URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aniversari Son Espases

Alternativa | 11 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

COMUNICAT D'ENTITATS

EN L'ANIVERSARI DELS FETS DE SON ESPASES

 

Ara farà just tres anys d'un dels episodis que han esdevingut tot un exemple d'allò que no hauria de ser la política, entenent-la com un servei públic a la ciutadania i no en funció a interessos particulars de tercers (política de fets consumats i d'esquena als interessos del poble).

 

L'autorització per a la continuació de les obres de construcció del que en teoria hauria de ser el nou hospital de referència a les nostres illes, en terrenys qualificats com a rústics i per tant protegits per llei, a la zona rural dels voltants de la finca Son Espases Vell, ha suposat una autèntica befa per part d'aquells que ens governen, vers les ciutadanes i ciutadans que s'han cremat la pell per tal d'evitar-ho, lluitant aferrissadament i fins al darrer moment per servar de la febre i cobdícia especuladora un indret privilegiat com ho era tot l'entorn de Sant Bernat i que malauradament  ja s'ha perdut gràcies a l'acció de les pales i excavadores.

 

I, creient de manera il·lusa que, de tota aquella feinada desenvolupada, la lluita i l'esforç se n'obtindrien uns resultats victoriosos amb les promeses constants del PSOE i BLOC, reiterant als veïns dient que el nou centre hospitalari no es faria allà... després de tot això; totes les il·lusions i esperances es varen ensorrar, quan finalment es va veure de quina banda estaven aquells que en el seu dia deien estar en contra del projecte. Després d'una comèdia de dos mesos amb la "suspensió cautelar de les obres" es va tirar pel camí del mig i optar per l'aixecament de la suspensió de les obres i permetre que la destrossa continués fins al dia d'avui.

 

El més important de tot és la ciutadania, i la consciència social que mostra. Existeix un moviment social viu i això és el que val la pena. La lluita per defensar l'entorn de la Real ha servit per prendre consciència social i política, i així és com madura una comunitat. No hem d'oblidar que el més important de tot és la Ciutat de Palma, la ciutadania de Mallorca, el seu paisatge i la seva memòria.

 

Una mostra d'immaduresa és contrapesar valors que han d'anar junts: serveis socials, cultura, patrimoni, paisatge. "PROGRÉS" no és afavorir uns en contra d'altres, sinó saber trobar l'equilibri entre tots i una gestió compartida amb les persones, com fan moltes ciutats del món. Aquí està la maduresa del coneixement. Tothom vol un hospital, escoles i serveis culturals, però no destruint el seu paisatge, ja que hi ha molts espais on col·locar-los.

 

En aquests moments, precisament a tan sols 7 mesos de les properes eleccions autonòmiques, es treuen de la mànega- quan el mal ja està fet i l'impacte visual i paisatgístic és més que evident- l'aprovació per part del consell de govern d'un projecte de llei que "amplia l'àrea de protecció del monestir, passant de 27 hectàrees a 133". Així mateix es parla de crear corredors verds i horts ecològics urbans. Tot un "premi de consolació".

 

Davant unes eleccions la ciutadania pot exigir a les urnes responsabilitats als governants i a la oposició. Té la capacitat de fer canviar un govern per no haver complert les seves promeses, o pot impedir que l'oposició torni al govern recordant la mala gestió anterior i les situacions de corrupció. Els pròxims mesos seran els temps en que els ciutadans tindran l'oportunitat de tornar debatre quins valors volem per la seva ciutat i comunitat.

 

SALVEM LA REAL és un dels onze casos d'estudi que s'estan fent per 9 universitats d'Espanya i l'estranger, amb criteris científics i de sostenibilitat, sobre els conflictes socioecològics. On s'analitza la participació i la força ciutadana en la consciència social i en la influència política. Els resultats es publicaran i llavors serà un bon moment pel noble exercici del debat públic.

 

En qualsevol cas, queden molts serrells per tancar com per exemple el problema dels accessos al centre, aspecte el qual no està gens clar que estigui resolt per a la data prevista oficialment per a la inauguració, avui dia 10 d'octubre, i que  curiosament coincideix aquests dies amb l'inici del curs universitari.

 

Des de les següents entitats sotasignants, en la mesura de les nostres possibilitats, continuarem denunciant les incoherències d'aquest govern pretesament “progressista” i la seva submissió als interessos privats, i estarem a l'aguait que el projecte de protecció de l'entorn del monestir  sia efectiu. Ens reservam a fer les accions que considerem adients i oportunes per tal de defensar la terra i els interessos del poble.

 

Protesta ahir abans de la inaguració.

 

 

 

Palma 10 d’octubre de 2010


El 3 de gener del 2007 això deia l'actual conseller de sanitat, Vicenç Thomas:

Por su parte, el secretario de Salud del PSIB, Vicenç Thomàs, sostuvo que "el negocio y los beneficios que se extraerán del hospital no se derivarán de su construcción sino de la explotación de sus servicios, como son los de lavandería, alimentación y explotación del parking". Además, criticó que el Govern haya escogido una fórmula de financiación que ya aplicó Thatcher en Gran Bretaña y "que ha elegido el PP, provocando que los costes se disparen mientras en otras Comunidades Autónomas se han habilitado otros sistemas".

En relación con todo el proceso seguido por el Ejecutivo de Jaume Matas, recriminó la "ineficacia" del Govern y "las sombras de duda existentes alrededor de todo el procedimiento". "Se ha roto el consenso entre todas las formaciones políticas para impulsar un hospital sin transparencia ni explicación razonable que no sea la especulativa", agregó Thomàs, quien recalcó así la necesidad de anular la adjudicación del centro con el objetivo de "evitar males mayores".

 Imatge del blog estel negre

  

 ENTITATS SIGNANTS

Comentaris

Pepe

Fins aviat Conxi.

Pepe | 13/10/2010, 13:45

Avui la premsa publica la notícia sobre la dimissió de la nostra companya de Diógenes; Conxi Peña.

Després de vuit anys a la primera línia de la política municipal, Conxi va anunciar que dimiteix com a membre del Consistori per propiciar un canvi i per donar pas a gent nova.

Es una pena però si fas política pel bé comú com fem els regidor de Diògenes, cal no aferrar-se a la cadira per salut pròpia i de la democràcia en general.

ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/conxi-pena-aplega-les-eines.html

Pepe

Re: Aniversari Son Espases

Pepe | 12/10/2010, 17:58

I parlam de corrupció, la justícia segueix fent la seva feina i Pollença segueix sortint. La pregunta seria per què els regidors del PSOE segueixen protegint a UM. Avui al DdM.

Antonio P.R., un antiguo empleado del grupo Trui Mallorca, investigado dentro de la presunta trama de corrupción del caso Ibatur, afirmó ayer que un particular de Unió Mallorquina (UM) abonó una factura del Ayuntamiento de Alcúdia. El comercial, que declaró como testigo, reconoció que se amañaron los concursos para fiestas y ferias de pueblos como Alcúdia, Pollença, Inca y LLucmajor, presentando ofertas de empresas del mismo grupo.
www.diariodemallorca.es/mallorca/2010/10/12/amanaron-contratos-publicos-fiestas-ferias/610349.html

Alternativa per Pollença

Re: Aniversari Son Espases

Alternativa per Pollença | 11/10/2010, 11:37

Ja podeu sentir ràdio Pollença via internet i visitar la seva completa pàgina web.
Enhorabona
www.radiopollensa.com

Camins

A IB3 radio.

Camins | 11/10/2010, 08:03

Ara a les 10 a Ib3 Radio, PAco Alberti,Toni Gorries i sebastià Matamales parlaran de camins, juntament amb un tancador de camins.

Ichigo

Re: Aniversari Son Espases

Ichigo | 11/10/2010, 07:57

Amb total evidència, Jaume Matas va ser com Margaret Thatcher, en home i mallorquí, trencant la promesa de fer millorar les Illes Balears i maltractant-nos a tots noltros i al nostre medi ambient.
A les properes eleccions (o sigui, l'any que vé), de triar PP, PsoE i UM, res. I si ho feu, pensau dues vegades abans d'allò.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb