URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No passa res. Pressupost amb un any de retard.

Alternativa | 04 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Encara que no vaig poder assistir al darrer ple ordinari , l'he pogut escoltar  gràcies a la bona feina de la ràdio municipal (enllaç)  i avui el volia comentar.

ORDRE DEL DIA

.- Es va aprovar la sol·licitud de subvenció pel Pla d'Obres. Vots a favor d'UM-UNPI, PSOE i PP-UMP i abstenció del PSM.

La subvenció es demanen  les mateixes obres que al 2010; El pont elevat per travessar la carretera i comunicar el poble i el poliesportiu i cementeri, i millorar  l'aparcament  al costat del pavelló de Pollença. Degut al retard pressupostari aquestes obres no es van subvencionar al 2010.Com li va recordar el regidor del PSM aquestes retallades són en part conseqüència del desgavell de l'anterior legislatura.

El principal debat va ser entre el batle i Tomeu del PSM. El batle, com en altres ocasions, va pecar de manca de claredat; igual que deia que el conseller l'havia donat totes les explicacions sobre la manca de subvenció al 2010, a continuació insinuava que el conseller havia volgut perjudicar a Pollença. En Tomeu  va defensar que havia projectes més necessaris que millorar l'aparcament i que fa falta pensar el municipi en global, la demagògica resposta del batle va ser que el PSM no volia aparcaments. 

A aquests projectes caldria que l'equip de govern cerqués més la participació ja no de l'oposició (que no el fa) sinó dels ciutadans.

.- Aprovada la moció del  PSM-EN relativa a la proposta d'accés públic a la zona de domini públic enfront de la base aèria del Port de Pollença. Vots a favor d'UM-UNPI, PSOE i del PSM.El grup PP-UMP va votar en contra.

 A aquest tema hem de recordar que el govern està ignorant la proposició de llei aprovada al Congrés i que al novembre de 2007 ja es va aprovar  per unanimitat la nostra moció, a instàncies d'Esquerra,  per tal de demanar al Govern crear la comissió mixta per tal de que en un termini inferior a 5 anys és tornassin els terrenys de la base.  El PP-UMP va argumentar que el que  s'havia de fer era cumplir amb el ja aprovat fins ara  i que no calia aprovar res me. Discutible, no hem d'afluixar, encara que la clau és evidentment el PSOE vota  una cosa a Pollença  i fa una altra a Madrid.

El senador Pere Sampol ha fet preguntes sobre el tema, ja veurem quina és la resposta del govern.

 .- Es va a provar el  Pressupost General 2010!!!!!!!. Vots a favor d'UM-UNPI, PSOE i vots en contra del  PP-UMP i del PSM. Van rebutjar totes les al·legacions dels grups de l'oposició i només va acceptar parcialment les al·legacions d'alguns treballadors.

Al llarg d'aquesta legislatura hem passat de veure a un regidor d'hisenda  que es disculpava pel retard de la presentació dels pressupost i intentava cercar solucions més o manco encertades (interventor de carrera, contractació d'un empresa ...) a un regidor que ens recorda cada vegada més al batle, que passa de tot (menys del sou) i que en resposta a les nostres al·legacions diu que no hi ha cap inconvenient en haver estat amb els pressuposts prorrogats. O sigui a Pollença tant és que hi hagi crisi o que la liquidació del pressuposts sigui negativa...

Respecte als ingressos pressupostats totalment irreals, pel regidor no hi ha cap problema, com l'any passat amb el mateix resultat: un forat econòmic cada vegada més gran, un forat que hauran de solucionar altres i els que no han cobrat que esperen asseguts.

.- Aprovat el conveni entre la CAIB i l'Ajuntament de Pollença de les obres "Ampliació de l'IES Guillem Cifre de Colonya amb un pavelló poliesportiu cobert"  Per unanimitat

Tothom va coincidir en la necessitat d'aquesta obra que a més té un cost 0 per l'Ajuntament. 

.- Aprovada la  moció  relativa al manteniment de les bonificacions del 50% al transport aeri i marítim. Per unanimitat

Segons UM-UNPI, PSOE i PP-UMP aquest tema ja estava solucionat la realitat és que entre les retallades del pressupost estatal, s'hi inclou una reducció de 10,1 milions d'euros de la bossa dedicada a pagar els descomptes de bitllets d'avió per a residents. Si enguany s'hi havien destinat 122 milions, l'any que ve seran 111,9. La veritat que donada la gloriosa intervenció de Pepe Blanco a aquest tema no ens podem fiar de les seves promeses

. -  Aprovada la designació de conseller general en representació de l'Ajuntament de Pollença a l'Assemblea General de Sa Nostra.   Vots a favor d'UM-UNPI, PSOE i abstenció del  PP-UMP i del PSM.

En substitució de na Malena Estrany, l'equip de govern ha designat  a  Xavier Barba Martí. Normalment a aquests nomenaments s'informava prèviament  o se consensuaven abans amb l'oposició, cosa que en aquest cas no s'ha fet. També van a ser incapaços d'explicar el currículum o mèrits de la persona triada, i es van limitar a fer llegir a la secretària el que havia presentat la persona proposada per justificar que no tenia cap incompatibilitat, la persona triada és cap de logística de correus a la zona nord. 

.- Aprovada la separació de l'Ajuntament de Pollença del Consorci Pangea Arco Mediterrani. Vots a favor d'UM-UNPI, PSOE i abstenció del  PP-UMP i del PSM.

La regidora de serveis socials va defensar que l'Ajuntament no tenia cap de benefici d'aquest consorci . Tan el PSM com el PP-UMP van al·legar la manca de feina de la regidora.   Pensam que en aquest moment de crisi i creixement de xenofòbia la integració dels immigrants és un tema molt important. Seria necessari que la regidora hagués presentat una memòria d´actuacions ni han donat massa explicacions de la separació. S'ha de pagar un deute de 8.000 euros que es té amb el consorci.

 

.- Aprovat el Pla Municipal Serveis Socials 2010-2013. Podeu consultar el pdf que hem penjat. Per unanimitat Una vegada més s'ha fet sense cap tipus de reunió amb l'oposició a pesar de ser un pla que entra la propera legsilatura. Dedicarem un article al tema

.- Aprovada la  moció del PSM-EN de suport a la declaració del cant de la Sibil·la com a patrimoni de la Humanitat. Per unanimitat

Si pitjau la imatge anireu a l'enllaç del ple de la ràdio municipal


Comentaris

Alternativa per Pollença

Canvi

Alternativa per Pollença | 04/10/2010, 10:12

I el canvi important que ha hagut a la Gola amb la sortida d'UM:
Les aus com a leitmotiv
per fer turisme a les Illes

h
ttp://dbalears.cat/arxiu/pdf/1042/26

Alternativa per Pollença

Re: No passa res. Pressupost amb un any de retard.

Alternativa per Pollença | 04/10/2010, 10:01

Ahir al mundo:
EXIGEN QUE SE INVESTIGUE SI HA HABIDO MALVERSACIÓN EN LA GOLA

h
ttp://resumdepremsa.caib.es/dossier/ca/verpdf.html?search=1&indv=1&news_id=41456651&sp_id=74418&file=000OOK5N.pdf&sp_subject=Medi%20Ambient%20i%20Mobilitat&comp_id=9269&clip_id=974

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb