URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aqueducte Ternelles.

Alternativa | 08 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple encara que el nostre regidor no va poder assistir va presentar precs i preguntes.

Ens congratula que a la fi el regidor de medi ambient ens va contestat a una pregunta que veniam fent i presentant per escrit des del mes de maig. Han tardat cinc mesos per contestar una pregunta i cinc anys per pensar en executar un acord de Junta de Govern. Un exemple d'eficàcia

Ara esperam que sigui veritat i  realment els tècnics puguin accedir  a l'aqueducte-canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, i puguin saber  si hi ha fuites dins aquest tram de canonada i si hi ha veïnats que puguin agafar aigua de forma fraudulenta. També esperam que realment es donin els passos per declarar aquest aqüeducte BIC.

La pregunta i la resposta va ser la següent

L’access a l 'aqueducte-canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, fins a Pollença, es veu impossibilitat a la major part de trams, per l'instal·lació de llargs trams de fil ferrada, a vegades adossat al mur, i a molts indrets damunt al mur, quan aquest mur es suposa de propietat municipal.
Aquesta situació ha estat denunciada en reiterades ocasions i havent-hi constància escrita des de 2001. Al no ser l’accés possible, les conseqüències son negatives pels interessos col·lectius, ja que no es pot saber si hi ha fuites dins aquest tram de canonada d'uns 1600 metres, ni si hi ha veïnats que puguin agafar aigua de forma fraudulenta. I tot això a pesa de que la junta de Govern de 12 de gener de 2005, va prendre l'acord de iniciar els treballs per establir la servitut d’aqüeducte.

Per què no s’ha solucionat aquest tema? Es pensa prendre alguna mesura per solucionar-ho?  Tal volta seria convenient determinar per aquest aqüeducte la declaració de BIC, talment s'ha fet a Palma amb la Font de la Vila.

Regidor de medi ambient: va dir que pensava tirar endavant el que es va aprovar al 2005 i que  no el semblava malament la declaració del BIC, hauria que estudiar el traçat i estat de l’aqüeducte.

El regidor de medi ambient també ens van a contesta a una altra pregunta que feiam fa mesos

 Per què s'han aturat les obres de substitució de la renovació de les xarxes d'aigua potable? Les renovacions efectuades, i les previstes, ho son d'acord amb la normativa europea, que prescriu que el subministrament als edificis, ho sigui amb pressió suficient, de tal forma que no precisi cisternes intermèdies, entre les habitatges i la xarxa?

Regidor de medi ambient: les obres per arreglar les fuites d’aigua no es van aturar sinó que es van fer a la seva totalitat. S’han continuat fent petites actuacions amb els mitjans d’EMSER. I al 2008 i 2009 s’han reduït les fuites entorn a un 25%. S’ha doblat la pressió de l’aigua del Port aquest estiu, també ha augmentat la pressió de l’aigua a Pollença amb diferents actuacions i s’han reduït les queixes.

No consta la normativa europea a la que fa referència la pregunta, a més el pla d’ordenació urbana de Pollença obliga a construir aljubs als edificis.

 

El dijous del ple van entrevistar al nostre regidor a la ràdio municipal, podeu descarregar i sentir l'entrevista a l'enllaç; es va parlar de l'Ullal, l'aparcament de la Gola, el ple...

 

 

Comentaris

JRV

Bauzà, el mes tonto

JRV | 09/10/2010, 17:21

Vegent a Pastor, de Manacor, con és va desfer al Parlament, i Bauza amagadet, no se com el PP de Balears pot tenir un fals líder de cap de llista, i un dels liders reals i efectius, Pastor, arraconat.
Però com a NO simpatitzant del PP, ja me va bé així, però me preocupa que el partit que pot governar, sempre tingui dirigents mangantes -collos(Matas), o collos - collos (Bauzà), quan te pèrsonatges realment vàlids que no van davant, en perjudici d'aquesta comunitat Autònoma quan governen.

Pepe

Re: Aqueducte Ternelles.

Pepe | 09/10/2010, 14:15

Ahir vaig demanar al facebook del Partit Popular de Pollença que opinaven sobre les declaracions d'en Bauça, avui encara no han contestat.
Pens que una gran part dels militants del Partit Popular van a votar a en Bauça més per oposició a Delgado que per una altra cosa.Mal van si ara li deixen fer el que hagués fet en Delgado.

anam bé

Ai josera

anam bé | 09/10/2010, 13:41

No ha ratificat, segueix anant contra el decret de mínims, no vol ni tan sols un 50% del català.

Joan

ai josera

Joan | 09/10/2010, 13:35

Jo el que pensó és que a quedat com el que és.
Un tio més curt que una maniga de guardapits, si o prefereix, a quedat com una Manga de guardapechos.

Garci

Re: Aqueducte Ternelles.

Garci | 09/10/2010, 13:32

Jo crec que la maniobra li ha sortit molt bé a Bauzá:

1- Surt aquesta polèmica en el moment que J. Font, un dels "peixos grossos" del PP abandona com a portaveu. S'ha aconseguit desviar l'atenció per aquí.

2- Diu això del català i fa contenta a la ultradreta, al Círculo i, amés, fa la "punyeta" a UPyD.

3- Rectifica, fa com si no ha passat res i la resta de PP favorable al català ja queda tranquila. Y també queden tranquils els castellanistes, ja que saben que tot i que rectifiqui, és el que pensa.

Li ha sortit redó. No trobau?

Joan

Al·lucin

Joan | 09/10/2010, 11:57

Saben aquell que diu que anava en José Ramón Bausssà per Eivissa (per Ibiza perdón) i va demanar un tasso d'aigua i no va beuré perquè li van donar aigua dins un got?

Miquel Sánchez

Re: Aqueducte Ternelles.

Miquel Sánchez | 09/10/2010, 11:28

Aquí el problema no és si la nostra llengua s'ha de dir "mallorquí" o s'ha de dir "català", el problema és que volen que el castellà sigui la llengua principal a les escoles i l'administració autonòmica, per que "fa chic".

En més de 30 canals de televisió en castellà, "sona a broma" que et diguin que el castellà no està present a la vida a Mallorca, i ara més quan aprofitant la tecnologia digital s'ha posat el "castella" com opció d'audio a IB3. Si no es ves tant de futbol a la tele o na Belén Esteban, per ventura els seus fills a més del català a l'escola dominarien també el castellà i l'angles.

Joan C

Re: Aqueducte Ternelles.

Joan C | 09/10/2010, 11:22

Jo estic convençut de que Jose Ramón Bauza sap perfectament que el Català i el Mallorquí són la mateixa llengua. Una altra cosa es que els convenguí i molt utilitzar la llengua com a arma electoral tenint en compte el gran nombre de castellanoparlants nouvinguts que arriven a la nostra terra i que són fàcilment manipulables. És penòs pero estàfet amb tota la mala intenció...

Pepe

De barbaritat en barbaritat

Pepe | 09/10/2010, 09:53

Pens que la valencialització del PP (que va iniciar en Matas) és prou irreversible. I com diu Joan Ramon perdem tots.
Hi ha un grapat de gent molt interessada en fer de la llengua una arma política; Carlos Delgado, el círculo balear, el mundo, UPD ...I no és la primera vegada que han demostrat molt d'influència en Bauça.

Ningú es pot creure que les declaracions d'ahir van ser simplement una equivocació. I la rectificació no és millor.

Dir que vol eliminar el Decret de Mínims és igualment una barbaritat. Aquest decret garanteix que el català sigui la llengua d'almanco el 50% de les classes que reben els escolars.

Joan Ramon

Llengua comú

Joan Ramon | 09/10/2010, 08:36

Turgut, totalment d'acord amb tu aquesta vegada.
Però a mi me sembla realment preocupant que el control ara mateix per a mi el tenen dos persones com carlos Delgado i José Maria Rodriguez que donen per valides aquestes tesis.
Algú imagina Obama diguent que ells no parlen Anglès, perquè en lloc de dir Trousers, diuen pants? I que ells a camió li diuen Truck i no Lorry? que ells no diuen football... crec que aviat l'enviarien a ca seva.
Estic d'acord que una bona part del PP, jo diria que majoritaria fins i tot,mai a gratat per aquí, me consta que fins i tot molta gent defensa dins el PP la equiparació del Català al castellà, però si el PP col·loca aquests dos personatges al capdavant, la linea a seguir desgraciadament variarà, i dic desgraciadament, perquè aquí i perdem tots.

Salut

turgut

Re: Aqueducte Ternelles.

turgut | 09/10/2010, 07:57

Jo ho trob una vertadera pena, tenint en compte que el PP de les Balears no s'ha caracteritzat per discutir d'aquests temes, com ho ha fet el PP valencià per exemple. I que la majoria de politics del PP empleen el mallorqui per expresar-se publicament, trob penós encetar una guerra per esgarrapar quatre vots de radicals anticatalà. I me pareix perfecte que hagin sortit multitut de veus critiques dins el mateix PP contra la mesura.

Margalida Amengual

Català

Margalida Amengual | 09/10/2010, 07:49

Haver d'aguantar això en plè segle XXI dit per una persona que teòricament es culta i té una formació.... Haver encara de donar explicacions de que si la llengua que parlam a les Balears es català o no... No vos pareix patètic? Jo que ho digui una persona major, d'altres temps, per dir-ho d'alguna manera, encara ho puc aguantar, a més, son fàcils de rebatra perque els hi dius, i els andalussos que xerren, andalús o castellà, i els menorquins, menorquí o mallorquí? i ja no saben que t'han de contestar; però que ho digui una persona jove, amb una formació i que, a més, se presenta a unes eleccions com a cap de llista me pareix que es si més no de jutjat de guàrdia.
Sempre m'he demanat quina fixació tenen moltes persones del PP amb el català. De on deu venir aquest odi cap la llengua catalana? Per qué sempre relacionen xerrar català amb ser català? Els de USA xerren anglès i no son anglesos, els argentins xerren castellà i no son castellans, això tothom ho té ben clar, idò? Per qué amb el català no? Quina diferència hi ha? I encara sort que no visc a València perque allà si que hi ha per tenir un atac de nervis.

Joan

Re: Aqueducte Ternelles.

Joan | 08/10/2010, 22:12

Vos imaginau si en Bauzá fos candidat a la presidencia dels Estats Units? Segur que proposaria que la llengua que es parla allà no es digués anglès si no un altra cosa, p.ex. "American", amb les seves modalitats: texan, newmexican, harlemiam, floridian, californian, etc.

Ell diria "Ai dont uant imposichions from ingland"

Toni

llengua

Toni | 08/10/2010, 21:16

I de la mateixa manera que el castella té les seves variants: argentí, andalus, cnari...

El català tb: empurdanès, lleidatà, mallorquí...

I ningú s'hauria de questionar que és la mateixa llengua

Toni

llengua

Toni | 08/10/2010, 21:14

Miquel l'arenes es un dialecte de l'occità i no del català

Garci

Re: Aqueducte Ternelles.

Garci | 08/10/2010, 20:51

Si ens posam a reivindicar coses absurdes, a Pollença xerram un idioma exclusiu i diferenciat.

No puc entendre la fixació d'una sèrie de persones amb no acceptar que la llengua catalana és una però diversa. Quin mal fa això? Perquè se'n fa política? jo crec que per curtor.

Miquel Sánchez

Re: Aqueducte Ternelles.

Miquel Sánchez | 08/10/2010, 19:28

Jo abans d'amollar res sobre les declaracions de'n Bauzà he anant aquí:

Era Val d’Aran se trape ena part centrau dera sarrada pirenenca e ei era soleta Val des Pirenèus d’aiguavessant atlantic. Era sua estenuda ei de 620 km2, tèrmie ath nòrd tamb França (Arrièja), ath sud damb era Alta Ribagorça e Aragon, ar èst tamb eth Pallars Sobirà e ar oèst un aute còp tamb Aragon e França (Nauta Garona). Eth sòn arriu principau, era Garona, trauèsse e vertèbre tota era Val e desbòque en Atlantic (Bordèus). Aguest emplaçament geografic, ei a díder era sua orientacion naturau cap a tèrres occitanes, amassa damb era manca ath long des sègles d’unes bones comunicacions tamb Catalunya e Aragon, an hèt qu’era Val d’Aran age clares diferéncies tamb es autes vals e contrades catalanes tant en aspècte fisic com culturau. Era pròva mès clara d’aguesta diferéncia se manifèste en hèt d’auer coma lengua pròpia er occitan, coneishut en Aran com aranès.
Era populacion censada ena Val d’Aran er an 1996 ei de 6.991 abitants e era sua economia ei complètament orientada tath sector des servicis.

Això és aranès, llengua oficial a Catalunya fa poc temps, perquè he pensat que si els catalans reconeixien les seves modalitats territorials com llengües, Per què no ho podem fer nosltres?

Personalment veig a l'aranés amb les mateixes arrels que el català, però ni molt manco la mateixa llengua, té una evolució separada del català molt clara, però també una influència molt grossa.

Comparar el cas de l'aranés amb les nostres formes fins i tot locals, està fora de lloc.

Joan Ramon

anam bé

Joan Ramon | 08/10/2010, 18:42

Perdonau si he ofés a algú, volia dir fatxes...

Joan Ramon

Desastre

Joan Ramon | 08/10/2010, 18:41

Una mostra més de que es pot ser més curt que la mitjana i arribar a president del Govern Balear.

Entre corruptes i tatxes, anam arreglats...

Alternativa per Pollença

Re: Aqueducte Ternelles.

Alternativa per Pollença | 08/10/2010, 14:03

José Ramón Bauzá, ha
anunciat avui que si presideix el Govern autonòmic "eliminarà" la Llei
de Normalització Lingüística de les Balears que potencia l'ús del
català, i promourà el castellà i les modalitats lingüístiques de les
illes: mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc...
...Bauzà vol crear problemes on no hi ha cap, assumint les tesis de Carlos Delgado i del Círculo Balear.

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/bauza-eliminara-la-llei-de-normalitzacio-linguistica-si-guanya-les-eleccions.html

Pepe

Re: Aqueducte Ternelles.

Pepe | 08/10/2010, 13:31

Quan la gent pagui aigua dessalada a preu de aigua mineral tal vegada es recordaran del que vam denunciar fa quatre anys; com en Jaume Font es va carregar un ramal de l'artèria que intercomunicava Pollença amb Sa Costera, l'aquifer de s'Estremera, a Bunyola, el pou de Sa Marineta i la dessaladora de Palma . I tot per justificar la construcció de la dessaladora d'Alcudia.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/19999

jrv

Aljubs, pressió.

jrv | 08/10/2010, 10:43

El progrés en quan a la qualitat i millora de la xarxa i pressió, sobre tot a aquesta derrera questió, és positiu, concretament al Port.
Però si la millora ha de consistir fonamentalment en comprar aigua cara de la dessaladora, i mes prest o mes tard, augmentar el preu que hauran de pagar els usuaris, aquesta no és solució, mes be aparcar el problema.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb