URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de maig en juny

Alternativa | 04 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Primera valoració del ple d'ahir que desenvoluparem més endavant.

.- Aprovació, si procedeix, de l'operació de tresoreria per import de 750.000 euros . L'Ajuntament segueix incomplint la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

Aprovada pels vots a favor d'UM i PSOE, l'abstenció del PP_UMP i PSM i el nostre vot en contra.

Una altra demostració de la incapacitat del Regidor d´Hisenda. El mateix interventor els adverteix  al seu informe del seu incompliment de la Llei reguladora de les Hisendes Locals. Amb l’aprovació d’aquesta operació de tresoreria segueixen fugint cap endavant, amb una gestió econòmica lamentable que deixa a l’Ajuntament  i als consistoris futurs a una situació molt complicada.

No es tracta d’un desfasament temporal de tresoreria sinó d’un deute a llarg temini, d’un dèficit estructural que no es va ser capaç de llevar a les èpoques de bonança i menys ara en temps de crisi. Es tracta, sens dubte, de tapar forats, i fan el que a cap empresa privada se l´hi consentiria.

Igualment tots els responsables haurien d’assumir responsabilitats i explicar com és possible que fins ara es renovés l’operació de tresoreria de 250.000 euros del Festival eludint els controls propis de l’administració pública. Una greu il·legalitat i  irresponsabilitat.

.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits Residència Social municipal St. Domingo. Despeses sense consignació al pressupost per import de 31.368,40 euros.

Aprovada pels vots a favor d'UM i PSOE, l'abstenció del PP_UMP, PSM i el nostre vot . 

 Han fet  que a aquest ajuntament sigui normal el que és una distorsió . Això que presenten no són despeses excepcionals sinó el resultat d’una  falta de planificació.

Al debat sobre els pressupost del 2009 ja van dir que havien retallat les propostes de tots els organismes autònomes sense analitzar si les retallades eren realment possibles o eren simples suposicions i només es tractava de quadrar. La realitat la tenim a aquest extrajudicial que s’ha de fer per pagar  bàsicament menjar

 .-  Aprovació, si procedeix, de la delegació mitjançant conveni per a la recaptació de tributs municipals i altres ingressos de dret públic entre l'ATIB i l'Ajuntament de Pollença i de l'encomana de gestió a la CAIB per la realització de determinades funcions materials en matèria de gestió tributària mitjançant conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Pollença i l'ATIB.

Aprovada pels vots a favor d'UM i PSOE, l'abstenció del PP_UMP i PSM i el nostre vot. 

A aquest tema pensam que el model a seguir és el de l’Ajuntament d’Artà on no s'ha delegat la recaptació i funciona prou bé. Evidentment és molt còmode delegar a l'Agència Tributària el cobrament dels impostos, però a la situació actual de crisi s’haurien de replantejar cobrar directament tots o parts dels impostos i no  perdre els doblers de les comissions.El regidor d'hisenda va dir que no l'interessava, o sigui si que l'interessa cobrar però no fer la seva feina de gestionar el millor possible els doblers públic, impresionant.

.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a l'adopció de mesures entorn el denominat cas "Operació Voltor".

Rebutjada pels vots en contra d'UM, PSOE,PP-UMP, l'abstenció del PSM i el nostre vot a favor.

Una vegada que s'ha procedit a l'obertura del sumari del cas voltor i que hem tengut accés al mateix es posa  de manifest que l'Ajuntament de Pollença va poder ser objecte de presumptes pràctiques corruptes portades a terme per alguns dels imputats en la causa i que han pogut tenir greus repercussions per a les arques municipals. Entre ells els possibles sobrecosts d'algunes de les empreses de la presumpta trama corrupta, que han facturat tant a l'Ajuntament com al Festival, i en aquest últim evitant qualsevol tipus de procediment de contractació regulat. Ja comentarem el tema

.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a l'acondicionament i altres actuacions a "Ca'n Escarrintxo".

Aprovada per unanimitat

Es van llevar els dos darrers punts que parlaven de porteries de futbol i parc infantil, deixan l'esperit de la moció. En temps de crisi una de les coses que s’ha de fer és aprofitar el màxim possible el que tenim i és clar que en aquest moment el camp de Ca’n Escarrinto està infrautiltizat. El que hem de tenir en compte és que l'accés a Can Escarrintxò es relativament llunyà del casc urbà, i que s’haurien d ‘acondicionar els accessos i pintar un pas de vianants ben situat. També consideram que abans de fer qualsevol cosa s'ha de tenir en compte les associacions que ja empren les instal·lacions. 

.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la zona humida La Gola  

Aprovada pels vots a favor d'UM, PSOE i PP-UMP, el vot en contra del PSM i la nostra abstenció . 

El Consorci de la Gola  ha disposat d'una gran quantitat de doblers que més que dedicar-se a la recuperació de la zona humida s'han dedicat ha fer un parc urbà caríssim. Per la informació que tenim la partida que restava per la Gola era un crèdit d’1 milió d’euros i  la situació de crisi actual i amb la retallada actual dels pressuposts,  és pràcticament segur que aquest crèdit  no es sol·licitarà.  El que si es farà és amb els doblers que s’han estalviat dels càrrecs de gerent i la seva secretària del consorci millorar la cura i el manteniment de la Gola. O sigui una política totalment lògica i coherent als temps actual que res té a veure amb la quantitat de doblers que s’han tudat fins ara a la Gola.

. -  Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV  relativa a deixar d'utilitzar la fumigació amb herbicides.

Rebutjada pels vots en contra d'UM, PSOE,PP-UMP, i els vots a favor del PSM i el nostre .

S'ha de fer molta de feina per canviar la mentalitat que ven brutor i males herbes on hi  diversitat biològica.

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la inclusió d'escars en el Catàleg municipal de Patrimoni 

Aprovada per unanimitat

Es va canviar el segon punt que parla i es defensaran avant totes les administracions només els escars que els tècnics consideren interessants, no tots 

.- Moció presentada pels grups municipals Alternativa EU-EV i PSM-EN relativa a facilitar als excursionistes el pas al camí de Ternelles.

Aprovada pels vots a favor d'UM, PSOE, PSM i el nostre i l'abstenció del PP-UMP

El que demanavam conjuntament amb el PSM és una millora del servei actual. Igual que al cas de can escarinto es tracta d’aprofitar al màxim possible el que tenim però el portaveu del PP-UMP té un problema personal amb aquest tema.

.- Moció presentada pels grups municipals PP-UMP, Alternativa EU-EV i PSM-EN relativa a la modificació de l'article 60 de l'ordenança municipal de policia i bon govern.

Aprovada per unanimitat

És totalment lògic que el que es fa per la cala Sant Vicenç, el Port de Pollença,  la Font i el Vilà també es pugui aplicar a llocs tan visitats com la Plaça Major,la plaça dels seglars, el calvari...Es tracta d'evitar obres molestes a les zones turístiques una vegada iniciada la temporada, una cosa més que necessària i lògica sobre tot a la situació excepcional de crisi actual. El sector turístic i la construcció han d'aprendre a conviure. 

.- Propostes/Mocions d'urgència.

Es va presentar una moció de reducció dels càrrecs electes i de confiança. Afecta al batle i als regidors amb dedicació exclusiva, a més dels gerents d'EMSER, la residència... Es tracta d'una reducció entre el 5 i el 7%.

 Aprovada per unanimitat

 


 

Us recordam que està en marxa el V concurs de fotografia Urxella i que podeu participar amb fotografies com les anteriors.

 Gotmar

 

 

A Gotmar. 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Camí Públic de Ternelles

Alternativa per Pollença | 05/06/2010, 08:44

Avui al Balears

h ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/plet-pel-cami-de-ternelles.html

A continuació comentari de la Plataforma pro camins públics sobre la notícia.

Sembla ser que la família March segueix capficada en apropiar-se del camí de Ternelles, que condueix a Cala Castell, a l’oratori de la cel-la i al Castell del Rei (bé d’interès cultural i un dels tres castells roquers de Mallorca).

Com no pot ser d’altre manera, la Plataforma pro camins públics i oberts defensara la titularitat i l’ús públic d’aquest camí. Donat que l’Ajuntament de Pollença ja va anunciar ahir 3 de Juny de 2009 al plenari que defensaria l’ús i titularitat pública d’aquest camí, volem fer algunes consideracions:

- Malgrat les dubtes que ens presenta aquest Batle, només cal recordar que criminalitzar l’excursió per reivindicar aquest camí, celebrada el passat 12 d’Octubre de 2009.

- Malgrat durant legislatures l’únic que s’ha produït a Pollença són tancaments de camins públics sense que el Consistori hagi recuperat cap d’aquest camins.

- Veient com el Batle de Bannyalbufar recuperà tots els camins del seu municipi, mentre aquí la permisivitat i deixadesa és la situació habitual.

- Malgrat el batle demani cooperació de la plataforma al plenari, però curiosament no s’hagi adreçat a nosaltres per treballar conjuntament en la defensa del camí de Ternelles i informar-nos de la nova situació derivada de la denúncia de la propietat de Ternelles (família March).

- No ens ha informat de en quins termes està redactada la denúncia, fet que dificulta la nostre col•laboració.

Per mor de tots aquests fets no podem més que dubtar de l’implicació del Batle en aquest procés, però podem assegurar que en cas de voler defensar com cal aquest emblemàtic camí, disposarà de tota la documentació arxivística, cartogràfica cadastral de que disposem i de la nostre absoluta col•laboració .

Alternativa per Pollença

Notícia

Alternativa per Pollença | 05/06/2010, 08:27

Al DdM.

El pleno municipal vota en contra de personarse como acusación particular en el caso Voltor

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/06/05/pleno-municipal-vota-personarse-acusacion-particular-caso-voltor/576360.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb