URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Especulant a l'Ullal 1,

Alternativa | 05 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple l'equip de govern amb el suport del grup PP- UMP van aprovar fer al·legacions a la eliminació de les àrees de reconversió territorial (ART)a Pollença. Tan el PSM com nosaltres vam votar en contra.

1. Antecedents.

Les ARTS són l'urbanisme a la carta que es va inventar UM. Una sèrie d'operacions per traslladar drets urbanístics d'un punt a un altre que en aquest moment investiga la Justícia, amb representants polítics d’UM i PP imputats. 

 Al cas de Pollença existien dues ART d'actuació directa:

1.- L'àrea de reconversió territorial (ART)  Cala Carbó-l'Ullal, que tenia com objectiu  evitar l'edificació de Cala Carbó traslladant la seva edificació a l'Ullal.

2.- L'altra era l'ART que a canvi de la demolició de l'Hotel D.Pedro a la Cala Sant Vicenç ( més l'hotel Rocamar de Sóler) establia un creixement desmesurat a Campos.

 2.- Cala Carbó -Ullal.

L' ART Cala Carbó - l'Ullal va deixar de tenir sentit quan la Llei de Mesures Urgents per a un Desenvolupament Territorial Sostenible va protegir Cala Carbó i va classificar el seu sòl urbà no edificat  como zona ANEI (Área Natural de Especial Interès). Una decisió que ha salvat de la destrucció total a Cala Carbó però que l'arquitecte municipal a les al·legacions presentades es permeteix qualificar de "decisió precipitada i poc reflexiva" !!!

A l'ART es van unir dues zones sense continuïtat ; una al costat del carrer Cadernera que no afecta a la zona humida (B) i una altra que afecta a la zona humida de l'Ullal (A) . D'aquesta manera els petits propietaris del solars que no afecten a la zona humida  es van convertir en la pràctica en "ostatges" sotmesos a molt de pressions i manipulacions per part dels polítics i del  promotor que hi ha darrer de l'intent d'urbanitzar la zona humida  de l'Ullal. 

 

  L'especulació  ha arribat al punt de que ja s'han venunt pisos a una finaçera danesa (notícia del diari el mundo del 18 de maig) i s'ha encarregat i fet un estudi a un professor de la Universitat de València per demostrar la manca de valor de la zona humida de l'Ullal i facilitar la seva urbanització.

Tot plegat evidentment no fa pensar precisament en una operació neta i pensada en el benefici comú com s'ha volgut vendre. 

El 3 de juny  el Ple del Consell Insular de Mallorca amb els vots del PSOE, PP i BLOC  va eliminar les 19 àrees de reconversió territorial (ART) del Pla Territorial de Mallorca. Però sorprenentment al darrer ple  com hem comentat els regidors del PSOE i el PP locals es van unir a UM  per presentar al·legacions al que els mateixos havien presentat  i donat suport al Consell. 

A una al·legació  es demana al Consell fer els estudis pertinents per articular algun mecanisme de Reconversió Territorial  que permeti la demolició de l'Hotel D. Pedro a la Cala Sant Vicenç, deixant les places hoteleres a la Cala i transformant el Solar en Espai Lliure Públic.  Evidentment aquesta al·legació ens sembla bé i l'hauriem donat suport si s'hagués votat per separat, encara que cuestionam l'estudi de valor que fa l'arquitecte i els 8,324.000 euros en els que es valora l'Hotel. Al mateix es parla dels expedients d'infracció urbanística que té l'hotel sense tenir en compte els ‘privilegis' donat pel govern  als hotelers i que permet durant quatre anys modernitzar i fer ampliacions del 10% de la superfície en hotels que feren obres irregulars en el passat. A més, possibilita que els establiments puguin ser esbucats i tornats a pujar sense perdre altures.

Si parlam de l'altra al·legació el  que resta molt clar ara és que l'ART Cala Carbó-Ullal interessava més a UM com una manera d'urbanitzar la zona humida de l'Ullal que com una forma de salvar Cala Carbó. No és sorprèn el suport del PP a operacions urbanístiques com aquesta (per alguna cosa aquests dos partits tenen un bon grapat d'imputats per casos de corrupció relacionats amb l'urbanisme), el que si resulta sorprenent és el suport dels regidors del PSOE i UMP a aquest moviment.

 

Comentaris

Salvem l'ullal

Salvem l'ullal.

Salvem l'ullal | 06/08/2010, 19:25

Només era un sugeriment, enhorabona per la vostra feina!

Garci

Re: Especulant a l'Ullal 1,

Garci | 06/08/2010, 16:42

Tot plegat és un desastre que ens aboca a la pèrdua d'una zona humida més en benefici a curt plaç.

Avui mateix el delegat anglès a Mallorca parlava de que l'illa encara continua mantenint els seus atractius i en primer lloc ha citat el medi ambient, el paisatge, l'entorn...

L'únic que tendrem de tot això seran fotografies grogues i velles i billets verds a les butxaques d'uns pocs.

Pepe

Re: Especulant a l'Ullal 1,

Pepe | 06/08/2010, 16:20

"salvem l'Ullal" no seria ni la primera denúncia que posam a fiscalia però de moment amb el que tenim no és suficient per anar a Fiscalia, a més pensam que aquestes al·legacions no aniran a cap lloc. De totes maneres hem d'estar alerta, seguint fent feina al tema, i recopilant més dades.

Pepe

Re: Especulant a l'Ullal 1,

Pepe | 06/08/2010, 16:16

Hola Maki no tinc dubtes del seguidisme dels regidors del PSOE respecte a UM, però presentar unes al·legacions contra un acord del propi PSOE al Consell, i que té una aspecte tan brut és un pas més en aquest seguidisme.

Respecte UMP haurien de demostrar que fan honor al seu nom i estudiar que significaria més urbanització a una zona sense serveis bàsics com és Gotmar.

SAlvem l'Ullal.

Salvem l'ullal.

SAlvem l'Ullal. | 05/08/2010, 17:15

Por ser seria interessant possar una denuncia a la fiscalia, no?

Maki

Sempre pot ser pitjor.

Maki | 05/08/2010, 15:07

Enyorança de Jaume Caqrbonero.

Maki

titelles aprofitades

Maki | 05/08/2010, 15:05

"El que si resulta sorprenent es el suport de PSOE i UMP a aquesta maniobla especulativa..."
Però qulcú encara dubta de que el PSOE de Pollença son els escolanets de UM, i UMP una mescla de manipulats-aprofitats?

Joan Cifre

Vergonya

Joan Cifre | 05/08/2010, 13:50

Fa molta ràbia per els propietaris a la zona del costat del carrer cadernera veure com al llarg dels anys s'ha anat destrosant primer el pinaret i desprès el puig de Gommar i com nosaltres amb uns terrenys amb un valor ecològic nul seguim essent zona rústica i com se'ns vol manipular i utiltzar per els interesos especulatius dels altres. Es indignant veure com amb tot el que pasa per els jutjats els partits polítics segueixin caiguent en aquests moviments especulatius. Enhorabona a Alternativa i al PSM per la seva postura en aquest cas, vergonya per els altres.

M.

Re: Especulant a l'Ullal 1,

M. | 05/08/2010, 13:39

Déu meu, en mans de qui esteim!!??

"ja s'han venunt pisos a una finaçera danesa (notícia del diari el mundo del 18 de maig) i s'ha encarregat i fet un estudi a un professor de la Universitat de València per demostrar la manca de valor de la zona humida de l'Ullal i facilitar la seva urbanització."

En Vito Corleone és un aprenent davora aquests...

Joana

Re: Especulant a l'Ullal 1,

Joana | 05/08/2010, 09:28

R.I.P Moll. Si ens pensavem que el Moll no podia empitjorar, si aquest consistori no podia fer-hi més desastres, aquí ho teniu. Valdria més que haguéssin continuat com fins ara, passant olímpicament del Moll. Sembla que el nostre batle només se'n recorda d'aquesta localitat per a urbanitzar-la i per cobrar-ne els imposts.

Un mollero

Salvem l'Ullal,

Un mollero | 05/08/2010, 08:18

Llastima que vulguin vendre el moll, per tapar la seva mala gestió.

A nu moll, no volem que se'l carreguin més.

Molts anys

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb