URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Economicus horribilis

Alternativa | 11 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple hi va haver dos punts relacionats amb la delicada situació econòmica de l'Ajuntament; es va aprovar l'operació de tresoreria per import de 750.000 euros (Aprovada pels vots a favor d'UM i PSOE, l'abstenció del PP_UMP i PSM i el nostre vot en contra) i l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits Residència Social municipal St. Domingo. Despeses sense consignació al pressupost per import de 31.368,40 euros (Aprovada pels vots a favor d'UM i PSOE, l'abstenció del PP_UMP, PSM i el nostre vot )

La legislatura 2011-2015 serà molt complicada; al cas de Pollença a la crisi hem d'unir una mala gestió i una reacció pràcticament inexistent per part de l'equip de govern. Recordam que s'han tudat els doblers de la pujada d'impostos de fa tres anys, que fa dos anys vam aconseguir l'aprovació per unanimitat d'un pla d'austeritat que no s'ha arribat a fer, que enguany seguim amb un pressuposts prorrogats totalment irreals... La situació és simplement crítica.

I mentre l'Ajuntament segueix incomplint la Llei reguladora de les Hisendes Locals i es segueix demostrant  de la incapacitat del Regidor d´Hisenda i la Batlía per establir i complir uns pressupostos realistes. No només falta,  voluntat política, sinó els mínims coneixements de gestió, administració.

Al cas de l'operació de tresoria una vegada més l’informe de l’interventor era prou clar (mereix la pena la seva lectura; pdf) La pregunta és per què volien un interventor de carrera si després no el fan ni cas? No pensen que una de les seves obligacions és seguir les indicacions dels tècnics? Per què no el fan? Amb l’aprovació d’aquesta operació de tresoreria segueixen fugint cap endavant, amb una gestió econòmica lamentable que deixa a l’Ajuntament  i als consistoris futurs a una situació molt complicada.Agafen les xifres del 2008 ja que no han tancat les del 2009, ni han aprovat el pressupost del 2010... És a dir,  el que s´ha regulat o legislat per cubrir circunstàncies extraordinaries es presenta per part de l´equip de Govern com a normal.

El mateix interventor els adverteix  al seu informe de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, els recorda que amb un pressupost prorrogat i sense reemborsar les anteriors operacions de tresoreria no poden concertar noves operacions... És increïble i lamentable que a tota la legislatura no hagin estat capaços de presentar els pressupost en un termini raonable i això que van tudars els doblers dels ciutadans demanant l’ajuda d’una empresa que els va cobrar a mil euros la pàgina d’un informe al que no van fer cap cas. Per la seva vergonya hem posat un comptador a aquest blog per que es recordin que porten més de set mesos de retard i això en plena crisi.


   Aquesta operació no es tracta d’un desfasament temporal de tresoreria sinó d’un deute a llarg temini, d’un dèficit estructural que no es va ser capaç de llevar a les èpoques de bonança i menys ara en temps de crisi. Es tracta, sens dubte, de tapar forats, i fan el que a cap empresa privada se l´hi consentiria.

 També tots els responsables haurien d’assumir responsabilitats i explicar com és possible que fins ara es renovés l’operació de tresoreria de 250.000 euros del Festival eludint els controls propis de l’administració pública. Una greu il·legalitat i  irresponsabilitat.

    Al cas de l'extrajudicial , exactament igual...Han fet  que a aquest ajuntament sigui normal el que és una distorsió .El que van presentar no són despeses excepcionals sino el resultat d’una  falta de planificació. Al debat sobre els pressupost del 2009 ja vam dir que havien retallat les propostes de tots els organismes autònomes sense analitzar si les retallades eren realment possibles o eren simples suposicions i només es tractava de quadrar. La realitat la tenim a aquest extrajudicial que s’ha de fer per pagar  bàsicament menjar.

Vam aprofitar el ple per  recordar a la regidora  de serveis socials  que a novembre de l’any passat s’ens va convocar per informar-nos del projecte de revisar les quotes dels residents i que set mesos després estam  esperant fer alguna nova reunió sobre el tema. Un exemple més de la capacitat de feina i gestió d'aquesta gent.


Al facebook s'ha creat la pàgina  http://www.facebook.com/pollencinsalcauvos
Aquesta pàgina és un intent d'aglutinar en un sol lloc els diversos moviments de pollencins i pollencines que cerquen que Pollença, el Moll, la Cala i en definitiva tot el terme municipal de Pollença, millori. No hi ha cap vinculació política en aquesta pàgina, que ningú la cerqui. Tothom pot participar-hi, l'única condició és complir les normes:
1.- Denuncies acompanyades de fotos o ben indicat el lloc
2.- Comentari amb
- Lloc (l'ajuntament ha de sabre on ha d'anar a arreglar-ho, així els ho posam mes fàcil)
- Data (fotos recents, el que va passar fa anys no té arreglo)
- Fet denunciat (l'ajuntament ha de sabre què ha d'arreglar, els ho posarem fàcil)
- Proposta de millora (si no és evident amb la foto, els haurem de dir també com ho han de fer)
També podeu enviar-ho per mail a pollencinsalcauvos@gmail.com, noltros ho publicarem tal-cual.
Comentaris politics, ofensius o que no cerquin la crítica constructiva, s'esborraran 
Missió: Millorar Pollença, eu Moll, la Cala Sant Vicenç i en general tot el Terme Municipal.
 
 
Per entendre millor els números... no serveix  però podeu riure una mica.
 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Economicus horribilis

Alternativa per Pollença | 12/06/2010, 09:52

A veure si han pensat en el armari que venim demanat des del principi de legislatura per ficar tota la documentació que anam acumulant. Quatre anys per tenir un armari no està malament.

Joana

Re: Economicus horribilis

Joana | 12/06/2010, 08:18

Uff, hauran de comprar una càmera especial per poder fotografiar a tots els que vulguin sortir a la foto.

Alternativa per Pollença

Jornada portes obertes

Alternativa per Pollença | 11/06/2010, 17:49

L’acte de reobertura de les dependències de l’Ajuntament es farà divendres dia 25 de juny a les 20.00 h. a la Sala de Plens, i hi haurà jornada de portes obertes dissabte i diumenge, dies 26 i 27 de juny de 2010, de 10.00 a 20.00 hores.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb