URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un plenari retardat per presentar els pressuposts: i no els presenten!

Alternativa | 07 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam l'ordre del dia del plenari de demà (dia 8). Aquest plenari s'hauria d'haver convocat ja fa algunes setmanes (el 24 de juny), tal com vàrem aprovar a l'inici de legislatura.L'excusa va ser que el que volien eren uns dies més per tal de portar al ple l'aprovació de l'extrajudicial (punt nº 1) i l'aprovació inicial dels pressuposts. Però ni això han estat capaços de complir. Pels pressuposts haurem d'esperar, com a mínim, al plenari de juliol o al plenari de setembre (i recordem que s'haurien d'haver duit a plenari el mes d'octubre de 2009). 

A tot això li hem d'afegir que l'han convocat a les 9 del matí. Ells, com que pareix que no fan feina en tot el dia, poden estar tot un matí fent un plenari, però, i els regidors de l'oposició que si fan feina? i els ciutadans que vulguin anar al plenari? Quina poca falta de miraments.

 

ORDRE DEL DIA COMENTAT

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, d’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Els "extrajudicials" son crèdits per fer front a factures que no han estat pressupostades.

Aquest punt és una vergonya (li dedicarem un article... o més):  De cap manera, i és de sentit comú, es poden aprovar els extrajudicials sense la liquidació del mateix any. Demostratiu una altra vegada del descontrol i desgavell que hi ha. De la relació de factures que es presenten i que no han estat pressupostades, la gran majoria correspòn a despeses que, o bé son ordinaries, o s´haurien d´haver presupostat abans.

2.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 385 de dia 24 de juny de 2010

3.- Moció del grup municipal Alternativa EU-EV relativa a les mesures anti-crisi adoptades pel govern espanyol

Aquesta moció ja l'hem explicada a un article anterior. El que proposam son mesures diferents a les adoptades pel govern i que gravin i afectin als que més tenen i a subvencionats milionaris com la casa reial, l'església, etc.

4.- Moció del grup municipal PSM-EN contra el pla de retallades socials del govern espanyol.

Aquesta moció és una moció en la mateixa línia que la presentada per Alternativa (vàrem proposar de presentar-les junts, però es veu que no ha estat possible): demanen la retirada del pla del govern i que es tenguin en compte que els costos de la crisi no han de recaure sobre els funcionaris, treballadors, pensionistes...

5.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 346 de dia 8 de juny de 2010

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa al tancament de solars sense edificar

Moció que demana el tancament dels solars sense edificar. Com diuen ells mateixos "no és cap idea nova, de fet és una obligació recollida en el Pla General de Pollença, concretament en la norma 92".

7.- Moció del grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la reducció de la contaminació lumínica i estalvi energètic.

El que demanam (farem un article explicant-ho) és la realització d'una ordenança o normativa que reguli el tema de la contaminació lumínica i faciliti l'estalvi energètic. És una contaminació molt poc tenguda en compte, però molt perjudicial per la biodiversitat.

8.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança municipal de policia i bon govern

Es modifica el tema dels horaris de tancament de locals nocturns.

9.- Moció dels grups municipals PSM-EN i Alternativa EU-EV sobre el dret a decidir i consultes populars

Aquesta moció es presenta conjuntament amb el PSM i Alternativa ja que els dos partits formam part de la coordinadora Avançam. És tracta d'una moció instant al govern a legislar el dret a decidir, en tots els ámbits, de tots els pobles. (també hem fet ja un article).

10. – Designació festes locals any 2011

Segurament s'acordarà que siguin Sant Antoni i la Patrona.

11.- Propostes/Mocions d’urgència

Moció del PSM per donar suport a la declaració de BIC del centre històric de Pollença.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

 
Tret de: http://eltoquedeseda.wordpress.com

Comentaris

Joana

Re: Un plenari retardat per presentar els pressuposts: i no els presenten!

Joana | 07/07/2010, 13:26

Típic de molts polítics, i sobretot de Joan Cerdà donar la culpa a altres del desgavell econòmic a aquesta casa. Ja es varen pasar 2 anys donant la culpa al regidor Joan Comas (PP) d'haver-se gastat més del presupostat... com si ells (UM) no en sabessin.
A més, culpabilitzar un regidor que no va tenir temps ni de firmar factures, ni casi d'anar al lavabo quan el batle el va destituir... és patètic.

Maki

Re-pacte.

Maki | 07/07/2010, 12:11

He sentit a dir que el batlle vol fer un pacte nou amb Tomeu Cifre del PSM, perque aquest torni a ser regidor de cultura. Els " didicats exclussivament" no tenen temps de signar-les. I no cobren a bastement...

Miquel Sánchez

Re: Un plenari retardat per presentar els pressuposts: i no els presenten!

Miquel Sánchez | 07/07/2010, 07:27

El probleme d'aquest extrajudicial de crèdits no són les factures que el componen, ja què segur que estàn ben justificades, el problema són les factures que comoponen els crèdits inicials, per si aquestes són despeses ben justificades, i quan dic justificades dic feines necessaries.

Per altre part, ahir a Ràdio Pollença vaig sentir que han quedat factures sense signar per part del regidor defenestrat del PSM, si aquesta gent fes feina a l'empresa privada i una feina no estigue feta a temps i l'excusa fos un company que molt de mesos abans fos acomiadat o sigui fora per decisió d'ell, estarien tots els altres acomiadats, però fa temps, quina excusa més pardala.

JRV

aclariments uxellins

JRV | 07/07/2010, 07:05

Gracies per aclarir-me breument el que és un extrajudicial( pensava que eren politics corruptes que ja no cabien al jutjat).
També gracies per aclarir a quina hora es el plenari,a les 9 del matí. Suposo que ja a Montesion. Fan el Ple prest, per així després poder estar mes temps sense fer res, que és la seva activitat principal.
El punt núm. 7 te aspectes sagnants. Cada dia, al Moll, puc veura com l'enllumenat públic de alguns carrers s'encen amb el sol encara no post, i s'apaguen després de 40 minuts haver sortit. "tot un exemple de concienciació ecològica i de estalvi.Suposo que deu ser un dessafiament a l'astre rei per part de l'omnipotent ajuntamentet.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb