URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal restituir danys.

Alternativa | 15 Juny, 2010 06:00

  Al darrer ple va ser rebutjada la nostra moció relativa a l'adopció de mesures entorn el denominat cas "Operació Voltor". Vots en contra d'UM, PSOE,PP-UMP, l'abstenció del PSM i el nostre vot a favor.

Des de que es va conèixer que la nostra denúncia sobre les irregularitats comptables del Festival s’havien inclòs al sumari de l’operació voltor, l’equip de govern ha començat de bons i de veres a regularitzar tot el relacionat amb l'organització del Festival 2010,  el que era la seva obligació no ara sinó quan vam denunciar la situació irregular del Festival fa ja dos any. Igualment a la fi s’ens va donar accés a la major part de la informació del Festival dels darrers anys... però a dia d’avui encara no s’ha complit el compromís del batle de fa més d’un mes de presentar els comptes del Festival amb els informes corresponents. Al ple el batle ens ha reiterant aquest compromís però pensam que a més de la ineludible presentació d’aquesta informació, com institució pública cal analitzar les causes i responsables de la situació  fora de la llei en la que es trobava el Festival, depurar responsabilitats i reclamar els danys i perjudicis que hagués lloc.

Consideram que l’Ajuntament s’ha de personar com acusació particular en el procediment iniciat del denominat cas voltor. I la finalitat d’aquesta personació és restituir  i reparar tots els danys i perjudicis, conseqüència de les presumptes pràctiques corruptes portades a terme pels imputats en la citada causa. De  tal manera que en cap cas siguin perjudicats els interessos dels ciutadans i que es puguin restituir a les arques municipals els possibles danys econòmics que s’hagin causat.

Igualment  demanam al regidors que consideren que l’Ajuntament ha de col·laborar totalment amb la justícia i que no és admissible que a una institució pública es pugui dir que s’ha  d’esperar a que sigui la justícia la que demani la seva col·laboració. Més enfora de les seves amistat i de les implicacions del seu partit a aquest cas senyor batle l'Ajuntament de Pollença, te el deure inexcusable de col·laborar amb la justícia i de vetllar per l'interès dels veïns, que són els perjudicats en última instància de qualsevol irregularitat que repercuteixi en les arques municipals, i per tant ha d'actuar en conseqüència i reclamar els danys i perjudicis que hagués lloc, a la llum de les dades que obren en el seu poder.


Una vegada que s'ha procedit a l'obertura del sumari del cas voltor i que hem tengut accés al mateix es posa  de manifest que l'Ajuntament de Pollença va poder ser objecte de presumptes pràctiques corruptes portades a terme per alguns dels imputats en la causa i que han pogut tenir greus repercussions per a les arques municipals. Entre ells els possibles sobrecosts d'algunes de les empreses de la presumpta trama corrupta, que han facturat tant a l'Ajuntament com al Festival, i en aquest últim evitant qualsevol tipus de procediment de contractació regulat.

Després de revisar el sumari amb el nostre misser i a  l’actual fase de la investigació judicial, consideram com indicis susceptibles de delicte amb danys per a l' interès públic de la Corporació Local i que s’han de perseguir mitjançant la personació municipal :

1º.- Delicte de coaccions que incorri l'autoritat o funcionari que impedeixi l'exercici dels drets cívics reconeguts per la Constitució  (art. 172.1º CP en relació amb l'art. 542 CP)

2º.- Delicte de comportament injust en el nomenament o presa de possessió per a l'exercici de determinat càrrec públic sense reunir els requisits per a això (art.405 CP).

3º.- Delicte d'omissió en el deure perseguir delictes dels que tingui coneixement(art. 408 CP) 

4º.- Delicte de suborn pel profit propi que es podria derivar del manteniment del Festival al marge de l'Ajuntament i del seu control administratiu, rebent beneficis de tercers. (art 419)

5º.- Delicte de tràfic d'influències, que hauria incorregut algun funcionari o autoritat sobre altre funcionari o autoritat per a obtenir un benefici econòmic per a si o per a un tercer.   (art. 428 CP)

6º.- Delicte de malversació s'apropiï de cabals públics dels quals tingui al seu càrrec. (art. 432 CP)

 

7º .- Delicte de falsedat en document públic o oficial (art. 390.1º CP)

8º.- Delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris (art. 439 CP), del funcionari o autoritat que en raó al seu càrrec i en qualsevol classe de contracte o activitat s'aprofiti d'aquella circumstància per a beneficiar-se, directa o de manera interposada d'aquests negocis o activitats.

Aquesta  va ser una ocasió perduda de donar un pas necessari i salvar la seva credibilitat i la integritat patrimonial d’aquest consistori. Seguirem fent feina per depurar totes les responsabilitats i recuperar els danys i perjudicis que s'han fet als ciutadans.


Us recordam que està en marxa el V concurs de fotografia Urxella i que podeu participar amb fotografies com les anteriors.


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Cal restituir danys.

Alternativa per Pollença | 17/06/2010, 15:02

El tema va per llarg.Segosn IB digital:

La titular del Jutjat d'Instrucció número 10, Mari Carmen Abrines, ha ajornat als dies 9 i 10 d'agost les declaracions previstes del cas voltor.
El dia 9 han estat citats com encausats el regidor d'UM a Sóller, Antonio Arbona, i la tècnic laboral de l'Inestur, Catalina Maria de Miguel, a més de la tècnic superior de Comptabilitat de l'organisme públic, María Victoria Guijarro, aquesta darrera com a testimoni.

Un dia després compareixeran Buils, l'exdirector gerent de l'Inestur, Antoni Oliver, i el gerent de l'Institut d'Inversions per a la Millora de l'Entorn Turístic (Imet) i regidor d'Alaró, Antoni Rebassa.

Tots ells van ser ja citats per juny, encara que les compareixences van ser posposades a juliol i finalment aquestes han estat ajornades al mes d'agost. Europa Press

Alternativa per Pollença

Re: Cal restituir danys.

Alternativa per Pollença | 15/06/2010, 15:00

Avui al diari público l'ha resumit Zizek;

Chiste ambientado en la Rusia del siglo XV, cuando estaba bajo el dominio mongol. Un soldado para a un campesino que viaja con su esposa y le dice que se quiere follar a su mujer, pero no quiere ensuciarse los cojones con el polvo de las calles. Cuando todo termina, el campesino está contento porque el soldado se ha ensuciado. ¡La izquierda se contenta con llenar de polvo los testículos de los que están en el poder, pero en realidad habría que cortárselos!

G. Caldentey

D'impressions (a JRV)

G. Caldentey | 15/06/2010, 14:03

Duim una temporadeta, benvolgut JRV, que hem d'estirar el marge d'astorament, sorpresa i indignacions vàries.
Jo dissabte en llegir DM des de la portada, vaig riure molt (d'alló que diuen: per no plorar) per la cara d'imbècils (ho devem ser: votam majoritàriament, encara i amb aquestes, PP, PSOE i UM) que se'ns està quedant als balears en general, amb la notícia que comentes de l'impost ecològic de na Merkel. Sobre això, compartesc la teva opinió al 100%.
Ara bé, hores d'ara, també s'han d'afegir un parell de "detalls".
Al respecte de l'ecotaxa alemanya (enhorabona pels teutons), les declaracions del President Antich (copio de DM d'ahir), en la línia de la histèria hotelera de fa dues legislatures: "Francesc Antich calificó la nueva ecotasa aérea germana como "incongruente y preocupante". El president del Govern recordó que las compañías aéreas "ya pagan una cuota a nivel europeo por las emisiones de CO2 y por consiguiente están ya en inferioridad de condiciones que las del resto del mundo. Por este motivo lo consideramos incongruente". Antich se refirió al nuevo impuesto germano acompañado de los empresarios y el sector hotelero. El president recordó que la ecotasa alemana "llega en uno de los peores momentos para el sector aéreo y creará dificultades a nuestra actividad turística. Esta medida también restará competitividad a las compañías europeas"."
Avui al Parlament, companys, nova volta de rosca a favor dels hotelers i l'economia del turisme "de tota la vida", amb l'aprovació de la ja coneguda com a "Llei Nadal-Barceló", conjunts de mesures de desprotecció ambiental i territorial (veure comunicat del GOB d'avui mateix:
h ttp://www.gobmallorca.com/comuni/com2010/100615.html).
Per acabar, però tampoc sense anar gaire lluny en el temps, les dades que han de permetre a la dreta (on està l'esquerra?) i als poderosos continuar arrassant:
- Els sondejos electorals que donen, ara mateix, una diferència d'intenció del vot de gairebé el 9% del PP per sobre el PSOE.
- Un 9% de seguiment de la vaga de la passada setmana en el sector públic. Dit d'una altra manera: seguiment i interiorització popular massius de la proclama de Díaz Ferrán, "no está el país para huelgas, sino para que arrimemos el hombro", allò de que "Esto lo arreglamos entre todos".

JRV

Hotelers mallorquins i altres herbes.

JRV | 15/06/2010, 12:37

Estic "impressionat" davant la reposta dels hotelers mallorquins, que han posat el crit al cel davant la mesura anunciada per la Cancellera del Govern alemany, d'aplicar una ECOTASSA als passatges d'avió.
Estic segur que aquells que, oblidant la gestió empressarial, i seguint les consignes del comissaris polítics del PP, varen envestir l'ecotassa del Pacte de Progrés, sense mirar si convenia o no al futur turistic i empressarial(a llarg plaç) de Balears, a mes de augmentar l'atractiu per al turisme de qualitat,ja estan fent de bell nou el pallaso capetovetònic i cavernicola davant un pais sobirà i que dona exemple a tot el mon de gestió econòmica. I no veig que el PP, que hauria de prendre mostra de que la dreta també pot ser democratica i fer avançar la economía, com ho fa Merkel, defugi la caverna paralitzant.
I que m'en deis del batlle(arcarde) de Calvia, no permetent obrir la macro-discoteca Pacha. On és aquella "preocupació" hipòcrita pels llocs de feina que és perden per la no apertura del local, com solen fer alguns empressaris xorissos, quan volen justificar malifetes per la via de la "sensibilitat social"?

Pepe

Re: Cal restituir danys.

Pepe | 15/06/2010, 08:48

És clar que UM no te cap interès en assumir responsabilitats i clar defensen més els seus interessos personals i de partit que els dels ciutadans. Els regidors del PSOE segueixen en la seva línia d'aquesta legislatura; totalment plegat als interessos d'UM. Respecte al PP-UMP és clar que per ells tot el relacionat amb casos de corrupció al jutjat és molt delicat i ja sabem que el batle els té "agafat pels collons"

Garci

Re: Cal restituir danys.

Garci | 15/06/2010, 08:17

Quins son els motius per no voler personar l'Ajuntament en una causa on hi ha tans possibles delictes? l'amistat amb un dels imputats?

Ho trob un poc ridícul. No val més que mirin pels interessos de tots?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb