URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Val més que parlin els fets que no la llengua

Alternativa | 17 Juliol, 2010 06:00

Aquí tenim un nou article del nostre company d'Artà, Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu participar i escriure sobre el que volgueu, només heu d'enviar els vostres escrits a alternativaperpollenca@gmail.com.

Val més que parlin els fets que no la llengua (En memòria de Fèlix Pons, condeixeble de Montisión).

La política és la ciència i l’art d’organitzar i administrar la “polis”; és a dir, de governar. Els polítics són els que regeixen o aspiren a regir la cosa pública (“res publica”) de la “polis”. Els grups humans viuen baix un règim polític, dirigits per uns polítics que tenen per objectiu principal atendre al interès general i procurar el bé comú, ajudats per una munió de funcionaris; uns i altres són els servidors de la comunitat. Com és pot veure en principi la política i els polítics són essencialment necessaris i compleixen una funció molt digna i responsable. ¿Què no es guapo això

 

Desgraciadament, vist el que està passant, molta gent a força de sembatudes, ha arribat a conclusions molt allunyades d’aquestes elementals essencialitats polítiques i ha conclòs que fer política vol dir jugar brut, mastegar fesols, enredar la troca, fer comèdia, cinisme, hipocresia...; o sia, l’art d’embusterejar i fer demagògia. I aficar-se en política vol dir cercar guanyar-los dolços, “figurera”, pujar escalons, rebre reverències, tenir poder, influència, privilegis, bona teca...; o sia, treure’n una bona tallada de profit personal.

 

Estar “a  l’oposició”, nominació poc encertada, no vol dir simplement que no és l’alternativa política volguda per la majoria dels ciutadans, vol dir que hi ha uns polítics que es dediquen a donar mala vida, a dir no per sistema, a fer la punyeta, a desqualificar tot quan fa el que governa i embrutar-li la pesquera... Els ciutadans importen molt poc, el que importa és desbancar el govern i aconseguir el poder, per arribar al que hem dit abans i per aconseguir-ho val tot, amb els mitjans que siguin.

 

Davant aquest mal parat panorama molta gent està decebuda, cada dia són més els que promouen l’abstenció del vot i, especialment bona part dels joves, se’n fan trons de la política i dels polítics.

 

És ben hora que els polítics retrobin l’essència de la digna i necessària funció de la política, com és l’atendre al interès general i bé comú, i no aconseguir avantatges   personals. Ell que ho véssem, va dir el cego! Veurem on s’ajaurà en Gelat...

 

                                                          Mariano Moragues Ribas de Pina

de: http://toutcourt.wordpress.com

Comentaris

Follonero

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Follonero | 20/07/2010, 13:55

Anomenar comite de savis a un grup format per els antics represantants als carrecs de la patrona no deixa de tenir la seva gràcia. Represant la llista n'hi ha molts que no es destaquen precisament per la seva intel·ligència.
Per altra banda sembla que l'aparell mafiós de UM a arrivat fins i tot a les votacions dels moros jeje! Llàstima que fiscalia no doni més de si. Als moros no ens preocupa molt ja que som pirates acostumats a la corrupció i ens venem al millor postor però els cristians s'ho haurien de fer mirar.

Xisco

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Xisco | 19/07/2010, 16:49

Aquesta pseudo-comissió existeix. Els dies previs a les votacions proliferen les reunions per guanyar suports. Sopars i més sopars de candidats favorits amb ex-carrecs, pressions a candidats perque no es presentin, influencies de certs partits en els seus simpatitzants perque donin suport a familiars de regidors...això ja s'està embrutant massa.
CÀRRECS PER SORTEIG, JA !!!

Miquel Sánchez

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Miquel Sánchez | 19/07/2010, 10:51

HA HA Molt bo JRV, peró perque dues persones haguin dit que han votat dues vegades no podem parlar de "pucherazo", jo record quan tot es feia en dues horetes, amb primera i segona volta, quan sortiem de l'Ajuntement ens donavem les papaperetes i votaven quan tornavem entrar, ara crec que la festa ha guanyat, més temps, pot votar molta més gent, ara si això es tan important per la gent s'hauran de posar més controls, personalment per mi és una festa, però tinc que repectar que el fet de representar a Joan Mas o Dragut sigui un fet molt important a les vides d'algunes persones, i per tant se'ls ha de garantir la màxima transparència en tot el procés electoral, reglamentant si cal el procès.

jrv

polemiques.

jrv | 19/07/2010, 10:24

Sense llevar la seva relativa trascendència, les polèmiques Sant Antoni- Patrona, afegint capes-matilles de la setmana santa, son consubstancials a Pollença.
I que no és guapo, això?

Miquel Sánchez

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Miquel Sánchez | 19/07/2010, 09:52

Hola jaume, no ja ho pensava, el que em pensava és que aquest grup just anava a sopar, no que tingués cap tipus de "paper" dins el simulacre, malgrat les bones idees sempre son ben rebudes.

Jaume

Comité de "savis"

Jaume | 19/07/2010, 09:44

Per que quedi clar ... quan em referia a la "pseudo-comissió de ex-càrrecs" no em referia a la comissió de festes ... que també supós té el seu "intringulis" i la seva part mediàtica. Volia informar, com supós molts sabeu, de l'existència d'un pseudo-comité de "savis" format per individus (sempre masculins) que hagin estat càrrec en anys passats (Joan Mas, Dragut, etc.). Lògicament pel fet d'haver estat càrrec no és obligatori formar-hi part ... de fet hi ha molta gent que es desenten totalment i fan molt bé.

Miquel Sánchez

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Miquel Sánchez | 19/07/2010, 09:07

Nosaltres a Alternativa i jo particularment, sempre hem posat "en solfa" l'existència d'aquesta comissió de festes feta a dit.

El més m'ha sorprès és que s'hagui publicat a la plana web de l'Ajuntament per general coneixement, una proposta de la Junta de Govern referent al cas que un del guanyadors de les eleccions del simulacre fos baixa durant el periode entre les eleccions i el simulacre, i dic que em sorpren perquè aquestes eleccions no són oficials, no hi ha responsables de les mateixes triats per sorteig comn es fa a unes "oficials" i per tant no li veig ni cap ni peus que a la Junta de Govern de l'Ajuntament es faci aquesta "PROPOSTA".

Sobre el de votar dos pics, això ja és responsabilitat de qui accepta un segon vot.

Jaume

Similituds SI

Jaume | 19/07/2010, 08:30

Totalment d'acord amb en Miquel en un 90%. Les votacions als càrrecs són una festa i a més són democràtiques, fet del que podem estar molt satisfets a diferència de com es feia en el passat. I lògicament, cada un pot demanar el vot del qui vulgui, familiar, amic o el qui sigui.

Ara bé, no és la política a nivel local un acte també de populisme, on sabem que triomfa la política de bar en var?. En aquest sentit, qualque similitud amb aquestes votacions m'haurieu de reconèixer.

A més tot el procés (que comença tot just o inclús un any abans de les votacions) ha agafat un caire pseudo-polític "marruller" que crec prescindible per unes votacions d'uns càrrecs festius, amb l'existència de grups d'influència totalment organitzats:

* Existeix una pseudo-comissió de ex-càrrecs que es reuneixen per consensuar a quin candidat avalar per "extendreu-ho" al cercle d'influència de cada un.

* Es fan recomanacions a alguns candidats no-oficiosos amb possibilitats de guanyar, sobre si tal vegada fos més oportú deixar-ho per l'any que ve on si seria "l'avalat".

* Es fa correr la veu de si una candidatura ja està decidida i consensuada pel poble(ex. Ajuntament Vella amb candidatura única).

Etc. Etc. Que voleu que vos digui, això em sembla del tot surrealista i gens saludable. És totalment legítim però no crec que gaire ètic. Encara que com diu en Miquel no hi vegi un significat polític SI que hi veig una similitud en les formes.

Salut i molts d'anys.

maki

Anècdotes.

maki | 19/07/2010, 07:55

No vull posar en dubte l'honestetat de les persones que porten endavant les tasques tècniques de les eleccions, però sense cercar-ho , dues persones, a diferents moments, m'han assegurat que varen votar dues vegades, el que malgrat son unes eleccions "festeres", no hauria de ser possible.
I el que, per a mi, desprestigia un poc aquestes eleccions, son "el bany de multituts" dels politics que mangonejen per dins el recinte electoral tot el temps, aquests que son tan difícils de trobar al seu despatx quan tens un tema incomode per exposar-lis, i cercar ajuda o solució a qui correspons de l'Ajuntament...

Miquel Sánchez

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Miquel Sánchez | 19/07/2010, 07:39

En estas elecciones a los cargos del simulacro la gente vota por popularidad, y dichas elecciones son una fiesta y nada más, quien quiera buscar algún significado político a las mismas va muy equivocado, si Michel ha pedido el voto para su hermano es lo más natural del mundo, yo también lo pediría para un familiar mio.

Jaume

Casualitats o no?

Jaume | 19/07/2010, 06:36

Ultima hora:
"La casualidad ha querido que en esta edición los máximos representantes del simulacro sean hermanos de dos políticos conocidos en Pollença. Jaume Oliver es hermano de Antoni Oliver, ex gerente del Inestur, y Joan Ramon, de Miquel Ramon, concejal de fiestas del Consistorio pollencí."

Miquel Sánchez

Re: Val més que parlin els fets que no la llengua

Miquel Sánchez | 17/07/2010, 10:32

Com cada any indignat pels l'ausència d'un escrit al programa de festes de La Patrona. Sempre ens conviden a gaudir però s'obliden dels que aquest dies aguanten la vela d'aquest vaixell anomenat "POLLENÇA"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb