URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El dret a la vaga

Alternativa | 25 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 A més d’una gran ofensiva contra la vaga per part de la dreta política amb el suport del impressionant conjunt de mitjans de comunicació que controlen, els sindicats també s’han d’enfrontar a una campanya bruta de desinformació per part dels empresaris.

Sembla que hi ha molta de gent qui l’agradaria tornar a la dictadura quan no havia dret a fer vaga, hem de recordar a aquells que parlen de la constitució només quan els interessa que la vaga és un dret fonamental reconegut per la constitució espanyola en el seu article 28.2.

El sindicats ens han fet arribar la següent informació respecte al dret a la vaga que consideram d’interès per evitar desinformacions i malentesos

- Les empreses no poden ni han de preguntar als treballadors si van a anar o no a la vaga. (ja que això suposa una pressió  o coacció per part de les empreses a l'exercici del dret fonamental com és la vaga, pel que seria un delicte).

 - L'exercici del dret de vaga no extingeix la relació de treball, ni pot donar lloc a sanció alguna.

-  Durant la vaga s'entendrà suspès el contracte de treball i el treballador o treballadora no tindrà dret al salari del dia de la vaga.

 - El treballador en vaga romandrà en situació d'alta especial (alta assimilada) en la seguretat social.

 - En tan duri la vaga, les empreses no podran substituir als que fan vaga per treballadors que no estiguessin vinculats a l'empresa al temps de ser comunicada la mateixa.

- Són nuls els acords o pactes establerts en contractes individuals de treball que continguin la renúncia o qualsevol altra restricció al dret de vaga.

- Les empreses que mitjançant engany o abús de situació de necessitat  impedissin o limitessin l'exercici al dret de vaga, seran castigades amb les penes de presó de sis mesos a tres anys i multa econòmica.

 - En el sector de la hoteleria i/o comerç jurídicament no hi ha serveis mínims ja que no som un sectors de servei essencial a la comunitat.

 

Día 29 de setembre de 2010 VAGA GENERAL.
Concentració de piquetes informatius al Port de Pollença, entrada del hotel Pollença Park, (personal) a las 07,00 hores.


Com ha dit Vicenç Navarro a un recent article (lectura molt recomenable) : És fonamental que existeixi una protesta massiva el dia 29 de setembre, a nivell europeu i a nivell espanyol, no tant pel canvi polític en el qual guanyin les dretes que empitjoraria encara més la situació, sinó per un canvi molt substancial en les esquerres, i molt especialment dels governants

 

 

 

 

Comentaris

M.

Re: Vaga i explicacions

M. | 28/09/2010, 13:41

"reconquerir l'estat de benestar productiu cap el rumb que no s'havia d'haver perdut: LES PERSONES, els ESSERS HUMANS, recuperar l'humanisme en la seva dimensió real.
Per tot això, i per mes, jo faré vaga, encara que sigui tot sol"

Això és el punt clau. Aquesta societat de cada vegada més recorda el profètic "1984" d´Orwell (si és que no esteim ja dins ell).

Pepe

Re: El dret a la vaga

Pepe | 26/09/2010, 21:18

Hola Turgut la meva opinió és les fets concrets contra el que es fa aquesta vaga i que pots veure a qualsevol manifest o cartell convocant són un clar resultat del model neoliberal que impera en el Banc Central Europeu, FMi, Banc Mundial....

Crec que els possibles "pasteleos" entre els sindicats i govern o la data de la vaga no ens han de despistar de que ens jugam moltes coses el dimecres.

JRV

Vaga i explicacions

JRV | 26/09/2010, 09:25

Intentrè contestar a Turgut, respecte als motius de la vaga.
No seria necesari explicar si els comentaris i noticies referents a la vaga no fossin objecte, des de que és va anunciar, d'atacs, sobre tot en forma de dessinformació, mentides i tergiversacions per part dels mal anomenats "mitjans de comunicació" i que massa sovint son simplements mitjans de manipulació, o actuan així, intentat embullar en aquestes situacions com es la vaga de dia 29.
1. La vaga no es CONTRA CAP GOVERN. Tal volta un altre govern encara hagués sigut mes carnisser, però és igual.
- La vaga és fa contra una RETALLADA de drets, fent pagar els costos de la crísi a qui no en te cap culpa, als treballadors i treballadores, a la gent que produeix, no als especuladors. Es sagnant veura els beneficis que porten acumulats en el que va d'any, moltes empreses, mentres es redueixen aquests drets, i es redueixen els guanys pel treball honrat.
- Tal volta també és contra la també mal anomenada " reforma", que simplement és una retallada de drets, i augments de la precairetat i les garanties dels treballadors com a persones humanes. Molts de nosaltres veiem un intent de convertir a milions de persones en robotets productius-consumidors, fent-los de cada vegada menys ciutadans conscientsm i s'acabó.
I per aqui si es una vaga contra les pitjors caracteristiques del model neoliberal, del que avui dia els govers, sigin PP o PSOE, a la força o de gust , estan a les ordres.
I som conscients que poca cosa poden fer els governs dels petits estats,(Espanya ho es, malgrat la conquesta de Perejil!!)dins el nou ordre econòmic mundial, però qualcú ha de ser diferent, i reconquerir l'estat de benestar productiu cap el rumb que no s'havia d'haver perdut: LES PERSONES, els ESSERS HUMANS, recuperar l'humanisme en la seva dimensió real.
Per tot això, i per mes, jo faré vaga, encara que sigui tot sol.
I a l'amic " Amengual, dir-li que no esper vaga d'una part del funcionariat. Ja sabem que alguns, no tots afortunadament, en fan cada dia, i cobrant, de vaga, i ni es consideren treballadors en el sentit absolut de la paraula. I ho sé perque fa 27 que els sofreig, i veig com fan "feina". Tanta sort de la minoria professional i digna.

Joan C

Re: El dret a la vaga

Joan C | 26/09/2010, 08:39

Turgut si no s'ha fet la vaga en plena temporada turística ha esta per una qüestió de sentit comú. Qui l'hagués fet al més d'agost així com estaven les coses? La vaga és contra les mesures, és contra en Zapatero i el Psoe que ens han pres el pel i és contra el sistema, al menys aquestes són les raons per les quals jo la faré.

turgut

vaga

turgut | 26/09/2010, 08:07

Hi ha un comentari que no m'ha deixat enviar, no se perque tl vegada quolque signe de puntuacio, no ho se,...
Pepe, tal vegada el problema es una falta de definicio de perque se fa la vaga. Me sorpren el teu comentari, afegeix mes llenya a la confusio. La vaga es contra el model neoliberal? Es contra el govern? Es contra la reforma? O contra les mesures? Perque no se va fer la vaga abans d'aprovar la reforma i se va posposar fins el 29-s? Interessos govern-sindicats? No ho fan be pero son dels nostres i no els podem putejar tant, ja farem la vaga al setembre quan estigui un poc mes calmada la cosa?
Els treballadors duen un bollit que passen de la vaga com dels politics.

Alternativa per Pollença

Re: El dret a la vaga

Alternativa per Pollença | 25/09/2010, 15:26

Extracte de "Desmontando excusas para ser un esquirol el 29-S" que ens han fet arribar

Voy a responder a los que ya han decidido previamente su postura “escéptica” o directamente contraria:

1.- La Huelga General no sirve para nada.

Seguramente no luchar ni hacerla debe servir para mucho más que tu actitud negativa. Ahora le contaré algunos datos que creo son ilustrativos. “La huelga de 1988 se saldó con una victoria histórica (retirada de la reforma laboral y el gobierno asumió reivindicaciones ofensivas de los trabajadores). La huelga de 2002, como salió regular, sólo se pudo obligar a retirar un 80% de la reforma laboral. La huelga del 8 de junio contra el recorte de sueldo de los funcionarios fue un fracaso. En cambio la de Metro fue un éxito y no pudieron aplicarles el recorte salarial”

2.-Esta es una huelga contra el gobierno socialista que ayudará a traer a la derecha:

a la derecha sólo la trae una política que, desde una supuesta izquierda, defraude a los trabajadores, traicione sus intereses y haga la política del capital. La gente prefiere el original a la copia y su decepción se transforma en frustración que le lleva a dispararse en un pie, eligiendo a quienes darán una segunda vuelta de tuerca a su pérdida de derechos laborales y sociales. En todo caso, es el Gobierno del PSOE el que le ha hecho trabajo sucio a la derecha.

3.- La huelga general tenía que haberse hecho hace dos años, cuando empezó la crisis, ¿porqué ahora? Ya es tarde:

Hasta la aprobación de la Ley de la Reforma Laboral, con sus progresivos pases por el Congreso, el Senado y vuelta al Congreso, en los que el pacto con la derecha nacionalista (CiU, PNV) y las muletillas del PP la han hecho aún más antisocial, no se habían producido las agresiones que justificasen, para la mayoría de los trabajadores, oponerse a ella. Aprobada o no, una ley puede tumbarse en la calle, si hay voluntad para ello. ¿La tenía usted cuando empezó la crisis a finales de 2007 y en 2008 y 2009?

4.-Los sindicatos CCOO y UGT son unos traidores.

Esta huelga es para defender sus privilegios. Me alegra enormemente comprobar su combatividad izquierdista y concienciada para la lucha. Sabrá usted entonces que esta huelga está también convocada por CGT y el sindicalismo alternativo (COBAS, Coordinadora Sindical de Madrid, Sindicato Unitario, Alternativa Sindical de Trabajadores, Plataforma Sindical, Movimiento Asambleario de Trabajadores de la Sanidad (MATS), ....Creo que esos sindicatos no son precisamente unos privilegiados. En todo caso, esta no es una Huelga General ni siquiera sindical. Es una huelga de toda la clase trabajadora, por sus derechos, su dignidad y su supervivencia material.

5.- Yo quisiera ir a la huelga pero temo perder mi empleo o que me descuenten el salario del día trabajado si voy a ella:
lo que usted perderá si no lucha es mucho más. Ahora mismo hay un espejismo de recuperación leve que se agotará en los próximos meses, acentuándose la crisis, las políticas de austeridad, los recortes sociales y el paro. Los “expertos del FMI, del Banco Central Europeo, del Tesoro de Estados Unidos admiten que la economía se está frenando de nuevo. En sus manos está practicar la política del avestruz, salvar “su” situación personal el 29-S y sucumbir dentro de unos meses o contribuir a demostrar al gobierno, la banca y las empresas que no vamos a permitir que nos sigan aplastando y que tendrán que frenar sus políticas antisociales.

Pepe

Turgut.

Pepe | 25/09/2010, 11:52

Bon dia Turgut si la vaga és un fracàs no només el serà pels sindicats,serà un fracàs per a tothom ja que significarà el triomf d'un model neoliberal que només beneficia a una minoria.

Crec que l'article bàsicament es dedica a informar objectivament d'uns drets.Precisament compleix la funció que tu mateix demanes; és un piquete informatiu virtual dies abans de la vaga.

Pdt si segueixes sense poder comentarenvia-nos un correu.

Sergio

Vaga

Sergio | 25/09/2010, 09:45

La vaga es un dret, peró també un deure, deure de emplar una eina democrática que te el ciutadá per expresar la seva opinió. Com a ciutadá, ja siguis estudiant, aturat, autonom o jubilat, si creus que en el contexte d'aquesta CRISI FINANCERA GLOBAL, la retallada social no es la via de sortida, que no hem de ser sempre els mateixos qui paguem la factura. Que les alternatives les hem de decidir entre tots, no han de ser imposades desde el FMI, els bancs centrals, i la gran banca privada ( MERCATS ). VAGA. Es el nostre deure com a ciutadans. No hem de caure en la trampa de pensar només en els interesos personals, sino en la justicia social. No hem de mirar els leros que perdrem el 29, sino tots els que ens "retallaran" demá.

Miquel Sánchez

Re: El dret a la vaga

Miquel Sánchez | 25/09/2010, 08:57

No sé perquè em sent un personatge d'una película dolenta

Alternativa per Pollença

Re: El dret a la vaga

Alternativa per Pollença | 25/09/2010, 08:52

Serveis mínims a Emser: sortiran 2 camions de fems dels 4 que hi ha. La recollida de vidre, cartró i voluminosos segurament no sortirà. Al servei d'Aigua hi haurà una persona. Les administratives, no sabem.

Garci

Re: El dret a la vaga

Garci | 25/09/2010, 08:49

Hola Pep Amengual. Tens raó en el teu plantejament. Però t'hauries de plantejar si vendre't per 100 euros i per ràbia als sindicats et surt més a compte que que et retallin el sou i els drets laborals.

La vaga no és dels sindicats, és dels treballadors i contra mesura que afecten als treballadors, no contra mesures o retallades als sindicats.

No pot ser que no es surti a protestar contra la retallada de drets laborals justificant-ho en que els sindicats son dolents: que té a veure una cosa amb l'altre?

Aquí el culpable és el govern.

Garci

Re: El dret a la vaga

Garci | 25/09/2010, 08:45

Turgut, si te diu que és Spam possiblement és perquè intentes incloure alguna adreça web.

Respecte de la vaga. Hi ha molta por: tant per les amenaces per part dels empresaris com per por a quedar malament amb en "jefe" i que després no renovi el contracte. I també hi ha molta mentida en quant a pèrdua de sou, de seguretat social, etc.

I tampoc es pot negar la campanya de desprestigi i de derrotisme que des de certs sectors s'està intentan dur a terme.

Però també és cert que molts treballadors decideixen no fer vaga pel seu compte. Si la vaga fracassa és perquè o bé falta consciència o bé els treballadors es deixen guanyar per la por i no la fan.

I l'article no crec que carregui contra els empresaris, sinó que explica als treballadors molts punts que haurien de saber per decidir sobre si fan o no la vaga.

Miquel Sánchez

Re: El dret a la vaga

Miquel Sánchez | 25/09/2010, 08:45

Això si que és de vaga general.

(h)ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2010/09/25/factura-electrica-subira-40-proximos-tres-anos/605817.html

Pep Amengual

VAGA???

Pep Amengual | 25/09/2010, 08:39

Jo no en faré. Som funcionari i no estic d'acord amb els sindicats, crec personalment, que només serveix per fer que els propis sindicalistes gaudeixin de més "temps lliure". A més entre el que m'han baixat i tal si faig vaga me fotran 100€ i no estic per això. A més no és ara que s'ha de protestar sino abans. Els sindicats només remenen la merda perque faci olor quan a ells els convé no quan és d'interés dels treballadors.

turgut

Re: El dret a la vaga

turgut | 25/09/2010, 07:57

No me deixa comentar diu que es spam???

Ichigo

Re: El dret a la vaga

Ichigo | 25/09/2010, 07:41

I jo diré a tots ells, que s'equivoquen. Si a ells li sembla un fracàs la vaga general, pensaran que no fer una vaga no és fer-se el vago. I això no és adonar-se de la vertadera situació del treball i de l'economia de cada un.
Al primer trimestre d'aquest any, Zapatero va dir el mateix, que la vaga general no és el camí correcte cap a la reforma laboral. I mentia una i altra vegada.
I Turgut, si no saps què és fer una vaga general... cóm sabràs el què és ser pollencí?
Pensa-ho un poc, per favor.

jrv

Vaga

jrv | 25/09/2010, 07:35

La llei diu el que diu respecte als piquets informatius. Es cert que els piquets el dia anterior segurament serien mes efectius, però també ho son el dia de la vaga , molt sovint per als treballadors que no saben que ho son, perque els han fet creura, o volen creura, que perque tenen un coxet o un pis , ja formen part de la jet set. Miseries de la clase mitja, o millor dit, de la mitja clase.

turgut

vaga

turgut | 25/09/2010, 07:14

Jo lo que crec, i estic segur que es compartit per molts, es que la vaga va en camí de ser un fracàs pels sindicats, que no se la creu ningú, i que l'única manera d'intentar que triumfi minimament es actuant sobre els transports de persones (per intentar limitar el dret al treball) i escrivint articles com aquest que directament donen la culpa a l'empresari de que el treballador no faci vaga. Amb l'article ja justificau el possible fracas. En vers d'informar be als treballadors -perque no passen els piquets dies ANTES de les vagues a informar?-, l'estrategia és culpar a l'empresari que no deixa fer vaga -això és ridicul, no tenir ni idea del funcionament de les empreses a Pollença-, i enviar piquets informatius el mateix dia de la vaga -senyors, els piquets s'haurien d'enviar dies antes, no el mateix dia, que el treballador ja ha decidit que vol fer-. Fa falta que un miri que està fent malament abans de culpar la resta.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb