URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CI) Menorca novembre 2009. III

Alternativa | 17 Octubre, 2010 06:00

Avui anam de cap a Fornells, primer hem passat per Alaior i Mercadal visitant un poc les rodalies i fent una mica de previsió d’altres itineraris.

Fornells és molt tranquil i té un ambient de poble costaner que recorda a Mallorca de ja fa temps, fa ganes tenir-hi una casa per escapar-s’hi de tant en tant. En mig de la badia  hi ha l’illa Sargantana que té una antiga construcció militar. El port de Fornells és l’únic de la banda nord on s’hi poden resguardar els vaixells en cas de tramuntanada.

Ja diguérem que no tot havia de ser contemplar natura i interessar-se per temes històrics i culturals, també s’ha de menjar bé i com que estem a un lloc ideal per dinar de caldereta...   ala, anem per feines.

Després de la dinada convé moure-se un poc. Molt prop tenim la curiosa torre de Fornells, és la més grossa de planta rodona de l’illa i la més reforçada. Se construí de 1801 a 1802 baix domini dels anglesos que ben aviat perdrien definitivament la sobirania sobre Menorca.

Més tard anam a veure el far de Cavalleria, passam per el portet de Sanitja i podem veure un paisatge preciós. Arribant al far comença a enfosquir però tenim temps de fer una caminada per els voltants i gaudir de l’entorn.

                                                                                                 A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb