URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense novetat en el desgavell.

Alternativa | 13 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Començam a comentar el darrer ple on es va aprovar un nou extrajudicial (609.000 euros). Aprovada pels vots d'UM-UNPI- PSOE i amb els vots en contra de PP-UMP, PSM i Alternativa.

Al següent enllaç (pdf) podeu veure amb detall l'extrajudicial amb l'informe d'intervenció corresponent (pdf). Es tracta de despeses del 2009  que es van fer sense  partida pressupostària i que no responen a cap situació d'emergència (que és pel que legislativament està previst un extrajudicial).  

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Segueix  el descontrol dels regidors a l’hora de presentar  les seves despeses a pesar de tenir el seu crèdit esgotat, sense que el batle i el regidor d’hisenda hagin estat capaços d’establir  a tot la legislatura un sistema perquè cada àrea tingui el seu pressupost aprovat a principi d’any i el respecti. En aquests moments de crisi i amb l'esforç que suposa als ciutadans pagar els impostos s'ha de ser més que escrupolós amb els doblers públics i l'equip de govern ha demostrat no tenir-hi cap respecte.

De res va servir contractar i pagar amb els doblers de tots, una empresa per ajudar-les, a fer el pressuposts,i que a les conclusions del seu caríssim i inútil mini-informe, els deia que s'havien de habilitar urgentment mecanismes de control pressupostari i  mecanisme de contenció de despeses. Cosa que no han fet.

De res ha servit tenir un interventor de carrera al que no fan cas.

 De res han servit les alternatives que els hem donat al llarg de la legislatura. Ens hem cansat de demanar-les fer feina conjunta i  ni han fet res respecte al teòric pla d’austeritat a realitzar conjuntament aprovat per unanimitat fa dos anys, ni van voler crear una comissió de seguiment de propostes de despeses com els vam proposar (article).  


I per culminar el seu descontrol ens presenten aquest extrajudicial sense presentar ni la liquidació del 2009, on s’ha ingressat una quantitat molt inferior a la prevista (pràcticament tres milions d'euros=  i sense presentar el pressupost del 2010, quan a altres Ajuntaments ja es troben fent feina al complicat i important pressuposts del 2011.

Entre les despeses que es duen a aprovació en l'extrajudicial crida l'atenció que pràcticament s'hi duen totes les despeses de La Fira 2009. Vam demanar als regidors responsables com es va arribar a un esdeveniment tan important com la Fira sense  pressupost per realitzar-la. Si tenien qualque planificació o simplement es dedicaven a fer les coses segons els van sortint propostes dels “seus”. Ja es hora que pensen en tots els ciutadans  i deixen de fer parts i quarts. No van dir res.

Si seguim parlant de l’extrajudicial més concretament volem ressaltar com el batle es fa responsable de les factures de les empreses familiars del senyor Martí Ochogavia, i a les factures de jardineria es demostra que no era tan complicat com van expandir per tot el poble passar de ser una comunitat de bé a una empresa.El que sembla més complicat  per l'equip de govern m es  acabar amb aquesta situació irregular i presentar el que fa mesos diuen que està pràcticament acabat i és la regularització de la contractació de la jardineria.

També crida l'atenció, un any més, que l'àrea campiona de la despesa és l'àrea de Serveis amb un quart de les factures  (103.821), a la que segueix com responsable una persona incapaç que fa temps hauria d’haver dimitit, i a la que vaig  demanar si compleix la llei de contractació pública, ara que teòricament ja la coneix,  quan observam una facturació més que important amb l’empresa de contenedors muro, S.L.

   Als temps actuals de crisis no és possible seguir afegint despeses i que cada regidor faci la seva, encara no s’han adonat que es troben al servei dels ciutadans que paguen els seus sous. D’aquesta manera no n’hi ha ni equip de govern, ni projecte  ni res. I aquesta és la principal raó dels problemes per pagar amb retard als  proveïdors. Aquesta prepotència esperam que els passi factura a les urnes. 

 

Aquí teniu els links per a devallar-vos el plenari de dijous passat,feina i cortesia de la ràdio municipal.

Primera Part

http://www.megaupload.com/?d=OUROPYY2

Segona Part

http://www.megaupload.com/?d=38SAELDI

 

 

Seguim esperant els pressuposts del 2010 quan ja havíem de parlar dels del 2011, clar que segons el regidor d'Hisenda no s'ha de fer política amb els números!!!!

 

 

 

 

Comentaris

JRV

Manuel Rico.

JRV | 14/07/2010, 07:32

Doncs sí, la lliço és una lliço magistral del que és la convivència.
Gracies per l'article.

Alternativa per Pollença

Re: Sense novetat en el desgavell.

Alternativa per Pollença | 13/07/2010, 21:51

Interessant article d'en Manuel Rico a Público:

Futbol y política.

Los mismos predicadores mediáticos que utilizan los éxitos deportivos para comunicar la buena nueva de su nacionalismo de botijo reclaman que se tome ejemplo de “la unidad y cohesión” ofrecida por la selección de fútbol en Suráfrica. Excelente consejo. Eso sí, con un destinatario confundido, ya que es el nacionalismo español quien debe sacar las lecciones oportunas.

Una lección que, con un poco de voluntad, puede asimilar incluso la inteligencia menos despierta. Es la siguiente: cuando todos tienen idénticos derechos y son tratados igual, es posible crear grupos unidos que compartan objetivos. Resulta que Xavi, Pujol o Piqué entrenan en el mismo campo, comen las mismas viandas y reciben los mismos cuidados que Navas, Mata o Silva. Obviamente, si en la selección llegan a considerar a los jugadores catalanes o vascos como futbolistas de segunda, no habría ni espíritu de equipo ni unidad ni cohesión.

Pues lo mismo ocurre con la política. Cuando un Tribunal Constitucional asegura que los catalanes son una especie de un género superior que es el español, dictamina que en un territorio donde hay dos lenguas oficiales sólo existe el deber de conocer una de ellas o niega el hecho de que Catalunya tiene la voluntad de ser una nación desde el siglo XVII, pues resulta evidente que está dinamitando cualquier intento de convivencia o proyecto común.

¿Lecciones del éxito de la selección? Sí, por supuesto: que una España plural es posible siempre que el nacionalismo de botijo deje de agredir a quienes hablan o sienten de forma diferente.

Pepe

Re: Sense novetat en el desgavell.

Pepe | 13/07/2010, 16:21

Ja veus Garci la vida dels regidors, la majoria d'ells amb un bon sou pagat pels nostres impostos és ben simple. No han de saber ni la llei de contractació pública, no els sentiràs parlar pràcticament a cap ple, ni donar explicacions i la seva planificació és gastar fins que no tenen pressuposts i després seguir gastant sense cap problema.
Ni llei, ni interventor, ni equip, ni pla, ni res de res...

Garci

Re: Sense novetat en el desgavell.

Garci | 13/07/2010, 13:03

Com pot ser que la Fira no estigui pressupostada? No és fa cada any des de fa molts?

Com poden presentar factures sense pressupost sense presentar els comptes?

Com pot ser que a aquestes altures encara no tenguem els pressuposts d'enguany?

Juanjo dimissió.

Alternativa per Pollença

Re: Sense novetat en el desgavell.

Alternativa per Pollença | 13/07/2010, 08:29

La propera assemblea d'Alternativa serà el diumenge dia 18 de juliol (mala data) farem un dinar de
tumbet per tota la gent que vulgui venir, família, amics, cans...

Si voleu venir haveu d'avisar per tal d'organitzar-nos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb