URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Alternativa | 08 Juny, 2010 12:00 | facebook.com twitter.com

 Joan Ramon Bosch ens ha enviat aquesta reflexió sobre la vaga i hem decidit fer vaga a la japonesa i avui publicar dos articles.

Ja sabeu que si voleu col·laborar ens podeu enviar l'article  a alternativaperpollenca@gmail.com

Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

La recessió econòmica que ens toca viure va provocant pèrdues en la qualitat de vida, drets adquirits i poder adquisitiu dels ciutadans, sobretot als de classe mitjana fins a la mitjana baixa i més baixa. El govern de l’Estat ha decidit posar en marxa una sèrie de mesures per tal d’afrontar la mala situació econòmica, i vet aquí que el primer ha estat reduir el sou dels funcionaris.

Soc conscient que els funcionaris tenim mala premsa, per tant, la mesura està feta pensant que per a la resta de la societat això serà vist amb bons ulls, però jo em demano, és una bona mesura menysvalorar el funcionariat per tal de reactivar l’economia?

He fet feina molts anys a l’empresa privada, i actualment tinc la sort de treballar al sector públic com a mestre, i dic afortunadament perquè a mi, com a molts altres, realment ens agrada la nostra feina, i això no ho variarà un retall del 5% del nostre sou, però sí que ens deixarà ben clar quina és la valoració que en fa el govern d’aquesta tasca.

Amb declaracions com la del portaveu del Partit Popular i exconseller d’Educació i Cultura, Francesc Fiol, on diu que tot i l’augment de les ràtios de les aules reduiríem professorat, ens deixa ben palesa la seva manca de preocupació en la qualitat de l’ensenyament, és a dir, li importa un rave. És cert que el senyor Fiol i tot el seu gabinet assessor berenaven de franc durant la legislatura passada a costa del pressupost que gestionaven? És cert que això mateix ho mantingué Bàrbara Galmes?  Si fos així, suposo que seria una bona mesura anular aquestes males pràctiques per reduir despesa pública.

Vist el panorama actual, en lloc d’afeblir la qualitat de la Sanitat i del sistema Educatiu, no seria millor que els governants actuals, i els que ho foren la passada legislatura, comencessin amb mesures menys injustes, com crec que ho seria anular la consolidació de sou a funcionaris que han estat càrrecs a algun govern o conselleria?

No seria més lògic reclamar a les persones que s’emportaren doblers de tots els contribuents que els retornin?

Senzillament, a mi em sembla malament que per poder fer front a tots aquest doblers que alguns desviaren, per tot aquest malbaratament de doblers que alguns practicaren sense cap escrúpol, ara molts ciutadans que feim la nostra feina amb ganes i il·lusió, haguem de pagar els plats trencats, i a més veure com alguns polítics, en lloc de demanar disculpes, ens menystenen a nosaltres i, el que és més trist, a un alumnat que no hauria mai de patir les conseqüències de les mesures que s’hagin d’activar per combatre la crisis.

 

Kalvellido en la red

 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Miquel Sánchez | 14/06/2010, 18:31

Grans inversions ????

juas juas juas, la propera legislatura serà la de la tristessa, ni un punyetero euro.

Parlant de l'article jo vull anar un poquet més lluny, a estat molt dur, pels que tenim (quina sort) una feina que ens obliga cada cert temps a reciclar els nostres coneixements, i cobrar mil euros si arriben, i veure com els que no sabien fer la lletra "O" amb un tub es duien més de 3.000 euros cada mes posant rajoles o guixos, ara tot això s'ha acabat i som nosaltres els que hem d'estirar del carro, i per per donar més dramatisme dieun que aquesta gent no té cap possibilitat de trobar un altre feina i si tenen més de 45 anys més fotut encara, quina negró.

Joan C

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Joan C | 14/06/2010, 18:15

Gràcies per els vostres comentaris.
El proper equip de govern no tendrà més remei que renunciar a grans inversions,estaria bé que per una vegada es dedicasin en millorar la organizació, la gestió i el manteniment del recursos que ja tenim que són molts.

JRV

Macrop...

JRV | 14/06/2010, 11:32

Pixo...fora del test. Quan dius "estan alla dins", deus voler dir a la pressó , o fent mèrits per entrar-hi?
Es evident que no hi ha molt honrat i ètic a qui votar, però si hi son, no son al PP ( o UM).
I el que gunayin unes eleccions, no vol dir molt, per mi. La gent és fàcil enganyar-la, manipules un parell de diaris i cuatre teles, i ja està.
Jo he elegit " pocs i bons" abans de " molts i mediocres-".
Es la meva opció lliure.

idoi

Bona gent...

idoi | 13/06/2010, 20:42

La corrupció en els Governs balears.
Condemnts i imputats del PP.
- Jaume Massot, ex director general de Ordenació del Territori del Govern de Matas (2003-2006). Dues condemnes per corrupció urbanística (vuit anys y mig) por el caso Andratx. TANCAT.
- José Juan Cardona, diputat balear, ex conseller de Indústria, ex presnt del PP
- Antonio Serra, diputat balear, ex director general del Govern de Matas y del Consell de Mallorca i de Eivissa, imputat por malbaratament i delicte electoral en el caso Scala.. Imputat en el caso Palma Arena por prevaricació i malbaratament.
- Jaume Font, diputat balear i portaveu del Consell de Mallorca, ex conseller de Medi Ambient, imputat por tràfic de influències.
- Jaume Matas, ex presidente de Baleares (PP) en 1996-1999 y 2003-2007; ex ministre de Medi Ambient (2000-2003). Imputat per el Palma Arena.
- Juan Martorell, cap de Prensa del PP balear, ex director general de Comunicació del Govern de Matas. Imputat amb càrrecs per el caso Palma Arena.
- Dulce Linares. Ex directora general de Gabinete de Matas. Imputada por el Palma Arena.
- Jane King, ex secretaria general tècnica de Presidència. Imputada por el Palma Arena.
- Pepote Ballester, ex director general de Deportes. Imputat por el caso Palma Arena.
- Raimundo Alabern, ex director gerent del Institut de Turisme. Imputat per el Palma Arena.
- Bartolomé Reus, antic conseller del Govern balear. Imputat per el Palma Arena.
- Antònia Ordinas, ex gerent del Consorci, tancat durant dos meses per el cas Scala. Expulsada del PP.
- Kurt J. Viaene, ex director general de Promoció Industrial, imputat i tancat por el caso Scala. Expulsat del PP.
- José Manuel Alcaraz, elegit president del PP de Formentera desprès ser imputat por el caso Scala. Ex cap de Gabinet del conseller Cardona.
- Jaume Gil Cuenca, ex director general del Govern. Imputat por el caso Scala.
- Francisco Gálvez, ex director general de la Joventut. Imputat por malversació en el caso turisme jove.
- Juanfran Gosálvez, ex administrador de Turisme Jove.
- Joan Martorel, Ex Director General de comunicació. Imputat pel cas Palma Arena.
- Antonio Alemany Dezcallar, persona que escrivia els discursos de Jaume Matas, imputat amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Maria Umbert, que fou cap del gabinet de Matas i directora general d’IB3. Imputada amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Jorge Sainz de Baranda. Ex director general de tributs del govern Matas (2003 – 2007) imputat cas bonsái.
- Joan Pol. Ex director general d’emergències. Imputat Cas Bonsái.
- Jaume Vidal Ladaria, es director gerent de l’empresa pública Caib Patrimoni i ex president de Nuevas Generaciones del PP.

maxupixu

Crisi

maxupixu | 13/06/2010, 17:57

Ha de guanyar el PP es molt senzill. La gent bona esta allà dins

Garci

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Garci | 13/06/2010, 17:50

Tens raó, sss (Maxupixu), fa falta més gent, amb més capacitat i ganes per a sortir de la crisis i governar.

Esper que et tornem a veure per aquí i que els comentaris siguim més com el segon que com el primer. Com ho hem de fer per sortir de la crisi?

sss

SSSSS

sss | 13/06/2010, 17:46

Es la primera vegada que entro a n'aquesta pàgina i he pogut observar que hi ha molts d'ERRATS DE CONTES i vagos que si fessin mes feina pentura sortiriem de la crisi.
Males polítiques i gent amb poques capacitats x governar

maxupixu

Espanya

maxupixu | 13/06/2010, 17:38

Viva España !!!

turgut

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

turgut | 12/06/2010, 22:44

M.V., no t'enteres de la missa la meitat, xerres d'oides i ni se t'hauria de contestar. De totes formes primer entera't de on envia la Conselleria d'Educacio del Govern Balear a tots els que no poden entrar a l'escola publica a Pollença, els envia a una escola concertada i se queda tan ample. I no son PPeros. En vers de fomentar la publica mira lo que fan. A nivell personal cadascu que dugui els seus fills on vulguin. Al manco el PP no amaga la seva politica, es el que diu que es. Pero ara resulta que venen els pijoprogres i xerren de escola publica i per darrera tots els duen a privades i fomenten la concertada (mira en montilla, on duu els fills, escola alemanya, res mes lluny de la publica). Vamos es que fa rialles haver-te d'explicar aquestes coses, primer documenta't i despres escriu.

M. V.

TOTS U PEPEROS SÓN IGUALS

M. V. | 12/06/2010, 12:42

Tots u peperos són iguals, en tomeu cifre ochogavía li bastá un any per fer disbarats. I a en fiol 4 anys de conseller i què? Merda per lo public, aquesta gent només volen privat i privat. Basta veure com un regidor del pp a pollença i la seva esposa, exregidora, els faltà temps per portar als seus fills a l'escola privada, i tots dos són funcionaris públics, un d'ells ex cap de servei de no sé què i cobrant el nivell adquirit sempre.
Això està bé?

idoi

Im(pp)utats

idoi | 12/06/2010, 10:54

Frances Fiol, aquell que tè una construccuí il·legal per devers Sineu?

Vaja

idoi

desbarats

idoi | 09/06/2010, 07:13

Entre el Papa, la "Roja", la corona reial... Hi ha que veuré quans de doblers se gasten en temps de crisi.
Per altra banda, quan s'obrira el palauet del carrer Ca'n feliu al públic? aquell que entre tots comprarem a Jaume Matas?

Maki

El Papa

Maki | 08/06/2010, 21:06

Que p. ha de fer el Papa a Madrid? Si te res que dir, que telefoni, que es mes barat..Vaja paparra, aquest també, i aqui en tenim de mes.

Garci

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Garci | 08/06/2010, 19:59

Que el Papa vengui a Madrid costarà 25 milions d'euros que es costejarà perquè és un acta "d'excepcionalitat d'interès públic".

Les empreses que financiin la visita tendran excempcions d'imposts fins a un 80%.

Això és aconfessionalitat. Això son mesures d'estalvi. Això és fer pagar la crisi als que més tenen.

Ja està tot dit.

Pepe

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Pepe | 08/06/2010, 14:20

El senyor Fiol és un impresentable, un més dels que hi ha al PP i s'hauria de dedicar a altra feina que no fos espenyar l'ensenyament públic.

Aquest senyor Fiol del PP que vol ampliar la ratio d'alumnes a les aules ha estat conseller d'educació i és el mateix responsable de pagar 1,2 millons per un vídeo i una maqueta del projecte per fer l'opera a Palma que es va encarregar a
Santiago Calatrava. Aquests doblers van sorit d'Ibisec, una empresa pública que tenia com funció exclusiva construir centres educatius. Ara diu que no se recorda els detalls...

Ja el va dir el president de la Junta de Andalusia, el socialista José Antonio Griñán; "Que Zapatero sea malo no les convierte a ustedes en buenos"

Ichigo

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Ichigo | 08/06/2010, 13:25

No hi ha cosa més trista que la realitat de les coses que els polítics no volen veure.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 08/06/2010, 13:24

Si, crec que en aquest cas Fiol deixa bastant clar el que li preocupa.
i crec que és més omplir el seu gavatx, la consellera que el substitui no el va desmereixes i va ser més del mateix, la meva impressió és que de moment l'actual conseller d'educació els millora...

Garci

Re: Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Garci | 08/06/2010, 12:53

Estic d'acord Joan Ramon. Així es demostra com valoren segons quins polítics a sectors com l'educatiu, del que en depèn directament el futur del país.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb