URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No a aquesta reforma Laboral

Alternativa | 21 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Avui xerrada informativa de CCOO sobre la vaga general de dia 29, a les 18.00 hores al saló parroquial del Port. Oberta a tothom.

Al ple de juliol va ser rebutjada la nostra moció de rebuig a la reforma laboral pels vots  d'UM-UNPI, PSOE i PP. Vots a favor del PSM i Alternativa.

Procuram espaciar les mocions de caràcter ideològic com aquesta però la veritat que no podem callar davant del major atac a l'Estat del Benestar i als treballadors perpetrat per part d'un govern democràtic que es diu socialista. Quan la crisi, ha estat responsabilitat única i exclusivament del sistema financer especulatiu  internacional i de la permissivitat absoluta dels governs sobre les seves activitats, resulta que el govern carrega en exclusiva contra els treballadors amb una reforma laboral que facilita l’acomiadament i que elimina drets i prestacions socials.

Aquestes polítiques ens porten a un carreró sense sortida com afirmen diferents economistes : “Aquest és un moment de demanda privada extremadament dèbil i si es retallen sous dels treballadors i es fan més insegurs fent l’acomiadament més fàcil es contrau la capacitat de compra, es consumeix menys, es produeix menys i es paguen menys impostos cosa que continua agreujant el deute."


La reforma laboral plantejada pel govern del PSOE, és inacceptable perquè contraurà l’economia i no reduirà el dèficit; perquè eliminarà drets socials dels treballadors i els farà més vulnerables al mercat; perquè disminuirà les prestacions socials d’un ja minso estat del benestar; i, en definitiva, perquè no servirà per sortir d’una crisi on els que l’han provocada en surten beneficiats.

Pensam que l'esmentada reforma no tindrà cap virtut de les que se li atribueix. Dit més clarament. Aquesta no arranjarà cap dels problemes de l'economia, ni del propi mercat de treball, que es diu que vol resoldre. No servirà per allò que ens volen fer creure que ha de solucionar.

Abaratir l'acomiadament no farà baixar l'atur. Més aviat l'augmentarà. Desregular el mercat de treball no és garantia de res.  Mentre la nostra economia no es basi en el coneixement, en els avenços tecnològics, en la preparació professional dels nostres ciutadans, en la formació, en el valor afegit, no ens en sortirem. Mentre el nostre model econòmic productiu segueixi demandant mà d'obra barata per la seva poca formació, no ens en sortirem. Canviar el model econòmic d'una societat no es fa en quatre dies. I anem molt endarrerits. Patim un atur estructural que duplica el dels països més avançats. Perquè el problema està en el model econòmic, no en la presumpta rigidesa de la legislació laboral. La base de la nostra economia és de fang, mentre Alemanya o França tenen una base sòlida. Països amb una legislació laboral més protectora que no pas la nostra però amb un model econòmic potent.

Tothom carrega contra els sindicats. És fàcil. Algú, però, s'ha fixat en els nostres empresaris, o els que passen per empresaris? Mireu qui els presideix. Tenim un bon grapat d’ empresaris més preocupats en poder acomiadar de forma més barata, que preocupats per què hem de produir, on, com ho transportarem a la resta del món, amb quins professionals comptarem, amb quina preparació, amb quins avals de qualitat i productivitat, amb quina aportació de coneixement propi, etc. A les empreses, la reforma, no els servirà de res, només per a allargar la seva agonia acomiadant els seus treballadors i treballadores de forma més barata abans de desaparèixer.

Com deim als motius de la moció es possible un altre tipus de reforma laboral; introduint elements que redueixin la temporalitat, recuperant el principi de causalitat en la contractació: tot lloc de treball fix s'ha de cobrir amb un  contracte de treball fix. Incrementant la cotització empresarial per atur i a la Seguretat Social per als contractes temporals, i reduint les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter  indefinit, entre altre exemples.

La secretaría de juventud de CCOO Aragón nos relata en 11 minutos las verdaderas razones para secundar la huelga general del 29 de septiembre.

Imatge de a las barricadas

 

 

 A continuació la mocio.

Moció  REBUIG AL DECRET LLEI SOBRE LA REFORMA LABORAL


EXPOSICIÓ DE MOTIUS .

 

Atès la recent convalidació en el Congrés dels Diputats, amb menys vots a favor que la suma d'abstencions i en contra, del Decret-Llei 10/2010, de 16 de juny de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball.

 

Atès que la crisi, és responsabilitat única i exclusivament del sistema financer especulatiu  internacional i de la permissivitat absoluta dels governs sobre les seves activitats.  I que els perjudicats d'aquesta crisi hem estat en exclusiva els treballadors, ja que no s’ha adoptat cap mesura per a fer recaure sobre els responsables el preu que la crisi te per a la immensa majoria.

 

Atès que La crisi econòmica no  té les seves causes ni les seves respostes en una regulació d'un mercat de treball  ja excessivament flexible, precari i amb facilitat per a l'acomiadament.

 

Atès que el govern del PSOE, seguint les instruccions del FMI i la Gran Banca, ha decretat una reforma laboral no per a crear ocupació sinó per abaratir l’acomiadament i rebaixar les  cotitzacions socials per part dels empresaris. Reforma que obeeix a la lògica de la pèrdua de drets socials i laborals, mitjançant la reducció dels costos del treball i la fragmentació i individualització de les relacions laborals. Una reforma que facilita la destrucció d'ocupació, com mecanisme de resposta als cicles econòmics, cosa que veiem amb l'actual xifra d'atur.


Atès que es possible un altre tipus de reforma laboral; introduint elements que redueixin la temporalitat, recuperant el principi de causalitat en la contractació: tot lloc de treball fix s'ha de cobrir amb un  contracte de treball fix. Incrementant la cotització empresarial per atur i a la Seguretat Social per als contractes temporals, i reduint les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter  indefinit...

 

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent propostaMOCIÓ


 ACORDS


1 - Instar al Govern  espanyol a que retiri el  Decret-Llei
10/2010, de 16 de juny de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball.

 

2 - Instar al govern espanyol a la realització d’un vertader diàleg social amb els representants de les forces polítiques, agents socials i econòmics, per tal d’elaborar un reforma laboral que no resulti lesiva per les exigències socials i garanties de protecció del conjunt dels treballadors.

 

3.- Donar trasllat d’aquests acords al President del Govern d'Espanya i a tots els grups parlamentaris del Congrés.


Comentaris

J.A.Zamorano

Huelga General

J.A.Zamorano | 24/09/2010, 11:38

El día 29/09/2010, HUELGA GENERAL, Concentración en la entrada del hotel Pollensa Park a las 07,00 horas de la mañana, para todos los trabajadores en activo o desempleados/as, reivindiquemos todos juntos nuestros derechos. ZAPATERO DIMISIÓN, que sea él, el siguiente en sumarse a la lista de desempleados, pero este y todos los que le han apollado. NO A LA REFORMA LABORAL, ¡NI UN PASO ATRÁS!.

COMPAÑEROS, NECESITAMOS VUESTRO APOLLO, ÚNETE A NOSOTROS Y MANIFIÉSTATE. TODOS UNIDOS HAREMOS LA FUERZA PARA QUE NO SE SALGAN CON LA SUYA, DESTRUYENDO EL EMPLEO FIJO Y ABARATANDO EL DESPIDO, ETC, ETC ETC.

SALDREMOS CON EL LEMA. ¡ESTO ES UN ATRACO, NI UN PASO ATRÁS! ¡ZAPATERO DIMISIÓN!.

Ichigo

Re: No a aquesta reforma Laboral

Ichigo | 24/09/2010, 08:38

Com he llegit l'article que has posat, estic completament d'acord. Com s'ha vist els inspectors laborals han donat la vista dolenta a la reforma laboral, que tracta d'enfortir més la sinistralitat en comptes d'eliminar-la, de reduïr les zones de treball en comptes d'augmentar-les i de fer que els empresaris corruptes es beneficiin més dels acomiadaments en comptes de fer-lis perjudicar-se'n.
PD: VISQUEN ELS INSPECTORS DEL TREBALL!!!

Alternativa per Pollença

Re: No a aquesta reforma Laboral

Alternativa per Pollença | 23/09/2010, 20:22

Inspectores de Trabajo dicen que la reforma laboral no creará empleo y deteriorará las condiciones de trabajo

www.europapress.es/economia/laboral-00346/noticia-economia-inspectores-trabajo-dicen-reforma-laboral-no-creara-empleo-deteriorara-condiciones-trabajo-20100920135136.html

Pepe

Re: No a aquesta reforma Laboral

Pepe | 21/09/2010, 10:48

Bones Miquel comprenc els teus motius per no fer vaga però
no estic d'acord.

No fer vaga el proper 29 significarà donar encara més camp lliure a aquest neoliberalisme que posa els doblers per damunt de les persones.

Si avui no volem perdre doblers fent un dia de vaga és per que durant anys molt d'obrers han lluitat per aconseguir el que tenim, i alguns van donar la seva vida.

Miquel Sánchez

Re: No a aquesta reforma Laboral

Miquel Sánchez | 21/09/2010, 10:36

Amb el vídeo propossat per aquest article, més bé es necessita "un cop d'estat" què una vaga general, el cop d'estat a les properes eleccions i començem per Pollença al maig

Miquel Sánchez

Re: No a aquesta reforma Laboral

Miquel Sánchez | 21/09/2010, 10:31

Tot el que s'està publicant tant al bloc d'URXELLA com a FACEBOOK per part del "perfil" de la nostra agrupació, dona per fet el nostre recolzament incondicional a aquesta vaga convocada pel dia 29 de setembre.

Tots el que vareu assistir a la darrera assemblea sabeu si em vareu escoltar, la meva negativa a fer vaga pels següents motius:

1- (comprendre que trobeu aquesta raó egoista) Com el meu lloc de feina és únic, si no faig la feina el 29 la hauré de fer el 30 i amb un dia manco de salari, i no estic dispost a regalar un dia del meu salari a ningú), ningú ferà la meva feina aquest dia.

2- Alguns articles de la reforma laboral estan o interpret (puc està errat) que a l'hostaleria (la nostra activitat principal) ja s'estan practicant des de fa molt d'anys, ja que els hotels tanquen quan els hi dona la gana, sense permís de cap jutge i ni res semblant enviant tots el treballadors a l'atur, malgrat no faci feina ara a l'hostaleria, estic molt sensible amb aquest tema, si és intolerable als altes sectors productius, per què es deixa fer a l'hostaleria, sembla que aquesta pregunta no té resposta o m'han sortit "per peteneras".

3. Les vagues es fan abans de les reformes no després de les mateixes, i ara hi ha molt de treballadors a la corda fluixa i no és moment de posar-los amb un problema obligant-los a fer vaga.

Malgrat tot això, el meu recolzament als sindicats per la seva lluita, malgrat no coincidim amb les formes, total recolzament als lliberats per les injustes crítiques rebudes, malgrat crec que alguna cosa ha de canviar amb aquest tema, i tots el que el 29 de setembre creieu que heu de fer vaga, endavant, però la heu de fer amb covenciment.

Si algúm més discrepa amb la vaga, agrairia l'opinió, perquè no vull "semblar el bitxo raro" d'aquí, ha ha ha.

Ichigo

ZP High Treason

Ichigo | 21/09/2010, 08:54

Una cosa més: savieu que ZP és traidor per creure's "socialista" i ajudar les classes altes?
www.kaosenlared.net/noticia/zapatero-socialdemocrata-traidor-calificado-decirse-socialista-servir-
Només esper que la resta dels espanyols desperti d'una vegada o seran "borregos de mierda".

Ichigo

España ha muerto

Ichigo | 21/09/2010, 08:02

Al final, la coherència a Espanya s'ha anat a la merda, quasi per complet.
Ni tant sevol sé perquè ZP se n'alegra d'haver-ho fet. Això ha estat fora de l'ètica democràtica. Si tant espanyola li pareix aquesta reforma, noltros ens farem antiespanyols, per collons.
ZAPATERO, DIMITE O MUERE. QUE PARA MI, ESPAÑA HA MUERTO.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb