URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'aigua a la Cala.

Alternativa | 19 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Denunciam la manca  d’inversions en el  manteniment de la xarxa d’aigua potable de la Cala Sant Vicenç de l'empresa concessionària: Aigües de Cala Carbó, i demanam la seva recuperació per part de l’Ajuntament.

Un estiu més a la Cala Sant Vicenç han començat els talls d’aigua potable, en aquest cas provocats per una fuita a la canonada. Aquesta és l’enèsima averia a la xarxa d'aigua de la Cala i això no és resultat de la mala sort. La xarxa d'aigua potable està en males condicions per haver estat instal·lada de qualsevol manera i per la manca  d’inversions en el  manteniment de l'empresa concessionària: Aigües de Cala Carbó que s’ha preocupat fonamentalment de guanyar doblers sense fer les inversions necessàries. Fins i tot el mateix regidor de la Cala, Toni Cifre, ha reconegut que la xarxa és molt vella i que està força deteriorada.

Segons JRV, la xarxa d'aigua potable d'Aigües Cala Carbó, no és va instal·lar per subministrar aigua a la Cala San Vicenç. Es va instal·lar per imperatiu legal per poder construir la Urbanització Los Encinares. I després, s'ha mantinguda per guanyar qualque dobler, i poder seguir venent solars. En absolut es va construir per donar servei als habitants o residents a la Cala. El bon funcionament els importa un ràvec als administradors, aguntaran apedaçant la xarxa mentres aquesta doni diners. Està clar que al pou del Coll de s'Iller hi hauria d'haver dues bombes, amb dues canonades de sortida, per si una d'elles falla, i així l'altra seguix funcionant mentres es repara la bomba , o tub espanyat.. Però això voldria dir "inversió", i menys guany.  

El projecte de portar aigua de la xarxa pública, a la xarxa de Cala San Vicenç, existeix des de 1992, i ja es va preparar un ramal per el camí de Can Mosson, que no s'ha utilitzat... El que està clar, és que la xarxa de Cala Sant Vicenç no resistiria una pressió normal de treball, perque està completament apedaçada (la darrera apedaçada fou la de Jaume Plomer quan era regidor). A tot això, sembla que aquest estiu no farà falta, una temporada mes, l'aigua de la dessaladora, si s'administren bé els recursos naturals existents.

Per aquest mal funcionament, degut a la gestió privada i a la voluntat política, al principi de la legislatura des d'Alternativa vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària. Però l’equip de govern s'hi va negar, demostrant que sempre han tingut una gran permissivitat respecte a aquesta empresa.

Fa dos anys al ple també vam demanar que l'Ajuntament recuperés aquesta concessió, que és un clar exemple de com pot fracassar la gestió privada d’un recurs públic tan fonamental com l’aigua, però també s'hi van negar. Prefereixen un servei privat mal gestionat que gestionar-lo ells de manera eficient.

En aquests moments, i ja que hi ha la idea de connectar una canonada d'aigua de la dessaladora a la Cala Sant Vicenç, pensam que a arribat el moment, sense més excuses, de la recuperació pública del subministrament d'aigua a la Cala Sant Vicenç i que d'una vegada aquest nucli tengui un servei de qualitat.

 

de: http://blocs.mesvilaweb.cat/Victoria

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb