URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els primers responsables de la crisi van ben polents

Alternativa | 15 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article del nostre estimat columnista d'Artà, en Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

 Els primers responsables de la crisi van ben polents 

Tots solem tenir mal de fer assumir responsabilitats quan hem fet un bunyol sense forat, i sovint repartim culpes sobre els que tenim més avinent. No hi ha dubte que Zapatero ha fet tard i els ous en terra amb el maneig de la crisi. I venga llenya a en Zapatero, que la té merescuda, però sols en part. Ell no ha creat la crisi, com tampoc la creà n’Aznar. Tots dos donaren corda a l’anomenada bombolla immobiliari i la feren més fonda, però darrere d’ells, ulls espolsats i fora son, hi havia els especuladors i els bancs. El món financer, que sempre ha viscut de l’especulació i la usura, engrescà la gent perquè  s’enduetàs més enllà de les seves possibilitats amb promeses celestials, i la gent estirà massa el llençol i acabà mostrant els peus. Això és finalment el capitalisme: el capital i la dictadura del mercat davant tot i per damunt la feina. Per aquí gratau... 

A l’hora d’arreglar el desastre, es crida perquè ho arreglin els que el provocaren i no precisament per donar-los llendera, ni tan sols un bon arrambatge, sinó un caramuller de milions perquè treguessin faves d’olla. Avui saben que enmig de la crisi ja han augmentat els guanys un 6%. Enhorabona!  

Tenim la sort que el nostre president del país, com home d’esquerres, ha fet cas a les imposicions dels grans financers del món, als socis europeus i nord-americans com toca, reduint la despesa pública, legislant en perjui del treballadors, reduint el sou dels funcionaris, etc. Un govern que s’acoquina davant els enemics dels treballadors és culpable, i si es diu socialista, més encara. El PP pot estar ben content, li hauran fet la feina bruta si arriba a governar.

I el poble...? Ja ho sabeu, com canta la glosa: a prendre per allà on no dic, d’acord amb l’article vint i sis, que dóna atribucions a l’autoritat per passar-se per allà on tampoc dic (però rima) totes les lleis del país. Els aturats poden passar per  “Les Conferències del Sant Vicens de Paul” o per “Caritas”; i que donin gràcies, perquè per molts d’indrets del món encara  n’hi ha que estan pitjor.

Mariano Moragues

Blog de Manel Fontdevila "esto es importantísimo".

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Els primers responsables de la crisi van ben polents

Alternativa per Pollença | 15/10/2010, 14:15

Molt interessant podeu comparar el pressupost de Pollença amb altres pobles:
www.lospresus.de/pollenca

Pepe

Re: Els primers responsables de la crisi van ben polents

Pepe | 15/10/2010, 13:31

Respecte a les Associacons de Veïns de Pollença la meva concepció del que ha de ser una associació evidentment és molt diferent a fer viatges o gestionar platges.

Sobre la fira del foc encara que no sigui molt popular dir-ho, crec que no ha estat molt bona idea fer una fira del foc un mes abans de la fira de tardor. Una fira del foc que costarà uns duros a l'Ajuntament que està en una crisis total. Avui he sentit a l'inteventor dir que el pensava que no costava un duro a l'Ajuntament però després he sentit a un organitzador donar les gràcies a l'Ajuntament pel seu esforç econòmic... Al proper ple aclarirem el tema.

Hem de recordar que la Fira de Tardor s'ha de pagar mitjançant extrajudicials i els pagaments tarden més d'un any, i ja no parl de que no s'ha pogut obrir l'escoleta o el centre de dia.

Tothom hauria de reflexionar sobre que estam fent. Tots els economistes que estic llegint que parlen sobre la crisi coincideixen en que encara no ha arribat el més dur.

Pepe

Re: Els primers responsables de la crisi van ben polents

Pepe | 15/10/2010, 13:24

Turgut crec que té una part de raó; tots formam part del sistema i tots hem col·laborat en aquesta bojeria del boom immobiliari d'una u altra forma i no hem d'oblidar que la immensa majoria de la gent vota a dos partits que defensen un model neoliberal d'estat.
Però també és cert que el grau de responsabilitat no és el mateix i sobre tot que el pagament de la crisi està sent inversament proporcional a la responsabilitat en la mateixa.

Ga

Re: Els primers responsables de la crisi van ben polents

Ga | 15/10/2010, 11:48

A jo m'agradaria saber quan costa la fira d'aquest cap de setmana i qui ho paga.

No crisi

Re: Els primers responsables de la crisi van ben polents

No crisi | 15/10/2010, 11:25

Què és això de la crisi? En Pollença no tenim. Aquest cap de setmana el cremarem tot en la Fira del Foc i la nostra Associació no per a de organitzar viatges de plaer.Clar si parlam d'obrir escoletes o centres de dia la cosa canvia.

JRV

Bon article

JRV | 15/10/2010, 08:51

Un article breu i encertat de M. Moragues.
I no estic d'acord amb el comentari den Turgut, no tots som capitalistes, ni ho pretenem esser. Una cosa es voler una vivenda digna, una vida digna, avançar dins la vida, i l'altra pretendre fer-se ric amb la feina dels altres, com mes, millor. Ser d'esquerres no vol dir deixar-se estafar i fer el colló. Es natural que el que se guanya la vida fent feina defensi i administri el fruit de la feina. No hem de confondre això amb especular, sinònim de robar explotant els altres, o una altra vessant. Una altra cosa es el maniqueisme de voler que tots els d'esquerres siguin honrats treballadors i els de dretes perversos cavernícoles. Com que ja ets major d'edat, ja deus saber que aixó no és així. L'expressió " capitalistes frustrats" per dessignar molts treballadors, l'utilit amb frequencia.
Però que els treballadors, en l'accepció mes extensa, son els vertaders impulsors del progrés, això ho tinc també clar, i qui son els paràsits, també ho tinc clar..

turgut

Re: Els primers responsables de la crisi van ben polents

turgut | 15/10/2010, 07:53

Mariano, crec que t'has deixat com a culpables u passarells que els hi varen dir "compra aquest piset per 70 millons",... i el compraren! Es cert que el timador del timo de la estampita es el culpable, però no me diguis que el que vol canviar un feix de billets de 500 per quatre postaletes no s'ho mereix per coio.
Perquè aquí, per be o per mal, capitalistes ho som tots. O millor dit, tots som d'esquerres fins que mos toquen la butxaca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb