URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fer les coses bé al pla de mobilitat

Alternativa | 21 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ja han transcorregut pràcticament  tres mesos des de que vam retirar la nostra moció  demanant la resolució del contracte amb PODARCIS S.L., empresa del nebot de la primera tinent de batle que ha redactat el pla de mobilitat, i l'equip de govern encara no ha adoptat una decisió, com es va comprometre. Per això hem tornat a presentar la moció per resoldre el contracte i iniciar la contractació d’una nova empresa.

Les irregularitats que vam detectar  al procediment negociat per la contractació de la redacció d’un pla de mobilitat són múltiples com recordam a la moció, igual que els incompliments de les obligacions contractuals per part de l'empresa, des de les millores  al calendari de treball. Si a això unim el plagi de tots els objectius del pla que s’han copiat de les directrius nacionals de mobilitat de Catalunya de 2006 per a nosaltres és molt clar que s'ha de resoldre el contracte


Hem de recordar que vam presentar aquesta moció al ple del 27 de juliol i que la vam retirar a petició del batle, quan vam informar al ple del plagi de tots els objectius del pla. El compromís del batle va ser el de fer els informes pertinents sobre el tema, que s’ens farien arribar, i de adoptar una decisió a  la Junta de Govern.
 

Al darrer ple de setembre vam demanar sí ja s'havien fet els informes i què  decisió havia pres l’equip de govern respecte al pla de mobilitat urbà sostenible del municipi. La resposta del regidor de medi ambient va ser que  l’equip de govern encara no havia pres cap decisió ja que estava pendent dels informes. Ja estava fet l’informe tècnic però  encara no han firmat tots els membres de la Comissió i falta l’informe jurídic.  Una feina que pensam ja ha hagut temps més que suficient per fer. El pla de mobilitat hauria d'haver estat acabat en febrer

A més hem de remarcar que en aquest moment i per segon any consecutiu s'ha perdut la subvenció de la conselleria de Comerç,Indústria i Energia per realitzar aquest pla. Una subvenció de 25.645,96 euros que suposava un 60% del cost total del pla (49.582,18 amb IVA) i que s'havia de pagar una vegada presentat el ple de mobilitat abans del 15 d'octubre.

En definitiva un desastre en una feina que era molt important pel municipi, sobre tot per trobar solucions i alternatives respecte a la peatonització de la primera línia del Port de Pollença.

Pensam que els informes tècnics i jurídics ens donaran  la raó i confiam  en que torni a sortir la subvenció de la Conselleria,  i que es facin les coses bé des d'un principi amb la contractació d’una nova empresa per a la redacció del pla de mobilitat seguint els criteris bàsics de la contractació pública, que no es van seguir a l'anterior ocasió; publicitat, lliure concurrència i transparència.

 A continuació la moció

Del blog en clave de fo.

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Exposició de motius

Atés les irregularitats detectades al procediment negociat per la contractació de la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi, que van significar que la única empresa que va presentar la seva proposta va ser una empresa, PODARCIS S.L,  sense experiència en la redacció de plans de mobilitat i que té com administrador únic al nebot de la primera tinent de batle.

Atès que el 30 de juny de 2009 es va firmar un  contracte administratiu entre l’Ajuntament i l’empresa PODARCIS S.L per la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi.

Atès els nombrosos incompliments de l’oferta presentada per l’empresa citada amb el que realment ha fet; des de les millores  al calendari de treball.

Atès els greus incompliments de l’empresa citada del plec de condicions:

-  No s’ha lliurat, com s’havia de fer inicialment; Diagnòstic, propostes i seguiment sobre la peatonalització de la primera línia del Port de Pollença.

 (punt 6).

- No s’ha respectat el termini d’execució, no només portam cinc mesos de retard sinó que actualment només s’ha presentat la part d’anàlisi que es va presentar en abril amb deficiències ,i  segons l’oferta presentada s’hauria d’haver presentat en octubre del 2009.

Atès que l’empresa va excusar  d’incompliment del seu contracte en la manca de pagament per part de l’Ajuntament, quan  realment al plec de condicions (punt 8) es diu que el preu total del contracte s’abonarà una vegada presentat el projecte acabat. I incomprensiblement s’ha pagat ja a aquesta empresa 18. 593 euros.

Atès el plagi de tots els objectius del pla que s’han copiat de les directrius nacionals de mobilitat de Catalunya de 2006.

Atès que a dia d’avui no s’ha fet realitat el compromís  del batle de fer els informes pertinents sobre el tema, que s’ens farien arribar, i de adoptar una decisió a  la propera Junta de Govern.  Compromís pel que vam retirar la nostra moció el 27 de juliol

Atès que segons l’ art 206 de la Llei de Contractes del Sector Públic són causa de la resolució de contracte  la demora en el compliment dels terminis per part del contractista i el incompliment de les obligacions contractuals. I que es pot demanar una indemnització per l’incompliment del contracte i els danys i perjudicis ocasionats

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

MOCIÓ

- Que la Junta de Govern Local faci l’’incoació de l’expedient de resolució del contracte amb l’empresa, PODARCIS S.L. per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi

- Que la Junta de Govern inicií la contractació d’una nova empresa per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi seguint els criteris bàsics de la contractació pública; publicitat, lliure concurrència i transparència.

 

Comentaris

Pepe

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Pepe | 24/10/2010, 19:56

Pens que al maig de 2011 la participació serà molt baixa i que si que pot haver canvis importants.

Xisco

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Xisco | 22/10/2010, 16:58

I algu dubta que en Martí tornarà a anar en lloc sortidor? Això vol dir que el PP presentarà un cap de llista nou; no crec que en Cifre el pugui tragar com a soci de govern. Tampoc crec que els militants peperos es resignin a un UM-UNPI-PSOE-UMP. Això és una pèssima noticia, un candidat fluix del PP li dona a UM joc a dues bandes, i poder fer pactes lleonins en benefici propi. El dit, tots a votar l'esquerra de veres, que ens tornaran a fer la pell !!!

Xisco

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Xisco | 22/10/2010, 16:50

S'ha de reconéixer que era el que més els convenia, en clau estrictament electoral. Amb aquest panorama ara a Pollença estan més reforçats com a partit més votat. Amb els mateixos vots que al 2007:
UM-UNPI:5
PSOE:4
PP:3
UMP:2
PSM:1
A:1
ERC:1
Si els votants no fan un tomb, estam arreglats!

Pepe

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Pepe | 22/10/2010, 15:27

Invitant a Martí a mantenir la coalició han tancat la porta a gent molt vàlida que realment podia renovar UM com Malena Estrany.
Una pena però això és el que tenim a Pollença, ja veuren que diuen els ciutadans a les urnes.

manolo

unpi

manolo | 22/10/2010, 13:21

per part de unpi ja esta pres l`acord de anar plegats tan sols resta anomanar el candidat per anar adevant

Garci

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Garci | 22/10/2010, 12:30

La veritat és que em sorprèn aquesta notícia, i més quan el seu màxim dirigent forma part de la directiva d'un altre partit. I em sorprèn més el fet que sigui notícia que UM i UMPI vagin plegats. Algú ho dubtava?

Xisco

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Xisco | 22/10/2010, 10:55

La foto del PiP dona a entendre el que és UNPI. Un partit on el president es un jubilat, president d'una associació de 3a edat, fent vots i poc més, i el secretari general un senyor malalt que no hi toca en política. Amb tots els respectes sigui dit, però és així. I la pella pel mànec per en Martí. El mànec d'UNPI i el de UM.

castelao

Batrlle apèndix

castelao | 21/10/2010, 18:36

Ja ha principi de legislatura es va veura que l'il·lustrissim batlle depen fins a l'extrem dels vots i la tasca electoralista del Marti del Paradiso i Cia.
Trist paper.

Pepe

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Pepe | 21/10/2010, 17:50

Aquesta mateixa pregunta la vaig fer a un ple i no li va agradar gens ni mica al Batle i evidentment no va respondre.
Amb aquesta notícia de la que parles sembla molt clar que a UM a Pollença no hi haurà cap renovació ni canvi.

Pregunta

UNPI

Pregunta | 21/10/2010, 13:30

Avui he vist a la perla d'en Martí del Paraíso al Punt Informatiu, segons la notícia UNPI i UM reediten la seva coalició. El que no arrib a entendre és com Martí pot estar a l'executiva de dos partits independents.
Realment existeix UM a Pollença ?

Garci

Re: Fer les coses bé al pla de mobilitat

Garci | 21/10/2010, 08:15

Una nova subvenció perduda per les males pràctiques de l'equip de govern. "Suma y sigue".

Un cop més el temps ens dóna la raó. I esperem que rescindeixin el contracte amb aquesta empresa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb