URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

Alternativa | 12 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al mes de març del 2008 vam denunciar els abocaments incontrolats de la poda de palmeres que fan jardiners contractats per l'Ajuntament al solar municipal  a Llenaire (veure article) . Més de dos anys després,  i a pesar de les promeses de solucions , l'Ajuntament segueix sense controlar i  gestionar correctament aquest solar. 

Aquesta mateixa setmana  hem pogut veure i fotografiar les restes de poda,  bàsicament de palmeres, inclosa la carxofa superior afectada pel becut vermell sense cap tipus de tractament com ens han confirmat treballadors de l'Ajuntament.  Hem de recordar que Pollença  és un àrea afectada greument pel becut vermell de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus)  i que per tant només es poden realitzar les podes de palmàcies, autoritzades per la Direcció General d'Agricultura amb un tractant especial. L'insecte detecta a gran distància l’olor del líquid lletós que desprenen les palmeres quan se les poda i, atret per aquesta olor, es va traslladant.

Podeu veure una selecció de fotografies de palmeres del Port de Pollença afectades al blog amics arbres.

 

 


És totalment irracional i absurd  que l’Ajuntament de Pollença hagi enviat  circulars i hagi informat als veïns del municipi del tractament de  les palmeres afectades pel Rhynchphorus ferrugineus (becut vermell) i després faci aquests abocaments .


Des del nostre punt de vista d aquesta situació només és explicable en el marc d'una negligència  de l'equip de govern en el compliment de les seves obligacions.
Hem de dir que aquests fets han estat denunciats al regidor de jardineria, en Martí Ochogavía (UNPI), sense que hagi actuat fins el moment.

 Fotografies  del solar municipal de Llenaire.

 

 
 

Notícia al Mundo, a IB digital.

 

Comentaris

Pepe

Re: La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

Pepe | 13/10/2010, 10:26

Fa un moment el regidor de festes ha donat les seves explicacions respecte al tema aparegut ahir a la premsa de les contractacions il·legals de Trui.

Ha dit que l'àrea de festes mai ha fet feina amb el grup d'empreses de Trui. I que a aquesta legislatura no ha fet feina a la Fira. Si que abans si que feia feina a festes amb l'Ajuntament.

El que no ha restat clar és si a la legislatura passada Trui va fer feina per la Fira.

M'ha cridat l'atenció la repetició per part del regidor de festes de que el PSM s'equivocava del direcció (al parlar de l'àrea de festes) i insistir en la separació existents entre Festes i Fira.

Pepe

A Pep

Pepe | 13/10/2010, 06:34

Egalité, liberté i fraternité no van bé amb els valors de la raça.

JRV

Normes...pels altres.

JRV | 12/10/2010, 20:57

Ja és una tradició consolidada que l'ajuntament no cumpleixi les seves propies normes o recomanacions...En puc donar fè i tetimoniatge.

JRV

California, Florida

JRV | 12/10/2010, 20:55

Les series americanes amb els abundants exteriors a California i Florida, hi son filmades en els passejos amb abundants palmeres, sobre tot de tipus " washingtonia". Aqui crec que és una imitació, en molts casos, no sempre( Santa Margalida, amb el passeig principal sembrada de fa molts anys de "canariensis", o el Promenade des Anglais a Niça, en son exemples.
La palmera es cara de mantenir sana, però mes ho és la gespa.

pep

se li veu el plumero

pep | 12/10/2010, 19:12

Avui el capellà ha fet la missa en castellà a Pollença, cosa que no succeïa des de temps del Paquito!

Pep

Igualtat

Pep | 12/10/2010, 19:10

pq els guardiacivils i militars avui han aparcat a Plaça si no hi pot aparcar ningú? I amés hi havia molts de cotxes particulars

Pepe

Re: La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

Pepe | 12/10/2010, 17:54

Com diu JRV una cosa és la tradició d'una palmera o dues a les possessions i una altra fer passeigs marítims amb palmeres.
El major cost de les palmeres és la seva poda.

turgut

Re: La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

turgut | 12/10/2010, 17:40

No se res de jardineria, però realment les palmeres son costoses? És un arbre molt present als patis mallorquins, i no podem dir que sigui un arbre americà. El mediterrani és ple de palmeres, i pareix un arbre que al desert aguanta molt be la falta d'aigua. No se perque se diu que la palmera es un arbre de pelicula americana

Pepe

Re: La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

Pepe | 12/10/2010, 17:22

Les palmeres són molt costoses de manteniment i per mi són una espècia molt poc adient pels jardins públics. Però el que no es pot fer és dictar unes normes pels ciutadans i que l'Ajuntament sigui el primer en no complir-les.
I el que s'ha de plantejar es substituir les palmeres per espècies que siguin fàcils i econòmiques de mantenir.

Joan

Palmeres

Joan | 12/10/2010, 14:34

Cert i aquest responsable d'en Martí "paraiso" donà la casualitat que té un gendre jardiner...

Garci

Re: La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

Garci | 12/10/2010, 11:51

I em de pensar que en Juanjo Mir només és un dels responsables, l'altre és en Martí Ochogavía, encarregat de l'àrea de Serveis.

Jaume

TOT EL QUE TOCA EN JUANJO MIR EN CONVERTEIX AMB UN DESASTRE!!!!

Jaume | 12/10/2010, 11:46

Garci, la resposta a la teva pregunta és molt sencilla: perquè tot el que toca en Juanjo Mir és un vertader desastre!!!.
Donau-vos conta de la "feina" d'aquest al·lot, és totalment ineficaç. Quin desastre!!!

JRV

Palmeres

JRV | 12/10/2010, 11:01

Home, Guillem, les palmeres no son noves aqui, i moltes finques, possessions , o cases de l'amo, a Mallorca i Eivissa, tenen una o dues palmeres, al barri on visc, hi ha palmeres de moltes variants sebrades a inicis del segle XX.
Certament que estic d'acord amb tu que moltes especies d'arbres i plantes autoctones, com el mateix garballó, precissen la meitat d'aigua o menys, i son igualment vistosos.
Però el papanatisme de molts gestors politics ( Que han viatjat molt, ells , i han vist moltes pelicules americanes) els hi pega per la gespa i les palmeres, tanta sort que no els hi pega pels avets i les plantes nòrdiques, però ja està arribant, i com que tenim dessaladores, no importa passar pena.

G. Caldentey

Pregunta desinformada

G. Caldentey | 12/10/2010, 10:44

I si "s'aprofitàs" l'eficientíssima feina d'aquest escarabat, i es deixàs de tenir palmeres als espais públics? Són necessàries? Són realment "útils", oportunes i necessàries, des d'un punt de vista ambiental (espècies pròpia), econòmic (no duen una feina extra?) i paisatgístic?
Des de la total ignorància ho dic i sense cap ànim polèmic, senzillament des de l'observació que en d'altres municipis (amb costa, també), no s'hi troben....
Salut i bon dia!

Garci

Re: La negligència de l'Ajuntament propícia l'extensió del becut vermell

Garci | 12/10/2010, 09:12

Com pot ser tan negligent la gestió d'aquest tema? Perquè intenten fer pedagogia del greu perill d'aquesta plaga que mata tota quanta palmera troba, i des de l'ajuntament no apliquen les mesures?

Es veu que no se n'adonen que prest no quedarà cap palmera al municipi. O tal vegada no els importa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb