URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

29-S Una reflexió per tots.

Alternativa | 01 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Passada la vaga general, les imatges que hem pogut veure pels mitjans audiovisuals ens haurien de fer reflexionar a tots, del que estem fent bé o malament, personalment la imatge que més em va impactar va ser la d’una joveneta a Barcelona que plorava per no poder gaudir del seu dret a la vaga per la seva més que difícil situació econòmica, crec que al marge de tants per cents, consums elèctrics i altres nombres absoluts o relatius i estan les persones.

Mala cara duia el nostre President del Govern (ZP) el passat dia 29, a ben segur no li agradaven les dades que rebien sobre el seguiment de la vaga i la valentia de molts de treballadors telefonant o directament entrevistats pel mitjan de comunicació dient que estaven fent feina, per la mala situació d’ells o de l’empresa on feien feina però que no estaven d’acord amb les seves mesures.

Les grans empreses on els sindicats tenen la seva força varen ser les més afectades per la vaga i les petites i mitjanes empreses les que manco la varen sofrir, es a dir, directament proporcional a la lluita que els sindicats fan per un i els altres, se que aquest darrer comentari no agradarà a cap membre actiu d’un sindicat, però els nombres “canten” , hi ha gremis que no es senten ben tractats i han donat l’esquena a les protestes.

El 29-S ha de ser un punt de partida per l’esquerra de veritat d’aquests país, perquè ha demostrar que no només PP i PSOE són capaços de governar, hi ha un altre esquerra que ha d’intentar agafar el timó d’aquest vaixell a la deriva que és Espanya, dirigit pels vent s del mercats financers, especuladors i fauna semblant, les primeres promeses haurien de ser una reforma laboral justa, la creació d’una banca pública i recuperació de serveis essencials com els energètics per evitar l’especulació i donar a aquest país el creixement que necessita i que el beneficis siguin per tots i no just per un parell.

Aprofitarà l’esquerra alternativa i de veritat aquesta oportunitat? O seguirem discutim si és millor la teoria d’en Lenin o la d’en Marx, avorrint a tots els electors???

Pels sindicats, tres quarts del mateix, hi ha gremis que no es senten representats, ja haurien de ser al carrer al trobar els treballadors descontents amb ells i parlar i explicar moltes coses.

“VOTO UTIL, VOTA PSOE”, Encara pesen així?

Com diu Kalvellido:

Comentaris

jrv

Eliminació

jrv | 02/10/2010, 19:11

A qualsevol col·lectiu engrescat en qualque projecte o feina li podem dir empresa, però no a qualsevol propietari d'una empresa li podem dir patró o empresari, perque algun no serveix ni per agranar el trespol. Però si l'ha rebut en herencia,per exemple, els treballadors l'han d'aguantar, entre altres motius, perque han de menester el sou per ells i les seves families.
En tot cas, ja que Turgut diu el que faria, jo no m'atreveixo a tant, però si puc dir el que veig massa sovint, que molts empresaris son simplement especuladors. Empresari és una cosa mes seria i respetable.

Pepe

Irlanda

Pepe | 02/10/2010, 16:11

Pens que amb aquesta reforma labora a mitjà termini tots perdérem i amb el model neoliberal de PSOE i PP pens que anam al desastre, tan treballadors com la majoria dels petits empresaris d'aquest país.
Només hem de veure on es troba Irlanda que fins ara era l'exemple del bé que funcionava el neoliberalisme:impostos baixos, acomiadament flexible i sector públic auster. La taxa d'atur irlandesa –del 14%, gairebé s'ha triplicat.

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 02/10/2010, 15:38

jo eliminaria els patrons i les empreses, aixi tot serien assalariats,... mmmmm, si això faria

Joan

A turgut

Joan | 02/10/2010, 13:01

Jo tampoc conec cap organització que es digi sindicat, però si un carrer.

Garci

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Garci | 02/10/2010, 12:36

Si així ho vols: hi ha una organització a la que tothom (premsa, televisió, persones...) li diu PATRONAL, que és la unió dels PATRONS...

I el demés, ja que no ho rebats, continua igual.

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 02/10/2010, 12:26

Garci, jo la que conec és la CEOE, Confederacion Española de Organizaciones Empresariales. Aquesta que se diu PATRONAL no la conec.

Garci

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Garci | 02/10/2010, 09:01

Turgut, hi ha una organització que és diu PATRONAL, que és la unió dels PATRONS i que ha estat la més escoltada i la única beneficiada de l'actuació del Govern. Fins al punt que pareix que la reforma no ha estat feta pel govern, sinó que li han dictat el que ha de fer en favor del "mercat". I aquest mercat, que pareix Deu, té uns regidors (Fons Monetari Internacional, Banc Mundial...) que vetllen únicament per liberalitzar l'economia mundial en favor d'uns Patrons (empresaris explotadors de recursos humans i naturals) que cada cop son més abstractes per ser transnacionals.

Jo crec que podem emprar eufemismes o neologismes per referir-nos als patrons, però no sé si val la pena. I també pens que no tots els empresaris son d'aquest tipus, però tots se'n beneficiaran si tenen empleats.

El que queda clar és que els treballadors hem perdut.

jrv

Too er mundo er gueno?

jrv | 02/10/2010, 08:31

Turgut, els arbres, a mi també a vegades no hem deixen veura el bosc. Hi ha questions elementals, frases definitories que tenen la mateixa vigència que fa cent anys. I una d'elles és aquella de l'explotaciió de l'home per l'home. Ningú m'ha d'ensenyar , ja, que alguns del que han fet vaga, si tinguessin una empresa, tal volta serien dels empresaris pitjors respecte als drets dels seus treballadors, i que son , empleant paraules que no son meves, capitalistes frustrats. I que molts d'empresaris, els mes inteligents, no son favorables a la mal anomenada reforma laboral, perque veuen en la reducció de salaris, reducció de consum i despesa pèr part del col·lectiu mes nombrós de la societat, i per tant, reducció de les seves ganancies.
Però la lluita contra la explotació, o l'intent constant de la explotació, en mes o menys intensitat sempre serà contestada amb lluita per mes drets i mes dignitat, obviament mai diré que a un costat estan tots els bons i a l'altre tots els "malos", això és un doi, i que hi ha aprofitats, o somiatruites en els sindicats, sempre ha sigut així, però quin col·lectiu no te paràsits, començant per la monarquia, partits politics, cientifics, missers, empresaris, etc. etc, fins on vulguis.
Els cert és que els sindicats son els treballadors, millors o pitjors, i qui se dedica a desprestigiarlos ho fa moltsd cops amb dades falses i arguments que no son tals. A mes, estar a un sindicat, és ben voluntari. I que son millorables, qui ho dubte? Però si els sindicats no defensen els treballadors, amb mes o menys encert, qui ho farà?

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 02/10/2010, 07:19

Idò no diguis "patró", digues govern. Els que redacten les lleis son els governs, no els "patrons". El que hi ha hagut és una por a dir que la vaga era contra les politiques del govern, perquè se diuen tots d'esquerres. Es mes fàcil donar canya al "patron".

Joan Ramon

Drets i deures.

Joan Ramon | 02/10/2010, 06:31

Crec Trugut que el més retró no és parlar de patró, és retalalr drets adquirits durant decades d'una tacada.
Això és el més retro per a mi, tot són punts de vista.
Evidentament els sindicats fan errades i poden millorar molt, però el greu i important per a mi és una reforma que l'únic que fa és retallar drets dels treballadors, puc estar d'acord en què els treballadors tenen deures i s'han de fer cumplir (també d'acord en què no tots els cumpleixen). Però això no pot justificar mai una retallada de drets adquirits.

Ichigo

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Ichigo | 01/10/2010, 22:56

Bé, supós que no passa res després de la vaga, ni hi ha ni èxits ni fracassos, sinò una vaga desigual. Si fós un fracás, em quedaria obligat a pujar la imatge d'un monstre que es diu Zapataznar, en un bitlet d'un milió d'euros (bitlet que jo, personalment m'he inventat fa una setmana).
Voltros preguntareu: qui és Zapataznar?
Zapataznar és un dictador que es creu demòcrata, una espécie de fussió entre Aznar i ZP, amb l'actitud d'un arribista recalcitrant (Paquísimo Style), i un vestuari "a lo Hitler".
Per sort és fictici perquè també m'ho he inventat, peró si fos així... Seria desagradable, sí senyor.

Miquel Sánchez

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Miquel Sánchez | 01/10/2010, 21:31

Hola Turgut, tu parles de simbiosi, ahir mateix vaig enviar a en Pepe un nou article del 29-S, i és sobre aquesta simbiosi, per mi són "el tercer col.lectiu", no sé quan sortirà.

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 01/10/2010, 20:31

Ni els drets dels treballadors venen de la magnanimitat dels capitalistes, ni el sou que tu cobres ve de les vagues dels treballadors. Quan entre tots entenguem això, i deixem de xerrar del "patron" (me va fer gracia veure-ho a un article al bloc fa uns dies, entre el patron i la Union sovietica, varen ser dies retros), com deia, quan se treballi amb simbiosi, començaran a canviar les coses. Perque n'hi ha que serveixen per montar empreses i n'hi ha que no volen maldecaps i s'estimen mes cobrar un sou cada mes i butxaca, sense mes maldecaps. Hi ha d'haver de tot.
O tambe podem fer tots un casal comu amb un hortet i pastanagues i flors, tot compartit, pero no se perque, crec que no funcionaria.

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 01/10/2010, 20:26

Garci, no he fet cap acusacio,... crec. Jo som afiliat a un sindicat pero som molt critic amb ells. En aquest cas no els tornaran el dia de sou, pero quan hi ha una vaga reivindicativa (convenis colectius, etc,...) i s'asseuen a negociar, el primer que posen sobre la taula es que no les treguin el sou pels dies que estan fent vaga, i despres en començam a xerrar. Els sindicats faran mes per tu quan no estiguis afiliat i te vulguin captar, que quan ja te tenguin pagant. Això es com les companyoes de mobils, si vols que te facin cas has d'anar canviant, es aixi.

jrv

Ja me adelantat, Turgut

jrv | 01/10/2010, 20:24

Doncs el dia de la vaga, jo no la vaig poder fer, perque els dimecres no treballo des de fa dos anys. Vaig proposar al gerent que me trasllades el torn, que tinc ja fa dos anys, treball els dimars i els dijous ( jubilat parcial, contracte a temps parcial)...però després vaig pensar que això era afavorir la empresa, sense cap contrapartida, tirar els diners i l'esforç...així que amb el que m'haurien d'haver descomptat, Però cobraré, vaig convidar a dinar de menú(7,50€) a 11 companys que havien fet vaga, i sels hi descomtaran entre 50 i 70 €. Naturalment que vaig haver de afegir diners, però vaig disfrutar, i ells també, per uns moments ens varem oblidar de tant de paràsit xuclador . A, el dia sense sou els recuperem tots els treballadors, encara que sigui en forma de dignitat, o de drets. O te penses que els drets dels treballadors han vingut de l'aire del cel, o de la "magnanimitat" dels capitalistes?

Garci

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Garci | 01/10/2010, 17:48

Turgut, tot i que no estic d'acord amb els "alliberats" tampoc crec que acabin recuperant el dia ni res d'això. També hi ha una àmplia majoria de gent conscient que consent perdre el dia de sou i lluitar pels seus drets. Aquestes acusacions son injustes.

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 01/10/2010, 15:38

JRV, si no pots comprar una botella d'aigua, no vulguis que els altres perdin un dia de sou. Perquè els sindicalistes d'arrel, per un lloc o per un altre, l'acaben recuperant el dia sense sou, però els currantes, se'l mengen. Tal vegada seria bo que els sindicats tornassin la quota als que han fet vaga, seria una bona mesura

jrv

Beura.

jrv | 01/10/2010, 12:00

Els sindicalistes també beauen aigua, i amb la retallada, si és de franc, millor

Miquel Sánchez

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Miquel Sánchez | 01/10/2010, 10:51

Garci, hi ha més coses, i les he repetit molt de pics.

Garci

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Garci | 01/10/2010, 10:39

A mi el que més em va impactar és que la major part de treballadors se'n fotien de protestar tot i que la retallada del govern els empitjora el futur. Les excuses son moltes i variades, però no m'empasso que la gent no pugui permetre's perdre menys d'un 5% del sou d'un més, si al final perdrà molt més durant tota la vida.

Si la vaga hagués estat total haguessim guanyat tots. Si la reforma laboral tira endavant hem perdut tots, els que van perdre el dia de sou i els que no.

turgut

Re: 29-S Una reflexió per tots.

turgut | 01/10/2010, 09:51

Xerrant d'imatges impactants, si n'hem de treure només una, a jo la que me va impactar es la dels sindicalistes d'una marxa fent cola a un bar alemany de la platja de Palma on regalaven botelles d'aigua... i no feien cola per protestar, no, feien cola per la botella.

Pepe

L'esquerra

Pepe | 01/10/2010, 08:23

Pens que el problema de l'esquerra alternativa actualment no és la discussió entre autors marxistes.Això era a la transició.

L'actual discussió a l'esquerra te més a veure amb el possibilisme,el plantejament dels objectius, el federalisme?
Exemples: un partit d'esquerres pot governar amb UM? Un partit d'esquerres pot governar amb el PSOE?
És millor el model d'IU o el de ICV? Bloc o Unitat?

Alternativa per Pollença

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Alternativa per Pollença | 01/10/2010, 08:16

Ahir Escolar en público donava unes dades que tampoc podem oblidar. Espanya és un dels estats de la UE amb menys percentatge d'afiliació sindical(el 15%)i més percentatge d'empreses associades a la patronal (el 72%) ja que la majoria són petites empreses.

www.escolar.net/MT/archives/2010/09/zapatero-debe-escuchar.html

Garci

Re: 29-S Una reflexió per tots.

Garci | 01/10/2010, 07:27

És un article interessant. Només hi ha una cosa en la que no estic molt d'acord: els sindicats fan més feina a les grans empreses per un motiu senzill: els treballadors d'aquests llocs normalment s'organitzen i s'afilien.

S'ha de tenir en compte una cosa: els sindicats son també els propis treballadors. On hi hagi un afiliat hi ha el seu sindicat.

Crec que és molt injust el que es diu de la representativitat dels sindicats quan surt de la boca de la gent que no fa res i que ni tansols intenta participar. De totes maneres, també és cert que els sindicats no fomenten la participació dels treballadors i, en alguns casos, han intentat desmobilitzar-los en favor dels propis sindicats i per erigir-se en delegats sense que els propis treballadors els posin pegues.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb