URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tot inclòs. Turisme (I).

Alternativa | 13 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

TURISME (I)

Comencem una sèrie d’articles dedicats al turisme, m’hagués agradat començar d’una altra forma, no era l’article que tenia preparat ni molt manco, però el dia de la Patrona varem haver de berenar  amb la notícia que establiments del Port de Pollença també comercialitzaran les seves places en la modalitat de “tot inclòs”.

El “tot inclòs” és una modalitat de contractació turística en la que el client de l’establiment adquireix una sèrie de serveis a més dels típics com allotjament, berenar, dinar i sopar, el que fan es pagar una “tarifa plana” per poder gaudir dels serveis extres que posa l’establiment a la seva disposició, com poden ser bars, restaurant, etc.

El “tot inclòs” va néixer quan a gran extensions de terreny que no havien estat explotades turísticament, companyies hoteleres de tot el mon posaven a disposició dels seus un grans complexos turístics, això feia que just hagués l’oferta del hoteler a la zona, i a vegades a això s’havia d’afegir una inseguretat ciutadana envoltant la “zona d’oci” que feia que els turistes no haguessin de dur doblers a les butxaques. Naturalment, aquest no és el nostre cas, el nostre ha vingut per petició expressa dels clients, molt d’ells amb nins petits s’estimen més dur pagades totes les vacances per no endur-se’n sorpreses ja que no podem suportat els preus de l’oferta complementaria.

Al contrari del que pensen molts, el “tot inclòs” no l’interessa gaire a l’hoteler, ja que té els clients ficats tot el dia al seu establiment amb un major consum d’aigua, electricitat i altres serveis exteriors, que no són compensats pel sobrepreu que es fa pagar a l’agència o touroperador.

ÉS TAN DOLENT AIXÒ.

Bo, no és , però és un toc d’atenció que les coses no es fan relativament bé, malgrat hi ha turistes adscrits al “tot inclòs” siguin quines siguin les opcions oferides.

(Continuarem)

Miquel Sánchez

La globalització al turisme.

 


 

 

Comentaris

Pepe

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Pepe | 14/08/2010, 14:44

Com diu Garci les generalitzacions mai són positives i entre els hotelers hi ha de tot des de grans empreses sense cap sensibilitat ni laboral, ni social ni ecològica a petites empreses familiars que fan gran esforços per mantenir el personal, aplicar polítiques mediambientals, fent servir bones practiques i orientació al client.

És clar que són les grans cadenes hoteleres les que aposten pel Tot inclòs i a aquestes no tinc tan clar que no els interessi com diu l'article.

El que és clar és que a Pollença no necessitam el tot inclòs i que serà un cop mortal per l'oferta complementària.

Miquel Sánchez

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Miquel Sánchez | 14/08/2010, 12:06

Follonero, això són altres cinc-centes, un altre dia parlarem de les dificultats l'esquerra per parlar de turisme i els empresaris turístics, JRV ja ha donat algunes pistes.

Follonero

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Follonero | 14/08/2010, 11:23

JRV coincidesc totalment amb tú.

Follonero

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Follonero | 14/08/2010, 11:20

Miquel, Jo no tenc tan bona opinió de l'hotel Miramar. Una anecdota, una cuinera va voler aprofitar unes sobres per fer el mejar per el personal i li varen dir que no ho provàs, que ho tiràs a la basura que no havia que mal acostumar al personal.
Tampoc l'he vist mai com a patrocinador o col:laborador de esdeveniments de tipus social o esportius.

Miquel Sánchez

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Miquel Sánchez | 14/08/2010, 10:39

Exactament Garci, i al Port de Pollença tenim un clar exemple de fer bona feina amb el turisme, l'HOTEL MIRAMAR hauria de ser el mirall dels altres i no esteriem passant la situació actual

Garci

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Garci | 14/08/2010, 09:44

Jo voldria puntualitzar que quan parlam d'hotelers generalitzam i que hi ha casos de petits hotels que intenten actuar desvinculant-se de tot això que estam comentant.

La generalització en molts casos no fa justícia a les minories que si fan bé les coses.

JRV

Hotelers

JRV | 14/08/2010, 08:43

Jo "Follonero", no espero dels hotelers, i menys dels empresaris de les grans cadenes, sensibilitat social, i menys, esportiva, a no ser que els hi reporti qualque benefici directe.
Tampoc és la seva funció, mirant un poc prim. Però tampoc ho és la politica, i han recolzat obertament als politics del PP i UM mes barroers de la història (per no dir els mes corruptes).
TAN SOLS ME CONFORMARIA QUE ALÇASSIN ELS ULLS UN POC MES ENFORA DEL RECINTE DEL SEU-SEUS HOTEL/HOTELS I VESSIN QUE EL QUE MILLORI EL PAISATGE, EL MEDI AMBIENT, LA FAUNA I FLORA, LA QUALITAT DE VIDA DE LES BALEARS, TAMBÉ BENEFICIA GLOBALMENT EL DESTÍ TURISTIC QUE SON LES BALEARS, I DE RETRUC, BEN DIRECTAMENT, EL SEU NEGOCI. Ò simplement volen turisme hooligan fàcil?
Jo tan sols voldria hotelers inteligents i minimament sensibles, com voldria una dreta igualment inteligent i MINIMAMENT sensible.

Follonero

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Follonero | 13/08/2010, 16:07

Els hotelers sobretots els de Pollença(i no m'agrada generalitzar però en aquest cas hi ha molt poques excepcions) no es mouen per cap interés que no sigui el seu personal. Molt poques vegades per no dir cap han colaborat amb esdeveniments de tipus social o esportiu. Aporten molt poc a la societat pollencina.

El PSM? Quin PSM?

Quina gràcia!

El PSM? Quin PSM? | 13/08/2010, 12:10

Però bé, al cap i a la fi, no estan malament (supòs) els gests d'aproximació.....
"Urxella segueix les passes del PSM".
(h ttp://anima.balearweb.net/post/90167)
Jo és que em xap! Coses de s'estiu...
Salut i endavant!

Garci

Re: Tot inclòs. Turisme (I).

Garci | 13/08/2010, 11:36

El tot inclòs és un desastre per a l'economia local que viu del consum que fan els turistes en les seves estades. Passant-se el dia a dins l'hotel, poca despesa fan en la resta d'establiments.

És cert que si no s'oferta el tot inclòs el turisme deixarà de venir? podem prescindir del turisme del tot inclòs? ho permet el nostre model turístic? Podem sacrificar a una part de l'oferta complementaria per afavorir aquest tipus de turisme? Crec que les respostes a aquestes preguntes son la clau per a reflexionar sobre el model turístic que necessitam.

Hans

Todo incluido . Turismo.

Hans | 13/08/2010, 08:43

Con el cierre hibernal de los hoteles el Puerto Pollença deja de existir. Los negocios vacíos reflejan la mediocridad de un Pueblo en el cual el Paro de 6 meses se ha vuelto costumbre.
A ver si ganamos prestigio con el “todo incluido” cuando se fomentaran nuestras especialidades: Alitas de Pollo, Espagueti, Ensaladilla congelada, Fletan o Percha de la Bahía y todo las 24 horas un buen Ron Racardi, una Vodka Mirsnoff…
Mallorca no es Santo Domingo ni Cuba. El todo incluido es la muerte asegurada de la oferta complementaria.
Ahora bien, si nuestras ambiciones se limitan al “ incluirlo todo “ llegaremos quizás al “Servicio completo” que se oferta en los Países Bálticos, en Tailandia, Laos o Vietnam.
www.elmundo.es/suplementos/cronica/2007/614/1185660004.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb