URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dels bons o dels dolents

Alternativa | 22 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

En Pere Salas ens ha enviat el curiós retall de premsa del Baleares de l'1 de febrer de 1989 que podeu veure al final de l'article. Era el moment en el que Alianza Popular es va pasar a denominar Partit Popular i en Pollença existia la coalició electoral d'Unió Progressista de Pollença. D'aquesta manera quan es deia que es votava a UPP la pregunta era d'esquerres o de dretes? Dels bons o dels dolents?

Si parlam d'Alianza Popular. era un partit dirigit per l'ex ministre franquista Fraga Iribarne i que incorporava molts antics governants de la dictadura franquista, iniciava un camí cap al centre   i a més dle canvi de nombre abandonava la Internacional Conservadora, i s'unia a la Internacional Democratacristiana. Un canvi que es pot dir que va durar en aparença fins que van a governar amb majoria absoluta al 2000. Avui en dia amb un potent exèrcit mediàtic darrera hi ha al Partit Popular massa gent que sembla enyorar els temps d'Aliança Popular; uns per què simplement són d'extrema dreta i altres per què no estan disposats a perdre cap vot per l'extrema dreta o davant el ultranacionalisme espanyol d'UPD. 

 Si parlam de la Unió Progressista de Pollença, ja no va arribar a les eleccions de 1991 i l'esquerra mai més s'ha tornat a presentar unida a Pollença. Ni tan sols quan es va formar el BLOC al 2007, i a pesar de la nostra total convicció de la necessitat d'unir les esquerres al municipi, va ser possible. Des d'aquell moment  la nostra decepció respecte a com es fa política ha estat cada vegada major, a l'igual que la de la majoria dels ciutadans. Des de la decisió de Son Espases a la manca d'actuacions al tema de camins públics passant pel pla de carreteres són massa resolucions de temes que no ens han agradat.  Tal vegada com votants les podem suportar però no com militants i això ens va llevar a crear un partit municipal i independent; Alternativa per Pollença (A).

De la Unitat d'Unió Progressista de Pollença hem passat a  tres candidatures d'esquerres a la batlia (curiosament les úniques oficials fins el moment); Alternativa per Pollença, PSM i Esquerra. Per la nostra part no tancam la porta a arribar a acords amb altres partits  però evidentment la nostra aposta política no passa per acords electorals pendents del que es faci o no a Palma i de  disputes més fonamentades en lluites de poder i personalismes que en diferències ideològiques. La nostra aposta és un partit municipal independent i assembleari on tots ens coneixem, on cada persona equival a un vot, i on la nostra activitat política es pot tocar amb les mans. Un funcionament transparent,  on tothom participa a la mesura de les seves possibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples quotes. A Alternativa per Pollença tothom és important.

 Estam demostrant que les coses en política al manco al municipi es poden fer d'una altra manera.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a:

QUÈ ÉS ALTERNATIVA PER POLLENCA

EIXOS D'ACTUACIÓ

FUNCIONAMENT : ASSEMBLEARISME I MUNICIPALISME

Així que no t'ho pensis més:

AFILIA'T a ALTERNATIVA PER POLLENÇA

Full de donatiu.                                            Full d'afiliació.

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Dels bons o dels dolents

Alternativa per Pollença | 22/10/2010, 15:09

La notícia del mundo la podeu trobar als retalls de premsa de la pàgina de l'Ajuntament.

POLLENÇA, PRIMER AYUNTAMIENTO ESPAÑOL EN ´TUMBAR´ A LA SGAE

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=470634&file=.pdf

Alternativa per Pollença

Re: Dels bons o dels dolents

Alternativa per Pollença | 22/10/2010, 14:24

En el diario el mundo podeu llegir:
Pollença es el primer municipio español en “tumbar” el canon digital.

Pepe

Re: Dels bons o dels dolents

Pepe | 22/10/2010, 14:17

Avui hem tengut les comissions prèvies al ple i hem demanat per dos temes.

1.- Quin cost havia tengut la Fira del Foc per l'Ajuntament. La resposta ha esta que només les hores del personal de l'Ajuntament i l'assegurança (no han especificat la quantitat).

2.- Conseqüències de la sentència dels fems? Només s'han de tornar els doblers a l'empresa que va posar el contenciós, per la resta ja ha passat el termini. Es canviarà el vocabulari a les taxes del 2011 diferenciant solars i terrasses.

Xisco

Re: Dels bons o dels dolents

Xisco | 22/10/2010, 10:51

Son les úniques oficials i tant de bo les úniques candidates, seria una sort pels pollencins. Pero no plorà d'aquest tro.

Ichigo

Re: Dels bons o dels dolents

Ichigo | 22/10/2010, 08:11

Des d'aquella data, encara hi ha molta confussió, desgraciadament. Ara bé, com els del PP no es pensen reanomenar a "Feixistes en Acció", ho farem noltros, per les bones i per les dolentes. I així tornariem a fer servir les sigles UPP, que tant enyoravem.
Però no sé si això és una bona idea. Si no ho és, què hem de fer?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb