URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hi ha alternatives als herbicides.

Alternativa | 31 Maig, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'aquest dijous presentam una moció demanant deixar d’utilitzar la fumigació amb herbicides. Una qüestió que el GOB va instar (6 d'abril) al Consell Insular i als ajuntaments en generale.Al fotobloc d'en Biel Perelló teniu un excel·lent articles sobre el tema, amb multitut d'enllaços i informació

A Pollença és habitual la fumigació amb herbicides per a controlar la vegetació que creix a les voreres., i el producte utilitzat en aquestes intervencions és el WINNERCOOP, de l’empresa Agrofit, Soc. Coop., amb una matèria activa de glifosat 36% (sal isopropilamina). Aquest producte, pel seu component principal, el glifosat, és bastant persistent, acumulant-se en el sòl durant mesos i essent susceptible d’arribar als nivells freàtics. A més de l’impacte sobre la vegetació, existeixen múltiples estudis científics que citen efectes negatius sobre animals i els seus sistemes endocrins.

La vegetació que creix a les voreres de carreteres i camins juga un paper important, no només estètic durant la floració primaveral, sinó també ecològic, a causa de la seva elevada diversitat biològica i per la producció de recursos tròfics que són aprofitats de forma important per moltes espècies d’invertebrats i d’aucells. Al llarg de les darreres dècades, les poblacions d’aucells lligats als paisatges agrícoles són les que més han minvat a Europa (un 48% en el període 1980-2007), fet que es podria explicar en bona part per un model amb menys diversitat d’espècies cultivades i un ús important de pesticides. A les voreres de camins i carreteres hi viuen moltes espècies de flora, fet que ajuda a compensar encara que sigui mínimament la pèrdua de biodiversitat a la resta de l’àmbit agrícola.

En cas de necessitat, hi ha altres formes de controlar la flora dels camins, ambientalment menys impactants i no contaminants, com el desbrossat de forma manual o mecànica. I a altres ajuntaments, com és el cas d’Andratx ja s’han abandonat les fumigacions amb herbicides de manera positiva.

La proposta concreta és la següent:

1.- L’Ajuntament de Pollença es compromet a deixar d’utilitzar en el termini d’un any la fumigació amb herbicides per al control de la vegetació que creix a les voreres de carreteres i camins. Tenint en compte primerament les zones més perilloses de ser contaminades com les zones humides, zones boscoses, el casc urbà, torrents o síquies. En cas de considerar-se necessari el control del creixement de la vegetació s’empraran sistemes ambientalment menys impactants i no contaminants, com el desbrossat amb maquinària específica o de forma manual.

Us recordam que està en marxa el V concurs de fotografia Urxella

Comentaris

Un ciutadà cansat...

De pena

Un ciutadà cansat... | 01/06/2010, 10:02

Toni, m'agrada que diguis aquests desberats perque deixes clar una cosa, els dos únics partits amb Blocs on els ciutadans podem dir la nostre és al del PSM i de Alternativa, per tant, els únics que ademeten debatre són aquests.

El batle és clar està massa ocupat anant a correr i parlant amb Rafel Morro...

Per cert l'imputat de UM a Pollença segueix de baixa per depresió?

Alternativa per Pollença

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Alternativa per Pollença | 01/06/2010, 07:13

A facebook; Garry ha cret un grup contra l'ús dels herbicides als camins i carrers.

Pepe

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Pepe | 31/05/2010, 21:06

A veure Toni, em podries explicar on és la censura? No has posat la teva opinió? No has fet una sèrie de preguntes i se t'ha contestat amb dades i arguments?

Clar que jo no tinc la veritat però tinc respostes i arguments si no t'agrades o no estas d'acord contesta amb arguments no amb acusacions de censures que no existeixen.

Jo t'he fet una pregunta molt concreta ja que tu l'has fet; has presentat qualque al·legació a qualque cosa als darrers anys? Has estat capaç de posar en marxa com ha fet Gary una associació on no havia res? No et posis nerviós i contesta, és molt simple.

Hans

A Toni:

Hans | 31/05/2010, 20:26

Toni, lo que más molesta son estas criticas destructivas hacia los que militan por una política mejor. Que fácil de no moverse un dedo y de poner a parir los que pasan su tiempo en encontrar soluciones.
Hay políticos que acumulan cargos y no valen por ninguno.
Todo el mundo se puede equivocar – yo el primero. Rectifico y no me avergüenzo por tanto.
Te invito a dar un ejemplo, de enseñar que lo tuyo tiene fondo y forma. Adelante Toni.
Lo de los idiomas no me molesta nada de nada. Hay gente que habla mi idioma y no les entiendo…

JRV

A Toni:

JRV | 31/05/2010, 19:15

Tal volta no has llegit l'escrit: Com ho deuen fer als altres països per llevar l'herba dels costats de la carretera? Me refereixo a Europa avançada ( no pos exemple de Grècia i Portugal, que a molts indrets encara estan com a Pollença)). Doncs amb maquines segadores adaptades per aquesta feina. Les pots veura per totes les carreteres d'aquest continent, especialment a les carreteres secundaries a la primavera.
Respecte cavar, tal volta per sembrar patates, perque per segar no han de cavar, porem posar unes messions: quans han cavat a Alternartiva, i quants a UM per exemple. Tal volta te sorprendies.

Garci

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Garci | 31/05/2010, 18:45

Jo no veig ni nervis ni censura, i també he llevat molta herba en la meva vida. Si tots posam una mica de la nostra part deixarem d'enverinar la terra, els animals, les plantes i l'aigua. És bastant senzill.

Toni

nervis

Toni | 31/05/2010, 17:20

pepe,
Com és que quan no van per les tevs et poses tan nerviós i censurador?

Has d'aceptar la diversitat d'opinions i punts de vista.

No només la teva veritat és la bona. Home

No t'enfadis tant, que sino, en esser batle ho passras molt puta

Peps

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Peps | 31/05/2010, 16:42

Bones Hans, crec que és una decisió encertada. No té sentit parlar d'una cosa que ja no té solució. El que si que té solució és la millroa dels serveis bàsics i fonamentals del municipi

Pepe

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Pepe | 31/05/2010, 16:35

Respostes a Toni.Tenim les coses prou clares.

- Als any 80 feia EGB a Zaragoza. Des de que estic a Pollença he presentat moltes d'al·legacions a molt de temes i si parlam d'urbanisme les hem presentat a l'adaptació del PGOU al PTM i hem presentat un contenciós administratiu contra les llicències de les construccions que han fet a Cala Molins. Per deferència, i tú Toni que has presentat?

- L'Ajuntament actual té la responsabilitat de no donar els servies mínims al 2010, d'haver seguit donant llicències amb un subterfugi legal (urbanització paral·lela) a la Font i Formentor. L'Ajuntament actual té la responsabilitat de un àrea d'urbanisme que no funciona al 2010.

- Si que he anat a cavar des de prospeccions arqueològiques ( i fins que arribes al jaciment s'ha de llevar molt de terra) fins a una obra a Malpaisillo (Nicaragua. Però he de reconèixer que no és lo meu. No cal llevar la vegetació de molt de camins, molt de propietaris l'haurien de llevar ells (la feina repartida millor).

A la moció no es parla de solar sinó de voreres de camins i carreteres, no vulguis embullar. Però als solars hi ha una cosa que es diu màquina de llaurar, te la recoman va millor que una xapeta.

-Garry parla castellà i enten castellà i una mica de català. I té el merit d'haver posat en marxa l'associació de veïns de Gotmar cosa que no haviem fet els residents que si que parlem i entenem les dues llengues.

ÉS MOLT FÀCIL CRITICAR ALS QUE FAN COSES, EL DIFÍCIL ÉS FER-LES.

Miquel Sánchez

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Miquel Sánchez | 31/05/2010, 15:44

A les preguntes:

1- Als 80 anava a FP, vaig fer la "mili" i no estava en política ni hi pensava està.

2- Evindentment no té cap culpa, i a més aquí s'ha parlat molt d'aquest tema, es més s'ha retirat el punt.

3- Doncs si no hi ha altre remei, sí.

4- Sí he cavat i és molt fotut, no més que altres feines

5- Estem parlant de la manera de retirar les "males herbes" no de deixar-les.

Si fa 20 anys que no parla cap idioma oficial és problema seu, però el llenguatge de l'ecologia és universal.

Toni

Manifestacio herbicides

Toni | 31/05/2010, 15:23

- Quants de vosaltres fereu alegacions al pla generals dels anys 80' que va permetre en la morfologia actual urbanitzar boquer?

- L'Ajuntament actual que te a veure amb el que es va aprovar en els anys 80'?

- Si llevam l'esquitar, que haurem de llevar l'herba amb la xapeta?

- Algíu dels que diu això ha anat a cavar mai?

- No em direu que les herm¡bes i romagueres que vosaltres mateixos reratau fan guapo, perquye el que fan és abandono i en solars risc d'incendis com diu aquell "senyor" (que en 20 anys de residencia encara no parla ni enten cap llengua oficial) del que penjareu el video (Gotmar)

A veure si ens aclarim

Hans

Manifestación

Hans | 31/05/2010, 13:39

Acabo de recibir este email por los Organizadores de la Manifestación del miércoles 2 de junio. Creo oportuno publicarlo en Urxella. Las críticas en el Blog han sido justificadas.

EL PUNTO PRIMERO NO ES UNA PETICIÓN, SINO UNA CRITICA AL PLAN DE ORDENACIÓN.
NADIE DISCREPA DE LA NECESIDAD DE VIVIENDAS DORMITORIO, SIN EMBARGO, EN SU MOMENTO EXISTÍAN ZONAS MAS ADECUADAS PARA UBICARLAS.
RETIRAMOS EL PUNTO PRIMERO.
LA ORGANIZACIÓN DE LA MANIFESTACIÓN.

Garci

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Garci | 31/05/2010, 11:58

La veritat és que la mentalitat d'emprar herbicides està molt arrelada.

Les casualitats varen fer que em trobés fa poc amb una situació que podria exemplificar la situació actual: a un bar un senyor recriminava a un treballador de l'ajuntament "perquè no veniu a ca meva a esquitar l'herba del camí?!".

L'home tenia ben clar que l'herba sortia de la seva paret i que els arbres que donaven a la carretera eren seus, però en responsabilitzava a l'ajuntament de la situació i demanava que anessin a "esquitar".

Si entre tots tinguessim una mica més de cura, no faria falta esquitar res i així evitaríem fer malbé el medi ambient, el subsol, l'aigua i els animals i plantes.

Pepe

Re: Hi ha alternatives als herbicides.

Pepe | 31/05/2010, 11:37

Al tema dels herbicides hem d'aconseguir canviar la mentalitat de la gent. No cal la utilització massiva d'herbicides que es fa en aquest moment.

Per què hem de llevar vegetació que no fa cap mal si no tot el contrari?

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 31/05/2010, 11:16

ACTE PER A LA PROTECCIÓ DE L'ENTORN DE LLUC. Dilluns 31 de maig ales 20:00 h Can Alcover (C/de Sant Alonso, 24. Palma)

L'Associació d'Antics Blavets, ARCA i el GOB organitzen aquest acte reivindicatiu per reclamar la desclassificació de la urbanització d'Es Guix. Que és votarà el dia 3 de juny, un dia clau pel futur de la Serra de Tramuntana.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb