URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nosaltres no callarem i tu? i 2.

Alternativa | 24 Juny, 2010 06:00

L' anònim comentat ahir ens mostra  una tàctica que cerca coaccionar i immobilitzar a la gent per la por. Tot això no són situacions noves, històricament els que tenen el poder sempre han cercat immobilitzar, coaccionar, silenciar o eliminar als que demanam canvis, als que volem una societat diferent.  Una tàctica que per desgràcia en més d'una ocasió i en més d'una persona han aconseguit el seu objectiu. Com diu Hans; quantes vegades s'han avortat reivindicacions  o protestes a Pollença recordant-li a la gent que tenien una finca, un porxo o un galliner il·legal... 

 Coaccionar a la gent, no deixar que s'expressi lliurement, uneix   l' anònim  amb el comportament d'alguns polítics d'UM que hem pogut llegir al sumari de l'operació voltor.En aquest cas es tractava de silenciar als portaveus del PP i el PSM,  abans del ple de reprovació al regidor de serveis.

 A una conversa d'aquest sumari entre el batle i  en Toni Oliver, el primer es jactava  de que abans d'entrar al ple, en el que es decidia la reprovació al regidor de serveis ,  "havia agafat pels cullons” al portaveu del PP (amenaçant amb treure un tema d'una factura que havia aprovat d'un familiar) per fer-li callar "i així ni va parlar al ple" va concloure tot orgullós el nostre batle

A una altre conversa en Toni Oliver planejava amb  el regidor d’esport, abans del mateix ple de reprobació al regidor de serveis, com "fer callar  i acollonir" al regidor del PSM:

A.OLlVER.- Escucha, Tu sabes, ¿Tomeu CIFRE? Del PSM, he estado mirando ahora con mi Suegra, así como ha hecho los Talleres este año, es totalmente ilegal ¿eh? (…) Y yo te la decía porque esto tendríamos que mirarlo, porque este tío, que hoy ha salido por el Diario, tocando las pelotas al cien por cien si hace falta, si la ha cagado de esta forma,(…)  aqui se le puede apretar un huevo que te cagas ¿eh?, se tiene que mirar, (…) para tenerlo bien cogido por los huevos(…) y no es para ir a la prensa ni nada, es simplemente coger a Tomeu y decirle escucha aquí la  has cagado y bien cagada y acojonarlo ¿sabes lo que te quiero decir? Para que se porte bien, no para nada más, y que no de tanta caña…

  Ja no es tracta simplement de que aquestes converses siguin totalment immorals, es tracta de que estam parlant d'un presumpte delicte de coaccions tipificat al còdec penal, que encara és més greu al trotar-se  de silenciar als portaveus de dos grups municipals a un ple:

"172.1. El que, sin estar legítimamente autorizado, impidiere a otro con violencia hacer lo que la ley no prohíbe, o le compeliere a efectuar lo que no quiere, sea justo o injusto, será castigado con la pena de prisión de seis meses a tres años o con multa de 12 a 24 meses, según la gravedad de la coacción o de los medios empleados.

Cuando la coacción ejercida tuviera como objeto impedir el ejercicio de un derecho fundamental se le impondrán las penas en su mitad superior, salvo que el hecho tuviera señalada mayor pena en otro precepto de este Código.

 Per què a pesar de tot els protagonistes de les  converses segueixen als seus càrrecs o passejant tranquil·lament? Simplement per que encara estam a una democràcia incompleta on delictes com aquests no són rebutjats clarament per la societat. Als mecanismes de control (podiam parlar del paper de la premsa local a Pollença) i de coacció que exerceixen qui tenen el poder s'uneix la tolerància social. Això crea una sensació d'impunitat que contribuïx definitivament al manteniment i extensió de l'activitat corrupta o mafiosa.

Poc a poc som cada vegada més els ciutadans de Pollença que hem decidit que al segle XXI no podem seguir sent una societat malalta de por. Ha arribat el moment del canvi, d'obrir les finestres i que entri l'aire fresc, com diu la conclusió de l' interessant article “Mallorca es Sicilia sin sangre“del blog “observatorio de la corrupción y el fraude fiscal” :

- La lluita contra la Màfia o la lluita contra la corrupció són absolutament ineficaçes si es limiten a la persecució judicial dels culpables.

- És necessari tenir en
compte el seu context global i vincular la lluita contra la corrupció a la defensa de la democràcia i la participació ciutadana.

- Cal promoure
una cultura de la legalitat a nivell polític, funcionarial i ciutadà.

- Cal reivindicar
l'efectivitat del dret i dels drets per a tots. 

Nosaltres no callarem i tú?


Del blog sección arqueología CNT de Córdoba.
L'Omertà, fa part del codi d'honor de la màfia siciliana, aquest terme es refereix a la prohibició de parlar sobre els delictes.



Comentaris

Pepe

A Lluis

Pepe | 25/06/2010, 14:14

Quina obsessió que teniu alguns amb fer callar a la resta.
Respecte al tema de les denúncies et record que la que vam fer respecte al descontrol del Festival és al sumari de l'operació voltor que no és una elucubració sinó una realitat..

Lluis

corrupcio

Lluis | 25/06/2010, 11:35

has vist massa vegades "El padrino".
Si en tens proves denuncia, sino, deixa de crear mal estar elucubracions i calla

Ichigo

A Antonio Fernández

Ichigo | 25/06/2010, 09:14

Mira, Antonio. Tal vez si pensaras un poco, comprenderás que Alternativa es un partido político distinto del PSOE y de algún otro partido conocido en Pollença. Vale que quieras un pacto izquierdista, pero la cosa es más bien utópica. Y no, UMP no es un partido de izquierdas como tú habías pensado.

Maki

Legislatures

Maki | 24/06/2010, 19:55

Molt be, Pepe. " No son les paraules ni les etiquetes les que demostren com és la gent, i com son els partits". I jo afegiria, ni els carnets de tal o qual partit, ni qui crida mes fort, etc. I Francisca crec que aquesta ja és la tercera o cuarta legislatura que està a l'equip de govern, i la legislatura 2003-2007 li varen cercar un raconet al Consell...i fins ara , ja me direu amb 16 any: que li ha d'agrair el municipi de Pollença? I Martí? Havien passat a l'opossició ( quedat a l'opossició, millor dit, que ell a l'opossició, ni loco) i ja es va arreglar UM per aprofitar que es moria per estar al Govern, i arreplegar 400 0 500 vots mes de UNPI, a costa d'adoptar un paràsit politic, que això de paràsits, anem camí de haver mes parasits que parasitats...

Pepe

Re: Nosaltres no callarem i tu? i 2.

Pepe | 24/06/2010, 16:40

Crec que són els fets i no les paraules o les etiquetes les que demostren com és la gent i com són els partits.
Al cas d'en Joan, en Martí, en Michel i na Francisca crec que ja han governat durant dues legislatures i que ja només per això haurien de deixar pas a altra gent. Però si a això l'unim com han governat està més que clar que l'han de deixar.
Si no han estat capaços de gestionar la bonança és més que clar que no són els millor per gestionar la crisi.

Hans

Re : Nosotros no callaremos y tú ? y 2 .

Hans | 24/06/2010, 16:21

Francisca Ramon - Flotador o lastre del PSOE ?

james

salut

james | 24/06/2010, 16:01

els únics partits que hi ha d'esquerres en aquets moments a pollença sou vosaltres i esquerra...

Joan

Salut

Joan | 24/06/2010, 14:18

Trob que és prest per fer cabales de posibles pactes, Alternativa fa el que toca, segueix cendtrada en la seva tasca d'oposició,els analisis dels possibles pactes, desprès de les eleccions.

turgut

Re: Nosaltres no callarem i tu? i 2.

turgut | 24/06/2010, 11:37

PSOE d'esquerres? Quin sedaç mes ampla!

Follonero

Re: Nosaltres no callarem i tu? i 2.

Follonero | 24/06/2010, 10:02

Quan s'ha despertat UMP? Jo encara no me n'he adonat

Escèptic

A Antonio Fernandez

Escèptic | 24/06/2010, 09:51

UMP de izquierdas? No ho ha demostrat mai esser-ho. Ni quan anava totsol ni quan ha estat soci del PP!
Despres de 4 anys de malgovernar el Moll i de 3 anys de dormir ara s'han despertat com a grans defensors de d'Eu Moll (sense proposar res, cap sol·lució).

Follonero

A Antonio

Follonero | 24/06/2010, 08:50

Antonio, tu aceptarias un pacto de Alternativa con un PSOE con Francisca Ramón i Juanjo Mir?
Después de esta legislatura creo que alternativa se equivocaria si lo hiciera.
Me parece más lógico esperar a ver si este PSOE se renueva.

Pepe

Re: Nosaltres no callarem i tu? i 2.

Pepe | 24/06/2010, 08:15

Els pactes electorals s'han de fer a partir de dues premises; el programa i la confiança en la gent amb la que pactes. Per tant en aquest moment em falta una dada fundamental i és quin seran els candidats de la resta de partits, només el PSM ha presentat el seu candidat

Miquel Sánchez

Re: Nosaltres no callarem i tu? i 2.

Miquel Sánchez | 24/06/2010, 07:22

L’Ajuntament Ple, en sessió ordinària celebrada dia 25 de març de 2010,
va adoptar l’acord d’aprovació inicial del reglament de règim interior del servei
d’ajuda a domicili de l’Ajuntament de Pollença, pel que es sotmet a informació
pública per un termini de trenta dies, comptats a partir de la publicació d’aquest
anunci en el BOIB per tal que pugui examinar-se l’expedient i, en el seu cas,
formular reclamacions, objeccions o observacions de conformitat amb l’article
49 b) de la llei 7/1985, de 2 d’abril, de bases de règim local i l’article 102 b) i
c) de la llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes
Balears.

I un "cristo de multes de trànsit"

Antonio Fernández

AI, ai ai

Antonio Fernández | 24/06/2010, 07:00

Joer con el oliver este, y parece un santo santo, como el señor,
no entiendo que hacen los socialistas con esta gentuza... estaria bien un pacto de izquierdas para la proxima legislatura en pollença, alternativa+psm+erc+ump+psoe, no?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb