URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Alternativa | 10 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

A més  a més de les mocions, a cada ple fem un bon grapat de preguntes i precs. Aquests són part dels precs i preguntes del  darrer ple del 3 juny.

 

Preguntes d’anteriors plens que encara no s’havien contestat.

- Com està el tema dels pagaments pendents a l’associació Prodis?

Sense resposta.

- Existeix algún tipus de targeta per pagar per part del personal de l’Ajuntament la benzina, i en cas de resposta afirmativa; hi ha cap tipus de control de les despeses d’aquesta targeta?

Si que hi ha targetes a l'area de serveis i a la policia municipal. Hi ha un control dels encarregats.

- Quan es triaran els suplents pels representants a l'escola de música, residència, patronat turisme...? Fa mesos que vam comunicar els nostres suplents a una comissió informativa per que teòricament s’havia de portar al ple i fins avui.

Hem insistit a aquest tema a diferents plens i comissions des de fa més d'un any, sense obtenir resposta. En el nostre cas, al tenir només un representant a cada organisme, ens suposa un problema aquest retard injustificat.

- L’access a l 'aqueducte - canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, fins a Pollença, es veu impossibilitat a la major part de trams, per l'instal·lació de llargs trams de fil ferrada, a vegades adossat al mur, i a molts indrets damunt el mur, quan aquest mur es suposa de propietat municipal. Aquesta situació ha estat denunciada en reiterades ocasions i havent-hi constància escrita des de 2001. Al no ser l’accés possible, les conseqüències son negatives pels interessos col·lectius, ja que no es pot saber si hi ha fuites dins aquest tram de canonada d'uns 1600 metres, ni si hi ha veïnats que puguin agafar aigua de forma fraudulenta. I tot això a pesar de que la junta de Govern de 12 de gener de 2005, va prendre l'acord de iniciar els treballs per establir la servitut d’aqueducte. Per què no s’ha solucionat aquest tema? Es pensa prendre alguna mesura per solucionar-ho?  Tal volta seria convenient determinar per aquest aqueducte la declaració de BIC, talment s'ha fet a Palma amb la Font de la Vila.

Una vegada més sense resposta. 

Es increïble la falta de respostes a  una qüestió tan vital per a qualsevol municipi com és el subministrament d'aigua potable. La situació de l'accés a la canonada que porta aigua des de Ternelles a Pollença en aquest moments és mes negativa que mai, ja que hi ha veïns que han instal·lat tal barreres de filferros, que impossibiliten acostar-se a menys de 100 metres a la canonada, i d'aquesta forma no és pot controlar la canonada, i veure que hi passa. Per altra part , es de molt d'interès saber quina aigua s'aprofita de Ternelles, ja que aquesta aigua és de bona qualitat i no te consum energètic (no s'ha de bombejar, amb el conseqüent consum elèctric).

Cansats d'esperar respostes, vam denunciar-ho a la premsa: POLLENÇA. MANCA DE CONTROL A LA CANALETA DE LA FONT DE L´ALGARET)

 

Precs.

- Demanam la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batle, pel seu incompliment de la llei de contractació pública.

- Demanam que s’arregli ja la bomba de calor del centre cultural, espenyada fa mesos, abans de que arribi el calor de bons i de veres.

Ja ha arribat la calor de bons i de veres i encara no s'ha arreglat.

- Ens arriben en moltes ocasions rumors o informacions de denúncies posades pels policies municipals que no són tramitades. Demanam al regidor de policia que comprovi aquest tema i  cerqui solucions.

- Al principi d’aquesta legislatura se'ns va convocar al manco en tres ocasions a reunions per tractar el tema de l'incompliment de la disciplina urbanística. Per una o altra raó aquestes reunions van ser desconvocades al darrer moment. Demanam al senyor batle i regidor d'urbanisme, i màxim responsable d'aquest desgavell des de fa nou anys, que convoqui a la major brevetat possibles al diferents grups polítics per fer feina a aquest tema.

- Al principi de la legislatura  vam demanar, aprofitant la possibilitat que dona l'article 15 dels estatuts d'EMSER, que el President ens convidés  a les sessions del Consell per poder opinar. Reiteram aquesta petició.

La manca de tranparència a EMSER és preocupant, nosaltres hem de demanar les actes al representant del PP-UMP al Consell d'administració i el delegat de personal no ha rebut cap d'aquestes actes. 

 

En propers articles continuarem amb la llista de precs i preguntes d'aquest plenari.

 


 Us recordam que fins el 17 de juliol podeu participar al V concurs de fotografia Urxella.


Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Miquel Sánchez | 12/07/2010, 09:30

És una llàstima que en Toni March hagui de fer una "Carta al Director" d'un diari i no ho faci per un canal oficial, per defensar a l'Ajuntament, entitats i voluntaris, els tècnics d'aquest Ajuntament "estan venuts" davant els atacs que sofreixen i no els ofereixen els mijans adequats per la seva defensa, ja que va ser una "befa", perquè no va ser altre cosa va sortir a un diari, crec que una roda de premsa ben feta amb el "seu regidor devora" hagués estat el més correcte.

Alternativa per Pollença

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Alternativa per Pollença | 12/07/2010, 09:07

Això es diu donar respostes casta d' Antoni March, coordinador de salvament de l?Ajuntament de Pollença. Pollença.

Resposta
En resposta a la carta al director apareguda al 2 de juliol, fóra necessari establir les següents precisions, ordenades segons l´esmentada carta
1.- No es van treure "pedres submergides", sino que es van eliminar un centenar de fondejos ilegals emplaçats de forma irregual i perillosa en la zona de bany.
2.- S´ha d´agrair l´enorme aportació dels voluntaris, pertanyents al Racó de les Idees, i a Voluntarios sin Fronteras que, de forma completament desinteressada, es desplaçaren a la platja d´Albercuix en resposta a la crida de l´Ajuntament per tal de poder recuperar la zona de bany pels banyistes. Es va fer l´activitat en diumenge per ser el millor dia pels voluntaris.
3.- Els insults, aïllats i provinents d´algunes persones amb interessos ilícits en mantenir els seus fondejos ilegals, foren estoïcament aguantats pels voluntaris que, tot i fer un bé a la societat en el seu conjunt, hagueren de patir aquestes mostres de desconeixement legal i manca d´educació, arribant en alguns casos a comentaris xenòfobs cap a algun dels voluntaris.
4.- El regidor Joan Josep Mir intentà fer entendre el que estava passant a peu de platja. Tot i que s´anuncià en premsa el divendres anterior, hi havia gent que no estava enterada que es procedia a fer aquesta neteja per qüestions ambientals i especialment de seguretat pels usuaris de la platja, entre ells molts infants. Tot i les explicacions, alguna persona aïllada i fora de sí no volgué entendre els arguments legals exposats pel que, donades les acusacions infundades que s´estaven vertent contra el dispositiu de neteja, el regidor optà per proposar-los que, si consideraven, denunciessin els fets, però que la neteja, per ser legal, continuaria.
5.- La norma que prohibeix l´emplaçament dels fondejos retirats és la Llei de Costes, vigent des de 1988. Qui escriu, desconeix una normativa tan assentada com aquesta, que és la que dóna cobertura legal a l´actuació realitzada.
6.- No existí desorganització. 80 persones treballaren de forma coordinada des de les 10:30 fins a les 13:00 hores, retirant més de 100 fondejos ilegals i perillosos, situats en zona de bany. Prop de dues tones de residus foren retirades de la mar.
7.- L´embarcació a la qual es fa referència és del Servei de Salvament del municipi, no de cap associació de veïns. No cometia cap infracció, disposa de tota la documentació en regla, igual que el seu patró, el coordinador i responsable tècnic de l´activitat i així s´explicà a qui volgué escoltar les explicacions.
8.- Demarcació de Costes, administració competent, estava representada amb quatre persones (dos zeladors i dos mariners) en l´activitat. A alguna persona fora de sí, sense arguments legals ni raó respecte a la seva oposició a la retirada dels "seus" fondejos, se la va instar a parlar amb els funcionaris responsables del compliment de la legalitat en la zona marítim-terrestre. Desistiren aquesta possibilitat, optant per difondre imprecisions i desinformació als mitjans de comunicació.
Per tots aquests motius, els sol·licitam que es publiqui aquesta informació, a mode de resposta a l´anterior carta al director, per evitar que la ciutadania es quedi amb una informació errònia, fruit de desconeixement sobre la normativa d´alguna persona amb interessos poc lícits en relació a l´objectiu d´una actuació que aconseguí posar ordre a un àmbit habitualment caòtic i que suposava un perill pels banyistes.

Alternativa per Pollença

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Alternativa per Pollença | 12/07/2010, 09:06

Carta d'Encanación Ordinas publicada al DdM.
Suciedad en Cala San Vicente
La Cala, como la llamamos aquí, es un paraíso, una de las bellezas de Mallorca, y hasta hace poco sus aguas eran cristalinas incluso con temporal. Todavía siguen limpias si uno se aleja nadando como es mi caso. Lo que es imperdonable es la suciedad que permanece en la orilla de la playa, cual inquilinos autóctonos. Hay plásticos, desechos diversos, espuma (no la de las olas). ¿Qué pasa con la depuradora?, ¿hay vertidos ilegales? La bandera azul que ostenta ¿se debe solo al socorrista y a la arena limpia, o a la ducha? En la orilla del mar es donde se bañan los niños. Pido una inspección a quien corresponda.

Maki

Pindaro

Maki | 10/07/2010, 19:12

Ten en compte, Pindaro, que Dragut no era Pollenci, era un inmigrant raro, que la llei de protecció de dades no estava en vigència quan en Joan Mas va salvar Pollença, i per tan no l'afectava, i que a aquella època, ningú no entenia o parlava castellà. Vet aqui els motius de tot plegat. Acualment és fa com és fa per situar-se i ambientar-se.

Aconsejando

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Aconsejando | 10/07/2010, 17:47

Pindaro si eres residente empieza a cuidar el vocabulario, eso de "figurantes" suena fatal. Aquí hablamos de "càrrecs" o sea cargos.

Miquel Sánchez

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Miquel Sánchez | 10/07/2010, 16:26

Pindaro, aunque lo más correcto sin duda es sin duda, crear el fichero y hacerlo público mediante un "bando", e invitando a quien no quiera figurar en el mismo a realizar una petición ARCO al Ayuntamiento.

Un saludo

Miquel Sánchez

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Miquel Sánchez | 10/07/2010, 15:14

Pindaro, para cumplir con LOPD, ley orgánica de protección de datos, es verdad que no se puede dejar acceder al padrón a personas que no sean funcionarios o empleados interinos del Ayuntamiento, y que además hayan recibido formación para ello, lo más seguro y seguramente es así, es que se haga un fichero temporal del padrón con los datos del DNI y nombre y un campo para marcar si se ha votado o no, al no contener dicho fichero datos para poder hacer un perfil de la persona (minusvalías, etc) es totalmente legal si es destruido una vez utilizado, o declarar un fichero ante la Agencia de Protección de Datos indicando claramente el motivo de dicha creación y quien va a manejar dichos datos y el motivo, aunque no le veo utilidad si no es para hacer un "histórico" aunque repito al no poder efectuar un perfil personal individual no veo problema en manejar el padrón por parte de voluntarios.

Pindaro, tienes telepatía ???Este tema lo comenté con Garci y con Pepe por correo eletrónico, ja ja.

Pindaro

Elecciones fiestas patrona 2010

Pindaro | 10/07/2010, 14:58

En este foro leo y veo que muchos saben mucho de casi todo , como estoy empadronado en Pollensa y soy residente en el Puerto agradeceria que alguna persona me aclarara unas dudas que me surgen con respecto a las elecciones a los figurantes de la Patrona y son las siguientes.
a)¿Como se sabe quien es residente en Pollensa?
b) Si es con los datos contenidos en el padrón ¿El que maneja estos datos el dia de la elecciones, es funcionario del Ayuntamiento o un particular?
c) Si es un particular, quien le ha proporcinado los datos y que se hace con esas listas una vez usadas para ese fin?
d) En virtud de la Ley, como debo proceder para que mis datos no aparezcan en la misma?
e) ¿Se esta vulnerando la sentencia 292/2000 del T.C. de 30 de noviembre y el art. 16 de la Ley reguladora de las Bases de Regimen Local?.
En espera de alguna respuesta.

Alternativa per Pollença

Re: Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Alternativa per Pollença | 10/07/2010, 13:05

Joan, de cap manera podem consentir la justificació del terrorisme. ETA no fa res normal. Esperam que ho rectifiquis.

JOan

sense reposta

JOan | 10/07/2010, 12:58

Vaja fills de puta!
despres troben raro que eta fagi lo que fa...amb gentusa d'aquesta es normal...
A veure si l'any q ve els treuen d'una punyetera vegada a n'aquets mafiosos...

Pepe

Sense resposta

Pepe | 10/07/2010, 07:57

Al ple del passat dijous vam tornar a demanar per l'access a l 'aqueducte - canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret i al tema dels suplents amb el mateix resultat; sense resposta. Incomplint una vegada més la llei que els obliga teòricament a contestar.
Aquest és el seu respecte per la democràcia. La llei hauria de inhabilitar als polítics que adopten aquestes actituds.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb