URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Publicitat, lliure concurrència i transparència.

Alternativa | 23 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al proper ple (segurament dimarts 27) presentam una moció per la resolució del contracte amb l’empresa, PODARCIS S.L. encarregada de la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi . Pensam que s'ha d'iniciar la contractació d’una nova empresa per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi seguint els criteris bàsics de la contractació pública; publicitat, lliure concurrència i transparència.

Com recordareu si haveu seguit els nostres articles sobre el tema (veure categoria pla de mobilitat) vam detectar nombroses irregularitats  al procediment negociat per la contractació de la redacció d’un pla de mobilitat. Aquest procés  va significar que la única empresa que va presentar la seva proposta va ser una empresa, PODARCIS S.L,  sense experiència en la redacció de plans de mobilitat i que té com administrador únic el nebot de la primera tinent de batle.

Al procés irregular hem d'afegir els incompliments de l’empresa citada des de  les millores  a l’incompliment total del calendari de treball. No només porten cinc mesos de retard (el pla sencer s'havia d'haver lliurat a final de febrer) sinó que actualment només s’ha presentat la part d’anàlisi que s’hauria d’haver presentat en octubre, i que es va presentar en abril amb deficiències ( es va presentar el mateix dia del ple on haviem fet un bon grapat de preguntes sobre el tema).

A més a més no s’ha lliurat, com s’havia de fer inicialment, el diagnòstic, propostes i seguiment sobre la peatonalització de la primera línia del Port de Pollença.Un tema que era urgent i molt important.

L’empresa ha excusat el seu  incompliment del  contracte en la manca de pagament per part de l’Ajuntament, quan  realment al plec de condicions  es diu que el preu total del contracte (49.581,18 euros)  s’abonarà una vegada presentat el projecte acabat. I el que és més greu incomprensiblement sembla que l'Ajuntament s'ha saltat el seu propi plec de condicions i ja ha pagat  a aquesta empresa 18.593 euros. Aquesta és la manera com es fan les coses al nostre Ajuntament que no compleix ni els seus plecs de condicions. Haurien d'explicar com hi ha gent que no cobra feines fetes per a l'Ajuntament fa més d'un any i a altres se les paga abans d'acabar la seva feina incomplint el plec de condicions.Curiós no?

L'excusa per mantenir el contracte és que hi ha una subvenció de la conselleria pràcticament per la resta del cost de la redacció del pla; 25.645,96 euros.Nosaltres tenim clar que no es pot pagar amb doblers públics una feina amb tantes irregularitats i deficiències. Per això pensam que a més de la resolució de contracte  per la demora en el compliment dels terminis per part del contractista i el incompliment de les obligacions contractuals s'ha de  demanar una indemnització pels danys i perjudicis ocasionats.

El jueves tv; Le cantamos a la corrupción.

 Hem parlat del present i del futur però hi ha gent a la que sembla que li agrada fer oposició a l'oposició i manipular el passat. Al darrer número de la revista sa plaça, de nou en Toni Marquet aprofita una vegada més la seva columna per dir una sèrie d'inexactituds sobre el tema de la peatonització a les que he de contestar encara que sigui a la continuació d'aquest article .

L’article es diu “drets del poble” i al mateix Toni fa la següent afirmació parlant d’exemples de manifestacions:

“ També quan els ciutadans del Port de Pollença es manifestaren demanant la “peatonització” de la primera línia del Moll motivant  la construcció  d’una via de circumval·lació, avui encara pendent de peatonitzar per la mala gestió i deixadesa de l’equip de govern actual i la connivència d’un regidor de l’oposició recollint signatures en contra.”

El primer que he de dir és que a mi sempre m’havien contat que aquella històrica manifestació va ser demanant la via de circumval·lació no la peatonització, però de totes maneres estic segur que molta de gent que va participar en aquella manifestació, el mateix Toni inclòs, no estan d’acord amb com s’ha fet la circumval·lació. La circumval·lació és totalment  excessiva; consumint territori exageradament destruint molt d’arbrat, zones verdes públiques i  part de la zona humida de l’ullal... i amb un evidentexcés d’iluminació (contaminació i despesa energètica). Es podia haver fet una circumval·lació menys impactants però de poc van servir les nostres al·legacions.

Toni afegeixi l’adjectiu “actual” a l’equip de govern per parlar de la mala gestió i deixadesa del mateix en la peatonització, això és eludir la seva responsabilitat, ja que el PSM era a l’equip de govern quan es va fer la prova pilot del que van dir peatonització (realment no es pot parlar de peatonització ja que els autobusos mai van deixar de circular).

Però el que m’ha deixat al·lucinat és que sigui en Toni Marquet el que m'acusi de “connivència”  amb l’equip de govern. He rebut moltes acusacions però la veritat que aquesta si que no me l'esperava. Si que m'havia d'aclarir en Toni si la meva connivència és amb l'actual o amb l'anterior equip de govern? Tal vegada a Toni li vendria bé fer una mica d'autocrítica respecte a la seva responsabilitat en el seu paper a l'anterior legislatura i a l'inici d'aquesta, això si que ha estat connivència  i cohabitació amb UM. 

Una vegada més el senyor Toni menteix quan diu que les signatures eren en contra de la peatonització, només ha de llegir el qiue deian els papers i el que vam presentar al ple que era fer les coses bé. 

La fi immediata de l'actual "experiment" de peatonalització del Port i fer un vertader pla de mobilitat:

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.

Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans

 

Res més senyor Toni, una vegada més li recoman que no faci oposició a l'oposició i que sigui més rigorós en la seva informacio.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb