URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Gola. passat, present i futur...

Alternativa | 07 Octubre, 2010 06:00

 

PASSAT. Hem de tancar bé una pàgina vergonyosa. (veure articles anteriors)

Mentre UM era a la Conselleria de Medi Ambient, el Consorci ha disposat d'una gran quantitat de doblers que més que dedicar-se a la recuperació de la zona humida s'han dedicat ha fer un parc urbà caríssim, entre altres coses col·locant a un gerent i a una  secretària afins. Fent desastres com un aparcament sobre part de la zona humida.

El Consorci de la Gola fins ara ha destacat per la seva opacitat que ha dificultat la fiscalització de les seves actuacions. A Alternativa no tenim representació al mateix i,  a pesar de les nostres continues peticions al ple, s'ens ha negat la més mínima informació, ni tan sols ens han donat una documentació tan bàsica com les actes del Consorci de la Gola a pesar de que les hem demanat en diverses ocasions.

Després de les notícies aparegudes a la premsa (El Mundo i Diario de Mallorca)on es cita el Consorci de la Gola com un  dels vuits organismes públics acusat per la Policia Nacional de ser utilitzat  per  Unió Mallorquina per pagar amb doblers públics el sou als seus treballadors i alliberats, resulta imprescindible fer una auditoria al Consorci de la Gola ,  com ja  vam demanar per escrit a la Conselleria a principi d'enguany. Cal assegurar-se que no ha hagut cap sobrecost ni malversació de fons públics comparant els costos de les obres que s'han realitzat; des de les ponts i passarel·les de fusta ( es poden comparar amb obres similars a l'Albufera), passant per les feines de llevar enderrocs (  A Can Cullerassa, una excavacio de residus moltissim mes gran de la prevista a la Gola està costant fins ara uns 130.000 euros i a la Gola hi ha pressupostats 830.000 euros) fins l'actual aparcament (380.000 euros per un aparcament de 84 places. el podem compara amb l'aparcament previst fer al Poliesportiu de Pollença;  250 places, i amb una important il·luminació   i un pressupost de 552.000 euros.



 PRESENT. Aixecant una pesada herència.

Una vegada expulsada UM del govern el canvi a la Gola ha estat evident. Els càrrecs de confiança inútils han estat substituits per professionals i el 24 d'agost de 2010 es va donar l'important pas de inagurar el Centre de turisme ornitològic - La Gola, una iniciativa puntera a les Illes, on s'ofereix una informació especialitzada  per conèixer on observar aus a Mallorca, quines espècies trobam, itineraris recomanats, millors èpoques i novetats ornitològiques... D'aquesta manera s'ha fet la primera intervenció important a Pollença pet atreure un  turisme complementari i alternatiu al  "de sol i platja". 

El centre, compta amb un punt d'informació  atès per una informadora, una exposició on es presenten els punts d'interès naturalístic més propers. L’horari del centre actualment i fins el 30 de novembre (horari de tardor) és de 9 a les 17 h, i  disposa del seu propi bloc  i perfil al Facebook. Molt recomenable i amb més informació l'excel·lent article d'en Biel Perelló sobre el tema

 FUTUR. Aquest és el camí

 La promoció del turisme ornitològic suposa un suport a un producte turístic que ens fa únics, el nostre entorn natural. Un atractiu turístic de primer ordre que fins ara no s'ha sabut valorar i potenciar. Un exemple; només la British Trust of Ornithology, una de les organitzacions més importants d’Anglaterra (però no la única), té prop de dos milions de socis. Organitzacions semblants es poden trobar a Alemanya, França, Bèlgica, Holanda o Suècia, entre d’altres. El  turisme ornitològic ve principalment fora de temporada alta, és respectuós amb el medi i els visitants sovint repeteixen el viatge.

 Ara el més important és que els ciutadans siguin conscients de la importància de la zona humida de la Gola, de l'albufereta, la zona humida de l'Ullal... No necessitam un nou aparcament a la Gola, no necessitam més habitatges a la zona humida de l'Ullal. Hem de protegir i mantenir els espais naturals que encara ens queden i que ens fan especials.

  Reportatge sobre el CTO de La Gola emès el 28 de setembre de 2010 al programa l'AGUAIT de TV de Mallorca [M] produït per Miraprim.

 

 

 

Comentaris

Joan

Re: La Gola. passat, present i futur...

Joan | 08/10/2010, 22:05

Al meu comentari anterior, he oblidat afegir que d'aquesta manera, el consorci estalvia prop de 100.000 euros anuals que fins el mes de febrer es dedicaven a sous d'aquests càrrecs de confiança. Si són professionals o no, ho hauran de demostrar amb fets; de moment sembla que ho són més que els anteriors, ja que la creació del nou Centre de Turisme Ornitològic donarà impuls a un tipus de turisme més conscienciat i que ve durant la primavera i la tardor (desestacionalització), el qual a la zona nord de Mallorca existeix des de fa més de 30 anys i que per poc que es promocioni cada vegada agafarà més força. El CTO és una iniciativa innovadora i que ha rebut la benvinguda de certs hotelers de Pollença amb visió de futur.

A punt de començar el segon decenni del segle XXI, el turisme de masses és un model esgotat, com també ho són algunes falses alternatives com els camps de golf. Es hora de promocionar el nostre riquíssim patrimoni natural i cultural i d'atreure un turisme de natura i cultural que sempre serà de més qualitat que els hooligans del balneari 6, Palmanova i Magaluf.

Joan

Re: La Gola. passat, present i futur...

Joan | 08/10/2010, 21:52

La veritat és que els càrrecs de confiança inútils NO han estat substituits, si no que les seves funcions les han assumides el propi personal d'Espais de Natura Balear, organisme depenent de la conselleria de Medi Ambient, que gestiona tots els espais protegits de les illes.

joan

Ptkk

joan | 08/10/2010, 12:44

PETKK? Jo crec que amb els teus arguments, qualsevol et cala a la primera.

Per cert, PP+UM han aconseguit a Mallorca desecreditar la política amb tots els seus casos de corruppció, una vergonya vaja.

Salut i república

Pepe

PTK

Pepe | 08/10/2010, 11:02

PTK, l'article aporta dades, el teu comentari res.
Els que si que han estat calat i ben calats són els dirigents d'UM, vols que enunciem tots els seus casos de corrupció?
Per alguna cosa la policia nacional ha considerat que ha pogut haver un delicte a les contractacions de la Gola. O és una conspiració?

Garci

Re: La Gola. passat, present i futur...

Garci | 08/10/2010, 10:40

Crec que no hem xerrat en cap moment ni del PSM ni d'EU. i tampoc som de cap dels dos partits.

Si diem que son professionals és perquè ho son. Però si opines el contrari, ho pots comentar.

De totes maneres, l'important de la notícia és que UM emprava en benefici propi el consorci de la Gola i això no ha de succeïr. I també que s'ha obert aquest espai i això és positiu.

PTK

Professionals

PTK | 08/10/2010, 08:52

Si són del PSM o d'Esquerra Unida són professionals, la resta del món uns aprofitats...amigo, que vos creis que la gent no vos cala?

Alternativa per Pollença

Re: La Gola. passat, present i futur...

Alternativa per Pollença | 07/10/2010, 10:39

Avui al Balears:L'aqüeducte de la font de l'Algaret BIC?

h
ttp://resumdepremsa.caib.es/dossier/ca/verpdf.html?search=1&indv=1&news_id=41563596&sp_id=74593&file=000OQUOC.pdf&sp_subject=Opini%C3%B3%20Local&comp_id=9269&clip_id=974

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb