16

M'encanta anar a Cala Varques a nedar, però sobre tot m'agrada anar-hi a l'hivern, quan no hi ha gent. És una excursioneta molt curta que desemboca en una platja espectacular.

Per cert, al costat dret de la platja hi ha una cova no massa gran, on s'hi pot entrar caminant.

També és curiós com la gent de la contrada arrebassa els rètols de l'entrada del camí que condueix a la platja per tal de que no sigui tant fàcil de trobar i no s'acabi de massificar. Encara que a l'estiu hi ha molta gent (i moltes abelles).

Mika

Re: Caminant per Mallorca (LXXI). Una volta per Cala Varques i Cala Falcó.

Mika | 30/05/2010, 09:37

Toni, ja no recordava lo guapa que era cala Falcó quan encara hi havia platja.
Quina passada!
Si tenguessis una foto feta de com està ara, pentura la podries penjar per veure la diferència.
Salut.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb