URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Alternativa | 28 Juny, 2010 06:00

Ja sabem que la planificació i la feina ben feta per part de l’equip de govern actual deixa molt que desitjar, però en el cas de l’aparcament fet a la Gola, el tema arriba a l’absurd.

Ja des del principi es va fer un aparcament invadint la zona delimitada com a zona humida. Els vàrem avisar, però no feren cas. Així com també proposarem que si s’havia de fer un aparcament, que es fes de terra pitjada, ja que si es feia d’asfalt després seria més difícil recuperar el tros de zona humida que hi quedava al davall. Tampoc ens feren cas.

Però, un cop acabat l’aparcament, no se’ls ha ocorregut pensar amb el tipus d’il·luminació que hi posaven ni el temps que havia d’estar encesa.

L’aparcament ha estat tancat al públic durant alguns mesos amb les faroles enceses durant tota la nit. I ara que ja està obert, segueixen amb aquesta il·luminació de la posta a la sortida del sol.

Això seria normal, per motius de seguretat dirien alguns, si s’haguessin pres les mesures per evitar la contaminació lumínica. Una norma bàsica per evitar la major part de la contaminació lumínica és que les faroles no tirin rajos de llum més amunt de la línia de l’horitzó. Però ni això han sabut fer.

La contaminació lumínica és un problema molt greu, tot i que en poques ocasions es tengui en compte: la biodiversitat depèn tant de les hores de dia com de les hores de nit. La majoria d’insectes, que son el motor de la vida vegetal i animal per ser els pol·linitzadors de les flors i l’aliment de molts ocells i altres insectes, son d’hàbits nocturns. Però les barreres de llum projectat al cel fan trontollar el seu cicle vital i, amés, els desorienten en el seu camí, etc.

Si sumam el greu perjudici per a la vida animal de l’excés de contaminació lumínica de l’aparcament de la Gola  a la proximitat a la zona humida (que com hem dit, fins i tot l’envaeix), tenim un greu problema ambiental que cap dels nostres polítics ha sabut tenir en compte ni planificar.

Tot plegat demostra que per aquest equip de govern el que importa no és la zona humida de la Gola, ni els animals, plantes o medi ambient. Accions com les que hem descrit només fan que demostrar que l’únic que els importa és construir un aparcament, contamini o destrueixi, això els és igual.

El que haurien de fer és reduir l’il·luminació de l’aparcament, si més no eliminar els rajos que van directament al cel i tenir cura de les zones més properes a la zona humida, per evitar aquest trastorn a la vida natural.

També esperam que no se’ls ocorri el regar la gespa que han posat a l’aparcament. Amb la falta d’aigua crònica que patim a Mallorca, a qui se li ocorre? 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Alternativa per Pollença | 28/06/2010, 17:51

A IB digital s'han fet ressó de la nostra denúncia.
h
ttp://multimedia.ibdigital.net/foto-denuncia/societat/massa-llum-a-pollenca-35858.html

Miquel Sánchez

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Miquel Sánchez | 28/06/2010, 15:41

Anem a veure, les ETV són vivendes que sense ser un establiment "turístic tradicional" (hotel, aprtaments turístics amb recepció i neteja) és poden posar a un fulletó turístic i es poden vendre en un paquet conjuntament amb l'avió i el cotxe de lloguer o el transfer (bus), el que no són EVT just poden ser arrendats d'acord amb la LAU (Ley de arrendamientos urbanos), s'han de arrendar sense cap tipus de complement i molt manco els esmentats a les EVT.

El que passa normalment és que les EVT són arrendats per companyies amb garantia d'ocupació i aquestes paguen una factura oficial amb IVA i tot que fa que el propietari hagi de fer les declaracions com si fos un autònom, i els altres com no tenen garantia i cobren directament del client o intermediari "no turístic" no tenen un control massa gran si no fan un volum de 3.005,06 euros ja que aquest és el mínim import perquè una empresa declari individualment una persona o entitat.

El no emetre factura per part d'una no EVT o d'una mateixa EVT sense garantia fa que hagi estat relativament fácil fins ara passar per damunt el "fisco", tot això canvia aquest any atès que les companyies elèctriques faran una declaració de tots el kilowats consumits pels habitatges i així saber quins han tigut inquilins vivint i quins no i així saber els rendiments d'aquests.

Ampliació després de llegir l'article:

No és del tot cert el que es diu. El generar l'impost d'IVA després et dona dret ha desconta l'IVA de totes les despeses i fins i tot que et surti negatiu, televisors, rentadores, electricitat, etc, sempre que estiguem donat d'alta correctament a l'Agència Tributaria, una altre cosa es el tema de les casetes en rústic, un altre invent d'UM sense cap ni peus, donar autoritzacions a construccions sense cap tipus de permís i fora de normativa, però això és otra història

Familiaritat

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Familiaritat | 28/06/2010, 14:47

No tothom és sogra d'en Toni Oliver.

Ichigo

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Ichigo | 28/06/2010, 14:28

Correcció:
He vist una altra notícia:
www.elmundo.es/elmundo/2010/06/26/baleares/1277570002.html
El Mundo 'Los 'sumergidos' de los ETV'
Aquest article parla de gent sotmesa al qual es diu ETV (Establiment Turístic Vacacional). I aquesta gent paga impostos sempre alts mentre que la resta no en porta d'ETV i no paga impostos. Com és això?

Ichigo

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Ichigo | 28/06/2010, 14:27

He vist una altra notícia:
www.elmundo.es/elmundo/2010/06/26/Fbaleares/1277570002.html
El Mundo 'Los 'sumergidos' de los ETV'
Aquest article parla de gent sotmesa al qual es diu ETV (Establiment Turístic Vacacional). I aquesta gent paga impostos sempre alts mentre que la resta no en porta d'ETV i no paga impostos. Com és això?

JRV

Boies

JRV | 28/06/2010, 10:47

Jo me sembla, una vegada mes, arrancada de cavall i arribada d'ase. I matar mosques a canonades.
El pitjor es que visquent jo alla, que no tinc barca perque no puc pagar un amarrament, i on havia vist sempre barques a la roda ( no iots), soc testimoni de que sovint barques arriben fins a la platja, i van i venen i ningú s'afica amb elles, fora dels canals. Per cert, el canal d'eski de davant conostra, te el doble d'amplada enguany que l'any passat, també amb consequencies negatives pels banyistes.

Pepe

Cumplir la llei per protegir el medi ambient

Pepe | 28/06/2010, 10:08

Com declara avui al Balears el tècnic de Medi Ambient, Antoni March, " el que s'ha retirat suposa un perill per a la seguretat", a més d'un "perjudici per al medi ambient. La longitud excessiva de cadenes i cordes erosiona el fons marí, on hi ha, a més, una població en creixement de nacra (Pinna nobilis), un mol·lusc de grans dimensions, protegit i en perill d'extinció".

Com diu Miquel la qüestió ara es evitar que es torni a repetir aquesta situació.

La notícia de la retirada de boies, cadenes i part dles mort que envaien la zona de bany de la plata d'Albercuix la podeu trobar també al Balears:
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/un-bany-lliure-d-obstacles.html

Miquel Sánchez

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Miquel Sánchez | 28/06/2010, 09:22

Per jo genial, però la darrera que varen fer el amics de Cala Carbó, als quatre dies ja estaven posades de nou, si no hi ha un seguiment setmanal, per part de costes que es la seva feina, no pot anar mai bé.

Ichigo

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Ichigo | 28/06/2010, 09:19

Sembla mentida, però sí que està malament la cosa a la Gola.

Però mentres, he trobat un article sobre boies il·legals:
www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/06/28/costas-consistorio-retiran-boyas-ilegales-albercutx/582357.html
Diario de Mallorca 'Costas y Consistorio retiran boyas ilegales en Albercutx'.
Què vos pareix? A mi que està molt bé.

Garci

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Garci | 28/06/2010, 09:08

La veritat és que tot plegat és un cùmul de despropòsits que no se com ho han pogut fer.

Esper que els diners destinats a la zona humida es dediquin íntegrament a ella i no a aparcaments, factures de llum o festes. Pareix mentida la poca sensibilitat mediambiental que tenen.

Joan C

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Joan C | 28/06/2010, 08:24

Molt poca sensibilitat i molt poca vista. Primer fan un aparcament invaint la zona humida, despres monten la il·luminació totalment excèsiva i incorrecta. Després comença la part subrealista, encenen els llums abanç d'obrir l'aparcament, després quan l'obrin els apaguen per finalment tornar-los a encendre tots. No se que fumen però deu ser molt bo.

Tomeu Cifre

Re: Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Tomeu Cifre | 28/06/2010, 08:17

A sobre, feien comptes pagar aquesta il·luminació tan molesta per la zona humida amb el pressupost anual del Consorci de la Gola, que té per objectiu mantenir la zona humida.
Un aparcament i un manteniment a costa de la zona humida.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb