URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Documentació Ternelles i ple extraordinari

Alternativa | 19 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui a les 11 del matí la Plataforma Pro Camins Públics i oberts registran a l'Ajuntament una instància on recollen de manera general tots els documents presentats per tal de defensar la titularitat pública del camí de Ternelles (document a la continuació de l'article). En aquesta entrega, serà en Antoni Gorries, que ha fet una gran tasca en la recollida de documentació en aquest camí.
 
A banda de l'instància que presenten, Antoni Gorries durà tota la documentació que s'ha possat a disposició dels serveis jurídics de l'Ajuntament, que consta de vuit arxius amb les copies dels documents i  informara de tota aquesta documentació.
 

Aprofitam per donar una vegada més l'enhorabona a la Plataforma i a Toni Gorries que fan una feinada desinteressada en defensa dels camins públics 


Demà divendres ple extraordinari, en un dia i a una hora intempestiva; a les 12:00,no vagi a ser que algú vagi al ple.

                                                                  ORDRE DEL DIA

1r.- Adjudicació definitiva del Servei Públic de Neteja Viària.

  Es rebutjen els recursos de les altres empreses concursants i s'adjudica el servei públic de neteja viària a la UTE formada per les empreses Llabrés Feliu S.A, Amer e Hijos S.A i Bartolomé Adrover e Hijos S.L. A Alternativa defensam la gestió pública del servei públics, sobre tot d'un tan bàsic i fonamental com la neteja viària. Una vegada que l'equip de govern va mantenir la privatització de la gestió d'aquest servei, el que ens resta es controlar el compliment rigorós del plec de condicions i rentabilitzar per tots els ciutadans la fort inversió que es fa a aquest tema tàn bàsic.

No està de més recordar que va ser en novembre de 2008 quan  Alternativa va descobrir que la deficient neteja viària del Port de Pollença la feia una empresa sense contracte i sense control (veure article). Situació que s'ha mantengut fins ara (a Pollença fa temps que també va acabar el  seu contracte). Hem de recordar que es segueix mantenint la facturació irregular d'empreses dels familiars del regidors de serveis Martí Ochogavía (jardineria i servei elèctric) a més d'altres com la grúa, manteniment bombes impulsores depuradora del Port... Tot plegat és immoral, injustificable i suficient per que a qualsevol país mitjanament civilitzat aquests polítics que diuen ens governen haguessin dimitit i s'haguesin anat a ca seva. Esperem que això sigui una realitat en maig amb els vots dels ciutadans.

2n.- Aprovació, si procedeix, de la documentació tècnica per tal de complimentar les prescripcions assenyalades a l’acord d’aprovació definitiva de l’adaptació  del PGOU al POOT adoptat pel Ple del Consell de Mallorca a la sessió de 05-05-2008.

Aquest punt va ser retirat al ple passat  davant de la nostra petició de que es donés més temps a l'assessor jurídic per que pogués fer un informe més acurat del tema. L'assesor jurídic ens va explicar que el seu informe no podia ser més detallat per que no havia participat del procés d'adaptació.

També vam demanar explicacions sobre com es troba l'expedient d'infracció urbanística en una zona ANEI (Área Natural de Especial Interés) d'un dels propietaris que fa una cessió gratuïta d'un solar a Formentor sense cap contraprestació. Un ainfracció d'aquest tipus és un delicte que ha de ser comunicada a fiscalia i no ens consta que s'hagi fet.Hem demanat còpia del mateix.

A pesar de la importància del tema i que es presenta exactament igual a la Comissió Informativa no eren ni el regidor d'urbanisme, ni l'arquitecte municipal que són les persones que han guisat aquest acord.

 


Toni Gorrias a una de les excursions reivindicatives per la Carretera vella  de Pollença a Lluc, encara tancada. Per desgràcia actualment Toni només ha pogut fer aquesta excursió fins la famosa barrera de l'Empaltada, ja que l'accés  s'ha de fer per un botador  discriminant a la gent discapacitada. Esperam que amb la feina seva i de tothom aconseguir recuperar el que és públic.

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Il·lm. sr. Batle

La Plataforma Pro Camins Públics i oberts,

Compereixen  i exposen:

             Que malgrat parlareu, en un moment donat, de demanar a la Plataforma Por Camins Públics i Oberts de Pollença documentació per poder fer front al plet civil, conseqüència de la demanda presentada per MENANI, titular de la finca confrontant amb el camí públic de Ternelles, no us heu adreçat formalment a dita plataforma.

            Nosaltres, sabedors de la importància que té pel poble de Pollença la defensa dels béns públics, hem lliurat la següent documentació als serveis jurídics que defensen els interessos públics i municipals:

            .-Informe del pèrit Sr. Antoni Manuel Gorrias i Duran, Pèrit en el contenciós dels camins del Fangar i en altres judicis i qualificat pel departament de Ciències de la Terra de la UIB com una de les persones amb més coneixements sobre els camins amb plet. El document té una extensió de 145 fulls i en el qual hi consten:

a)     12 documents verificats i rubricats pels directors dels arxius, que abasten des de l’1405 fins l’any 1901; de l’Arxiu Diocesà de Mallorca i de l’Arxiu Municipal de Pollença;  els quals demostren de forma inequívoca que la Cel·la de Pollença fou erigida amb diners de la Universitat de Pollença, mantinguda de forma secular per aquesta institució, així com  per la parròquia de Pollença.

En els documents es confirma que a la dita ermita, després Oratori Públic, subjecte al dret canònic Tridentí, és pública, s’hi feien processons per fer prerrogatives, la Vila pagava les recomposicions del camí. Dita Cel·la sempre ha estat sota l’autoritat del bisbat.

Desconeixem com un bé construït i mantingut amb cabals públics ha passat a mans privades (edifici, hort, alzinar i l’hort de Pollença) sense que hi hagi hagut adquisició alguna coneguda. Un bé del poble que ara no pot gaudir d’aquest patrimoni igual que del camí.

b)     24 documents rubricats pel director de l’Arxiu Municipal de Pollença que abasten des de l’any 1368 fins l’any 1844; els quals demostren de forma inequívoca la ubicació dels molins hidràulics de Ternelles i permeten la ubicació d’altres finques de forma exacta, molins que en la seva major part confronten amb el camí Reial de Ternelles i el Castell del Rei.

 

c)     35 documents rubricats pels directors de ‘Arxiu Municipal de Pollença i del Regne de Mallorca; que abasten des de l’1472 fins l’any 1878; els quals demostren de forma inequívoca que nombroses finques confronten amb el camí Reial de Ternelles i al Castell del Rei.

 

Totes les finques han estat ubicades des de la pròpia Vila fins l’Estret de Ternelles.

 

d)     39 documents rubricats pel director de l’Arxiu del Regne de Mallorca; que abasten des de l’1764 fins l’any 1793; els quals demostren de forma inequívoca les nombroses finques existents  fins cala Castell que tenien per accés el camí Reial de Ternelles al Castell del Rei i a Cala Castell.

 

e)     Documents rubricats pel director de l’Arxiu Municipal de Pollença que abasten des de l’any 1825 fins l’any 1988; els quals demostren de forma inequívoca la titularitat municipal del camí Reial de Ternelles i al Castell del Rei.

 

 

                             Pollença, 19  d’Agost de 2010.

                                           

 

                 SENYOR BATLE DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA.

Comentaris

Joan Ramon

Dolls

Joan Ramon | 22/08/2010, 11:31

La primera documentació va ser presentada al 2007,en registres de 16 d'Agost de 2007 i de 5 d'Octubre de 2007, evidentament fora de plaç, en previsió de que l'ajuntament pogues anar preparant la documentació referent al camí, durant els darrers anys hem entrat al registre més documentació que hem anat trobant al arxiu diocesà i l'arxiu del regne de Mallorca .
Hi ha hagut gent anònima de la plataforma que ha perdut hores en fer recerca, afortunadament hem gauidt de la col·laboració de Antoni Manuel Gorries i Duran, persona que ja va col·laborar amb els redactors del catàleg de camins de Pollença, així com d'altres 12 municipis.
No calia una rebuda del Batle donan't l'enhorabona als ciutadans que han volgut aportat un granet al Misser, i col·laborar amb les persones que treballen a l'arxiu municipal de Pollença, que manejen tota aquesta documentació que dispossem, perquè fa mesos que els hi hem fet arribar.
Salut

Joan

Fora de Joc.

Joan | 21/08/2010, 17:16

Una mostre més de que el procés és més seguit per la societat civil que per l'equip de Govern.
De mentres, el moll i la Cala deixat's de la ma de Deu.
Vaja govern més trist...

maki

Fora de Plaç???

maki | 20/08/2010, 17:54

Fora de plaç, perque? Per colaborar altruistament amb l'Ajuntament? Per reivindicar un bé col·lectiu? Per tenir mes coratge que l'Ajuntament, i mes dignitat?Per besar els peus a MENANI?
Aquest batlle es susrealista, pareix un personatge de còmic.

Antoni Gorrias

NO HI HA PITJOR SORD QUE EL QUE NO HI VOL SENTIR

Antoni Gorrias | 20/08/2010, 10:03

Còm pot pecar algú d'aquesta prepotència i es quedi tan tranquil ?, només per la seva indigència cultural.
Els documents estan al jutjat fa estona, sabem millor que tu els terminis judicials ...
No t'han entregat cap document perque sabiem de ben cert que el mateix dia els tendria l'equip d'advocats de MENANI, et penses què som tan ximples ?.
Mira amb la teva actuació podeu canviar el logo, dir que heu fet net, i que ara us ha revengut la creació de la policia autonòmica; justament quan no queda temps per fer la llei en aquesta legislatura (veig que el que no coneixes de terminis ets tu).
Vull que sàpigues que malgrat em discriminis jo mai et discriminaria, emperò em carregues les bateries de fàbula, gràcies ¡.
Salut i Branca ¡

Antoni Gorrias

Mentider

Antoni Gorrias | 20/08/2010, 09:46

Jo, Antoni Manuel Gorrias i Duran, li dic a Juan Cerda, que és un MENTIDER, ni els serveis jurídics han fet res i si tenien la informació a l'Arxiu de l'Ajuntament, d'on no l'havien cercada per res ¡, d'acord ?.
També li dic INÚTIL perque en cinc anys no ha retirat les tanques il·legals de l'EMPALTADA i SEGUEIX TOLERANT LA DISCRIMINACIÓ A UN COLECTIU "FEBLE": ELS DISCAPACITATS. Per cert demanà la legalització de les obres citades, fet que el posa amb situació de CONNIVÈNCIA amb el batle i regidor d'urbanisme "a l'ombra", en Morro.

Garci

Re: Documentació Ternelles i ple extraordinari

Garci | 20/08/2010, 07:49

Aquest batle no s'entera de res! Com pot sortir per la prensa dient que la documentació no serà admesa per arribar fora de temps? Primer de tot aquesta documentació ja la té l'advocat encarregat de defensar l'ajuntament. I segon, en cas d'un judici, no és pot presentar com a nova documentació que demostra la nostra tesi?

Crec que no s'ha enterat del que la Plataforma ha presentat i de la bona feina que ha fet tot i que ni se'ls hagi convidat per part del batlle a ajudar en aquest tema.

Idoi

Circ UMUnpipsoe.

Idoi | 20/08/2010, 07:45

El periode que s'ha exahurit és el de contestar la demanda,és a dir, acceptar la petició de MENANI o posicionar-se en contra,proves en un judici se'n poden presentar durant el mateix,a més sembla ser que la Plataforma ja fa estona que col·labora amb el misser de L'ajuntament, fet desconegut per el Batle per la seva deixedessa en aquest tema.
Per altre banda que vol demostrar el Batle, que ell és el que o encapçala tot? Tant costa agrair a uns ciutadans de forma altruista la seva feina en defensa d'un bé comú?
Segurament alguns polítics estan massa preocupats en mirar de captar vost de per tot, i temen perdre protagonisme.

Joan Ramon

Batlet

Joan Ramon | 20/08/2010, 07:35

Hauria de saber el Batle, que tota aquesta documentació ja la té el Misser de L'ajuntament, però com ell no ha seguit per res la feina feta, acaba diguent aquestes collonades...
Esperava un poc més d'aquest Batle, sincerament.

Que voleu d'aquesta gent...

Batle-Artista.

Que voleu d'aquesta gent... | 20/08/2010, 07:32

La plataforma Pro Camins Públics i Oberts entregó ayer al ayuntamiento de Pollença documentación histórica y jurídica para intentar demostrar que el camino de Ternelles es público.
El alcalde Joan Cerdà, explica que "la empresa Menani reclama la propiedad del camino y por ello ha interpuesto una reclamación judicial. El Ayuntamiento se ha opuesto defendiendo la titularidad pública. Nuestros servicios jurídicos han trabajado intensamente en la defensa y han recopilado información", Cerdà agrega que "alguno de los documentos que ha presentado la plataforma ya estaba en nuestro poder".
El alcalde continúa explicando que "de todas formas el plazo para oponerse a la demanda de Menani ya ha pasado, con lo que esta documentación no será admitida". Sin embargo el munícipe insiste en que "la respuesta de los abogados municipales está muy bien fundamentada y documentada".
La plataforma mencionada lamenta que a pesar de que el primer edil anunciara que contaba con ella "no solicitó la ayuda", argumentan.

Garci

Re: Documentació Ternelles i ple extraordinari

Garci | 19/08/2010, 07:56

A veure si d'una vegada per totes se n'adonen que el camí de Ternelles és públic i que no ens poden barrar el pas per ell.

Crec que no podem menys que donar les gràcies a la Plataforma per la seva constant i bona feina en la recuperació del pas pels camins injustament tancats.

Ichigo

Re: Documentació Ternelles i ple extraordinari

Ichigo | 19/08/2010, 07:43

Que tingueu molta sort, tios.
Esperam el vostre suport i la vostra bona notícia. :-)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb