URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Catàleg incomplet.

Alternativa | 04 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre company Joan Ramon Bosch Cerdà ("Jove") ens ha tornat a regalar un article. Aquest cop sobre una problemàtica que pareix eterna, el tancament de camins públics, sobre tot per culpa d'uns polítics que posen totes les traves possibles a fer complir la llei i reobrir aquests camins usurpats. Ja sebeu que si voleu escriure només heu d'enviar els vostres articles a alternativaperpollenca@gmail.com

Un catàleg incomplet.

El 25 de Setembre de 2008 el plenari de l’Ajutament va aprovar el catàleg de camins del municipi i va ser publicat al BOIB núm. 153 de 30 d’Octubre de 2008.

Dins aquest acord hi havia el compromis d’incloure el catàleg dins l’inventari de béns, fet que de moment ni es plantegen.

Entre els punts destaca:

1r.- Desestimar les al·legacions presentades en el tràmit d’informació pública del Catàleg de camins del terme municipal de Pollença, de conformitat amb els informes emesos a tal efecte.
Sorprèn perquè quedava pendent d’un expedient d’invetigació diversos camins, i entre ells el Camí vell de Lluc, a dia d’avui aquests expedients d’investigació estan en blanc, o només tenen alguna documentació aportada per la plataforma pro camins públics,  l’ajuntament no ha fet res.


2n.- Aprovar definitivament el Catàleg de camins del terme municipal de Pollença, incloent-hi tots els camins respecte dels quals no s’ha plantejat controvèrsia durant el tràmit d’informació pública, així com tots aquells camins que, tot i haver-se presentat al·legacions en contra, es recomana la seva inclusió en l’informe tècnic emès a l’efecte en data 18.06.08, fent-ho extensiu també al camí (núm. 1)de Ternelles/camí de lHorta/Camí del Castell del Rei, amb inici a la carretera c710 de Pollença a Andratx, km. 08 i final en el castell del Rei i a Cala Castell, reflectint el traçat que consta reproduït en el Plano 1, Hoja nº 1, Red viaria general y estructura orgànica del territorio dels Planos de Ordenación del PGOU de Pollença, tot completant-lo, si fos el cas, amb la cartografia del Govern Balear actualitzada, escala 1: 5000, que recomana inorme.  Sort que el camí de ternelles era dins el catàleg. Perquè sinó el nostre batle en lloc de posar-se nerviós el dia de l’excursió reivindicativa, hagués dit que no podiem fer l’excursió...

3r.- Estudiar la possibilitat i viabilitat de subscriure un conveni amb la propietat de les cases de Bòquer i els propietaris de Lassarell, per tal de substituir l’actual pas per la clasta de les cases per un altre lloc habilitat a l’efecte, per fer compatible l’ús públic del camins i l’ús privatiu dels propietaris. No entenem aquesta proposta de Lassarell, quan el propietari no ha alegat res, i de fet alegat contràriament a la desviació del camí, qualsevol malpensat diria que és per poder justificar alguns desviaments estranys.


Aquestes són algunes mostres de la desídia de l’administració municipal en la defensa dels camins del municipi,  per cert, sembla ser que des de la Direcció Insular de Medi Ambient s’ha comunicat al propietari de l’Empeltada la invalidesa del conveni que segons ell li permet el tancament de la fina, així dons seria interessant que la ruta de pedra en sec tanques el xaragall habilitat, i obris el camí corresponent. També seria interessant que l’Ajuntament fes cames per recuperar aquest camí, a no ser que no els despreocupi  dels béns públics que es troben dins el municipi de Pollença.

 

Comentaris

Pepe

Re: Catàleg incomplet.

Pepe | 04/08/2010, 22:50

Bona feina.
Quina pena que l'equip de govern no es trobi a l'altura de la plataforma.

camins

Camins

camins | 04/08/2010, 15:53

Tenim previst el proper dia 19 d'Agost, fer una roda de prensa, per tal d'informar de la documentació que hem aportat a l'Ajuntament de Pollença per defensar la titularitat pública del camí.
Us informarem previament de l'hora i lloc.
Cordialment
PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Pepe

Re: Catàleg incomplet.

Pepe | 04/08/2010, 15:37

Els incompliments d'acords aprovats al ple és increïble i una burla total de la democràcia.
Sobre el tancament de la carretera vella de Lluc, el resumeixes molt bé una comèdia que ja ha durat massa temps.

Pepe

Re: Catàleg incomplet.

Pepe | 04/08/2010, 15:28

També podeu trobar la denúncia de l'abandonament de la plaçeta de Can Sionet publicada avui al diari UH.

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=452541&file=.pdf

Pepe

Re: Catàleg incomplet.

Pepe | 04/08/2010, 15:26

B. Colomar a la pàgina web de l'Ajuntament tens un enllaç al pdf de la notícia.
www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=452568&file=.pdf

Segon la notícia el gerent de PODARCIS i nebot de na Francisca ha enviat una carta al diari. Al que publica el diari d'aquesta carta no hi ha cap disculpa ni explicació coherent de les raons de les deficiències de la seva feina i del plagi denunciat.

Garci

Re: Catàleg incomplet.

Garci | 04/08/2010, 12:05

Hola B. Colomar. No puc posar l'enllaç perquè no apareix la notícia en la versió digital del periòdic.

Pots mirar-ho a la pàgina de l'Ajuntament:

www.ajpollenca.net/noticies/premsa.ct.html

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=452568&file=.pdf

Joan Ramon

Catàleg de camins

Joan Ramon | 04/08/2010, 10:27

Jo penso que l'important és que es faci d'una vegada la delimitació de la carretera (si bé trob que s'hauria de fer la recuperació d'ofici i prou), i acabar ja amb tants anys de comedia.
En quan a l'ajuntament, per a mi bastaria que l'ajuntament fes complir el catàleg de camins, i que inclogues aquest d'una vegada a l'inventari de béns.

Salut

B. Colomar

Re: Catàleg incomplet.

B. Colomar | 04/08/2010, 07:30

Bon dia
Podrieu posar per favor el link de la noticia del Mundo??
Gràcies

Garci

Re: Catàleg incomplet.

Garci | 04/08/2010, 06:50

Joan Ramon, a vegades pens que millor que des de l'Ajuntament no es faci res en matèria de camins, ja que el que son capaços de fer és espenyar el poc que s'ha aconseguit. La voluntat dels governants no és recuperar els camins tancats sinó justificar aquests tancaments.

Per altre banda, és molt bona notícia que Medi Ambient ja hagi comunicat als propietaris de l'Empeltada que el conveni és il·legal. Ara només falta que els facin tancar el xaragall i obrin el camí i carretera pública tancats.

Garci

Re: Catàleg incomplet.

Garci | 04/08/2010, 06:46

Avui surt un article molt interessant al diari El Mundo sobre el tema de l'empresa que "fa" el Pla de Mobilitat (PODARCIS). Queda molt clar l'intent d'excusar-se i de defensar-se sense cap raó. Fins i tot el periodista deixa en evidència les mangarrufes de l'empresa i lo patètic del seu intent de justificar-se sense raó.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb