URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

10 anys de policia tutor

Alternativa | 01 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui a les 11 a l'Ajuntament es presenta la revista "10 anys de policia tutor a Polença 2001-2010". En un principi havia s'havia pensat posar a la mateixa articles de tots els grups polítics però finalment s'ha optat per no fer-ho. Aquest és l'article que haviem escrit per l'ocasió.

Des d’Alternativa donam la nostra enhorabona al programa  del Policia Tutor, pel seu aniversari  a Pollença, i el volem traslladar tot el nostre suport i la nostra confiança.

 Consideram que durant aquest anys el programa del Policia tutor  a Pollença ha estat clau  per vetllar per la seguretat i evitar els conflictes vinculats a menors, millorant la convivència als centres escolars i el seu entorn, que no és altre que el municipi.  A un tema tan delicat com és el dels menors i els  dels possibles conflictes de caire juvenil a l’entorn escolar  el treball dels policies tutors  especialitzats ha demostrat ser totalment imprescindible. Sent una bona feina  d’informació i prevenció amb els, el que significa el fonament d’una ciutadania futura millor.

 La feina del policia tutor ha estat molt positiva en molt de temes i ha estat imprescindible en la prevenció de problemàtiques futures (absentisme, mediació en conflictes, educació viaria...). Un exemple seria la darrera campanya dedicada a tractar els possibles rics d’internet pels menors d’edat, on es resumeix la feina del policia tutor; estar al tant dels interessos dels joves,  i informar i sensibilitzar-les sobre l’ús adient i responsable d’una eina amb tantes d’avantatges i tants de perills com Internet.

En resum pensam que les virtuts que s’han demostrat imprescindibles a un policia tutor durant aquest anys són:

- Confiança, que es va guanyant des de la continuïtat i la  proximitat. Això permet el necessari coneixement de les peculiaritats tan del joves com de l’entorn escolar. Aquesta confiança és fonamental tant a la feina de prevenció dels conflictes, com de la mediació i la resolució més ràpida dels mateixos.

- Coordinació. El mon escolar i del joves és molt complexo i per això ha estat molt important la constant coordinació del policia tutor amb els centre educatius, serveis socials , mediadora cultural, àrea de joventut, fiscalia de menors... Tota aquesta coordinació només és possible des de la continuïtat i la constant especialització dels policies tutors.

- Especialització. El món dels joves és molt canviant i sempre s’ha d’estar al tant de les darreres inquietuds o interessos. Igualment s’ha d’estar al tant del delicat tema de la legislació aplicada als menors d’edats.

Aquestes virtuts només es poden desenvolupar des de la confiança i el suport institucional, suport material que garanteixi l’extensió, continuïtat i consolidació dels programes de Policia tutor, en això ens va el futur. Per això aprofitam aquest escrit per demanar al Govern  i a les institucions en general que posin tots els mitjans necessaris per que el programa de Policia Tutor s’acabi implantant a totes les illes

No voliam acabar aquest escrit sense ressaltar al cas de Pollença l’excel·lent feina del Policia Tutor Sr. Rafel Covas, que va saber superar els recels inicials i guanyar-se la confiança de professors i alumnes, sent un compendi de les virtuts assenyalades i  un model a seguir en la implantació del programa a altres municipis.

En aquests moments el policia tutor és Carles Ferrer que té tot el nostre suport, col·laboració i ajuda per fer la seva feina. 

 


A la darrera assemblea vam decidir ampliar el termini i la data final per lliurar fotografies fins el 17 de juliol, una dia abans de la nostra assemblea d’estiu.
Esperam les vostres fotografies. 

Més informació del V concurs de fotografia Urxella.

Comentaris

JRV

Gracies, Joan.

JRV | 04/07/2010, 08:34

LA PREGUNTA: "ES FA UN HOMENATGE A CADA EMPLEAT O FUNCIONARI MUNICIPAL QUE CUMPLEIX 10 ANYS A LA SEVA TASCA"? AMB TOTES LES CONSIDERACIONS A R. COVES i la seva tasca: ES LA ÚNICA FUNCIÓ A CONSIDERAR? ELS ALTRES NO FAN FEINA? Hi ha funcionaris i personal laboral que s'ha jubilat i ningú s'ha donat compte, només s'han donat compte quan han hagut de posar dues o tres persones per fer la feina que feia un sol. I portaven 20, 25 anys o mes a la feina.
Malgrat el que millor homenatge que pot reber un o una treballadora cumplidor, honest i feiner és perdre de vista un o una "dedicat exclussivament" inepte i barrut. Que un gandul aprofitat et faci un "homenatge" és depriment.

Pepe

Re: 10 anys de policia tutor

Pepe | 03/07/2010, 19:37

Hola Joan, el tema és que el de Pollença va ser el primer policia tutor de les illes i ha servit de model a altres pobles.

Respecte a la feina de coordinació que fa en Rafel al Consell parteix d'un acord entre institucions.

Garci

Re: 10 anys de policia tutor

Garci | 03/07/2010, 16:29

Realment, les preguntes que et fas tenen sentit Joan. A veure si algú ens ho pot explicar.

Joan

Homenatges

Joan | 03/07/2010, 10:27

Hi ha dues coses que no acab d'entendre.

Si Bé no discutire la important tasca de l'actual policia tutor i de l'anterior.

1- És farà un homenatge a tots els empleats municipals que fa 10 anys que treballen a l'Ajuntament? o almenys a les seves funcions?

2. Com és que els senyor Coves segueix en nòmina a l'Ajuntament quan està treballant per la Conselleria d'Interior?

No pretens ser una crítica a la tasca d'aquest senyor, que estic segur ha desenvolupat correctament laa seva tasca, sinó a que sincerament no entenc segons quins homenatges,
Modestament

Joan

Homenatges

Joan | 03/07/2010, 10:08

Hi ha dues coses que nno acab d'entendre.

Si Bé no discutire la important tasca de l'actual policia tutot i l'anterior.

1- ës farà un homenatge a tots els empleats municipals que fa 10 anys que treballen a l'Ajuntament?

2. Com és que els senyor Coves segueix en nomina a l'Ajuntament quan esta treballant per la Conselleria d'Interior?

No pretens ser una critica a la tasca d'aquest senyor, sinó a que sincerament no entenc segons quins homentages,
Modestament

Pepe

Re: 10 anys de policia tutor

Pepe | 02/07/2010, 21:32

La veritat que a educació falten molt de coses, com sempre he dit mentre en aquest país es consideri l'educació una despesa i no una inversió no anam.
La veritat que la seu dia el naixement del policia tutor a Pollença va ser molt simple, hi havia tota una sèrie de problemes quotidians si havien d'esperar a la Conselleria...

Joan Ramon

Tot i cap

Joan Ramon | 01/07/2010, 21:50

Estic d'acord que pot ser compatible, però jo penso que primer s'ha de fer dotació de Educador Social als centres, en aquest cas penso des de Educació, no parlo dels Ajuntaments.
Evidentament Interior i Educació són dues conselleries diferents, però també crec (i torn repetir, parlo de Govrn no d'Ajuntament) sobretot dins el centre, s'ha de promoure la figura de mediador que ha de ser duita per un educador Social.
És la meva opinió, que no pot ser 100% precisa, però que hem consta no és exclusiva meva.
Amb això no vull criticar la feina del policia tutor, que estic segur que és prou bona, però al meu parer la feina del policia tutors'ha de fer des de el centre cap a defora, i dins el centre penso més en la figura del Educador social, també trobo a faltar més aquesta figura per els carrers de Pollença i sobretot del moll en quan a la resolució de aquest tipus de problemes,
salut

Pepe

Re: 10 anys de policia tutor

Pepe | 01/07/2010, 21:07

Al manco al cas de Pollença el policia tutor no ha suplit a ningú, crec que és una figura totalment compatible amb les altres que comentau.
Per desgràcia hi ha situacions en la que ser una autoritat (legalment parlant) és una avantatge.

JRV

dubtes P. Tutor

JRV | 01/07/2010, 17:37

M'agrada l'article, però jo que no tinc prou coneixements per poder expressar una opinió vàlida sobre la figura del policia tutor, sí he sentit comentaris de gent prou especialitzada en la educació dels joves i adolescents,(els treballadors socials, psicolegs, pedagogs..) i no hi estan molt d'acord. Una altra cosa per a ells és que de la mateixa forma que els cossos de seguretat tenen persones especialitzades en conflictes de gènero, ni hagués també en problematiques de joves i adolescents, colaborant els agents amb els educadors, etc. , però que no els suplissen. Aquestes son les opinions que he sentit d'aquestes persones, que me mereixen tot el crédit, i la veritat que és molt raonable i lógic.
En Gonzalo expressa això de "pasearse por los centros", vaja favor que li fa a aquesta figura..
Per cert, me questiono la funció del mediador cultural, així com està implantat, de pintoresc, al nostre poble. Me recorda el psicoleg que s'ocupava ( o s'ocupa?) del manteniment dels edificis...
Però: Pollença is diferent.

Gonzalo

viva el poli tutor

Gonzalo | 01/07/2010, 14:40

viva el poli tutor. Al menos este se pasea por los centros educativos y hace algo de provecho, porque la mayoría no hacen nada.
Enhorabuena rafael, sigue así y seras un buen candidato para algún partido politico, quizás para alternativa

Joan Ramon

Educadors Socials.

Joan Ramon | 01/07/2010, 06:44

Jo sincerament, son més aprtidari d'implentar un educador social als cendtres educatius, que són els que han de fer de mediadors de conflictes, penso jo.

Si bé això no vol dir que un policia tutor al municipi pugui fer la seva funció.

Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb