URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Màrtirs d’una causa estèril i malforjada

Alternativa | 02 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Qualsevol mort abans de l’hora esperable, i fruit de violència, és lamentable. A Afganistan ja van 92 espanyols morts, i al juliol ja eren 2000 els morts de les tropes de l’OTAN. Tots aquests morts cobraven un sou, sabent que podien matar i morir. Per això van carregats d’armament. Desgraciadament els tocà morir. La causa que justifica aquesta mort no la decidiren ells. Ells mateixos es feren el dogal, exposant la pell per complir amb la feina que els donava el sou. Es podria dir que són morts d’accident laboral d’una professió que té aquest risc. És així mal soni dur. Hem de compatir als familiars i amics dels morts, ells tampoc decidiren aquesta guerra i en paguen de rebot les conseqüències.

Dins el primer semestre del 2010, es mataren 1271 afganesos civils (176 eren nins) i 1997 quedaren baldats (389 eren nins). Aquests són els vertaders màrtirs involuntaris i innocents que han pagat les conseqüències d’una guerra que tampoc ells decidiren. Ells no rebran cap medalla i els seus ompliran el cor de pena i justa ràbia. L’OTAN ha reconegut, pegant prim, que les seves tropes i d’EEUU foren les que en mataren 386 (?).

Estam davant una guerra que no ha decidit el poble, ja que segons l’enquesta de La Vanguardia i de La Razón, el 58% de la gent d’Espanya i el 63% de Catalunya  creu que s’haurien de retirar les tropes d’Afganistan i sols un 30% les mantendria.

Per altra banda, aquesta guerra, com la d’Iraq, que en lloc d’apagar el terrorisme l’ationa més, ens costa als espanyols un milió d’euros diari (365 milions a l’any). Amb el que es gasta amb instruments per matar es podria matar la fam dels afganesos. ¡Basta ja de participar en guerres que en lloc d’esmolar fan osques, decidides contra la voluntat popular i que ens costen un ronyó!

 

Mariano Moragues Ribas de Pina

imatge de: http://e-pesimo.blogspot.com

Comentaris

Idoi

No entenc

Idoi | 04/09/2010, 08:44

El millor Cholo, pens que seria que els soldats tornesin de l'Afganistan, millor enviar a Mariano Rajou y ZP, ells farien més bon paper, també i podrieu anar tots els que voleu enviar soldats.
Viatjar ajuda a obrir un poc la ment...

Cholo a Pollença

Deu ni do

Cholo a Pollença | 04/09/2010, 02:48

Torna al Peru Mariano,a Majorca has perdut els papers.

Pepe

Re: Màrtirs d’una causa estèril i malforjada

Pepe | 02/09/2010, 08:46

Buenos días Marco no sé si tienes problemas con el catalán o es que simplemente no has leído el artículo de Mariano.Al artículo queda clarísimo que los militares están en Afganistán por una decisión del gobierno.
Respecto a tu última afirmación en la que justificas la muerte de inocentes para salvar a otros inocentes es éticamente insostenible.
Estas muertes sólo crean más odio y son un caldo de cultivo perfecto para el crecimiento del terrorismo.

Garci

Re: Màrtirs d’una causa estèril i malforjada

Garci | 02/09/2010, 08:38

Jo crec que aquest article aporta un seguit de dades que ens haurien de fer reflexionar. Podríem especular de qui va decidir anar a la guerra, si foren els estats, les companyies farmacèutiques, les armamentístiques, les curolles d'un o altre governant o simplement la voluntat real (tot i que per jo equivocada) d'acabar amb un règim no democràtic a aquell país).

El que crec inqüestionable son les dades, les morts i la no decisió de fer la guerra dels morts. No entendré mai la voluntat belicista de qui no hi té beneficis (econòmics s'entén) directes de les guerres. Crec que un 30% de gent que justifica la guerra a Afganistan és un tant per cent excessiu. A no ser que dintre d'aquests hi entrin les persones que creuen que allà s'hi fan accions humanitaries i no la guerra.

JRV

Marco Ulp....

JRV | 02/09/2010, 08:18

Totes les morts son lamentables, sobre tot quan son fruit de la estupidessa humana de no saber-se entendrer, i da seva poca capacitat de reflexio, i una de les seves consecuencies, la guerra, un dels 4 genets de l'Apocalipsi.
Que el militars van on els envien, això és mes antic que anar a peu, no ets gens original. El que diu l'article, entre altres coses dignes de reflexió, es que la major part dels espanyols, estan en contra d'enviar militars espanyols a l'Afganistan, entre altres coses, pel perill que corren. I aquesta majoria de ciutadans que son contraris a enviar tropes espanyoles a l'Afganistan, son els que paguen els impostos que permeten tenir exercit. A mes , si els militars diuen que van alla, uns perque els hi envien, altres a defensar les "llibertats democràtiques", un dels drets bàsics dels ciutadans és la llibertat d'expressió, i això és el que ha exercit Mariano Moragues, a mes amb un tò, una elegancia i un respecte que falta absolutament al teu escrit, Marco Ulpino. Tota una lliço. Salut.

Marco Ulpio

Pero ese tio que dice?

Marco Ulpio | 02/09/2010, 07:58

Pero tú antes de escribir piensas lo que vas a escribir o las ideas se te ocurren como quien se tira un pedo, porque este articulete es un puro pedo mental. Pero como se te ocurre escribir:
" Desgraciadamente les toco morir" o " son muertes de accidente laboral" ;de estos 96 españoles fallecidos 4 eran muy amigos mios y no fueron alli porque ellos quisieran , fueron porque el gobierno los mando, a ver si te enteras que los militares no vamos a la guerra porque si , vamos porque nos mandan. Y las muertes de esos afganos a los que citas seran lamentables para sus familiares pero yo me doy por satisfecho sólo con que haya habido un imbécil muerto en Afganistán que ya no está para poner bombas en Madrid, esto es asi aunque suene fuerte (sic).Abi in malam crucem

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb