URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXXV). Castellot des Fideïcomís.

Alternativa | 04 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El Castellot des Fideïcomís és un recinte emmurallat talaiòtic, com totes les obres talaiòtiques crida l’atenció l’ús de grans pedres, que amb els mitjans d’aquell temps, resulta  mal d’entendre com podien treballar-les. La muralla ciclòpia té una forma ovalada i s’hi aprecien vàries entrades.

A la zona s’hi troben abundants construccions d’interès. Una que està molt prop  és la cova del Corral des Porcs de Can Patos, de Fideïcomís. Es tracta d’una cova d’enterraments pretalaiòtics, està picada a la roca i és de considerables dimensions.

De dalt del castellot s’hi pot veure gran part de la vall de s’Estorell, queda molt prop el puig de s’Alcadena. També és un bon punt per observar les cases de s’Estorell Vell.

                                                                               A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

JRV

Canal d'eski

JRV | 05/07/2010, 08:07

Tal volta algú també me podria explicar com així el canal d'esqui, enguany, te el doble d'amplada que l'any passat, al Passeig Voramar, a un indret amb molts d'usuaris de la platja, el que f

a que bona part del canal sigui utilitzat pels banyistes, molts nins que no saben perque hi ha les trinxes de boies. Aquest si és un perill greu.
Tampoc entenc perque hi ha tan poques papereres, i les poques que hi ha mai coincideixen amb la proximitat dels restaurants.
I perque no hi ha cartells indicdors del motiu d'existància del canal d'eski, o que les papareres no son per abocar-hi els fems domèstics, amb un parell d'idiomes, i qui se fa càrrec de les papareres si estan majorment destinades a la brutici que es genera a les platjes.
Està clar que l'article de El Mundo està fet desde una visió interessada que algú que te , o tenia, una barca, però la peculiaritat de la zona, on fa mes de cent anys que hi ha barques a la roda, precisaria un tractament específic amb una regulació també especifica.

Joana

Re: Caminant per Mallorca (LXXV). Castellot des Fideïcomís.

Joana | 04/07/2010, 19:43

Desconec la legalitat o no de l'actuació que es va fer a la platja d'Albercuix, però era ben necessària. Si us passejau per allà haureu vist que algun any en juliol o agost era quasi suïcida banyar-s'hi de la quantitat de lanxes i motos d'aigua que s'hi passejaven.
I Miquel, totalment d'acord amb tu amb el tema dels voluntaris, donar-lis les gràcies per dedicar les seves hores lliures a "netejar" el que altres deixen. Tu ja saps que el voluntariat molts pics, per desgràcia, no només no es reconeix sino que es critica. No se si algú del mundo devia tenir algun mort a la platja del Moll.

bbcc

republica

bbcc | 04/07/2010, 16:37

A articles anteriors he vist que vareu fer un ruta per la Pollença republicana i vareu explicar coses sobre sindicats i demés organitzacions obreres, em podrieu dir més o menys que era el sindicato la confianza?
Moltes gràcies.
Salut i que s'laci el poble amb la revolució.

Miquel Sánchez

Re: Caminant per Mallorca (LXXV). Castellot des Fideïcomís.

Miquel Sánchez | 04/07/2010, 14:25

Amb l'article aquest de "EL MUNDO" puc està d'acord amb el tema de les mesures legals, però no amb la seva "befa", la feina dels voluntaris és impagable des de el punt de vista ecològic, recordem que el que no està permés és omplir la vorera de la mar de cadenes i pedres per fermar vaixells, i si això és passar un dieumenge de platja ? Evindentment no, però com hi ha gent que no repecta el bé comú, hi ha gent que s'ha de fotre les seves hores lliures fent aquest tipus de voluntariat. Endavant voluntaris.

Garci

Re: Caminant per Mallorca (LXXV). Castellot des Fideïcomís.

Garci | 04/07/2010, 13:05

És un poblat talaiòtic molt desconegut i al que no s'ha donat importància, segurament per la falta d'excavació.

Des de les administracions s'haurien de fer majors esforços en quant a la investigació del nostre passat, ja sigui de la prehistòria com de l'època contemporània.

Alternativa per Pollença

Re: Caminant per Mallorca (LXXV). Castellot des Fideïcomís.

Alternativa per Pollença | 04/07/2010, 12:26

ARTICLE DE ELMUNDO.ES
www.elmundo.es/blogs/elmundo/ciudadanobaleares/2010/07/03/el-teatrillo-de-polenca.html

MIGUEL ÁNGEL CORTÉS.- Presencié el domingo 27 de junio en el Port de Pollença una representación teatral bufona y aparente de lo que se ha convertido la “vida pública democrática” en nuestra isla. A eso de las doce del mediodía observé a un grupo de bañistas, alicates y cámara de fotos en mano, cortando cadenas y sacando los “muertos” (piedras sumergidas) con sus boyas del mar y depositándolos en medio de la playa amontonados de cualquier manera.

Vecinos y bañistas no pudieron más que preguntarles qué estaban haciendo al verles inmortalizando la imagen, trofeo en mano. "Nosotros somos voluntarios. Pregunte a Joan que está en la zona del Illar Dior". Se oyeron gritos de desaprobación y algunos insultos. Los actores estaban muy metidos en su papel.
Monólogo de Joan Josep MIR, regidor de Medí Ambienta, entre otras cosas, del Ajuntament de Pollença que iba contestando a los vecinos con un "Yo os entiendo. Tenéis razón. Denunciadlo si queréis. No puedo hacer más". Otro actor muy preparado.

Aparece en escena una lancha neumática de la 'Asociación de Vecinos del Port' con buzos y voluntarios abordo, cargada hasta los topes de 'muertos', boyas y cadenas. Un vecino, extrañamente templado a esas alturas, les pregunta si tienen los permisos para hacer esto, les advierte que llevan exceso de carga y que no cumplen con las medidas de seguridad. Subida de hombros del tipo "A mí no me pregunte".

En fin: unos voluntarios realizando un servicio a un Ayuntamiento sin las mínimas medidas de seguridad, algunos menores de edad, sin protección y sin ningún representante de la autoridad que les avale cortando cadenas y boyas y amontonándolas en la playa ante la atónita mirada de vecinos, propietarios de barcas y turistas.

Un representante y responsable municipal de tal hecho que no puede más que recomendar su denuncia y admitir su desorganización. Un patrón de una embarcación no reglamentada y cometiendo más de tres infracciones a la vez haciendo un servicio a un municipio. Unos vecinos encrespados y sin recursos ni ganas de denunciar los hechos. Unos niños presenciando la escena preguntándose si esto es lo propio de un domingo en la playa. Y, por último, unos turistas preguntándose si esto son sus vacaciones soñadas. La democracia entendida al revés. Una farsa de la vida pública.

Mika

Re: Caminant per Mallorca (LXXV). Castellot des Fideïcomís.

Mika | 04/07/2010, 12:21

Tenc entès que és un dels poblats talaiòtics més importants que es poden trobar a la serra de Tramuntana. Tant de bo s'hi fessin tasques de recuperació!
Salut,
Mika

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb