URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressuposts. Atrapats en el temps.

Alternativa | 06 Setembre, 2010 06:00

Aquesta va ser la nostra argumentació a l' aprovació inicial del Pressupost General per a l’exercici 2010 que es va fer amb els vots a favor d'UM-UNPI i PSOE i en contra del PP-UMP, PSM i Alternativa. Davant la gran farsa que és aquest pressupost ens vam prendre el tema amb una mica d'humor

Podem repetir fil per randa el que vaim dir l’any passat; que el pressupost  no es complira, i que l'equip de govern és conscient , ja que els ingressos prevists són irreals. Que la seva irresponsabilitat és total a un temps de crisi com l'actual, que  augmenten el deute i els problemes de tresoreria per pagar als proveïdors... Que es seguiran acumulant els deutes amb empreses i autònoms i que l'Ajuntament en comptes  de ser una ajuda per sortir de la crisi seguira enfonsant encara més als ciutadans en la mateixa.

La veritat és que ens dona la impressió d’estar a la pel·lícula “atrapat en el temps”, si no la recordeu és aquella pel·lícula on un home del temps d’una cadena de televisió, és enviat a cobrir la informació del dia de la marmota, i entra a un bucle temporal on es repeteix dia rere dia. Segons National Geographic  la marmota que teòricament preveu la durada de l’hivern només ha encertat el 28% dels cops durant els darrers 60 anys o sigui que els seus pronòstics són tan irreals i rigorosos com els pressuposts que presenta el regidor d’hisenda, però nosaltres a l’igual que l’home del temps de la pel·lícula ens veim obligats a sentir any darrera any la mateixa història de ficció a la que ell nomena pressupost.

La cosa podia ser divertida com és la pel·lícula, el problema  és que no és gent divertit veure com any darrera anys el batle i el regidor d'hisenda es riuen d’aquest ple i dels ciutadans.

 - Es riuen per que cada any han presentat el pressupost en un ple realitzat de matí fora de l’horari habitual, dificultant el seguiment del mateix per part dels ciutadans, oblidant que aquests doblers que tan alegrement malbaraten han costat molt de feina i esforç als que paguen els seus imposts.

- Es riuen per que cada any han presentat el pressupost amb molt de mesos de retard,amb un taranna molt poc democràtic dificultant el seguiment i control pressupostari per part de l’oposició, i a la vegada demostrant que no tenen projecte i no han estat capaços en tota la legislatura de tenir un pressupost reglat i un control de les seves despeses. Senyor batle i senyor regidor d’hisenda han convertit el pressupost en un postsupost i han fet de l’excepció norma.

- Es riu el senyor regidor d’hisenda per que ens presenta un informe econòmic financer buit si no fos per la lletra gran utilitzada es podria resumir en un full.

- Es riuen per que cada any han fet cas omís tant dels informes d’intervenció com l’any passat de l’empresa que van a contractar. Una vegada més els he de demanar de que serveix tenir interventor si no fan cas dels seus informes.

 Simplement presenten el pressupost al ple pels que els obliga la llei igual que quadren els números com els va bé sense tenir en compte la realitat. Només s’ha de llegir l’informe de l’interventor per veure la gran farsa que és aquest pressupost

- Com és possible que a un pressupost presentat amb molt de retard i en avançat estat d’execució no es doten crèdits suficients per atendre les despeses normals  i hi hagi partides ja amb números vermells?

- Com és possible que els crèdits destinats a atendre les despeses derivades de l’endeutament exceden més d’un 50% del que és recomenable ( un 4,7 i no un 3)?

- Com és possible que l’informe del regidor no reflexi de manera clara les bases utilitzades per a l’avaluació dels ingressos.

- Com és possible que amb un romanent negatiu  de tresoreria per a despeses generals de pràcticament quatre milions d’euros no hagin intentat fer un pressupost amb un superàvit, reduint la despesa del nou pressupost per quantia igual al dèficit produït.

- Com és possible repetir una i altra vegada el mateixos errors i tornar a posar al pressupost uns ingresos irreals, com si la crisi no existís a Pollença. Com és possible que el senyor regidor d’urbanisme i senyor batle continuiii fent una previsió totalment irreal dels ingressos per multes urbanístiques, on l’any passat va ingresar 120.000 euros del 1,200.000 euros previstos i enguany pressuposta 800.000 € quan de moment ha ingressat només 6.000 euros. Senyor regidor d’urbanisme com el diu l’interventor, un tècnic de la casa això demostra una manca de transparència i de prudència a l’hora de pressupostar. Una negligència total afegiria jo que hauria de comportar la seva dimissió.

Si parlam dels organismes autònoms el més preocupant és que segueixen perjudicant greument a l’empresa municipal EMSER al no complir amb el mandat d’assumir el dèficit generat per la prestació del servei de fems de conformitat amb l’estudi de tarifes. El que ens sembla que va en la línia de portar l’empresa a una situació crítica per després justificar la seva privatització.

Hem vist que mantenen la partida corresponent a l’Auditori i ens agradaria saber d’una vegada que pensen fer a aquest tema i si les retallades han afectat al seu finançament extern

Respecte a la plantilla crec que haurien d’explicar la lògica de les modificacions que han fet a la mateixa,

La veritat que ja no sabem que més els podem dir. Si fóssim al  Japó el més honorable que podiam fer tant tel batle com màxim responsable com el regidor d’hisenda seria deixar d’enfonsar el municipi fer-se l’harakiri. Com estam a Europa només demanarem la dimissió tant del senyor batle, com del senyor regidor per la seva negligència continuada. Però com Pollença baix el seu govern  sembla fora d’Europa i de la llei al manco els demanariam que tinguin en compte les propostes alternatives que hem presentat a aquest ple; fer un pla d’austeritat de manera conjunta, crear una comissió d’elaboració dels pressuposts, o al manco d'una comissió de seguiment de propostes de despeses…

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Alternativa per Pollença | 08/09/2010, 11:40

Notícia al Balears:
Alternativa assegura que no s'ha fet res de l'Agenda Local 21.

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=461435&file=.pdf

Pepe

En defensa del tècnic de medi ambient.

Pepe | 08/09/2010, 11:29

Jordi, crec que el tema de l'Agenda 21 només respon a la incapacitat de l'equip de govern i que no és culpa del tècnic municipals de medi ambient. Aquest mateix tècnic és el que va impulsar i organitzar tot el procés de l'Agenda 21 a l'anterior legislatura que va funcionar prou bé.

Per desgràcia a aquest i a altres casos per molt bona voluntat i ganes de feina que tingui un tècnic si els polítics no volen, poden fer ben poca cosa.

Garci

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Garci | 08/09/2010, 08:06

Guanyaries segur, Jordi.

Jordi

Agenda 21 Local

Jordi | 08/09/2010, 07:59

El tema la "mort cerebral" de l'Agenda 21 Local de Pollença pens que respon a la "mort cerebral" de l'equip de govern i dels tecnics municipals de medi ambient, que es preocupen sobre tot de que els projectes que surtin s'adjudiquin a una empresa lligada a ells.

Precisament el BOIB d'ahir publica la convocatòria de subvencions de la conselleria de Medi Ambient per a implantar l’Agenda Local 21 en els municipis de les Illes Balears en el 2010. Hi ha 1 mes a comptar des de avui per presentar sol·licituds.

A veure, si als nostres governants i tècnics locals se'ls desperta el cervell i són capaços de presentar alguna proposta. Jo faig messions que no ho són; algú les accepta?

Pepe

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Pepe | 06/09/2010, 18:19

El que ha fet aquest equip de govern amb tota la feina que es va fer a l'Agenda Local 21 és lamentable i un exemple més dels que els preocupa la participació ciutadana i l'ecologia.
El problema és que després com tornes a demanar a la gent participació quan han vist que totes les reunions i temps que van dedicar en l'Agenda no han servit de pràcticament res.

Garci

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Garci | 06/09/2010, 16:25

La veritat és que notícies com aquesta que ens ha enllaçat en Jordi no fan més que demostrar les males pràctiques del nostre equip de govern. I més després de que nosaltres mateixos avisàssim de que això passaria fa ja uns mesos.

Que es pot esperar d'una gent a la que avises amb temps del que pot passar i no fan cas de res?

Jordi

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Jordi | 06/09/2010, 10:56

La "debacle" del govern municipal es palesa i ja ens tenen prou demostrat que governen per interessos propis i dels seus amics. Una altra mostra al Diari de Mallorca d'avui que diu "La Red Balear de Sostenibilidad excluye a cinco municipios y otros dos están en la cuerda floja" (www.diariodemallorca.es/mallorca/2010/09/06/red-balear-sostenibilidad-excluye-cinco-municipios-cuerda-floja/600601.html).

A que no endevinau quin és un dels cinc municipis?

Si segueixen així, ens faran sentir vergonya de ser pollencins...
No seria millor que aplegassin i s'en tornassin tots a casa seva?

Ichigo

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Ichigo | 06/09/2010, 08:22

A mi m'hauria agradat més que Pollença fós un nou estat dels EEUU, número 51 (52 si volguéssim que Catalunya passi abans).

Garci

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

Garci | 06/09/2010, 08:03

El resum de tot plegat podria ser: "se'n riuen de nosaltres".

És una pena que amb els temps que corren l'ajuntament sigui un impediment a l'economia en comptes d'ajudar.

follonero

Re: Pressuposts. Atrapats en el temps.

follonero | 06/09/2010, 06:20

Ja queda menys per el canvi de govern!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb