URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rumors

Alternativa | 19 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El divendres passat a la nostra assemblea vam tenir un animat debat sobre els falsos rumors que circulen sobre nosaltres al poble (que si ens havien expulsat d'Esquerra Unida, que si haviem regalat plantes de María...), UM-UNPi són uns vedaders mestres en això d'escampar rumors. Evidentment aquests rumors intenten donar una imatge distorsionada de nosaltres i al ser informacions falses no es difonen de forma oberta, sinó de forma anònima amb el boca a boca;  principalment a les barres dels bars, als carrers...ni tan sol s'atreveixen a publicar-les en forma de comentaris a aquest blog

Els rumors tenen un enorme potencial manipulador i han estat  usats històricament ( ja hi ha constància a l'antiga Roma)  com a eina política i si perduren en el temps acaben convertint-se en llegendes urbanes.

Cap rumor ens agrada però el que menys  ens agrada és el que diu que a les glosses del nostre fogueró havia referències a la vida privada del regidor de Serveis, inclús una persona em va assegurar que havia llegit aquestes glosses, el que converteix aquest remor en una llegenda urbana. El que és cert és que cap glossa del fogueró feia referència a la vida privada del regidor de serveis (les vam penjar al blog), si que feien referència a la feina pública de regidor i a la seva manera de gestionar els doblers públics,  saltant-se la llei  per facturar a empreses dels seus familiars. Això és públic no privat, parlam de la llei, dels doblers públics i d'una facturació que avui segueix sent il·legal i que s'ha saltat el principis fonamentals de competència i transparència. 

En definitiva només us podem demanar que si sentiu qualsevol rumor sobre nosaltres ens ho faceu arribar. Volem una política fonamentada en la raó i en la veritat, no en les mentides i els rumors.

Escultura que representa a dues velles escampant rumors a l'antiga ciutat de Sindelfingen a Alemanya. 

 

 

Comentaris

jrv

Mundial

jrv | 21/10/2010, 11:58

Si, si Pepe, han de venir d'Europa a portar fons de coessió, a portar lògica per cobrar impostos, però el mundial el va guanyar Espanya...Se cert que ho canviarian tot per aquesta copa, . I ni tan sols tenen toros...

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 21/10/2010, 09:25

Una bona notícia Miguel, una pena que després d'aprovar la nostra moció per unanimitat l'equip de govern no hagi donat capo pas. Han de venir d'Europa a dir el que era evident.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 21/10/2010, 08:33

I és que ALTERNATIVA PER POLLENÇA just diu pardalades:

Publicat ata mateix a PÚBLICO:

El Tribunal de Justicia de la Unión Europea (UE) ha declarado este jueves que el canon digital que se aplica en España a todos los equipos de reproducción digital como compensación a los creadores por la copia privada no está en línea con la legislación comunitaria.

"La aplicación del canon por copia privada a los soportes de reproducción adquiridos por empresas y profesionales para fines distintos de la copia privada no es conforme con el Derecho de la Unión", señaló la Corte con sede en Luxemburgo en su sentencia de hoy.

Altre pardalada més MADE IN ALTERNATIVA PER POLLENSA ara on han de saber a tots el bars de Pollença

Garci

Re: Rumors

Garci | 21/10/2010, 08:07

Si la taxa només es pot cobrar per metres de local sense comptar amb les terraces, els locals amb molt espai intern, però infrautilitzat acabaran pagan moltíssim més que els locals petits però amb terraces immenses.

Així doncs, cal una revisió de la forma de cobrar les taxes de fems per evitar aquestes desigualtats entre comerciants.

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 21/10/2010, 07:55

És de pura lògica que a més taules i cadires més fems i per tant més taxa. Però la sentència també ha deixat clar que ara l'Ajuntament haurà de cercar una altra forma de cobrar una taxa proporcional i justa.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 21/10/2010, 07:30

Ha ha ha ha JRV, a efectes de mòduls fiscals (IVA i IRPF)per posar un exemple, si tributen i hi ha un apartat especial al model d'alta de l'IAE (Impost Activitats Económiques) que ara just pagan com impost si factures més de 600.000 euros a l'any, i si van per estimació directa tributa la seva facturació pels conceptes abans esmentats.

jrv

interpretacions

jrv | 21/10/2010, 07:10

Es, una concesió administrativa que produeix un augment del volum del negoci inicial abans de la concessió, a més de limitar l'espai als vianants i donar la tabarra fins a altes hores de la nit, molt sovint(Ex. bar boñi)I que , a mes negoci, mes fems, mes aigua, mes brutor,està clar, sense que aquesta opinió vulgui ser cap crítica a que la gent es guanyi la vida el millor possible. Però: on queda allò de que qui embruta, qui consumeix, paga?
Es una interpretació.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 20/10/2010, 21:11

Efectivament, com és una concessió administrativa i no un lloguer, no és pot contabilitzar com un increment de volum del negoci, si fos un lloguer el local tindria ple domini de la zona en questió i no és així.

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 20/10/2010, 20:40

Ja he pogut llegir la sentència, la clau és troba al punt 5:
... el artículo 6 Cuota Tributaria” de la Ordenanza Fiscal 11 establece que la cuota tributaria consistirá en una cantidad fija por unidad de local que se determinará en función de la naturaleza y destino de los inmuebles, aplicándose a tal efecto las tarifas en dicho precepto contempladas... el término “unidad de local” ha de interpretarse en su sentido literal... Por este motivo el Ayuntamiento demandado no puede computar a los efectos de determinación de la cuota tributaria de la tasa la superficie ocupada por las terrazas u otros elementos propiedad de la recurrente que no constituyan sensu estricto “unidad de local”; es decir, que no formen parte del inmueble o “unidad de local” objeto de la tasa.

Ara cal pensar com solucionar aquest tema i fer una redistribució de les taxes el més justa possible.

jrv

Un ignorant

jrv | 20/10/2010, 19:05

Doncs jo entenc que la casuistica pot ser infinita. Però començo que la lògica me diu que una terrassa o tram de via pública ocupat per taules i cadires on es consumeix, generen fems. I el tram de via pública ocupat per motius de comerç, sigui en qui sigui, és de tots, l'hem pagat entre tots, però tan sols s'en beneficia el local, tan sols obtè plusvalua el local o comerç.
Entenc que una solució hauria de ser que la taxa de fems s'hauria de calcular fonamentant-se en el nombre de places, independentment si son interiors o exteriors al local, i la ocupació de via pública, independentment de la taxa de fems, segons el metres ocupats, sense perdre mai de vista, per una part que les vies públiques son això, públiques, que aquest és un municipi turistic però que els "indigenes" també tenen dret a anar pel carrer, i que l'ús ha de tenir un cost, però l'abús també.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 20/10/2010, 15:02

La llei posa "local" no esmenta els anexes, per tant estem davant un forat aprofitat per una bona advocada, però crec que és millor llegir la sentència per comentar millor.

Garci

Re: Rumors

Garci | 20/10/2010, 14:33

Miquel, tal vegada hauries d'explicar que diu la llei de la que xerres per a que ho entenguem.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 20/10/2010, 14:15

A la meu mur de FACEBOOK el RESTAURANT CORB MARI, em diu que no digi barbaritats i que m'informi abans, totalment d'acord, ja li he contestat que també semblava una barbaritat aquest contenciós i "toma castaña".

Pens que és un error en la redacció de l'article al reglament de l'impost i que haurà una rectificació pels anys vinents, però ha deixat molt tocat el sistema.

Exemples, hi ha locals que no existeixen, just tenen terrassa (MOJITO), i un altres amb una terrassa "raonable" i un local molt gran (CULTURAL), això com es menja.

Ara li podem dir a TIRME, ha ha ha ha.

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 20/10/2010, 10:58

Crec Turgut i Miguel que parlam de dos temes diferents però relacionats.

Per una part es tractaria de quantificar que és el que ha de pagar de taxa de fems una terrassa. I un altre tema és el que a Pollença fa falta un estudi tècnic per calcul·lar de la manera més correcta possibles les taxes.

Follonero

Un possible Rumor!!

Follonero | 20/10/2010, 05:45

El conocido candidato M. S fúe detenido por conducción temeraria por las calles de Puerto Pollença. Al conducir a 170KM/H en el coche de su amigo Pere de la Punta, mientras ivan regalando Marihuana por las calles. El político pollencin tuvo que ser reducido por la policia sufrir un ataque de ansiedad, fué llevado al furgon Policial a lña fuerza mientras gritava; NO Al MALTRATO ANIMAL, MUERTE A LOS TOREROS!!!!
Així es fan els rumors jeje!

turgut

Re: Rumors

turgut | 19/10/2010, 21:54

Jo estic d'acord en que les terraces han de pagar taxes per la basura que generen, faltaria mes. Pero si paguen com locals, no poden pagar per ocupacio de via publica. El que no se pot es voler recaptar per tot de forma desorbitada.

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 19/10/2010, 21:47

Tens raó Turgut,
ja a les al·legacions del 2008 a les taxes de fems vam fer la següent al·legació:
Adaptar l'estudi tècnic utilitzat (realitzat per l'Institut Cerdà pel Consell de Mallorca) al municipi ja que es basa en els metres quadrats bàsicament i no ha tingut en compte el volum de fems produït ni el reciclatge concret de cada negoci...

Hem repetit posteriorment aquesta al·legació però clar no es pot fer cas a una al·legació d'una oposició destructiva com la nostra.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 19/10/2010, 21:02

Turgut, jo no question la quantitat d'euros (molt elevada en la meva opinió), jo question el tema de la terraça, com quedarien els "GELATS VALLS" per posar un exemple ? Sense pagar fems, perquè ja ho podem començar a questionar tot, perquè si les terraçes fan fems i no els hi podem cobrar, aleshores s'haurà de fer un pensament i deixar les plaçes i passeigs per jugar els nins.

turgut

Re: Rumors

turgut | 19/10/2010, 20:54

Això vé perquè les taxes de basura cobrades als comerços a Pollença son absolutament desproporcionades, assignant de forma arbitraria, sense cap estudi de volum de fems, el que correspon pagar als comerços i als particulars. Tot a ojo de buen cubero, fins que a un se li han inflat les pilotes i ha tengut els collons de posar el contenciós. Si al baixar els imposts a uns implica pujar-los a la resta, por esser mala noticia segons per qui, perquè si fins ara s'havien beneficiat els que no tocava, ara hauran de pagar. No se poden fer les coses segons d'on ve el vent, hi ha d'haver un criteri just.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 19/10/2010, 20:53

Exactament Pepe, les terraçes "SI" son computables com element d'explotació en els mòduls tant d'IRPF com d'IVA, no té sentit això, alerta que pot haver moguda, ja que l'Ajuntament podria tenir dret a cobrar-nos als altres aquestes quantitats que hagui de tornar al comerços com endarreriments, recorda que estem parlant d'una taxa,, seria insultant, tot invadit, no pots passar per lloc, i encara els haurem de pagar els fems.

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 19/10/2010, 20:21

Exactament Miguel i parlen de quatre anys.Això si que pot ser la fira del foc.
De totes maneres esper veure la sentència, a vegades les interpretacions publicades són molt interessades (has vist que la notícia parla del batle Biel Cerdà?)

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 19/10/2010, 20:04

Sempre comentant el que posa l'article del diari, tampoc estic molt d'acord amb la sentencia, atès que si el local just és la part tancada, jo em puc seure a una cadira de la terraça i no estic al local, per tant no estic obligat a consumir, és un poc subrrealista.

Tampoc és pot compençar pujant els preus públics de les terraçes, atès que estem parlant d'una taxa.

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 19/10/2010, 20:00

Preucupant no, escandalos, segons la normativa d'Hisendes Locals, una taxa és un tribut que comparteix un cost d'un servici, això vol dir que si han de baixar les taxes a les terraçes els han de pujar als altres contribuients.

Però no és lògic que la terraça faci tres pics la mida del local. Ja tenim debat obert.

Pepe

Això s'enfonsa.

Pepe | 19/10/2010, 19:40

Miguel jo que pensava que tots els afiliats a Alternativa eram perfectes.

Parlant de coses més serioses, avui al Mundo hi ha una notícia molt preocupant.

Ha hagut una sentència contra l'Ajuntament que l'obliga a tornar els doblers de la taxa de fems a l'empresa Cafe Capuccino 1919 S.L. ja que l'Ajuntament considerava la terrassa com una part més del local per cobrar les taxes. La notícia diu que tots els negocis en la mateixa situació poden reclamar les taxes de quatre anys.

h
ttp://resumdepremsa.caib.es/dossier/ca/verpdf.html?news_id=41838871&sp_id=74562&file=000OWR2V.pdf&sp_subject=Diversos-Local&comp_id=9269&clip_id=974&import_date=2010-10-19

Miquel Sánchez

Re: Rumors

Miquel Sánchez | 19/10/2010, 14:21

A jo em varen fer una foto els de trànsit per anar a 66 kms/h on just es podia anar a 50 kms/hora, davant l'Hotel Uyal, i no és cap remor si no una realitat, 4.000 "castanyes" de les de l'any 1987.

Per altre part va molt bé fer populisme volent legalitzar les fetes amb animals per embullar la troca de la realitat social i no es té cap programa ni solució pel poble, aleshores farem "panem et circenses"

Garci

Re: Rumors

Garci | 19/10/2010, 11:43

Una curiositat: hi ha empreses que han pagat els 100 euros dels anuncis del programa de la fira i a les que l'ajuntament els deu molts milers d'euros.

jrv

Rumors

jrv | 19/10/2010, 11:40

Ampliant els rumors, també podria passar que quan jutgin en Mates, o na Maria Antonia Munar, els facin passar per membres d'Alternariva camuflats de uemeros o peperos, tenint en co0mpte que algunes dedicacions exclussives ho estan casi exclussivament dedicades a això, a embullar la troca. "A rio revuelto, ganancia de pescadores".

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 19/10/2010, 11:38

Blc nosaltres parlam de rumors respecte a Alternativa com partit, no a la vida privada de cada un dels membres d'Alternativa. S'ha de saber diferenciar el que és públic i el que és privat com hem comentat a l'article.

Si que puc parlar de la nostra " feroz oposicio al campeonat de pesca submarina que es va celebrar fa uns anys a la base"
Home feroç és una paraula massa agressiva, ens vam a limitar a fer la nostra oposició al ple, ens vam posicionar en contra d'aquest campionats de matar peixos per plaer i sobre tot vam recordar a l'equip de govern de que havia un acord per unanimitat a la junta de govern per demanar la no cel·lebració de cap campionat de pesca submarina al terme municipal de Pollença.
Veure article h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/52454

jrv

Rumors -afirmacions

jrv | 19/10/2010, 11:37

Doncs també circula el rumor, millor dit, afirmació rotunda segons el comunicant, de que la fira de foc ens costarà als contribuents devers 15.000 €.
Jo no crec que encara no se sap el que han costat una cosa tan prescindible a un Ajuntament amb penuries econòmiques com és la fira del foc, però si crec que, apart de l'espectacle del que no puc opinar perque no el vaig veura, és un acte d'absoluta irresponsabilitat fer una despesa d'aquest caire, a un parell de setmanes de la Fira de cada any, mes quan molts proveedors de l'Ajuntament porten mes d'un any sense cobrar. Tot plegat , poc seny.

blc

Rumors

blc | 19/10/2010, 10:31

M'agradaria fervos saber que circula el rumor de que un membre d'aternativa va ser aplegat fent pesca ilegal amb palangres. Estic segur que es fals, ja que sou grans defensors de lo public i de la natura, i u demostrareu amb la vostra feroz oposicio al campeonat de pesca submarina que es va celebrar fa uns anys a la base, per protegir desinteresadament la biodiversitat del medi marí.
Endavant i seguiu així!

Pepe

Re: Rumors

Pepe | 19/10/2010, 10:05

Gràcies Toni.
Respecte a la Fira del Foc estam esperant al ple per demanar que ens ha costat aquesta Fira. Entre altres coses el secretisme respecte a la mateixa ha estat total; no ens han informat de res, a l'Ajuntament no van arribar programes fins dos dies abans de la Fira, a l'interventor no l'havia arribat cap informació de despeses...

Hem de recordar que la Fira de Tardor s'ha de pagar mitjançant extrajudicials i els pagaments tarden més d'un any, i ja no parl de que no s'ha pogut obrir l'escoleta o el centre de dia.

Amb les dades en la mà opinarem.

Garci

Re: Rumors

Garci | 19/10/2010, 09:42

Primer de tot s'hauria d'aclarir si l'ajuntament de Pollença té alguna despesa en relació a aquesta fira. Si és així, a un municipi on hi ha tanta gent sense cobrar els deutes que té l'ajuntament, on no es pot comprar el mobiliari pel centre de dia, etc. etc. no veig lògic que es dediquin diners públics a fer fires i festes. Però ja dic que el primer que s'hauria de fer és saber si ha costat diners a l'ajuntament.

Toni Cerdà

Rumors...

Toni Cerdà | 19/10/2010, 09:23

Tot són rumors. Si un va de cap de llista, si l'altre no sé què, si pim si pam, i al final la gent és ignorant perquè després se deixa enlluernar i torna a votar als mateixos. Alternativa heu fet molt bona feina ara veurem com reacciona la gent a les urnes. Per cert creis que era necessari fer una "fira del foc" a pollença?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb