URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Alternativa | 10 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

PASSAT.

Un tema clau a les queixes del veïns del Port de Pollença és el que té relació amb els canvis de mobilitat que ha suposat la via de circumval·lació. A aquest tema hem fet molta feina i propostes en un principi en solitari (com a tant altres temes) i ara una mica més acompanyats. Ja abans de fer la segona fase de mobilitat, Alternativa va demanar fer un pla de mobilitat, que  podia haver demostrat que hi havia alternatives més econòmiques i menys destructores que l'exagerada via de circumval·lació que s'ha fet.

Una vegada terminada la via de circumval·lació UM-PSOE i PSM van decidir fer una prova de peatonització de la primera línia totalment barroera (veure articles sobre el tema).Ll'únic partit que es va oposar des del principi va ser Alternativa,i  vam iniciar conjuntament amb ciutadans una recollida de firmes i vam presentar una moció al ple d'octubre del 2008 on demanavam la fi de la prova  i le realització d'un pla de mobilitat, veure article Fer les coses bé no és tan difícil. A pesar de les més de mil firmes recollides (que la regidora del Port va menysprear) i dels ciutadans que van omplir el  ple la nostra moció va ser rebutjada per  l'equip de govern ( en aquell moment UM-PSOE i PSM), el PP-UMP es va abstenir i van seguir amb aquella  "xapussa."

Al ple de desembre del 2008 vam insistir i vam presentar una moció on demanavam que es llevés la prova del Port mentre es solucionaven els problemes plantejats. L'equip de govern (UM-PSOE i PSM) no només van votar en contra de la moció sinó que no van opinar  res al seu torn (veure mentiders i muts), en aquella ocasió el vot del PSM era decisiu ja que  faltaven tres regidors de l'equip de govern i la votació va ser un empat, ja que el PP-UMP si que va votar a favor de la nostra moció.

 En resum fa temps que s'hauria d'haver fet un bon pla de mobilitat i s'hauria d'haver fer més cas als més de 1000 ciutadans que el van demanar.

PRESENT.

Per desgràcia ja sabeu com es va decidir fer el pla de mobilitat, prioritzant els interessos "familiars" sobre el dels ciutadans en l'adjudicació i amb una manca de control sobre el mateix lamentable (veure articles).

Fa mesos que s'hauria d'haver fet el lliurament inicial (diagnòstic, propostes i seguiment) sobre la peatonització de la primera línia del Port de Pollença. Al punt 6 del contracte signar el 30 de juny del passat any diu; "s'exigirà una entrega inicial (diagnòstic, propostes i seguiment) sobre la peatonització de la primera línia del Port de Pollença entre el Port i Llenaire. ". A dia d'avui res de res. L'Ajuntament no té clar que significa exigir o inicial (recordau que fa mesos que s'hauria d'haver lliurat tot el pla). 

El resultat és que a dia d'avui tenim només una part del pla de mobilitat prou inservible per la seva finalitat que és donar-nos als polítics una eina tècnica per solucionar i donar alternatives a la mobilitat del municipi..

FUTUR. 

Cal un pla de mobilitat ben fet i complet, fa dos anys ja vam enumerar les línies mestres del pla de mobilitat.

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.

Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans

 Ja que no s'ha fet  aquesta feina el que sembla urgent i no massa complicat és canviar la senyalització a l'entrada del Port, una de les queixes  a la manifestació de veïns del del passat dimecres. Actualment es desvia tot el tràfic cap a la via de circumval·lació i  sembla que el Port de Pollença té un port comercial en comptes d'una platja.

Fotomuntatges amb el que hauria de ser una senyalització que convidés a entrar al Port. Tan complicat és fer això? 

 


ENHORABONA PEL PREMI BALEARWEB

 

El bloc de Biel Perelló ha guanyat el premi a la categoria de Medi Ambient dels premis Balearweb 2010, valorant-li els continguts, la senzillesa del disseny, la facilitat de navegació, la compatibilitat amb tots els navegadors, la tasca de difusió de valors de les Illes... Criteris de valoració: http://www.premiweb.cat/2010/criteris-de-valoracio/

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Alternativa per Pollença | 11/06/2010, 16:59

Demà al diari el mundo sortira un article sobre el tema

Pepe

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Pepe | 11/06/2010, 14:55

Tomeu la teva aportació que demostra la improvisació amb la que es va fer l'experiment de la primera línia. Parlar de peatontizació és exagerat quan els autobusos no es van llevar mai.
És difícil fer-ho tan mal amb un tema tan delicat com aquest. Hi ha crisi però també mal govern.

Garci

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Garci | 11/06/2010, 08:46

A Llucmajor, quan passes per l'autopista que ve de Palma, a les entrades que donen accés al poble, hi ha uns cartells que posen: "shopping Llucmajor".

No se si serveix, però és un recurs més.

Tomeu Cifre

Peatonalització

Tomeu Cifre | 11/06/2010, 08:42

Silenci? De silenci res. Hem parlat ben clar (per qui ho hagi volgut escoltar, clar)

h ttp://www.box.net/shared/840xt7bp0e

Joan C

A Tomeu Cifre

Joan C | 11/06/2010, 07:38

La pitjor de les solucions no ha estat llevar la peanolització , la pitjor haguès estat clarament mantenir-la. O creus que amb la situació econòmica actual s'heguesin començat les obres d'embelliment? Molt difícil defensar el vostre silènci en aquesta qüestió.

JRV

Enhorabona

JRV | 11/06/2010, 06:53

t'ho mereixes , BIel, aquest i molts mes premis.

Tomeu Cifre

Puntualització

Tomeu Cifre | 10/06/2010, 21:28

Vull clarir que l'afirmació "UM-PSOE i PSM van decidir fer una prova de peatonització de la primera línia totalment barroera" no es correspon amb la realitat, ja que el PSM mai va decidir posar en marxa aquesta peatonalització, ni es va acordar en cap reunió conjuta ni es va aprovar per Junta de Govern. Ens varem enterar el dia abans perque ens ho va dir un municipal i a l'endemà ho verem a la premsa.
Una altra cosa és que una vegada en marxa apostassim perque la peatonalització, efectivament mal començada, es redreçàs i es prenguessin les mesures per arreglar els molts problemes que tenia.
El resultat final: peatonalització-despeatonalització ha estat la pitjor de les sortides, ja que passaran molts anys per poder tornar a plantejar la peatonalització, que continuam pensant que és molt necessària pel Moll.
Veure pag 2 El Castell num 31.

A.R.F.V.

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

A.R.F.V. | 10/06/2010, 21:09

Enhorabona, un premi ben merescut. Segur que en rebràs altres, Biel.
salut.

JRV

Alteradillo

JRV | 10/06/2010, 20:09

Això i moltes mes, son alternatives a l'encefalograma plà de UMPSOE

turgut

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

turgut | 10/06/2010, 18:37

Reduir-ho a "l'oferta complementaria es molt cara" es massa simple. Els lloguers son cars, l'ocupació de via publica (terrasses) es cara, els sous son cars, els impostos son cars,... reduim tot per fer l'oferta complementaria mes barata? Tal vegada és la solució.

Miquel Sánchez

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Miquel Sánchez | 10/06/2010, 15:33

Són dos temes doferent Turgut, jo parl amb els clients i em deixen ben clar que la oferta complementària és molt cara, el tot inclòs no és un invent dels hotelers, és una exigència del touroperadors, i els hotelers tenen més presió cada vegada.

turgut

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

turgut | 10/06/2010, 15:11

Per favor, dir que el problema radica en que l'oferta complementaria es cara es no tenir ni idea de la societat en que ens movem. Si no hi ha gent i l'oferta complementaria continua cara, o l'abaratiran o tancaran. Que no se preocupi tant de si l'oferta és cara o barata, ja sabrà l'amo si ha de posar els preus cars o baratos segons la gent que té. Per favor que tendrà que veure que l'oferta sigui cara o barata amb que el moll estigui fet un oi o amb que la circumvalació estigui sense senyalitzar.

Pepe

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Pepe | 10/06/2010, 14:57

Per cert que hi ha algun ciutadà que ha fet la seva pròpia aportació a la senyalització amb un cartell de fusta a la primera rotonda.

És clar que el problema és multicausal, el tema dels cartells d'entrada simplement és dels més senzills de solucionar, es tracta d'anar sumant no restant. I l'actual equip de govern ha restat més que sumar.El pla de mobilitat és un bon exemple.

Miquel Sánchez

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Miquel Sánchez | 10/06/2010, 14:38

Cutre ? Això està fet en 5 minuts, el problema no és el Photoshop, si no la normativa de senyalització horizontal que no deixa posar mes tres colors al cartell, ara bé, en mig de la finca si es podría fer alguna cosa guapa amb "neón" i tot.

De totes maneres, com va dir en Juanjo Mir ahir a la tertulia (al final) no sé si abans havia dit res d'aixó, el problema no és de senyalització i estic d'acord am ell en part, el problema més greu és que l'oferta complementària del Port de Pollença és de les més cares de Mallorca, exceptuant llocs "pijos" com Portals etc. aqui hi ha el mal. No cerqueu culpables per la via de circumval.lació.

Ichigo

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Ichigo | 10/06/2010, 13:19

1- Congratulations Biel!
Enhorabona, Enhorabuena, Glückwunsch, Congratulazioni, Félicitations, Parabéns, Sincharitíria... Biel!!!
2- Pareix evident que l'Ajuntament no està treballant lo que havieu exigit.

Joan Ramon

salut

Joan Ramon | 10/06/2010, 10:49

Enhorabona Biel!!

Idoi

Segura(ment)

Idoi | 10/06/2010, 10:48

En Miquel Segura sol posar blaus a tots el que no li donen doblers a ell, tot lo que no sigui Pepero és atacat per Miquel segura.
De fet té l'honor de ser Part de L'Operació Mapau, aquella on des del PP anaven a cercar amb doblers públics vots dels mallorquins a Arentina.

Biel

Gràcies !

Biel | 10/06/2010, 10:11

Gràcies per aquest "off topic" a l'article sobre el Premi Web... ha estat una sorpresa molt agradable. Salut !

Mateu

SIETE NOVIAS PARA SIETE HERMANOS

Mateu | 10/06/2010, 10:09

En Miquel Segura el posaba ben blau a nen Joan Cerdà Rull ahir a l'Ultima Hora

Garci

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Garci | 10/06/2010, 09:45

Això no és una alternativa real, és un muntatge. Nosaltres no som dissenyadors de cartells. El fet és que falta un reclam per entrar al Port de Pollença i aquesta és la idea.

Si algú té alguna idea millor, estaria bé que la compartís.

Alternatilla

futur...

Alternatilla | 10/06/2010, 09:40

Crec que és bastant hortera i cutre. Si qualcú se pensa que això arregla qualque cosa està ben arreglat.

Si això és una Alternativa...

Corleone

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Corleone | 10/06/2010, 08:31

La família, és la família...

Garci

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Garci | 10/06/2010, 07:40

Jo no puc entendre com des de l'Ajuntament no exigeixen que l'empresa que fa el pla de mobilitat el presenti quan toca.

Pareix que l'únic que volen és que passi el temps, però de millorar la mobilitat del municipi, res de res.

Posar un cartells com aquests, que convidin a entrar al Moll, no hauria de ser difícil.

Alternativa per Pollença

Re: Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Alternativa per Pollença | 10/06/2010, 07:34

Podeu donar l'enhorabona a Biel Perelló que ahir va guanyar el premi de balearweb de la seva categoria.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb