URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Formes antigues a un edifici renovat (ple).

Alternativa | 09 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Una vertadera pena inaugurar una nova sala de plens amb la irresponsable manera de gestionar els doblers públics de sempre, per part de l'equip de govern. A més de l'horari intempestiu la ràdio municipal no va tenir cap facilitat per retransmetre el ple, es veu que han renovat l'edifici però no les seves ganes de que la gent tingui informació del que es fa o no es fa a l'Ajuntament.

Aquesta és la primera valoració del ple d'ahir (quatre hores de ple amb les absències d'en Guillem Vila i Toni Martorell (PP-UMP).

1.- Aprovació, si procedeix, d’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits (609.000 euros).Aprovada pels vots d'UM-UNPi- PSOE i amb els vots en contra de PP-UMP, PSM i Alternativa. Farem un article sobre aquest punt.

Segueix  el descontrol dels regidors a l’hora de presentar  les seves despeses a pesar de tenir el seu crèdit esgotat, sense que el batle i el regidor d’hisenda hagin estat capaços d’establir en tot la legislatura un sistema perque cada àrea tingui el seu pressupost aprovat a principi d’any i el respecti.

Al moment de començar el ple es va presentar una esmena per part de l’equip de govern afegint factures per valor de més de 5.000 euros de l’àrea de cultura. Hi va haver una dura i llarga discussió entre el batle i l'ex-regidor de cultura Tomeu Cifre (PSM), sobre  qui havia de firmar les factures de cultura . Es veu que quan li interessa al batle si que permet el debat.  Després de sentir les dues parts i l'opinió de l'interventor ens va restar clar que la màxima responsabilitat aquest tema és el batle, que no s'havia preocupat del tema per que l'havia delegat irregularment en la persona d'en Toni Oliver. 

També hi va haver greus acusacions de Tomeu (PP-UMP) sobre la sortirda i  entrada aleatòria de factures a aquest extrajudicial, i dels canvis de conceptes a la carta d'alguns dels conceptes de les factures.

La manca d'explicacions i respostes per part dels regidors va ser total, per exemple na Francisca va ser incapaç de respondre sobre quines faroles s'havien reparat al Port amb un cost de més de 7.000 euros.

No hi ha ni equip de govern, ni projecte  ni res.

2.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 385 de dia 24 de juny de 2010 . Aprovada pels vots d'UM-UNPi- PSOE i l'abstenció de PP-UMP, PSM i Alternativa.

El Banco Santander ha renunciat a atorgar l'operació de tresoreria de 500.000 euros aprovada al ple anterior. La raó és molt senzilla: el banc no se fia de l'Ajuntament, sobre tot quan aquesta operació anava acompanyada d'un informe desfavorable de l'interventor. Aquest punt és molt significatiu de la situació en la que està deixant el municipi aquest desequip de desgovern. De moment l'operació serà concertada amb Sa Nostra amb pitjors condicions (sempre que no es desdiguin com el Santander).

3.- Moció del grup municipal Alternativa EU-EV relativa a les mesures anti-crisi adoptades pel govern espanyol, i 4.- Moció del grup municipal PSM-EN contra el pla de retallades socials del govern espanyol.

El debat d'una moció va servir per l'altra. Rebutjades pels vots en contra UM-UNPi i PSOE, abtenció PP-UMP i vots a favor del PSM i Alternativa. Farem un article sobre el tema.

Va ser evident la sintonia entre el PSOE i el PP-UMP en les mesures adoptades pel govern central, el que hauria de fer reflexionar a més d'un sobre on està el suposat socialisme que ens governa.  Els dos partits principals estàn d'acord en carragar-se un Estat del Benestar en panyals i incomplet. D’aquesta manera han perjudicat els drets de la immensa majoria per afermar  els guanys dels que han provocat la crisi

5.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 346 de dia 8 de juny de 2010 . Aprovada per unanimitat.

Estam satisfets que a la fi s’inici aquest camí Judicial perquè sembla que serà la única manera d’aconseguir la declaració de la titularitat pública de Ternelles, que és el que hem defensat sempre des d’Alternativa.

Un dels principals arguments de la propietat va ser l'actitud sumisa que l'Ajuntament ha tingut envers la família March i que no ha ajudat res a defensar el que és públic davant uns interessos purament privats o particulars.  La propietat i la justícia han de tenir clar que no existeix  l'aquiescència de la que parlen al recurs. Hem de convertir el caciquisme en història i recuperar el que ens hem deixar usurpar.

A la moció va haver un absurd debat sobre a qui agrair més la feina feta; al misser, a l'arxiver municipal, a la Plataforma Pro-camins públics... Sense llevar mèrits a ningú (ens consta la bona feina feta al recurs) crec que sobre tot s'ha de valorar la feina que s'ha fet de manera altruista i en aquest punt destaca la Plataforma.

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa al tancament de solars sense edificar . Es va afegir una esmena i es que es al cens de solars hi haurà previ informes dels tècnics un ordre de preferència dels solars que donen més problemes de brutor. Aprovada per unanimitat. Farem un article.

 Aquest és un problema greu al municipi del que rebem periòdicament molt de queixes i que tractarem a un proper article. Hi ha tota una sèrie de solars  on hi de tot; escombraires, sanitaris, matalassos... I tot a un lloc privilegiat que viu del Turisme i de la seva imatge.

7.- Moció del grup municipal  Alternativa EU-EV relativa a la reducció de la contaminació lumínica i estalvi energètic. La vam retirar ja que teòricament l'ordenança s'ha de fer obligatòriament per llei, i no tenia sentit presentat una moció d'una cosa que han de fer  encara que evidentment no s'ha fet res  a aquest tema i segurament ja no es farà res a aquesta legislatura.De totes maneres farem un article més sobre aquest tema tan important, al manco per a nosaltres.

8.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança municipal de policia i bon govern. Aprovada per unanimitat.

Es tractaven de dues modificacions: una referent a reposar el paviment al seu estat original després de fer obres (els promotors han de dipositar una fiança del 70%). I una altra referent a concretar l'horari de descans nocturns (24 a 8 hores)  i l'horari d'obertura-tancament de negocis: bars de 6 a 4 i discoteques de 17 a 6.

Vam proposar, ja  que portam diferents modificacions puntuals d’aquesta ordenança, fer una reforma completa d’aquesta, ja que ha quedat obsoleta.

També resulta curiós que el que havia de ser una ordenança reguladora dels horaris de tancament i obertura, que es va anunciar a la premsa que s’havia d’aprovar al ple anterior, s’hagi convertit només en una modificació puntual.

9.- Moció dels grups municipals PSM-EN i Alternativa EU-EV sobre el dret a decidir i consultes populars. Aprovada per vots a favor d'UM-UNPI, PSOE, PSM i Alternativa. Abstenció PP-UMP

Al debat Tomeu Cifre del PP-UMP va mostrar la seva manca de confiança en els ciutadans (va arribar a dir que si haguessin pogut participar no s'hagués fet la reforma de l'Ajuntament sinó un cap de futbol!) i en els pressupost participatius. Encara hi ha massa polítics que no s'adonen que el que fan és gestionar els doblers de tothom i que la gent té dret a dir que vol fer amb els seus duros. 

10.– Designació festes locals any 2011. S. Antoni i Patrona. Aprovades per unanimitat.

11.- Propostes/Mocions d’urgència

El PSM va presentar una moció de suport de l’Ajuntament a la declaració del centre històric com BIC. No es va aprovar la urgència que va tenir el vot favorable del PSM i el nostre.

 

Recordau que teniu fins el 17 de juliol, una dia abans de la nostra assemblea d'estiu. Esperam les vostres fotografies. 

Més informació del V concurs de fotografia Urxella.

Comentaris

Correcaminos

Innecessaris

Correcaminos | 09/07/2010, 18:03

Per qué hem de fer pressupostos, si tanmateix no pensem atenir-nos a ells? Vaja genes de que fegem feines inutils que teniu.
A mes, si feim els pressupostos, no tendrem temps de seguir aquest blog, que al manco ens dona pistes del que hem de fer..

Pepe

Re: Formes antigues a un edifici renovat (ple).

Pepe | 09/07/2010, 16:30

Del retard dels pressupost cap explicació. És una cosa totalment incomprensible per que a més a més després presentes pressuposts de ciència ficció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb